Audionommotagning och hörseltest

2012-06-28 09:07:39 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


 
Igår var vi till audionommottagningen jag och Mira. Som ni kanske läst tidigare så har Mira haft en del bekymmer med sina öron. Hon har haft några öroninflammationer och vi har lagt märke till att hon hör väldigt dåligt i perioder. Framförallt vid förkylningar så hör hon nästan inget, står en tv på och man försöker prata med henne så får man verkligen ställa sig i vägen för tven för att hon ska höra.
 
Det gjordes en massa tester igår och vi hade en helt fantastisk läkare. Det märktes att hon var van vid att kolla barn och lekte fram alla tester. Mira som var mycket skeptisk innan slappnade av ganska fort och var jätte duktig på alla testerna. Det visade sig att hon har perfekt hörsel. Inget såg heller konstigt ut i örat.
 
Vi har alltså en tjej med friska öron, men med en tendens att få vatten bakom örat vid förkylning. Läkaren liknade det med att simma under vatten, lika dåligt kan man höra om det är riktigt illa. För vissa sitter det kvar även någon vecka efter förkylning. Med tanke på att vi varit sjuka nästan hela hösten/vintern så är det inte så konstigt kanske att vi reagerat på att hon hör dåligt.
 
Tipset vi fick var att fräsa näsan ofta för att få bort "locket" bakom örat. Jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa. För övrigt är det en sak som växer bort och brukar bli bättre runt skolåldern.
 
Skönt iaf att det inte var något allvarligt och att vi slipper operationer. Tycker bara så synd om Mira att hon ska behöva ha det så här och att det ska hämma henne i talet att hon hör dåligt under längre perioder.

Midsommar hos oss

2012-06-23 13:47:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Vi har en lite annorlunda midsommar iår. Som jag skrev så jobbar vi en hel del. Männen sliter ute på uppfarten med att ta bort asfalt och lägga om våra stenplattor. Inget lätt jobb, men det går framåt och man börjar se en ljusning.
 
Vi hade en jätte mysig kväll igår med grillning och jordgubbar.
 
Våra finingar igår. Inte lätt att få till en vettig bild på två busungar.
 
 
Ikväll ska vi fira midsommar med syrran och hennes sambo. Det blir laxpaj med västerbottenost och cheesecake till efterrätt. Mumsigt värre.
 
 
En bild på Theo från igår. Han arbetar och står i hela dagarna. Så nöjd när han får vara med de storra "grabbarna" och hjälpa till.

detta inlägg blev postat i fel blogg:)

2012-06-21 13:35:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Skrivet den : 15 jun 16:32


Det blev mellis på altnen idag. Vi har haft en toppen dag jag och barnen. Bara tagit det lugnt och lekt hela dagen. Jag fick till och med slumra en stund på soffan medans Mira målade och Theo sov middag. Efter två sena kvällar behövde MR Theo sova en stund.

Nu sitter vi och väntar på att Maken ska komma hem från jobbet. Vi ska åka till mitt jobb och köpa present sedan åka iväg på stundentskiva. Makens kusin som tagit studenten idag.

I helgen blir det jobb för hela slanten... men det gör inte så mycket. Jag har haft tre välbehövliga "lediga" dagar och känner mig ganska utvilad. Tyvärr har huvudvärken någon form av peak... svårt att säga om det beror på de två dagarna framför symaskinerna eller om det är mina hormoner som spökar.

Nu ska jag iaf sätta på barnen kalasstrassen sedan bär det iväg.

Önskar alla studenter en underbar sommar! Här var det iaf en toppen dag att ta examen på. Solen skiner och vi får äntligen känna att sommaren är här.



Sjusovare

2012-06-21 07:52:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här med två barn som vägrar att vakna. LIte jobbigt med tanke på att vi ska vara vid förskolan om 40 min. Tur att jag har ett läkarbesök det första nu på morgonen så vi har några minuter extra på oss vid lämningen. Värre om man ska öppna butiken, då finns det inga minuter att spela på.

Själv är jag ganska pigg med tanke på att jag somnade med Mira i vår säng igår kväll. Jag mådde inget vidare (huvudvärk m.m.) och tänkte därför vila en stund i sängen. Mira ville ändå ha sällskap och det hade jag inget emot. När maken sedan väckte mig kl 22 var det bara att gå upp och borsta tänderna och sen lägga sig igen.

Idag kommer mina föräldrar hit. De ska hjälpa Sis att flytta och hjälpa oss med att lägga upp uppfarten under helgen. Blir en midsommar med mycket jobb. Jag hoppas på gott väder och att vi ändå får en mysig helg med god mat och äkta svensk midsommar.

Vill också passa på att önska er en trevlig midsommar ifall vi inte hörs mer innan helgen. Kram på er!

Syskonmatch

2012-06-20 09:48:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Ni gör mig glad<3

cirkus scott

2012-06-20 09:24:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
Förra veckan var vi på cirkus scott. Det bästa vi gjort med barnen på mycket länge! Dom var helt lyriska och satt stilla i över 2 timmar utan att röra en fena. De skrattade, klappade händer och var lika hänförd som jag av elefanterna, trampolinartisterna och det hemska hjulet som en kille nästan ramlade ner från.
 
Det är inte billigt att gå på cirkus, men jag kan verkligen rekommendera det till er barnfamiljer. Jag längtar redan till nästa gång vi kan gå på cirkus.

Nya glasögon och syskonmatchning

2012-06-19 14:04:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Foto: Observera: nya glasögon http://instagr.am/p/L5ei85oPQq/

Jag har gått och blivit med nya glasögon. Så roligt att kunna byta lite efter humör och outfit. Ett tredje par finns också, men de får jag visa er en annan dag.

Igår var vi lediga både jag och barnen. Vi hade en mysig dag här hemma och gjorde i stort sett ingenting. Jag fick ordning i några garderober och kan äntligen släppa det ur tankarna. Jag gillar att städa när man känner att det verkligen blir en förbättring, men hur tråkigt är det inte att städa garderober när ingen annan än jag ser skillnaden.

Måste ju visa mina senaste plagg till barnen. Det blev en somrig syskonmatchning. Man kan inte bli annat än glad av de härliga färgerna!

sommarfest

2012-06-12 21:05:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ikväll var det sommarfest på förskolan. Barnen sjöng för oss föräldrar det var tipspromenad och sedan några lekar. Mysig kväll med mina små hjärtan. Trist bara att Maken inte kunde vara med.
Jag blev så stolt när jag satt där och tittade på mina hjärtegryn. Theo sjöng högst av alla och var med i alla texterna, Mira sjöng och dansade. Bedårande söta barn har vi minsann.



Imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt. Jag ska jobba en del hemma i min syhörna, men det blir ett lugnt tempo för en gångs skull.

Mira korthårig!

2012-06-11 21:02:23 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «




Idag kom syrran hit för att klippa maken. Mira sprang fram till moster och sa direkt. "Jag ska också klippa mig idag, jag vill ha lika kort som Theo" Efter en hel del ångest från min sida (Jag älskar Miras långa hår!) så kompromissade vi och klippte av halva håret. Förhoppningsvis slipper vi nu slagsmålen och alla tårar varje morgon när det toviga långa håret ska kammas.

Visst blev hon söt!

Landat

2012-06-10 22:51:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Efter en stressig morgon så landade jag till sist på jobbet. Vi hade jätte mycket kunder hela dagen vilket känns i både kropp och knopp just nu.

När jag kom hem från jobbet begav jag och barnen oss hem till min vän Elin som säljer me&I kläder. DEt var dax för henne att sälja ut sin provkollektion och jag ville såklart åka dit och se om vi kunde fynda något. Mira fick klänningen ovan och sedan köpte jag ett par frottemjukisbyxor som jag hoppas även Theo kan ha snart. Han är i behov av byxor efter min utrensning i hans garderob förra veckan.
Barnen fann nya vänner och jag fick umgås lite med Elin så här på söndagskvällen.

Vi körde lite filmkväll jag och maken efter att barnen hade somnat. Idag var det "svennson svensson" som visades på hemmabion. Kul film. Hade inte så stora förväntningar... skrattade högt flera gånger så jag får nog säga att det var en mysig söndagsfilm.

Nu dax och sova. Jobb tidigt imorgon. Gonatt!

Det går om man vill

2012-06-10 10:49:22 Syhörnan
» Kommentarer(6) «


Satt och sydde sista sömmarna på min nya kofta då maken kommer förbi och jag frågar honom vad klockan är. Det visade sig att det var fem minuter tills jag skulle åka. Där satt jag i nattlinne, osminkad och håret på tvären. På tio minuter var håret plattat, kläderna på och sminket spacklat.

Jag lyckades till och med komma tidigt till jobbet så att min ordinarie kopp kaffe och mobilsurfande hanns med. Jag förvånade tom mig själv!

Mitt första vuxenplagg är alltså färdigt och fick sitta på till jobbet. Vad tycks? Helbild kommer när jag får fotohjälp.


Ledig dag med älsklingarna

2012-06-08 18:32:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft en "träffa kompisar" dag. Vi kom hem kl fem ganska möra både jag och barnen. Nu har vi grillat (precis innan regnet gjorde entré.) och barnen har just fått en skål popcorn framför fotbollsmatchen. Jag är sådär lagom impad över att det är fotbollsEM.

Ikväll blir det filmtajm och jag hoppas barnen somnar utan problem. Någon som kan hjälpa oss med tips om hur man får en tvååring och fyraåring att somna på kvällen utan trots, flams och tjat!? Jag blir tokig snart på dessa kvällar!