Miras vårgarderob kommer överfyllas

2014-03-30 21:32:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Det kommer så sjukt fina kläder nu till småtjejer. Detta är vad lindex fått in senaste veckan och jag vill ha allt!

Mira provade den blå klänningen sist vi var på lindex och när hon kommer ut till pappa och Theo som sitter utanför utbrister Theo "Jag visste att du skulle bli fin som en prinsessa i den"

fort. 30 års önskning

2014-03-30 11:53:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mobilen krånglar med mig så här kommer inlägget istället. Nedan blev bara en titel.

Hittade något igår jag kanske kan tänka mig att skriva upp på önskelistan till min stundande fylla jämt födelsedag...


Tycket både blått och rosa är väldigt fina. Mest den rosa men kanske blått är mer gångbart? Måste fundera lite på det.

Serien är från Chilli... en av mina favorit inredningsbutiker.

30 års presentönskning

2014-03-30 11:49:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «Mar. 30, 2014

2014-03-30 08:36:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Igår gjorde vi en liten roadtrip med några goa vänner till oss och deras tre barn.

Vi gick på leos lekland för första gången och barnen var helt tokiga. De sprang omkring som en virvelvind för att testa alla klätterställningar och rutschkanor. Efter att ha testat detta är vi väldigt förväntansfulla på att det ska öppna här i stan också om några månader.

Efter Leos tog vi bilen till stadsparken och en rolig lekpark vi hört talas om att skulle finnas där. Vi njöt i solen, åt glass och mammorna fick gå på en liten promenad.

Det märktes inte att vi hade sex barn totalt med oss igår, de var så otroligt duktiga allihopa. Melvin åt tre ggr under dagen och sov däremellan. En kille som verkade trivas med att vara i farten o sova i vagn. Dock har denna natten inte varit nåt vidare och han har ätit mer än vanligt vilket kan bero på den saknade närheten igår kanske.

Vi kom iaf hem vid åtta igår kväll och då blev det gladiatorerna på tven innan vi hela familjen stupade i säng. Vilken toppendag o härligt att få gö4

Du o jag brorsan

2014-03-26 10:04:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kunde inte välja bara en bild så det fick bli flera. Syskonkärleken här hemma flödar över för tillfället. Man blir helt varm i hjärtat.
 
Tyvärr har alla pussar och kramar resuterat i Melvins första förkylning. Han är täppt i näsan o har svårt att äta innan man lyckats rensa dom lilla gångarna först. Jag hoppas det stannar vid lite snor och inte blir feber och annat jobbigt. Det är omöjligt att skydda honom från alla dagisbasiller tyvärr. Jag tjatar om att de måste tvätta o sprita händerna samt inte pussa i ansiktet men det är svårt ändå... tänk er sjäva att inte få gosa med den ni älskar mest i hela världen :)
 

Som i reklamen...

2014-03-25 11:37:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Som min mamma skrev när jag la upp denna bilden på instagram. "Det är bara hundarna som saknas" Som i ikea reklamen alltså (visst är det väl ikea?)... ibland undrar man på vilken kvadrat cm man själv fick plats. I natt var en sån här natt man helst vill radera ur sitt minne. Den enda som sovit är Mira o tack o lov lät hon oss andra sova till iaf sju innan hon kom upp imorse. Dom här vakennätterna har jag verkligen inte saknat.
 
Idag har vi en hemmadag jag och barnen. Jag har hunnit med att storstäda huset och känner mig fylld av lite ny energi efter natten. En städad stuga som luktar citron gör huvudet lite lättare och humöret gladare.
 
Melvin premiärsover ute i vagnen på altanen i dag. Skönt att han kan sova i vagn och att han somnar när man börjar rulla lite... annars somnar han helst i famnen och först då kan man lägga ner honom i vaggan. 
 
Nu börjar det bli dax för lunch... ingen rast ingen ro.

Melvin 1 månad

2014-03-24 12:00:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
 
En månad, fyra veckor, 28 dagar.
 
Han skänker oss så mycket glädje och fyller oss med obeskrivlig kärlek.
Lilla älskade hjärtegrynet.
 
 
 
Förra veckans besök på bvc visade sig att han ökat 500 gram på en vecka. Mat finns det i överflöd alltså.
 
Nu väger han 4170 g och är 54,2 cm lång.
 
Växt även 5 cm på längden sen födseln. Inte konstigt att vi börjat få plocka bort st 50 i kläder och gått över till st 56 som redan sitter bra och inte alls speciellt stort. Vecken på låren blir fler och fler och dubbelhakan kan vi nu räkna till både 1, 2 och 3 st.
 
 
 
 
Stark är han också vår lilleman. Minns inte att de andra två kunde hålla upp nacken såhär mycket så tidigt.
 

Redan rutinerad?

2014-03-21 16:54:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Idag har jag gått och samlat både energi och mod till att ge mig ut med alla tre och ta dem med mig till Miras besök vid tandläkaren.
Inte det lättaste att såhär i början se till att lillebror är mätt och nöjd precis lagom i tid till besöket samt få de andra två att lyda mina regler och skärpa sig lite extra när vi beger oss ut på gatorna i stan.
 
Det gick jättebra och jag känner mig såhär i efterhand som en rätt rutinerad trebarnsmamma... kanske har man det i sig. Man löser problemet helt enkelt och har man lite tur är de stora barnen exemplariskt duktiga som de var just idag. Melvin sov från det att vi åkte hemifrån tills vi kom hem igen och den smidiga vagnen i kombination med babyskyddet kom faktiskt in genom de löjligt smala dörrarna vid tandläkaren. En stjärna till oss som kom hem helskinnade.
 
Nu ska vi fira med fredagsmys och vi börjar med en varsin hamburgare.

Hemsytt när det är som bäst

2014-03-21 16:46:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Sitter och sneglar mot symaskinerna hela dagarna. Längtar tills orken och tiden finns där för att sätta sig och sy en stund. Behöver göra vårmössor till barnen och några byxor och bodys till Melvin.
Det är roligt att kunna plocka fram det jag sytt under graviditeten och inse att det både passar och ser bra ut. Ovan är tre bodys jag sytt till lillen och även om de har några skönhetsfel så är det roligt att det blir använt.
 
Den stickade overallen har mamma gjort och den används flitigt nu när vi är ute. Perfekt när det är vår i luften och lite varmare. Fleeceoverallen känns lite för varm att ha i vagnen och bilstolen.
 
 
Hemsytt är både bra, roligt och miljövänligt. Mer sånt!

En natt och jag är nere på jorden

2014-03-19 09:22:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Melvin har sedan han kommit sovit väldigt bra på nätterna. Han somnar kring elva på kvällen och så äter han en gång under natten (vanligast kring 2-tiden) sedan somnar han och sover till sju då de stora barnen också går upp. Det är otroligt skönt att få två sammanhängande pass att sova på och jag har kunnat känna mig ganska pigg under dagarna.
 
I natt vaknade han vid två som vanligt men fick lite krångel med magen så han gnällde en hel del och somnade inte om förrän två timmar senare. Klockan sex vaknade sedan de stora barnen och då var det bara att kliva upp och se glad ut. En natt räckte för att ta ner mig på jorden. Insåg precis att det kommer komma fler nätter som denna, kanske tom ännu värre amningsmaraton.
 
Tur att de är söta så man glömmer och förlåter...typ 2 minuter senare.
 
 
 
 

Att äntligen må bra igen...

2014-03-18 09:26:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Bilderna är från förra veckan då vi hade underbar sol och vårvärme hela veckan.
 
Jag känner sådan otrolig tacksamhet att jag fått må så bra efter förlossningen. Jag har knappt haft ont alls. Nu när eftervärkarna släppt så kan jag verkligen inte klaga på nåt som skulle kunna uppkommit under förlossningen.
 
Den där dagen då vi var på lekparken och spelade fotboll (bilden ovan) fick jag tårar i ögonen när jag stod där i rinken och lekte med barnen. För första gången på sååå många månader kunde jag röra mig, plocka upp bollen från backen utan att det gjorde ont och leka med barnen. Att få se dem skratta åt mig när jag kantade mig och missade bollen var ren och skär lycka. Jag tror att både jag och barnen saknat detta lika mycket.
 
Dagen efter var jag ut på en promenad med Melvin då de stora var på förskolan. Vi gick 3 km och jag kunde gå utan att det gjorde ont i varken magen eller höft. Däremot har jag tappat allt vad muskler och kondition heter... men det är sånt jag kan träna upp igen tack o lov. Foglossningen känner jag av fortfarande och efter den promenaden hade jag väldigt ont på kvällen sen... men inget jämfört med hur det var innan förlossningen och på nåt sätt kan jag stå ut med smärtan mer nu för jag vet att det kommer att bli bättre och bättre och jag är pigg och smärtfri i resten av kroppen.
 
Trots att tröttheten börjar komma ikapp mig nu (Varit löjligt pigg dessa tre veckor) så mår jag så bra. Att orka sköta hemmet, ta hand om barnen och samtidigt leva med mig själv är något jag inte upplevt på 9 månader och jag lovar att jag uppskattar det och njuter av det för fullt. Mitt nya liv har just börjat.
 
 

Händer och fötter

2014-03-17 16:31:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk om de ändå kunde ätas...de där underbara fötterna och händerna. Mjuka och så goa. Sen är jag rätt kär i han vars händer och fötter jag fotat också. Får aldrig nog av det där söta lilla ansiktet och doften av nyfödd och bröstmjölk.
 

Syskonskaran

2014-03-17 07:19:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Får ganska ofta frågan hur Tarzan Bäban (Theos smeknamn på Melvin) påverkat storasyskonen.

Än sålänge märker vi inte så stor skillnad. Båda är oerhört stolta över bebisen. Vill gärna visa upp och berättar stolt att det är deras bebis.

Mira vill gärna hjälpa till och vi försöker få henne att känna sig så delaktig som möjligt. Hon rusar fortfarande upp varje morgon för att hålla Melvin och det är också det sista hon gör innan hon somnar.

Theo är mest som vanligt. Han pratar mycket om Melvin o pussar gärna på honom någongång ibland. Annars leker han fortfarande väldigt bra själv och han trivs bra med att vara hemma lite mera.

Gällande uppmärksamheten så märks det mest i att de bråkar väldigt mycket med varandra de stora. Säkert mycket för att jag ska uppmärksamma dem och sluta lägga fokus på Melvin, städning eller annat som tar min tid. Det är svårt att räcka till till alla tre men jag försöker ge alla lite tid med mamma varje dag. Så skönt att vi är två vuxna som kan hjälpas åt här hemma.

Nu börjar allvaret

2014-03-09 18:16:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Imorgon börjar Maken jobba igen efter två veckor hemma med hela familjen. De här två veckorna har gått läskigt fort. Från förlossning till BB-tid, flera besökare och lära känna den lilla individen.

Även Melvin har förändrats under veckorna. Från spädbarnet som bara sover och äter till att vara lite mera vaken, äta massor i omgångar och kräva lite mera knätid.

Detta med att gå omkring med en missnöjd bebis på armen och samtidigt styra upp och undvika att de två stora bråkar och slåss är väl det som skrämmer mig mest. Att få ihop det med mat till både liten och stor utan att behöva stressa ihjäl mig och brista i både tålamod och ork.

Jag hoppas barnen samarbetar med mig och att vi får de bra tillsammans. Jag är glad över att få va hemma med mina barn igen. Dom är små så kort period. Ska bara klara den första dagen så är jag säker på att det kommer rulla på sedan.

Låt mig presentera...

2014-03-08 19:17:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Vår älskade finaste och dyrbaraste lilla Melvin.

Efter div diskussioner slutspelsträd och brotttningsmatcher kom vi till sist överrens och lilleman fick sig ett namn.

Melvin.

Bortskämda?

2014-03-06 09:44:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Det kan vara så att vi är lite bortskämda med en mycket snäll liten bebis. Han sover och äter och gör inget väsen av sig överhuvudtaget. Nu har det bara gått 1,5 vecka än så länge och mycket kommer med största sannorlikhet att förändras inom kort... men erfarenheten säger mig att vi har fått en harmonisk bebis iaf. Bara det att jag ammar endast en gång varje natt är ju helt fantastiskt. Det betyder dels att han kan sova lite längre perioder och att jag har mat så att det räcker.
 
Senaste dagarna har vi fått se de söta små ögonen lite mera. Det är inga långa vakenperioder men roligt att få se skymten av dem ibland iaf.
 
Fattar inte att han funnits hos oss över en vecka redan. Inget namn har han fått heller stackarn.
 
 
På kvällarna vill han vara nära nära och gärna sova i famnen, igår testade vi en ny variant...
Hålla handen. Väldigt mysigt det med.
 
 

Vårkänslor

2014-03-04 15:56:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
 
 
Idag fick barnen åka till förskolan några timmar för första gången sedan lillebror föddes. Jag behöver öva upp mig lite inför kommande veckor och se hur lång tid jag behöver på mig på morgonen för att få alla tre barnen klara plus mig själv åtminstone påklädd. Mira hade längtat dit och båda verkade glada över att ha fått lekt lite under dagen.
 
Jag och Maken tog en sväng ner på stan. Vi lunchade med en vän och Maken fick sedan sin kallufs klippt. Efter lunchen var det dax att hämta barnen och sedan tog jag och Mira en debutpromenad med vagnen när vi kom hem. Vi hittade en söt liten blomma på vår tomt och solen bjöd på äkta vårkänslor. Jag älskar verkligen våren så nu hoppas jag att snön håller sig borta framöver.
 
Inser att de här 15 timmarna på förskolan kommer att göra både barnen och mig gott. Inte för att jag vill bli av med dem, men de behöver några timmar av lek för att kunna lugna ner sig på hemmaplan sen och tycka att det är ok fast mamma är tråkig och mest sitter och ammar lillebror. Själv kommer jag inte hinna så mycket på de få timmarna det handlar om. Kanske unna sig en fikadejt med en vän då och då eller bara komma ut på en promenad alldeles ensam. Det gör nog gott för både kropp och knopp.

Med hjärta för familjen

2014-03-02 11:45:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
I år (om inte så lång stund) så fyller jag 30 år. Jag har nog faktiskt under det senaste året känt av en hel del av den omtalade 30års krisen. Tankar kring utbildning, familjelivet och mitt liv i stort. Vad vill jag? Vad drömmer jag om? Vad har jag gjort hitintills?
 
Ibland kan jag sakna utbildning. Sakna drömmar om vad jag vill bli och arbeta med resten av livet. Ibland tänker jag att jag borde ha gjort en massa innan barnen kom, sen slår det mig lika snabbt att jag inte ens vet vad det där "massa" står för.
 
Jag har valt familjen. Valt barnen och att leva för dem. Det betyder inte att jag inte fortfarande är en tjej som behöver tid för mig själv, tid till att träna och syssla med sådant jag tycker om. Jag behöver sitta vid symaskinerna ibland och fokusera på bara mig själv och mitt. Då blir jag en bättre mamma och orkar ge dem all min energi övrig tid.
 
Jag är så stolt över min fina familj. Min underbara man som alltid finns där i vått och torrt och våra underbara barn. Tre fantastiska solstrålar i mitt liv.
 
I helgen har vi omgivits av familj och jag inser hur lyckligt lottade vi är. Hur bra vi har det och hur mycket jag älskar att leva detta livet. Kanske blir jag lite extra blödig såhär några dagar efter lillebrors födelse men jag är så tacksam och lycklig.