Loppis

2012-09-30 18:29:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag stått på loppis. Fyllde nästan en hel bil med barnkläder och drog iväg för att stå där 4 timmar. Kom hem igen med rätt många kassar men fick också en hel del sålt. Det var ingen renodlad barnloppis, så kanske inte så konstigt att största delen av loppiskunderna bestod av tanter. Mer vanligt med frasen "jag ska köpa till mitt barnbarnsbarn" än "Jag ska köpa till min nyfödda lilla dotter".
Känns alltid bra när plånboken fylls på i takt med att garderoberna töms. Det blir en del barnkläder man samlar på sig med åren. Jag skulle nog kunna annordna en egen loppis med tanke på mängden barnprylar man har i sina gömmor.
 
Ännu en helg har nu gått. Både jag och maken känner oss krassliga idag och jag blåhåller tummarna att vi inte smittats av barnens sjuka som de hade förra veckan. Jag är så trött på min huvudvärk nu. Den är tillbaka på samma nivå som när den började för drygt ett år sedan och om jag inte får sova en stund mitt på dagen så känner jag mig helt svimfärdig på kvällen och ser i kors med mina ljusskygga ögon.
 
 
 
Nu ska jag försöka lägga åtminstone ett av våra barn. Ikväll blir det en slapparkväll i soffan. Det är vi värda.
 

Vabb och jobb om vartannat

2012-09-26 12:22:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Godingarna i 3D-galsögon från biobesöket i söndags, Theo fick låna mina i "vuxenstorlek":)
 
Ja, här hemma varvas verkligen vabbande med jobb och det hinns inte med så mycket mer än så. Bloggen blir lidandes och inläggen färre och färre. Trevligt att se att några stackare fortfarande läser, kan ju inte vara speciellt roligt för er att läsa sammma inlägg om och om igen:)
 
Idag är det Mira som är sjuk. Hon fick hämtas tidigare på förskolan igår och var helt utslagen hela eftermiddagen. Mellan kl 11-17 var hon vaken ca 3 timmar och sen somnade hon kl 17 och sov hela natten fram till halv sju. Hon vaknade någon gång för att kräkas lite och få lite alvedon mot den höga febern. Tänk att vissa barn alltid kräks när de får hög feber. Där är Mira och Theo väldigt olika.
Idag är hon dock piggare och har ingen feber alls än så länge. Samma som för Theo som också hade hög feber i lite drygt ett dygn och sedan pigg som en lärka på söndagen och var på förskolan igår utan problem.
Idag tyckte han att jag var lite taskig som skulle lämna honom på förskolan medans Mira fick vara hemma. Han grät en skvätt över detta faktum på hemmaplan men när han sedan kom till förskolan rusade han in utan problem. Sötungen.
 
Det där med jobb rullar ju på just nu det med. Jag jobbar i butiken på halvtid och syr mössor resten av tiden. Så roligt att det ännu en säsong droppar in mail med beställningar. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att mina mössor är så omtyckta.
 
Nu ska jag öppna en ny bok och slå mig ner brevid min goa dotter som sitter och ser på film. Hon beställde köttbullar och ostbågar idag. Klart att vi köpte hem det.... är man sjuk så är man och då ska man åtminstone få bli lite bortskämd på matfronten (Hur lyxigt det nu är att äta köttbullar)

Ska man behöva skämmas eller?

2012-09-11 08:56:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


När jag lämnade barnen på förskolan idag så frågade en fröken mig om Theo brukar gå omkring och säga "Förgrömmade unge" hemma också. Igår hade han suttit och lekt med en bondgård och det enda han suttit och sagt var just "förgrömmade unge". Tack o lov att han än så länge inte går och säger det till sina kompisar. Pinsamt.
 
Idag blir det på förmiddagen jobb hemma och i eftermiddag jobb i butiken. Jobb hela dagen lång. Men till helgen är jag ledig så det är bara att kämpa på fram tills dess. På lördag ska vi på bröllop. Ska bli jätte roligt! Så länge sen sist vi var på bröllop. Vi kommer att få besök av goda vänner från dalarna under helgen som också ska på bröllopet och passar på att sova här. Mamma och pappa kommer också ner för att hjälpa syrran att flytta. Kommer bli en fullspäckad helg.
 
Nu ska jag gå upp och värma en kopp kaffe i min underbara kapselmaskin och sedan blir det jobb några timmar.
 
Önskar er alla en fin dag!

"Förgrömmade unge!"

2012-09-10 21:26:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det var vad Theo gick omkring och skrek här under sin sista vakna timme. Sen skrattade han så högt han bara kunde. Det underlättade ju inte för oss föräldrar när vi försökte få honom att lugna ner sig och Mira säger "Åhh, Theo du är ju så rolig".
Ja en förgrömmad unge kan han minsann vara ibland vårt lilla bustroll. Tur vi älskar honom ändå. Jag brukar säga att det räcker att sätta på honom sin Emilkeps så förvandlas han på en sekund till en äkta Emilkopia.
 
Jag har jobbat hemma idag och fått massor gjort.
Maken känner sig lite småkrasslig så vi har haft en lugn kväll. Otur för oss att båda barnen valde att krångla och inte vilja sova just ikväll. Typiskt när man själv inte riktigt har tålamodet till att tjata. "Mamma, vatten" Mamma, hungrig" Mamma, kan inte sova" Mamma, får jag ta av mig täcket" Mamma, kan du läsa en bok för mig"... Och sen lite "Förgrömmade unge" skrik mellan det och efteråt svar från Mira en trappa upp "Mamma, Säg åt Theo att han ska va tyst". Öronvärk. Ja.