Lego 50%

2012-10-25 11:18:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag varit och fyndat lego till halva priset påväg till jobbet. Inte ofta man får en sådan chans. Skönt också att veta att julklapparna är klirrade och klara. Älskar lego lika mycket som barnen. Roligt och lärorikt. Mira har lärt sig mycket när hon följt ritningar och byggt svåra legohus/fordon.


Röntgen

2012-10-23 18:38:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


    
 
Idag har jag varit på röntgen inför mitt första riktiga besök hos kiropraktorn på måndag. De röntgade nacke och rygg för att se vart/om det är något fel på några kotor som gör att jag har så ont i huvudet jämt. Längtar så otroligt mycket till måndag. Spänd på att se om det verkligen kan ge något resultat.
 
Resten av dagen har jag suttit och sytt. Det trillar in en hel del beställningar just nu så jag har att göra kan man säga.
 
Kom att tänka på då Theo nyss frågade mig om det kommer att snöa imorgon att vi julskyltar i butiken nästa vecka. Fattar ni det eller!? Julskyltning... NU...REDAN!? Känner mig inte alls redo faktiskt.
Gick förbi en del fint pynt på citygross sist jag var där, men jag vägrar att handla julpynt redan. Någon måtta får det va. Det räcker väl att jag köpt nästan alla julklappar till barnen sist vi var till Gekås för en månad sen.
 
Nu ska jag gå upp och mysa med mina små hjärtan innan de ska sova för natten. Ni kan väl hålla tummarna att jag får Mira i säng ikväll i vettig tid.

Resa till värmen i november!

2012-10-22 21:42:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Nu äntligen är resan bokad. Egypten here we come!
 
En vecka med min käre make. Äta gott, sova myyyycket och sola i määääängder. Om en månad sker det.
 
Tack mamma och pappa som gör det möjligt för oss att åka iväg!
(å tack Therese som tar mina jobbpass:))

Första kiropraktor besöket

2012-10-18 14:27:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Så otroligt bra det kändes hos kiropraktorn. Det finns helt plötsligt hopp om att få bra igen. Hopp om att få bort huvudvärken och alla spänningar.
Jag fick träffa en jätte trevlig och kunnig dansk som verkade veta vad han pratade om även om jag knappt förstod hälften. På tisdag blir det röntgen sedan en behandling veckan därpå. Sen får vi ta det en dag i taget därifrån. Jag tror verkligen att detta kan hjälpa mig att bli bättre. Tänker fortsätta tro tills jag blir bevisad om motsatsen.
 
Efter besöket hos kiropraktorn har jag suttit och klippt bokstäver och mössor. Idag och imorgon står det firma på schemat och det kommer att bli en hel del beställningar färdiga är mina förhoppningar.
 
Ingen bild idag... bjuder på två näsat gång istället:)

Akupunktur och solsemesterplaner

2012-10-16 11:42:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag har jag gjort min första akupunkturbehandling av tio. Ännu ett försök med att bli av med huvudvärken. Bara att hålla tummarna att det funkar nu. Känner mig otroligt avslappnad och trött just nu. Ska bli intressant att jobba om någon timme. Innan dess ska jag jobba några timmar hemma. Sy, sy och sy.
 
Barnen är friska och pigga. Dagarna rullar på i rasande fart.
 
Jag och Maken funderar på att ta med oss barnen utomlands en vecka i höst. Skulle bli av i november i så fall. Både han och jag är i stort behov av lite sol och avkoppling. Frågan är ju bara vart man ska åka, till en billig peng och ändå få riktig värme? Någon som har nåt att rekommendera?

Cafébesök och lekparkshäng

2012-10-05 22:21:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Idag började vi dagen tillsammans med min vän Malin och hennes tre kids. Vi invaderade ett café i stan med alla barnen och det kändes lite som att vi öppnat förskola tillsammans. Skulle tro att personalen på fiket suckade när vi gått och lämnat kvar ett kladdigt bord och leksaker över hela golvet. Jag betalade dyrt för fikat iaf så att slippa städning tycker jag ingick i priset.
 
Bilden ovan är tagen en timme senare när vi gick vidare till en lekpark i närheten. Mira var inte direkt lekparksklädd (men ack så söt) men det gick ju bra att leka ändå. Jag är ändå av den åsikten att är jag inte redo att få lite sand och smuts på kläderna barnen har på sig så är de inte värda att köpa.
 
I eftermiddag har jag mest försökt överleva huvudvärken och bråkiga barn. Man tycker att de borde vara nöjda och glada efter en förmiddag med fika och lek... men ack. Bara massa bråk och skrik om saker och allt. Jag har varit helt slut av denna värken. Vill helst gräva ner mig i sandlådan och titta upp när det blivit vår igen. Just nu är det rätt tungt att va Therese måste jag erkänna. Någon som vill byta?
Jag förstår ju att barnen blir krångliga också när jag bara vill sitta för mig själv och titta in i en vägg... ingen vidare aktiv och närvarande mamma. Dåligt samvete delux. Mitt tålamod är ju inte heller det bästa sådana här dagar. Behövs inte så mycket för att jag ska tappa humöret. Blä för huvudvärken!

"Det finns inget dåligt väder..."

2012-10-05 12:02:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


"...bara dåliga kläder" brukar man ju säga.
Jag håller med om att det stämmer och på senare år har även jag försökt att köpa plagg (speciellt ytterplagg) som funkar lika bra i lekparken en regnig höstdag som på stan. Ni kan ju fråga min mamma hur jag gick klädd på vintern när jag var tonåring. Ingen vidare vacker syn... eller vacker var den kanske men man frös bara man tittade på mig.
 
Theo är en riktig ute kille och bara för att han har paraply på bilden så betyder det inte att han hade det med sig när han lekte ute i regnet häromdagen (ni kan ju kolla håret så förstår ni hur blöt han var)
Då är jag glad att jag hittat ett märke som håller vad det lovar när det gäller vattentäthet. Theo bokstavligen badade i vattenpölarna denna dagen och det enda ställe han var blöt på var i håret och i benslutet där byxan åkt upp över stöveln.
 
 
Nu ska jag bara få all personal på förskolan att förstå att de ska sätta på honom dessa kläder när han är ute om dagarna och inte galonisarna. Visste ni att dessa plagg står emot vatten bättre än galonisar?
 
Använder du galonisar eller skalbyxor på dina barn? (Frågan riktar sig mot föräldrar)

Klok ung dam

2012-10-05 09:17:00 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
 
Mira hade haft det så bra hos sin kompis Leo igår. Det var nästintill omöjligt att få med sig henne hem. Jag är så glad att vi fått en självständig, oblyg och framåt tjej som vågar testa nya saker men som också säger till när det inte är ok och när hon vill ha hjälp eller sällskap i olika situationer.
Vi har en klok liten fyraåring som vet vad hon vill och vet hur hon ska få det.
 
Igår vid frukosten frågade jag vad de hade gjort med pappa kvällen innan medans jag var på jobbet.
-"Vi fick pannkaka" svarade Mira då
-"Jaha, va gott" svarade jag tillbaka
-"Vet du mamma varför vi fick pannkaka av pappa?"
-"Nej det vet jag inte, berätta"
-"För att vi tjatade oss till det".
 
Hoppsan kan man säga då. Dax att försöka styra om lite i hierarkin här hemma och åtminstone få barnen att tro att det är vi vuxna som bestämmer.

Me&I killen

2012-10-04 22:53:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Det är ju inte så att vi är utan kläder här hemma. Nej inte precis och några meandi plagg har vi också lyckats skrapa ihop under åren. På denna bilden har Theo en tröja från tidigare kollektioner (som jag förmodligen fyndat på tradera för en billig peng) Byxorna är från detta året och de köpte jag av en tjej som beställt dem men ångrat sig. Smidigt då jag slapp frakten... dock blev det ju en frakt idag ändå.
Jag köpte ett par varsinna byxor till barnen och en tröja som är tänkt till Mira till att börja med och som Theo sedan kan ärva. Faktiskt Mira som valde den själv bland alla tryck och gulliga tjejplagg....lite oväntat måste jag säga. Men smidigt då den förmodligen kommer att älskas av biltokig lillebror nästa år.
 
 
Högen med prylar/kläder som ni ser bakom Theo på den översta bilden är kläder jag ska lägga ut på tradera. Några av plaggen är sådana som jag fick med mig hem från loppisen i lördags och resten är sådant som är för fint för att sälja för en tjuga på loppis. Meandi och polarn plagg säljer alltid bra på tradera... även en och annan Hello Kitty kan gå bra. Det är ju skit bara att det ska behöva ta sån tid att ta bilder, skriva beskrivningar, lägga upp annonsen och sedan skicka paketen. Suck.

Mira älskar Leo

2012-10-04 17:06:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag fick Mira gå över till en förskolekompis/granne själv för första gången. Eller rättare sagt, vi följde med henne dit men hon får vara kvar där och leka själv. Faktiskt första gången jag lämnar henne så. Känns som ett stort steg. Inser att barnen börjar bli stora och att tiden går fort.
 
Theo är en aning bitter över att han inte också är stor tjej och han grät en skvätt över detta faktum imorse. Han avslutade samtalet vi hade med att säga "Jag kommer också att få stora bröst när jag blir stor, faktiskt". Vi får väl se hur det blir med den saken. Inte lätt att vara lillebror och alltid få göra allt två år efter storasyster... kanske tom 4 år efter i och med att han faktiskt är min lilla bebis fortfarande.
 
 
Ikväll ska jag och barnen på Me&I party. Få se om jag lyckas hålla i plånboken. Som ni vet så är jag rätt svag för det märket.