Semesterstängt!

2012-11-20 22:31:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hurghada - Bild 15
 
Se upp firrarna nu kommer vi!
 
Nu är väskorna packade och jag sitter här med lite resfeber. Väskan väger 13,5 kg och det känns som att jag missat att packa något viktigt.
Inatt ringer klockan kl 3.00. Inte så kul att gå upp den tiden men jag är säker på att jag kommer va klarvaken och redo för en lång resa till solen.
 

Vi ses på bloggen om åtta dar. Hejdå!:)

Lämnat barnen

2012-11-19 18:46:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Lämnade barnen hos mina föräldrar igår. Dom blev nästan irriterade på mig när jag ville krama och pussa på dem hundra gånger innan jag kunde släppa taget och gå ut till bilen. Försökte ta någon vettig bild som jag kan ha och kika på där borta när jag saknar dem för mycket, tyvärr är det numer omöjligt att ta bilder på busungarna. Sitta still vad är det?
 
Pratade med Mira nyss och hon hade det så bra så, Theo ville inte ens säga hej. Roligare att leka med bilarna i lekrummet än att prata med mamma tydligen.
Även igår vinkade de glatt hejdå åt oss när vi åkte iväg. Inga tårar där inte. Kanske tur att de inte har någon tidsuppfattning.
 
Nu ska jag packa en stund, sedan blir det en soft kväll i soffan. Jag har ont i ryggen och är för trött för att orka göra något annat. Imorgon har jag en heldag då jag hinner packa och uträtta ärenden. Vi har planerat att avsluta kvällen med ett besök på stadsbadet och få en varsin massage och sitta någon timme på relaxen med diverse bastusittningar. Lyxigt va!?:)

Tjockis?

2012-11-19 18:40:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hur kul är det man två dagar innan resan bestämmer sig för att pröva bikinis och inser att ingen passar!???
Jaha, där fick man det svart på vitt hur mångs kilon jag gått upp sedan sommaren. Det handlar alltså om MÅNGA kilon på bara några månader. Skrattade och grät på samma gång när jag satte på mig bikiniöverdelen jag köpte i somras och den satt så otroligt fult och hårt runtom, samt fick jag plats med ungefär halva brösten i den. Snyggt???
 
Ja nu blir det alltså till att åka ner på stan imorgon och hoppas att någon butik har en bikini över sen sommaren.
 
När jag kommer hem får det va slut på onyttigheter. Då blir det Olgas matlista och träningsprogram igen. Nu får jag skärpa mig och sluta skylla på att jag inte mår bra fysiskt. Kommer ju knappast bli bättre om jag går upp 10 kg till. Önskar man kunde fortsätta äta godis, beasås och chips och ändå gå ner i vikt, men riktigt så ser inte sanningen ut.
 
Ber om ursäkt redan nu om jag kommer att vara ett monster framöver. Jag blir nämligen inte på något vidare humör när sockret ska gå ur kroppen och jag får leva på endast mycket få kolhydrater.

Dagisfoto och resefunderingar

2012-11-14 09:39:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


 
       
 
 
Detta blev resultatet av årets skolfotografering.
Mira ser lite skeptisk ut medans Theo verkligen har sitt bästa busleende.
 
Nu ska jag jobba en stund och svara på en del mail, sedan blir det kvällsjobb i butiken.
 
Idag är det precis en vecka kvar tills vi åker. Har svårt att tänka på nåt annat än att vi ska få lite semester. Det ska bli så otroligt skönt så ni anar inte. Mitt mål är att komma hem som en ny människa, utan huvudvärk och krämpor.
 
Nu återstår den stora frågan. Se eller inte se pyramiderna när vi är i egypten???
(Ta i beaktning att "dagstrippen" startar 00.00 och vi kommer tillbaka till hotellet 24.00 dagen efter. Själva bussresan tar 7 timmar enkel väg)

På bussen

2012-11-12 20:47:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter på bussen påväg hem efter en dag på jobbet. Uttråkad, trött och ont i benen. Vill bara hem o äta, softa, sova.

Vi har haft en bra helg. Ullared hela lördagen och jobb på söndagen. Barnen har haft en helg med pappa och hittat på massa bus.

Barnen är verkligen i en rolig period nu. Hittar på så mycket tokigt och säger så roliga saker. Önskar jag kom ihåg alla kommentarer så jag kunde skriva ner det men jag har verkligen minne som en guldfisk.

Imorse skrattade jag åt Mira som målade en hejdå teckning till sina förskolekompisar eftersom hon ska börja en annan skola... Alltså när hon blir 7 år. Tidsuppfattningen är lite skev.

Theo och jag har rätt många fighter. Detta med treårstrots är ju sådär lagom kul, men mellan bråken är han underbar vår lille gospojk. Imorse blev det 3/0 till mig då jag både slapp bära honom uppför trappa, fick på honom ny blöja och overall till förskolan. Hoppas på lycka även imorgon.

Nu kommer snart sista bussen. Tack för sällskapet.


Hälsningar från kohagen

2012-11-09 10:23:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «Fredags nöje

2012-11-09 09:17:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det en vecka kvar tills vi åker upp till dalarna och lämnar barnen hos mina föräldrar för att sedan veckan därpå flyga till egypten.
Satt och pratade med barnen imorse om att det bara är en vecka kvar tills vi åker. Det blev höga jubelrop.
När jag berättade för Mira att jag och pappa sedan ska åka vidare på vår resa och lämna dem kvar hos mormor och morfar så tittar Mira på mig allvarligt och utbrister "Men mamma. Du lovar väl att äta mat när du åker på resan"
Öhh... ja. Jag blev så otroligt full i skratt. Frågan är ju vart hon överhuvudtaget fått tanken ifrån att jag inte skulle äta.
När jag frågade henne tillbaka om hon kunde lova mig att äta hos mormor och morfar så svarar hon "Vi får väl se vad det blir". Tokunge.

Idag lämnade jag dem för årets dagisfoto på förskolan. Kom på i morse när jag vaknade att det var fotodax och insåg ganska snart att alla fina tröjor låg i tvätten. Ja, jag hittade en fin till sist ändå som åkte på Theo och Mira fick en tunika. Hade tänkt syskonmatcha, men det får bli till ett annan år. De är ju ändå inte med på samma bild.

Idag blir det hemmajobb med firman. Bokföring och några beställningar står på listan.

Önskar er en trevlig helg!

Stelopererad?

2012-11-01 10:01:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Stackars lilla bloggen. Står och faller. Tid tid, tid....önskar jag hade mer av den.
 
Denna veckan går i jobbetstecken. Tidiga mornar och sena kvällar. Idag startade jag morgonen med att kl åtta infinna mig på akupunktur. Känns bättre och bättre och jag törs kanske (borde jag?) säga att huvudvärken är mindre intensiv nu för tiden (det vill säga senaste 2 veckorna)
 
Besöket hos kiropraktorn känns i både rygg och nacke. Måste ju betyda att han gjorde nåt iaf även om det inte kändes så mäktigt när man böjde min kropp hit och dit. Det upptäcktes att mitt ena ben är kortare än det andra, vilket ställer till med problem i svanken. I nacken är jag inte riktigt som jag ska vilket också syntes jätte tydligt på röntgenbilderna. Hur intressant som helst att se sig själv i genomskärning. Mina släktingar har alltid sagt att jag är så rak i nacken när jag är ute och går. Rak var ordet. Normalt ska nacken gå liksom svanken innåt, Min nacke är spikrak, stelopererad.
Instrumenten visade på tre inflammerade ställen där ev nerver sitter i kläm i min rygg. Detta ska nu åtgärdas med några ytterligare besök hos min käre kiropraktor. Hoppet är stort och jag ser fram emot att snart kunna sitta här och säga att huvudvärken inte bara minskat utan tom försvunnit.
 
Barnen då? Jo, de är pigga och friska och skuttar iväg till förskolan om dagarna. De pratar dagligen om att de snart ska få åka upp till dalarna till mormor och morfar när jag och maken ska på utlandsresan. Jag inser att det bara är 2 1/2 vecka kvar och jag har ännu inte hittat mitt pass. Jag som brukar va så ordentlig och ha bra ordning på alla papper och dyligt. Fy skäms!
 
Nu ska jag packa lunchen och sedan åka till butiken. Igår tog vi fram alla tomtar och julskyltade. Stämning blev det även om jag inte riktigt känner mig redo för jul ännu.