Lussefirande i dagarna två

2014-12-10 23:49:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
 
Denna dagen har bjudit på julstämning för hela slanten.
 
Jag har haft en riktigt produktiv vecka och bakat både matbröd och saffransbullar. Igår åkte granen fram och barnen fick äran att klä den enligt tradition i vår familj. Fint blev det även om vi fick förminska granen lite i år och trycka in den bakom soffan ståendes på en pall. Inte lätt med prydnadssaker framme just nu då vi har världens mest nyfikne 9 mån bebis här hemma.
Om det ändå vore så att han bara kröp i rasande fart. Nä nu ställer han sig också upp och går efter kanten på bord/soffor och annat man kan hålla i. Igår drog han ner duken med ett stort fat med ljuslyktor på rakt över sig. Det gick bra med både Melvin och ljuslyktor den gången, men det gäller verkligen att sitta på nålar och passa honom hela tiden numer. 
 
Idag har det som sagt varit extra julstämning då vi varit till Miras skola på lussefirande. Mira var tomte detta året och gjorde debut med att läsa en vers. Så stolt jag blev då när hon gick fram till microfonen och högt och tydligt läste sin mening. Jag slås än en gång av hur stor hon blivit på kort tid min lilla tomtenissa.
 
Imorgon är det lussefirande på Theos förskola, så då kör vi repris med fikakorgen och tomteluvorna. En stjärngosse har han bestämt att han ska vara imorgon. Jag hoppas innerligt att han vågar även om inte Mira är med som stöd detta året.
 
Nu ska jag krypa till kojs. Vi har en Melvin som inte vill komma till ro riktigt ikväll och trots att klockan är jättemycket nu så ligger han fortfarande och slår i väggen. Stackars liten.
 
 
 
 

Nystart

2014-12-09 15:31:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Jag har haft en rätt dålig period senaste månaderna med min sjukdom. Haft mycket värk och ont i kroppen (främst nacke och rygg men även fötterna m.m.), yrsel och trötthet.
Jag gjorde en rejäl satsning i att dra ner på socker och kolhydrater för att kunna minska några kilon. Trots att jag låg på ett underskott av kalorier i en månad så låg jag på samma vikt som jag startade på efter 4 veckor. Med mina vätskeansamlingar så kan jag gå upp o ner 2 kilo under ett och samma dygn.
Som ni förstår så deppade jag ihop en del av detta och jag orkade inte hålla kosten fortsatt strikt. Jag har varit mycket bättre på att inte äta sött i tid och otid och försöka välja bra alternativ i maten med långsamma kolhydrater... men det är svårt. Speciellt när man inte ser några resultat.
 
Något som ändå är positivt mitt i allt är att jag äntligen kommit igång med träningen. Sen förra veckan har jag varit till gymmet samt simmat 3 ggr. Inte mycket men helt klart ett framsteg. Jag känner att det är roligt att träna just nu och motivationen är på topp. Känslomännsiska som jag är så krävs det att jag har motivationen med mig för att det ska hända något överhuvudtaget. Utan den går jag inte och tränar. Punkt.
 
Ikväll blir det en sväng till gymmet igen. Har skrivit ihop ett träningsschema nu som jag ska köra efter. Håll tummarna nu att julveckorna inte sabbar mitt träningshumör.