Bästa förskolan man kan ha

2013-01-24 20:19:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Två inlägg på samma kväll...det gäller att skriva medans man har ångan uppe.
 
Igår var jag under förmiddagen och hälsade på barnens förskola. Jag fick vara med och fira Theo som fyllt tre. Han hade med sig lite frukt som det gjordes fruktsallad på och så sjöng vi och hade det mysigt med alla småbarnen.
Mira sken som en sol när hon fick visa mig allal leksaker och förklara vad hon brukar göra på förskolan om dagarna. Jag insåg hur mycket det betyder för henne när man tar sig tid och låter henne visa vad hon gjort och tycker om att göra. Önskar jag tog mej den tiden oftare.
 
Måste få skriva hur glad jag är att barnen är på just denna förskolan. Underbar personal som alltid gör det där lilla extra för barnen. Inte alla förskolor där de bakar, åker skridskor, har vattenlek inomhus på vintern m.m. m.m. Jag är så trygg med att lämna dem där varje dag och släppa på det kontrollbehovet jag annars har när det gäller barnen. Utegården och innelokalerna är också kanon och jag tror inte barnen hade kunnat ha det bättre helt enkelt.
 
Nu ska jag ta tidig kväll och lägga mig i sängen och läsa en stund. Är trött och slut efter dagens anspänningar.

Skadad pojke

2013-01-24 20:12:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Igår kväll kom en mycket ledsen grabb hem från förskolan. Han hade varit med om en liten olycka där ett annat barn råkat hoppa på honom och hamna med sin armbåge på Theos nacke. Han grät från att olyckan hände tills han somnade på kvällen. Vi fick honom tyst en stund medans vi såg på film, men så fort han rörde minsta lilla på nacken så kom tårarna igen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen då vi blev oroliga, men fick rådet att avvakta då det troligtvis "bara" var muskeln som blivit skadad och det då upplevs som nackspärr.
 
Under natten hade vi några riktigt jobbiga timmar då Theo (som låg mellan oss i stora sängen) vaknade var 5:e minut och grät hjärtskärande för att han försökte vrida på huvudet i sömnen men fick så ont.
 
Jag ringde vårdcentralen på morgonen och fick komma in för kontroll. Hon skickade oss vidare till akuten där vi fick träffa en ortoped som tittade på nacken. Han konstaterade även han att det troligtvis rörde sig om en sträckning och det kommer att bli bra inom några dagar med hjälp av alvedon. Någon röntgen behövdes inte så länge det inte blir värre. Idag på eftermiddagen har han dock varit pigg och lekt som vanligt. Återstår att se hur stel han blir under natten och om han lyckas sova lite bättre denna natt. Hope so.
 
Tänk va snabbt olyckan kan vara där. Vi har ändå varit otroligt skyddade från olyckor och förrutom Miras finger som hon klämde under en stol så var nog detta det mest allvarliga vi varit med om.
 
På två sekunder förvandlas jag från den annars så ganska tuffa mamman till en nojjig förälder som genast är där för att söka råd på internet och göra allt som finns i min makt för att lindra skadan.
Det var jag som ville att Theo skulle sova inne hos oss så att jag kunde ha koll på honom under natten "Jag kommer att sova bättre då" lät det igår kväll. Jag hade nog glömt hur uselt man sover med två fötter instoppade under revbenen eller ett knä i ryggen....

Första skridskoturen

2013-01-16 14:29:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
Igår genomfördes äntligen den första skridskoturen och barnen fick inviga sina nya skridskor som de fått i julklapp/present. Riktigt duktiga var de och med lite mer träning ska det nog kunna bli skridskoåkare av dem. Theo är väl kanske i minsta laget och tröttnade rätt snabbt när han trillat på rumpan nog många gånger. Då övergick han till att göra snöänglar istället.
 
 
Mira har varit på utflykt med förskolan idag och åkt skridskor, ska bli roligt att höra hur det gick för henne. Tur hon fick öva lite iaf innan hon skulle iväg idag och måste åka själv.
 
 
Riktigt mysigt är det att vara iväg hela familjen på lite vinteraktiviteter (så länge jag själv slipper utöva diverse vintersporter)
Ikväll får det bli pulkaåkning i backen utanför huset istället. De somnar gott sedan efter lite snölek efter förskolan.

Lite ekonomitankar

2013-01-07 10:13:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det här med att jag ska köpa mindre barnkläder har ganska mycket att göra med att vi behöver spara pengar till andra grejjer just nu.
Smart som jag är och nu när det kliat i fingrarna under rean så har jag kommit på den ultimata lösningen. Tänkte dela med mig om det är någon mer som är i behov av att spara pengar men fortfarande vill köpa.
 
Jag har skaffat mig ett köp och sälj konto. Där går pengar in så snart jag säljer något på tradera eller loppis och de pengar jag får in där får jag använda till att köpa andra barnkläder. På så sätt så går inga nya pengar åt till barnkläder utan bara "gamla" pengar som vi redan lagt ut. Smart va:) Då kan man även unna sig den där söta klänningen bara för att den är söt någon gång ibland.
 
En annan positiv sak med detta är att jag tvingas rensa bland det vi har i förråden och sälja bort det som aldrig mer kommer att användas. I Februari ska jag göra en stooor rensning på barnkläder.
 
Kanske skulle köra en garageloppis här hemma. Någon som vill komma?
 
Jag har en väninna som varit så duktig på detta med att rensa bland saker som inte används. Kolla in på deras bloppis och se om ni hittar något fynd! www.erskatt.blogg.se

Nyårslöften

2013-01-04 11:14:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Nyår firade jag och familjen på egen hand. Vi hade en mysig kväll jag och Maken med god mat och trevlig efterrätt. Skålade med ett glas cider och gav varandra en puss vid midnatt innan vi gick och lade oss. Jag tycker ändå att nyår är rätt översakattat. Barnen och deras överskottsenergi tröttnade vi på kl 21 och då fick de hoppa i säng. Nästa år kanske Mira kan få va uppe till tolvslaget och fira med oss...kanske.
 
Nyårslöfterna då??? Jodå, de finns de också.
Jag nöjde mig med två stycken detta året. Kommer bli nog så svårt att klara dem.
 
1. Sluta äta skräp och börja träna igen.
2. Bara köpa barnkläder som vi BEHÖVER.
 
Ja ni kan ju förstå hur svårt det kommer att bli med tanke på att äta och shoppa är två av de saker jag gillar allra bäst. Jag återkommer med uppdateringar framöver hur jag sköter mig på dessa punkter.
 
Frågan jag klurar på idag är: Hur många tröjor behöver man egentligen? En till varje veckodag? Tänk om jag inte tvättar på en vecka, då behövs fler. Kanske bäst med 15 tröjor var ändå? ;)

Vad en treåring vill, kan och gör

2013-01-03 13:03:30 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


 
Tre år och en mycket mysig, busig och bestämt kille.
 
Theo vet vad han vill och han är envis som en åsna. Det omtalade treårstrotset har drabbat oss som en orkan. Senaste veckorna har de största bråken varit i samband med maten. Helt plötsligt efter att ha varit en matglad kille så vill han inget äta och inget är tydligen gott längre. Efter ca 15 minuters bråk äter han till sist men inte alls i samma mängd och glädje som innan.
Att bestämma kläder, vägra gå på toaletten (blöjan sitter kvar trots ihärdiga försök) och hata omställning är också något som är vanligt under en dag med Theo. Man får ta allt väldigt försiktigt och förvarna om allt som kommer att hända i god tid innan det sker.
 
Som treåring har Theo lärt sig att:
- Måla huvudfoting
- Pussla upp till ca 30-40 bitars pussel.
- Ta instruktioner och prata som ett rinnande vatten.
- Åka skidor (och snart även skridskor bara vi får lite is igen)
- Styra upp och leka rollspel (tex mamma pappa barn)
- Sjunga sånger med hela texter (Högt och mest hela tiden)
 
 
Älsklingslekar är fortfarande allt som har med bilar och verktyg att göra. Att ligga på golvet och köra omkring med diverse fordon är något Theo gör för det mesta. Han underhåller gärna sig själv och trivs med att leka på egen hand.
 
Nu låter det som att han kanske är en liten enstöring som mest av allt trotsar och skriker men under den trotsiga ytan finns en väldigt mysig och kärleksfull pojke. Theo älskar att kramas och gosa och sitter gärna i knä. Han vill bli tröstad med pussar och kramar och är en liten mamma/pappagris för det mesta.
 
Theo somnar fortfarande kl 19 varje kväll och måste då ha snuttefilten och vovvis brevid (helst under) sig. Inga problem vid läggningarna och de kvällar han är lite piggare brukar han roa sig med att läsa en bok en stund och sedan släcka lampan själv och somna sött i sängen på egen hand.
 
Det var en liten treårsuppdatering kring utveckling. (Kul att gå tillbaka och läsa om några år då allt försvunnit ur minnet)
 
Är så glad att vi får ha dig i vår familj käre Theo. Du lyser upp vår familj och ger oss alltid tillfällen att skratta.
 

Älskade Theo 3 år

2013-01-03 12:45:04 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Nyårsdagen var det fullt hus här hemma och barnkalas för Theo som fyllde 3 år igår. Födelsedagsbarnet njöt av uppmärksamheten och alla kompisar som var på besök.
Igår väckte jag och Mira en glad liten kille med skönsång och paket.
 
En "blomgitarr" var tydligen något han "alltid önskat sig" för att citera födelsedagsbarnet själv.
 
Vi fortsatte morgonen med frukost ramför tven dagen till ära. Oboy och mackor.
Kl 11.00 kom moster på besök och även hon träffade mitt i prick på önskelistan. Hockeyspelet har gått varmt här hemma sedan dess.
Tårta måste man ju ha när man fyller år tyckte storasyster. Mamman som var lat valde att köpa en färdigtårta och sätta tre ljus i den.
Nu har vi en nöjd treåring här hemma som är överlycklig över alla paket och går omkring och säger att han är så stor nu. Jag kan inte annat än hålla med. Tyckte han växte 2 dm och blev förståndig som en en gammal man bara över en natt.