Melvins önselista till tomten

2014-11-21 10:01:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


När vi gjorde om i Melvins rum så blev det detta uggletema från kids concept. Nu är det snart jul och det står inte heller på innan den lille Herrn fyller 1 år. Därför surfade jag imorse omkring på lekmer.se och jollyroom.se för att drömma om allt fint man skulle kunna komplettera med i samma serie. Här är Melvins önskelista till Tomten.
 
 

 
 

Helgen började med sjukdom

2014-11-21 09:45:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Godmorgon hälsningar från oss!
 
Natten inatt kunde ha varit en av de bästa på länge då Melvin faktiskt sov över tidiga nattmålet och vaknade först framåt fyra. Tyvärr kom istället Theo upp och väckte oss. Stackarn hade feber och var het som en stekpanna. Han är fortfarande pigg nu efter alvedonen han fick inatt men jag gissar på att febern kommer tillbaka innan dagens slut.
 
Melvin fortsätter att utvecklas i rasande steg. Bara från förra veckan har han börjat ta krypsteg, hasa sig fram på rumpan ännu mer än tidigare och han ställer sig upp vid bord/hyllor och i sängen.
 
Tänderna fortsätter också att komma i rasande fart och därför ser vi ännu ingen hejd på de äckliga blöjorna, matvägran (Han har helt slutat med gröt tex, vad ger man en 8 mån istället!?) och gnället. Jag hoppas innerligt at det blir en liten paus efter den tanden som är påväg nu. Det behöver både vi och Melvin tror jag bestämt.
 
Idag hade vi planer på att åka till Leos lekland, men istället blir det hemmamys. Kanske jag drar ihop ett pepparkaksbak i eftermiddag. Man får ju börja jobba lite nu på julstämningen, står inte på nu tills det är 1:a advent.
 
Önskar er alla en toppen helg!
 
 
 

Omöjliga julkort, sjukdom och promenad i urskogen

2014-11-15 10:01:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Swish säger det så har en vecka gått. Denna veckan har kantats av sjukdom. Mira fick feber i söndags men var jättepigg på måndag igen. Hemma måndag och åter på förskola på tisdag. På onsdag kväll kom en till släng av feber. Ingen direkt förkylning eller så bara feber. På torsdagen pigg som en lärka igen. Då fick hon dock va hemma även igår fredag och nu hoppas jag att vad hon än haft ska va borta.
Resten av familjen har varit friska och så hoppas jag det ska förbli.
 
Igår var alla tre barn hemma och jag tror att både dem och jag klättrade på väggen en aning. Därför begav vi oss ut till skogen en sväng för att plocka lite grenar till ett projekt i Melvins rum. När vi kom hem försökte jag mig på den årliga julkortsfotograferingen. Helt omöjligt att få en vettig bild på alla tre. Denna bild ovan på grabbarna grus är dock väldigt söt.
 
 
 
 
 
Nu är det helg igen och idag står skridskoåkning på schemat. Skönt med lite lugna dagar när hela familjen är lediga. Är det dock någon som vill hitta på nåt så är vi alltid öppna för lite sällskap och lek!
 
 

Helgplaner

2014-11-07 14:08:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
Nu sitter vi och väntar på att mina föräldrar ska komma hit och sova här i helgen. Självklart ville de komma och hälsa på nyfödda barnbarnet.
 
Jag har roat mej med att baka en kaka och storstäda huset idag. Om det finns nåt jag totalt avskyr så är det allt plockande det blir av tre barn här hemma. Ja, nu ska jag inte bara skylla på barnen, jag o Maken kan allt stöka till vi också. Fast det här med att ta en leksakslåda och hälla ut den över en hel våning det är en sysselsättning barnen klarar bäst, och snabbt går det.
 
I helgen blir det inte många knop. Bebismys och god mat varvat med varandra.
 
Kaaaaaanske vi tapetserar köket på söndag när mamma o pappa åkt hem. Vore så skönt att få det klart.

Jag har blivit moster!

2014-11-05 23:12:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Natten till måndag skrev jag ett inlägg här på bloggen då jag satt uppe mitt i natten och vakade samtidigt som min älskade syster låg på förlossningen och kämpade.
 
Strax innan kl 4 på natten så föddes en liten goding som än så länge går under namnet "Sessan". Igår var jag och Mira och hälsade på det lilla underverket. Så söt och helt perfekt liten flicka.
Jag är kär i henne redan. Så glad att vi snart kommer att vara grannar och jag får komma och pussa på henne precis så mycket som jag vill (eller tills de sparkar ut mig)
 
Jag som tyckte jag själv hade en liten spädis nyss. Vad hände där liksom?
 
Lite skillnad på storlek och lite skillnad på samarbetsvilligheten.
 
 

Krypsteg

2014-11-05 12:56:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Min lilla fotomodell. Tur jag har nån kvar som ställer upp när mamma plockar fram kameran.
 
Idag hade jag en massa måsten på min lista att göra medans de stora är i förskolan. Olyckligtvis sov bara Melvin en kvart efter vår promenad och någon lista hann jag inte ens plocka fram.
Nu sover han igen men under den tiden har jag bara hunnit få i mig lite mat och nu är det dax att hämta hem de stora barnen,
 
Livet i ett nötskal. Undra om barn känner på sig när man planerat att fixa nåt och lite extra hoppas på att de ska sova länge?

Att städa medans han sitter på golvet funkar mindre bra just nu då han måste passas hela tiden. Hur mycket man än städar och säkrar överallt så hittar han ändå ställen som han inte borde va på och då måste man vara där och vända bort och distrahera med annat. Vår lilla buse.
 
Idag tog han tre krypsteg! Tror det var helt ovetandes för han gjorde ingen repris på det, men snart så. Kanske var därför han var vaken 2 timmar inatt för att han låg och funderade på de där krypstegen, hur han skulle få till dem. Troligtvis.
 
 
 

Melvin 8 mån

2014-11-04 09:17:14 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(0) «


 
Nu har den lille Herrn blivit hela 8 mån. Jag hänger inte med i svängarna riktigt utan kommer alltid på det några dagar efter att han faktiskt blivit en månad äldre.
 
Det händer mycket just nu och det känns som att han verkligen är i ett utvecklingssprång.
Nya färdigheter denna månad är:
- Kan åla och ta sig framåt
- Kan sätta sig upp själv från liggandes
- Står i krypställning
- Babblar hela tiden ljud som pappapapa, babbababa, dididi m.m.
- Äter mat med mer bitar och kan äta tex en smörgås som man delar i småbitar
 
Han är en go o glad kille med ett starkt temperament. Han är nyfiken och framåt och alla leksaker som ligger efter golven är totalt ointressanta nu när huset går att upptäcka i varje liten vrå. Öppna skåpdörrar och dra i sladdar är det bästa.
 
Han sover 2-3 ggr varje dag och äter fem mål mat varje dag samt en flaska på natten.
 
Nätterna har varit väldigt struliga denna sista månaden och han vaknar från och till flera gånger. Jag tror att det har att göra med både tandsprickning och utvecklingssprång. Men somnar gör han kl 19 och vaknar på morgonen mellan 6-7.
 
Tänk att en sån liten människa kan tillföra en familj så mycket glädje. Vad gjorde vi utan dig Melvin?
 
 
 
 
 
 
 
 

Väntan

2014-11-03 02:43:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Liten Melvin 1 dag gammal.

Sitter o våndas för mig själv mitt i natten sittandes på en stol i ett mörkt kök.

Min syster ligger på förlossningen och jag vet att hon snart har sin bebis på magen. Efter nio långa månader är det nu dax.

Att sitta såhär vid sidan av är en ny erfarenhet o ack så bitter. Ligger hellre där o tar smärtan än sitta här o inget kunna göra.

Älskade lillasyster. Jag ber, håller tummarna o skickar all styrka till dig just nu.

Tänk att du ska bli mamma. Du kommer att bli den finaste av mammor. med din lyhördhet, omtänksamhet och kärlek.

Måtte natten snart va över.