Midsommar, barnvälsignelse och härliga dagar

2014-06-24 14:58:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «I söndags hade vi barnvälsignelse för Melvin. Det blev en lyckad tillställning. Roligt att träffa släkt och vänner och få ordna en dag för vår lilla prins. Han skötte sig alldeles ypperligt trots att vi totalmisslyckades med att pricka in vakentid. 5 min innan det skulle börja grät han förtvivlat och somnade gott när vi la ner honom i vagnen. Tur att några gäster var lite sena så han fick sova 10 min innan det började.Vi har haft några mysiga dagar här uppe i dalarna. Maken fick upp oss alla på ett berg i lördags. En lyckad utflykt trots att jag höll på att stupa av de extra 8 kilona på magen (melvin alltså) samt att det var första utmanande promenaden sen graviditeten. Kände av höften lite men annars får jag nog säga att foglossningen äntligen släppt helt. skönt.

Midsommar firade vi hos moster med hela tjocka släkten. En toppen dag/kväll. Äkta dalarnamidsommar är ändå det bästa.
Idag åkte maken på ett läger som han ska vara ledare i så nu är vi ensamma jag o barnen. Tur att vi är hos mamma o pappa så någon nöd ska det nog inte gå på oss.

Semester, nya vanor och träningslust

2014-06-19 21:52:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Idag fick Maken semester. Det betyder 8 veckor med alla mina fyra älsklingar. Har sett fram emot att vara lediga hela familjen och jag hoppas vi får många fina dagar tillsammans. I år blir det (om vädret tillåter) mycket sol och bad. Vi kommer att åka till dalarna någon vecka men annars bara vara hemma och ta det lugnt. Någon lisebergs resa blir det och planer på att måla och tapetsera litr finns.
Jag har också stakat ut hur min närmsta framtid ska se ut. Jag har nämligen bestämt mig för att skaka liv i fläsket och börja träna på allvar igen. Har riktigt längtat efter att få lyfta tungt och bli riktigt svettig nere på gymmet. Att jag pga graviditetsåkommor blev helt stillasittande i 9 mån plus dessa 3 mån efter har verkligen varit hemskt. Nu känner jag att kroppen börjar repa sig så dax att utmana den lite och försöka hitta de där musklerna jag tappat bort.

Min plan är att varje dag ta mig ut på en promenad/träna ett hemmapass eller ta mig till gymmet. Dessa 8 veckor ska bli min nystart. Tänk att få börja varje morgon med att rejält träningspass... innan 10 gör vi ändå aldrig nåt och jag kan med gott samvete lämna nöjda barn hemma med Maken.

Trevlig midsommar vänner!

LillZlatan gör premiär

2014-06-17 15:44:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Fotbollsträningspremiär, förskoleavslutning, sommarlov, kalas i mängder och bebis som växer så det knakar. Mycket som händer runtomkring oss nu och det är en härlig tid. 
 
Theo har äntligen (enligt honom själv) fått börja på fotbollsträning och det är så roligt att höra hur han pratar om denna träning, hur han laddar upp med att flera dagar i förväg bestämma vilka kläder han ska ha, vem han ska "vara" (Zlatan eller Mezzi) och vilken vattenflaska som ska få äran att följa med. I söndags var jag och Melvin med och tittade och jag är numer en frälst fotbollsmorsa ;) Så roligt att se hur han med största koncentration och allvar gick in i varje övning som att det gällde hela hans framtida kariär inom fotbollen. Trots att jag är så långt ifrån sportnörd man kan vara och har noll intresse för dessa bollar och andra tidsfördriv så gillar jag att Theo blivit sånt bollfreak. Det var trots allt det att min make spelade fotboll som gjorde att jag föll för honom lite extra. Tro det eller ej. Det är allt nåt speciellt med de där fotbollskillarna. 
 
 
 

Solen som värmer

2014-06-09 16:00:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Soliga härliga dagar gör en lätt i sinnet. Även om jag drabbats av huvudvärken igen sista veckan så känner jag mig pigg och glad. Jag kan inte låta bli att älska sommaren även om den gör mig svettig och barnen trötta. Idag har vi haft en pooldag på baksidan och barnen har lekt hela dagen utan bråk. Måtte semestern bli lika bråkfri så kommer det här att bli en kanonbra sommar!
 
Melvin godingen sover mest hela tiden och de små stunder han är vaken så ligger han och babblar och skrattar. Att vi får en liten kinkig bebis till kvällarna försöker jag att inte lägga så mycket energi på... han blir nöjd om han får va nära och få lite extra uppmärksamhet. Han är väl smart grabben och vet att på kvällen kan han få sina färäldrars fulla uppmärksamhet till skillnad från dagen då de är tre som slåss om den. Många faser som ska gås igenom när de är små och den fasen han kommer in i nu är tydligen den jobbigaste för många. Märks så tydligt när dessa faser kommer för då blir han genast mer gnällig, äter sämre, otålig, kräver uppmärksamhet och svårsövd på kvällarna. Jag säger det igen högt för mig själv "Hellre vaken på kvällen än vaken hela natten". Inatt vaknade han samtidigt som Maken skulle upp till jobbet. Sen somnade han om igen och sov tills storasyskonen kom upp och väckte honom. 
 
 
 

Viktigast i mitt liv

2014-06-05 10:42:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Det finns några människor som speciellt lyser upp mitt liv och det är min familj. I helgen som var så var mina föräldrar på besök och vi firade pappa som fyllde år. Han blev bjuden på en gokart tur och jag lovar att vi som stod och tittade på hade minst lika roligt som de som åkte. 
 
 
Den här bilden stinker testosteron ;)
 
Pappa firar... att han kan köra? Att han åkte förbi Viktor som just hade kraschat in i en vägg? Ingen som vet...
 
Tuffa män
 
Det va ju tur att det fanns en prispallplats till alla. 
 

Mira 6 år

2014-06-03 09:48:00 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


 
 
Vår älskade tjej har ju fyllt 6 år i förra veckan. Det har vi firat med kalas i dagarna fem (minst). Här kommer ett bildmaraton på våra roliga dagar med tjejen som verkligen blev stor över en natt.
 
Numer suckas det så fort pappan i huset vill busa med henne eller säger nåt som enligt henne är jätte töntigt och pinsamt "Mheeen pappa då, sluta nu"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photoshoot med storasyster

2014-06-02 09:53:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
 
 
 
 
 
Tog några bilder på Melvin och Mira häromdagen. Gäller att passa på når man får de stora barnen att ställa upp :)
 
 

Konsten att göra allt och lite till...

2014-06-02 09:08:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
En vanlig morgon hos oss. Mira vaknar för det mesta först. Idag redan klockan sex. Ohyggligt tidigt så jag gav henne plattan och fortsatte sova en stund brevid henne i sängen. 
 
Jag förundras över hur snabbt ett ordnat mysigt frukosttillfälle kan förvandlas till kaos på en minut. Idag hade barnen ätit upp före mig, vilket de oftast gör eftersom jag springer som en galning och serverar och plockar fram det ena och det andra innan jag själv kan sätta mig ner med min kaffekopp, ett ägg och en macka. 
När jag idag äntligen satt mig ner small det till i Melvins blöja och då var det självlart att genast resa sig upp och byta den innan alltför mycket läckage. Mitt i allt vill Mira ha hjälp med något och fem sekunder senare kommer Theo gråtandes och har fått en sticka då han sprungit ett varv ute på altanen. Plockar bort stickan medans ungen gallskriker (stackars pojk, svettig mamma, ont i hjärtat). Sen lite bråk syskonen emellan. Lägge rner Melvin som är ledsen och trött i vagnen så han kan sova. Ner på nedervånignen och plocka fram kläder till de stora för de vill ut NU. Bråk om kläder. Bråk om racketar. Bråk. 
 
....en timme senare... Just ja frukosten står kvar på bordet och mitt kaffe är kallt.