Lussefirande i dagarna två

2014-12-10 23:49:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
 
Denna dagen har bjudit på julstämning för hela slanten.
 
Jag har haft en riktigt produktiv vecka och bakat både matbröd och saffransbullar. Igår åkte granen fram och barnen fick äran att klä den enligt tradition i vår familj. Fint blev det även om vi fick förminska granen lite i år och trycka in den bakom soffan ståendes på en pall. Inte lätt med prydnadssaker framme just nu då vi har världens mest nyfikne 9 mån bebis här hemma.
Om det ändå vore så att han bara kröp i rasande fart. Nä nu ställer han sig också upp och går efter kanten på bord/soffor och annat man kan hålla i. Igår drog han ner duken med ett stort fat med ljuslyktor på rakt över sig. Det gick bra med både Melvin och ljuslyktor den gången, men det gäller verkligen att sitta på nålar och passa honom hela tiden numer. 
 
Idag har det som sagt varit extra julstämning då vi varit till Miras skola på lussefirande. Mira var tomte detta året och gjorde debut med att läsa en vers. Så stolt jag blev då när hon gick fram till microfonen och högt och tydligt läste sin mening. Jag slås än en gång av hur stor hon blivit på kort tid min lilla tomtenissa.
 
Imorgon är det lussefirande på Theos förskola, så då kör vi repris med fikakorgen och tomteluvorna. En stjärngosse har han bestämt att han ska vara imorgon. Jag hoppas innerligt att han vågar även om inte Mira är med som stöd detta året.
 
Nu ska jag krypa till kojs. Vi har en Melvin som inte vill komma till ro riktigt ikväll och trots att klockan är jättemycket nu så ligger han fortfarande och slår i väggen. Stackars liten.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carolina

Mysigt och vad fin din tomtetjej är, modigt och duktigt att läsa vers! Kram

2014-12-11 @ 08:33:07
URL: http://www.carolina1979.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback