Det perfekta "semestergörat"

2012-07-30 16:04:55 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Idag målas det. Fick ett infall igår att vi skulle måla staket och räcke på altanen. När väl inspirationen infinner sig så är det bara att rida på den vågen. Sagt och gjort så åkte vi och köpte färg. Nu är allt snart grundat iaf. Theos "sluta med blöja mission" går sådär. En olycka än idag. Har satt honom på toa en gång i halvtimmen och mutat med godis om han inte kissar i byxorna. Funkar ju bättre än igår... Men då fuskade vi med blöja i eftermiddag när vi var ner och handlade/ gick till biblioteket.


Skvätter som en hund

2012-07-29 20:00:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag bestämde vi oss för att Theo ska sluta med blöja. Vi gjorde som med Mira och plockade bort den helt. Han var helt med på det och jag laddade upp med energi för att orka torka kiss hela dagen. Efter att han kissat på sig för tionde gången var både jag och maken ganska less kan jag säga. Med Mira var det inga som helst bekymmer... Hon kissade på pottan en gång Sen fortsatte hon med det. Theo kissar gärna på toaletten... Men han kissar också i byxorna utan att bry sig alls. Han verkar inte ens störa sig på att han blir blöt. Vi kör två dar till men ger inte det resultat så tror jag vi skjuter på detta några månader. Någon med erfarenhet på pojkar o sluta med blöja? Det sägs ju att de kan va svårare än tjejer.


Älska Ikea

2012-07-29 12:36:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lunch för två för 25 spänn. Kan inte bli mycket bättre. Jag och mira har en shopping dag. Mys på hög nivå. Älskar när vi får lite mamma/dotter tid för oss själva.


Fotboll i mitt hjärta...NOT!

2012-07-23 09:35:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Theo hoppar från allt just nu. Inte rädd alls. Ni kan ju bara tänka er hur han landade efter detta hoppet. Han bara reser på sig, borstar av knäna och torkar bort smuts från händerna sen upp igen.
 
Idag går den traditionella släktmatchen av stapeln. Det är Makens släkt som varje år samlas för en fotbollsmatch på Ihlars IP. Jag hatar fotboll. De gånger i mitt liv jag spelat fotboll så har det alltid slutat med att jag får en boll rakt i nyllet så glasögonen flyger åt alla håll. Jag och bollar är inte vänner.
Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot den dagen Theo och Mira börjar spela fotboll... för det är klart att de kommer att göra det. Dom älskar bollar.
 
Nu har vi varit hos mina föräldrar i en vecka och tiden har rusat iväg i hundrasjuttio som vanligt. Det skrämmer mig att semestern snart är över...måste sätta mig ner och planera lite vad vi ska hitta på resten av veckorna så att det verkligen känns att vi haft semester när vi kommer tillbaka till jobbet igen.
 
Astrid Lindgrens värld och Borås djurpark står på listan över saker vi tänkt göra. Har ni fler tips på semestermål kring småland?

Vi har det bra...

2012-07-19 15:27:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


...det har vi verkligen. Att få träffa barnen igen efter två veckor var underbart. Jag kan inte få nog av att pussa på dem nu. Mira har en del hemlängtan så vi får se hur länge vi blir kvar. Dom har ju varit borta från hemma i tre veckor nu så jag förstår att hon kanske vill hem till sina leksaker och sin egen säng. Själv har jag inget emot att stanna ett tag till. Tyvärr måste jag klaga lite på vädret som snart får mig skogstokig. En eller två beachdagar kan vi väl få i år iaf!? Jag som köpt ny bikini och allt....trist om den inte får komma till användning alls.

I eftermiddag ska vi träffa goa vänner. Det blir mat och mys på altanen hela kvällen lång. Tur mamma och pappa har inglasad altan och infravärme så vi slipper bry oss om det regnar utanför eller ej.

Imorgon kommer syrran hit också. Känns bra. Det känns att någon saknas här hemma.

Nu ska jag gå och förbereda lite mat.

Tung i sinne och hjärta

2012-07-13 09:04:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Just pratat med barnen. Nu är det tungt alltså med detta avståndet.
 
Theo hade drömt en mardröm inatt och berättade medans han snyftade och knappt fick fram ett ord hur han hade ramlat i vattnet och blivit alldeles blöt men mamma och pappa hade hjälpt honom upp. Det gjorde ont i hjärtat att inte kunna vara där och krama honom nä rjag riktigt hörde hur han kämpade mot gråten.
 
Mira räknar ner dagarna och hade börjat gråta när min mamma talade om för henne att vi kanske inte skulle hinna dit i morgon utan komma på söndag istället. Ingen chans i världen att jag åker på söndag efter att jag hört de orden.
 
Mina barn är mitt liv. Svårt att förklara känslan av att vara så trött och orkeslös att man inget hellre vill än att lämna bort barnen över en dag eller två och när de varit borta en timme så saknar man dem så galet mycket att man är beredd att hämta hem dem igen. Borta är då all frustration (över att de inte lyssnar på tillsägelser, eller gör som jag säger), all ilska (över att de skrattar åt mig när jag skäller på dem) och all trötthet.
 
Tänk att man kan älska två små människor så otroligt mycket. Kärlek.

Sakna sakna sakna!

2012-07-12 09:43:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Fy va jag saknar mina barn! Hade tänkt hämta dem på söndag... men jag får nog övertala maken att åka på lördag. Jag kan inte sitta här hemma en ledig dag till utan att få krama om mina godingar.
 
Mira räknar också ner dagarna och verkar sakna oss även om hon såklart har det bra. Två veckor är en lång tid. Jag behöver inte vila mera nu. Vaknade sju imorse och det är väl bevis nog att jag fått sova ut.
 
Jag vill ha semester och njuta med familjen oavsett om vädret bjuder på sol eller fortsatt regn. Två dagar kvar. Kämpa på.
 
 
 
 

Göteborg here i come!

2012-07-05 09:11:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag bär det iväg till Liseberg med ett tjejgäng. Ska bli så kul! Har inte åkt karusell på flera år så vi får väl se om jag spyr i första... kanske inte vågar åka nåt?
 
Fy va roligt att bara komma iväg och göra något för sig själv. Underhållas en hel dag i solen. Kan inte bli bättre!

Utan barnen

2012-07-02 23:31:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi varit utan barnen i 4 dagar. Tiden går fort, men samtidigt så otroligt sakta. Känns som en evighet innan vi får träffa dem igen. Jag försöker njuta av den "ensamma" tiden men har svårt att inte sakna dem varje vaken minut. Man inser hur fattig man är utan barnen.

Det positiva är väl att jag får chansen att vila upp mig till en mycket bättre mamma. En mamma som orkar leka, busa och uppfostra.

Har försökt att prata med Theo i tre dagar, han vägrar. Igår skrek han 10 meter från luren. "Puss o kram mamma, Hejdå!" Idag tog han luren och sa "Jag äter äpple mamma, Puss o kram". Inga givande samtal direkt... mer att de kanske säger sitt i sin tysthet. Han trivs hos mormor och morfar och saknar inte sina föräldrar alls.

Tur att jag jobbar hela veckan så att jag inte hinner tänka och sakna så mycket. På torsdag har jag roliga planer... hoppas de går vägen.