Tredje trimestern

2013-12-19 21:08:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Idag går vi in i v 29 och det betyder att vi är inne i tredje och sista delen av graviditeten. Om jag tänker tillbaka på hur seg första tredjedelen var så får jag lite ångest över att det är så lång tid kvar. December har hitintills gått snabbt och det är jag övertygad om att nästkommande 2 veckor kommer gå också... däremot kommer resten av de 9 veckorna bli sega. Vinter, kallt och mörkt.

Det är tungt nu. Allt blir sämre o sämre och det är inte mycket jag orkar. Illamåendet som varit lite bättre några veckor har i dag varit i stil med de värsta dagarna. Kom ihåg att det kom tillbaka när jag väntade Theo också så det är nog bara att härda ut resten av tiden illamåendes. Jag får inte i mig så mycket mat o det känns att någon tar plats i magen och trycker på konstiga ställen.

Vågen har hoppat igång efter ett batteribyte och det tidigare error visar nu istället +9 kg. Jag hoppas det lugnar ner sig nu. Max 12 kg är mitt mål.

Foglossning och förvärkar känner jag mest hela tiden. Jag får välja mina sysslor under en dag och det räcker oftast med en tvätt, en diskmaskinstömning eller en dammsugning för att kroppen ska bli redo för sängen resten av dagen.

Bebisen är nu ca 35 cm och väger strax över ett kg. Det är en kvällspigg pojke och jag älskar att känna sparkarna och hickan flera gånger om dagen.


Julgodis, gran och stämning

2013-12-15 20:46:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Idag på förmiddagen så roade jag och Mira oss med att baka julgodis. Jag är alldeles för bortskämd av mina föräldrar och behöver aldrig ta med någon mat till julen när vi oftast kommer dit och bor flera nätter hela familjen. I år tänkte jag iaf att jag kunde bidra med lite julgodis.
Vi gjorde rocky road, knäck och lionbars. Allt blev mumsigt värre och det kommer bli svårt att inte äta upp det innan vi åker upp om en vecka.
 
Julgranen blev klädd igår kväll så nu är det svårt att inte känna julstämningen här hemma. Jag njuter av de förväntansfulla barnen och stämningen här hemma.
Är glad att alla webbshoppar hjälpt mig att göra färdig julklapparna då jag inte orkar mig ut bland allt foket i år. Farligt dock att sitta hemma och shoppa för till sist har man dålig koll på vad man verkligen har påväg hem. Kommer va stammis på icas post innan detta är över.
 
Hoppas ni också har julstämning.
 
 
 

migränbesök

2013-12-13 19:15:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mått konstigt hela dagen. Kännt mig mer illamående än tidigare i veckan, gråtfärdig och känslig. Gick och la mig en stund och vilade efter att jag hämtat barnen på förskolan. De såg på film så jag passade på att lägga mig i sängen. När Maken kom hem somnade jag och sov en halvtimme och när jag sedan vaknade så hade migränen kommit på besök. Med största sannorlikhet den som legat på lur hela dagen. Nu... två tabletter senare känns det lite bättre men absolut inte bra. Får bli en tidig kväll i sängen efter kanske en tekopp i soffan och slötitta på nåt tråkigt.
 
Ingen bra start på helgen...

Magen i v 28

2013-12-12 11:18:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag byter vi vecka och har nu kommit in i v 28. Ännu ett mål nått då bebisens lungor är färdigutvecklade. ca 30 cm och 1,1 kg väger den lille parveln nu.

Sparkarna blir starkare o starkare för varje dag, det känns att han växer.

När det gäller mig själv slutar jag gärna växa nu. Har aldrig varit så jobbigt att gå upp i vikt som denna gången. Jag verkligen hatar det och känner mig stor som ett hus. otymplig o tjock. Längtar mer än någonsin efter att få tillbaka min kropp. Så frustrerande att inte ens kunna gå på promenader för att hålla igång någorlunda. Min våg står fortfarande på error men nu sist visade den också att det var dax för batteribyte så jag hoppas att det beror på det och inte min vikt.

En läsare ville ha en färsk magbild o det är klart att vi ska bjuda på det. Min kavaj är ny och ett fynd från meandi och min säljares utförsäljning. Passade bra även till magen.
Luciafirande

2013-12-11 09:11:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
 

 
 
 
Lucian gick alldeles strålande igår. Jag fick på Theo kläder och vi kom dit i tid. När i kom dit fick han dock för sig att han inte skulle vara med och absolut inte ha varken tomteluva eller pepparkakshatt. Efter lite pushande så följde han ändå med fröknarna och han kom med in i tåget och sjöng med i varje låt. Både han och jag var stolta när det var över. Mira trivdes som fisken i vattnet av att "stå på scen" och sjöng som jag förutspått högst av alla.
 
Nu har julstämningen infunnit sig på riktigt och jag stör mig inte längre på alla jullåtar som går på radion. De kommande två/tre veckorna ska bli jätte mysiga och jag tänker fokusera på julen istället för mina krämpor.
 
Bilderna får tala sitt eget språk och med dem önskar vi er alla en härlig luciavecka!

Pepparkaksgubbe med tomte influenser

2013-12-10 10:16:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Ikväll är det luciafirande på förskolan. Mira är överförtjust och längtar och väntar snart ihjäl sig. Theo däremot är allt annat än förtjust. Idag när vi satt vid frukosten gjorde han klart för mig att "Då ska jag ha pepparkakshatten istället för tomteluva, så kommer jag dra ner den för ögonen så ingen ser mig. Bara då ska jag va med i luciatåget!" Ord och inga visor där.
Vi kommer med andra ord ha en lycklig lucia som antagligen sjunger högst av alla liksom tidigare år och en sur tomte med pepparkakshatt som inte kommer att ta en ton. Spännande kväll.
 
Ska iaf föröka ta mig till affären och köpa lussebullar så vi har nån god muta... eller jag menar fika. Vi mutar aldrig våra barn, aldrig.
 
Jag min dummer tyckte att illamåendet gått ner lite senaste dagarna. Detta skulle jag fira med att inte ta mina tabletter imorse. Att jag alltid ska börja trixa och grejja när nåt funkar bra till sist. Nu sitter jag här med frukostmackan halvägs upp igen (ursäkta detaljerna). Nej, tålamod Therese. Jag får försöka glädjas åt att tabletterna faktiskt tar bort det värsta numer och att jag kan få ha vissa stunder utan kräkkänsla.
 
Håll tummarna för oss ikväll, tack. Kan behövas:)
 
 
 
 
 

Premiär skridskotur

2013-12-08 23:12:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Även vi har fått den där första snön som verkar hålla sig kvar lite längre än ett dygn. Vägplogen dundrade nyss förbi utanför våra fönster och jag kan inte annat än tycka synd om de stackarna som ska sitta och åka hela natten medans alla irriterar sig på att de stör ens sömn.
 
Barnen premiär åkte på skidorna idag och det lös om dem när de stapplade fram på den tunna snön. Mira hoppade som en loppa när hon kom in och stolt berättade att hon klarat av att åka nerför en backe med skidorna.

Själv var jag bara ut och förevigade ögonblicket för att sedan dra mig inåt och inta sittande/liggande position igen.
 
Nästa vecka är det lucia och julen gör sig påmind på riktigt. Dax att snart plocka fram julgranen här hemma så att vi hinner njuta av den lite innan den ska ner igen.
 

Sven, foglossning och piller

2013-12-06 15:01:00 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


 
Igår sa Theo åt mig på skarpen "Mamma du får aldrig mer säga att jag är gullig eller söt, jag är bara snygg faktiskt. Ta ett kort så får du se"
 
Underbara unge. Han är väldigt fokuserad på just nu att bli storebror och att fylla 4 år så att kalla honom gullig eller lilla gubben är som att ge honom smisk på bara rumpan. Men han får gärna bli stor, speciellt om det betyder att jag kan förvänta mig att han klarar sånt som en "stor pojk" ska klara. Som att äta maten som bjuds och sätta på sig kläder själv utan div utbrott. Tveksam om han riktigt förstått vad det innebär?
 
Jag sitter och äter lite mellis innan jag ska hämta barnen. Mellis för mig numer innebär 2 alvedon (fick testa en ny sort 665 tror jag den hette, hoppas den ska hjälpa) 1 st illamåendetablett, en smörgås, två pepparkakor och lite glögg.
I natt har jag inte sovit nåt alls typ. Dels så har Sven stört min sömn men också de eviga sammandragningarna som kommer så fort jag vänder lite på mig och så den hemska foglossningen. Det blir värre och värre nu och vetskapen om att det redan börjar störa min sömn så mycket gör mig lite deppig. Hur kommer jag att må om två månader kan man ju fråga sig!? Jag kan inte ligga ner för det gör ont i höfterna, jag kan inte sitta upp för det strålar i fogarna och jag kan inte gå för det smärtar. Kul! NOT!
 
Idag har jag försökt få upp humöret genom att köpa en bilbarnstol till bebisen. Kändes bättre för en stund.

Reklamera mera - kläder som inte håller måttet

2013-12-06 09:36:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hatar att va en tjatförälder på förskolan. Dom sköter om våra barn på heltid när vi jobbar (och jag nu är hemma och sjuk) och dom gör ett riktigt bra jobb. Vill dom ha galonbyxor till barnen så får dom det även om jag aldrig skulle drömma om att sätta på det på barnen när de är hemma. Jag köper i stort sett alltid bra ytterkläder och har gärna mer än en uppsättning. I år blev det polarn och pyrets vinteroveraller till barnen. Inte testat just vinteroverallen innan men då jag fyndade dem till outletpris så kunde jag ju inte låta bli. Svarta o skittråkiga, men förhoppningsvis varma och vattentäta. Idag satte jag upp ovan skriva lapp på barnens platser. Nu står det på overallerna att de kan torkas på låg värme i torkskåp, men då jag vet att just förskolorna vill få kläderna torra snabbt och att deras torkskåp brukar vara ställda på över 40 grader så vill jag inte riskera att de smälter de tejpade sömmarna. Då butikerna går ut med att overallerna ska vara helt vattentäta så ställer jag som krav att de också ska vara det... sen att de blir våta på utsidan är en annan sak, men nu hänger även en extra uppsättning med jacka och byxa på barnens krokar så de ska inte behöva gå ut med blöta kläder.
 
Ställer ni krav på barnens kläder? Går ni och reklammerar om de inte håller måttet? Jag reklammerar alltid om de inte håller vad de lovar. Förra året reklammerandes båda barnens overaller då de blev sönderslitna i de tejpade sömmarna innan säsongen var över (Kaxs overaller). Jag fick fullpris tillbaka och barnen nya overaller.
Men hade nu dessa körts i torkskåp och sömmarna smält så hade jag inte fått tillbaka ett öre. Det jag vill komma fram till är att sköter jag min del av "avtalet" och gör som det står på tvättinstruktionslappen så kan jag också förvänta mig att butikerna ska sköta sin del av avtalet och ge mig kompensation när de inte håller måttet. Då är det ju även mitt ansvar som förälder att informera förskolan om detsamma, även om jag hatar det. Jag vill ju ge barnen det bästa och i detta läget köper jag hellre två uppsättningar än en billig uppsättning som de blir kalla och blöta igenom men som kan köras i torkskåp.
 
Hur tänker du?

Vecka 26, 99 dagar kvar...

2013-12-03 22:11:19 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


 
 
Även om det känns som att tiden går väldigt sakta just nu så går det iaf framåt. Vi har kommit ner på tvåsiffrigt och nedräkningen har börjat på allvar. 99 dagar kvar, tre månader. Min förhoppning är att åtminstone december ska gå snabbt.
 
Redan denna veckan har jag hunnit med ett besök på mvc, där allt såg bra ut och jag fick lyssna på lilla hjärtat. Magmåttet ligger en halv kurva över "normal" och det är lika som jag legat med båda de andra busungarna. Så det övriga på magen som gör att jag ser ut att va i v 35 beror helt enkelt på för många kanelbullar tyvärr. Att det stod error på vågen när jag skulle väga mig under helgen säger ju sitt. Trodde det var ett skämt först, men nejdå. Mira kunde väga sig utan problem men när jag ställde mig så blev det error. Kanske någon som försöker säga åt mig att jag inte borde väga mig mera då det finns risk för depression om jag får se den acktuella siffran.
 
Jag har även hunnit med ett läkarbesök som slutade med att hon sjukskrev mig tiden ut. Det betyder att om jag nu inte blir bättre så har jag jobbat totalt 3 dagar under hela denna graviditeten. Helt sjukt! Behöver jag ens nämna att detta är sista barnet och att jag aldrig mer kommer vilja utsätta min kropp för det här igen. Inte för att han inte är värd det lilla bebben utan för att jag helt enkelt inte skulle orka... varken fysiskt eller psykiskt.
 
Förutom mina krämpor med illamåendet, halsbrännan, foglossningen och sammandragningarna som (framförallt de två sistnämnda) blir värre och värre så är det sig likt som tidigare veckor. Bebisen blir livligare och livligare och jag älskar känslan när han sparkas och har hicka där inne i magen. Jag har fått tillbaka tröttheten igen och jag vet inte om det kan bero på lite järnbrist eller vad. Suget efter att handla och boa till bebisen börjar komma mer och mer och just nu planerar jag mycket kring hur vi ska göra om här hemma för att det ska passa familjen bäst. Kollar tapeter planerar planlösningar i rummen och googlar på inspirationsbilder. Man får ju försöka rosa sig med nåt nä rman är stillasittandes/liggandes.
 
Jag försöker även fundera på namnförslag men fy va svårt det är med namn till pojkar, som dessutom ska passa ihop med Mira och Theo. Barnen har bestämt att han ska heta Wilgot och får han inte heta det så vill dom inte ha någon bebis. Utpressning.