Höstlov

2014-10-28 16:32:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Höstlov denna veckan. Mira och Theo som annars är hemifrån till kl 13.30 varje dag är alltså nu hemma på heltid. Otroligt mysigt att kunna ta det lugnt på morgonen och gå omkring i pyjamas till förmiddagsfikat om man så vill. Jag insåg idag hur mycket jag saknat de lugna mornarna med barnen. Det ÄR otroligt stressigt att komma iväg med tre barn till kl 8.15 varje vardag.
 
Ska erkänna att jag har varit och är väl fortfarande lite nervös för denna veckan då jag vet hur snabbt de stora barnen börjar klättra på väggarna av att vara hemma ensamma med mig hela dagarna. Igår hade vi dock en toppendag och de lekte hur bra som helst hela dagen. Idag har det varit lite mera "jag vet inte vad jag ska göra" och för 5 min sedan skickade jag ut dem en sväng då jag fick nog av spring och brottaslekar.
 
Både igår och idag har våra lekkompisar som vi planerat att träffa avbokat pga sjukdom. Sådana tider nu verkligen. Imorgon ska vi iaf träffa Mariam och grabbarna så det ser jag fram emot.
 
 
Melvin var så söt tidigare idag då han satt och pratade med bebisen på andra sidan skåpdörren. Det pussades och skrattades i åtminstone 10 min. Gofisen.
 

Bus bland lövhögarna

2014-10-27 13:00:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
 
 
 
 
 
 
 
I förra veckan var jag och barnen ute och busade bland löven. Resulterade i en hel del härliga bilder.
Jag konstaterar när jag kollar på bilderna att jag saknar dessa soliga dagar. Känns som att regniga murriga gråa dagar varit alltför många på sistone.
 

Hemmafix

2014-10-20 09:53:00 Huset & Inredning
» Kommentarer(0) «


 
 
Jag vet inte vad som flugit i mig på sistone, trots att energinivån är ganska låg och jag varje eftermiddag däckar pga hypotyreosen. Men jag har hamnat i nåt hemmafix tillstånd. Jag städar, plockar, renoverar och sorterar.
Kanske "boar" jag in min systers bebis som närsomhelst kan komma eller så försöker jag komma ikapp med allt som jag tidigare inte orkat när jag mått sämre (typ de senaste 2-3 åren). För även om jag fortfarande inte mår helt hundra så mår jag 10 ggr bättre än förrut.
 
I helgen har vi påbörjat tapetsering av Melvins rum. Lite som ett test inför stora hallen på övervåningen. I båda rummen är det strukturtapet from hell. Den som sätter upp strukturtapeter vill verkligen sina medmänniskor illa. I två lager fick vi bort tapeten till sist. Översta bilden visar hur det ser ut just nu när det är färdigt och slipat. Den andra bilden visar innerlagret av strukturen. Det hemska sågspånslagret.
 
 
Vi har även städat på altanen och baksidan utomhus. Plockat in alla trädgårdsmöler och genomfört stora förrådpusslet. Alltdi lika spännande och se om man lyckas få in allt.
 
 
Även insidan har fått sig en omgång och är nu bebissäkrad. Melvin som lärt sig åla är numer överallt på väldigt kort tid. Som vanligt så har man ju vetat att detta ska ske men ändå är man inte mer förberedd utan får hetsstäda och säkra alldeles för sent. Nu är det gjort iaf. Skönt.
 
Idag är jag hemma och myser med mina pojkar.
 

Det var banne mig enklare förr!

2014-10-15 23:00:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Efter ikväll känner jag mig som den mest puckade människan i världshistorien. Nuförtiden ska man inte bara behöva en personlig bankman man ska också ha en personlig livscoach, en husdoktor och ett personligt medium (om man nu läser rekommendationerna i alla livsstilsmagasin). Men ikväll har jag också med hjälp av min käre Make kommit fram till att man även skulle behöva en personlig tekniker.
 
Vi har för ett halvår sedan fått fiber indraget i vårt hus. Jag skulle inte kalla mig totalt inkompetent när det gäller teknikprylar, datorer eller annat. Jag är väl en medelmåtta, en "normal svensson" i kunnandet ungefär. Men när det gäller detta med fibertv/bredband/telefoni så är jag helt totalt värdelös. Jag kan nada, zero, nothing.
Jag vet att vi fått en låda där allt ska styras ifrån. Sen ska vi köpa till bredbandspaket, tvpaket, kanalpaket och ev telefoni om man vill ha det. Helt plötsligt ökar vår månadskostnad med sisådär 300%. Sen har vi två tvapparater också, då ska man betala extra för det och ha två eller varför inte sjuttiofem olika boxrar till varje tv.
 
Som om inte det vore nog så ska vi köpa en ny tv också. Folk skrattar åt vår tjocktv i sovrummet? Jag fattar inte felet? Den funkar ju. En ny tv blir det iaf. Ja då har det helt plötsligt utökats från platt- eller tjocktv till ledtv, smarttv, lcdtv, plasmatv och jag vet inte allt vad de hittat på.
 
Jag känner mig som född på stenåldern.
Nog för att ny teknik är att föredra men ibland undrar jag varför de ska krångla till det så hemskt. Här sitter jag. En relativt ung tjej född i mitten av 80 talet och inte ens jag och min man fixar att få in lite extra tvkanaler till vår villa. Stackars granne född på 40-50 talet, har du sålt tven och startat en tidningsprenumeration istället? Eller så kanske han va smartare än oss alla och skaffade den där personliga teknikern helt enkelt. Just nu undrar jag om de inte är värda sina pengar trots allt.
 
Jag är så arg att jag inte ens orkar lägga in en bild.

Bilstolsbyte

2014-10-15 09:51:00 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(0) «


 
Idag fick Melvin flytta över till den lite större bilbarnstolen. Den bakåtvända varianten. Jag hade en bild av hur jättestor stolen skulle bli och har haft lite ångest över att vi borde köpa en ny som är lite mera ombonad än denna. Men nu när jag provsatt honom i den så kändes det mycket bättre än i tanken. Han fyller ut den bra, åtminstone nu under detta halvåret då man har lite bylsigare kläder. I babyskyddet hade han inte fått plats med någon overall. Nu sitter han högre upp och kan se ut genom fönstret vilket säkert också kommer att göra honom nöjdare i bilen. Jag gillar maxi cosi då kan man sätta den i lite lutande läge. Min förhoppning är att han ska kunna sova gott även i denna stolen.
 
Idag har jag och Melvin en hemmadag. Jag ska ta och sammanställa några beställningar jag har men annars blir det en lugn dag. Melvin har sovit dåligt denna veckan och han är väldigt gnällig när han är vaken. Jag gissar på att det är någon tand på gång nu igen. Måtte de komma nu i rasande fart så vi slipper dra ut på detta jobbiga så mycket längre. Med tanke på hans vakenperioder så är det bra att jag inte har några planer idag, då kan jag slå mig ner på golvet brevid min lilla gullgroda med gott samvete.
 
 
 

Frustrerad till max

2014-10-13 18:54:00 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(0) «


 

Vår goa lilla kille är i en mycket frustrerad ålder just nu. Att sitta/ligga/stå/leka/äta/sova är roligt en liten stund men blir sedan snabbt tråkigt. Jag tror den lilla kroppen vill så mycket men inte vet hur den ska kunna genomföra det. Hur många leksaker vi än tar fram så är det leksaken som ligger just utanför räckhåll som är den leksaken som han ska ha. Han vill gärna att någon ska prata med honom och vara nära, men att sitta i knä blir också tråkigt efter bara en liten stund. Jag minns faktiskt att Theo var precis lika i samma ålder. Därför tror jag också att detta är en övergående fas som vi bara ska gå igenom.
 
Men det är inte bara Melvin som är frustrerad just nu för hur gärna jag skulle vilja underhålla honom dygnet runt så är det även två barn till som ropar efter sin mamma, maten ska lagas, huset städas och så ska man hinna gå på toaletten lite då och då själv också. Än en gång önskar jag att man kunde klona sig.
 
 
 
 

Höst fotoshoot

2014-10-13 13:50:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Vi har haft en helt fantastisk helg. Så mysigt att komma upp till dalarna såhär när hösten är som bäst. På lördagen fick vi riktigt härligt väder också så vi passade på att gå ut en sväng och ta några bilder. För en gångs skull var det Theo som fastnade mest i kameran, det hör verkligen inte till vanligheterna.
Min fina pojk.
 
Under helgen har vi försökt träffa så många vi bara hunnit med. Våra familjer och några av våra barndomsvänner med familjer. På lördagkvällen var jag och fyra goa tjejkompisar ut och käkade på restaurang. Vi hade en toppenkväll utan gubbar och barn med mycket skratt, nostalgi och allvarliga samtal. Jag älskar att man kan träffas igen efter månader och ibland år men ändå klicka och få det att kännas som att det var igår vi satt på cyklarna påväg hem till någon i gänget för att hänga hela nätterna långa. Man är lyckligt lottad som har så fina vänner.
 
 
 
 
 
 
   
 
 

Utan nyckel

2014-10-09 10:25:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag fick vi en rätt kaosartad start på morgonen. Jag var trött och det resulterade i att vi var lite sena. När vi väl kom ut och alla barnen var påklädda så inser jag att bilnyckeln är spårlöst försvunnen. Visade sig att det var Maken som fått med sig båda nycklarna till jobbet idag. Där står jag alltså med tre otåliga barn och regnet som öser ner. Bara att sätta Melvin i vagnen istället för bilstolen och traska iväg till skolan med Mira. Theo fick vara hemma då hans förskola ligger lite längre bort och dit orkade jag inte gå två vändor idag. På bilden ser ju båda rätt glada ut men jag kan lova att det blev andra ljud och miner när Theo förstod att vi skulle vända och gå hela vägen hem igen sen när vi lämnat Mira.
 
Nu har vi iaf kommit hem och fikat lite. Lugnet börjar infinna sig och jag sitter och planerar packning inför helgen då vi åker upp till dalarna. Ska bli skönt att komma "hem" en sväng och bli lite ompysslade. Hösten uppåt landet är så fin. Jag hoppas inte alla löv tillat av träden än.
 
Bjuder på ett kollage av Mira från igår. Hon hade bestämt kläder själv inför skoldagen då hon skulle hålla en bokredovisning inför klassen. Hon var så pirrig och förväntansfull inför detta. Bedårande söt och bustokig på samma gång :)
 
 

Detta med fodrat galonställ!?

2014-10-07 11:06:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Behöver hjälp med detta med att välja fodrat galonställ.
 
Till Mira lyckades jag fynda ett bagagnat set med jacka och byxa på klädbytardagen för några veckor sedan.
Nu ska jag köpa ett till Theo och kan inte bestämma mig för om jag ska köpa jacka och byxa eller overall.
Vi kommer inte att använda bara jackan någongång, utan när det används så använder vi både jacka och byxa.... och då kan man kanske lika gärna ha overall? Eller?
 
Kommer mest att användas på förskola och då ska han ju klä på sig själv. Overall enklast?
 
Så långt talar mycket för att köpa overall... men så tänker jag; han är ju ändå 4,5 år. För bebisaktigt med overall?
 
Någon med tips på vart man hittar billiga fodrade set? Har ett här hemma som jag köpt på stadum outlet för 350 kr (byxa och jacka) eller denna overallen från ellos som jag med rabatt kan få för 299 kr. Finns det ännu billigare någonstans? Hjälp mig!
 

Gekås och förändringar

2014-10-07 10:59:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
I söndags tog satte jag mig i bilen och tog en sväng till gekås, Ullared. Rätt skönt att sitta där helt ensam och lyssna på podcasts i nästan 2 timmar. Jag var livrädd för att det skulle vara hysteriskt med folk med tanke på att jag på lördagen hört att det varit så mycket folk att alla parkeringar helt tagit slut. Jag hade dock tur och det var rätt lugnt på folk åtminstone under förmiddagen.
 
Mitt bästa fynd var dessa babyinrednings prylar från kids concept. Nu ska det fixas och donas i Melvins rum så att det står färdigt sen när han är redo att flytta in. Ska dock vänta in att han sover lite bättre på nätterna innan han får flytta ut från oss.
 
Under min shoppingdag fick jag även klart med alla juklappar till barnen. Skönt att ha det fixat redan och slippa ut i julhandeln som startar om en månad.
 
 
I helgen tog jag även tag i detta med mitt hår. Har känt länge nu att jag är i behov av en förändring och denna gången fick det bli både klippning och en dip dye färgning. När jag ser på bilden så inser jag hur mycket mitt hår måste ha växt. Vi klippte ändå av en decimeter nu. Färgningen har jag inte bestämt mig för om det är skitsnyggt eller bara konstigt. Helt perfekt blev den inte heller, men jag gjorde det helt själv så vad kan man förvänta sig egentligen. Höstigt känns det iaf så detta ska jag nog kunna leva med nu ett tag. Har man varit blondin i snart 10 år så är det väl dax för en förändring, eller vad tycke rni!?
 

Den nya vägen att gå

2014-10-01 09:14:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Jag har haft min diagnos nu sen Melvin låg i magen. Ca 2 år innan graviditeten hade jag kämpat med div. symtom som inte fått någon förklaring. Såhär i efterhand vet jag ju att symtomen kom före det att blodvärderna blev dåliga. Det som varit bland det jobbigaste med mitt mående är helt klart den kroniska huvudvärken. Jag är så glad att jag numer kan vakna utan huvudvärk och i sällsynta fall få gå en hel dag utan att huvudet smärtar. När det var som värst höll jag på att bli galen. Att sköta jobb och barn/hushåll/familj samtidigt som huvudet håller på att sprängas är fruktansvärt jobbigt. En annan sak som psykiskt varit otroligt jobbigt är min viktuppgång på över 15 kg. På ett år gick jag upp de kilona och då utan någon direkt ändring i min kost. Det är alltså mer än 1 kg /mån!
 
Efter att Melvin föddes gick jag ner gravidkilona ganska snabbt och har nu legat på de 15 plus ganska stabilt i fler månader. Det positiva är att med medicineringen går jag åtminstone inte upp mera men jag går heller inte ner. Därför har jag nu bestämt mig för att kämpa mig neråt på egen hand.
 
Jag har gjort (för mig) ganska drastiska ändringar i kosten och jag försöker träna i den mån min kropp klarar av. Hypotyreosen gör tyvärr att jag får otroligt ont i leder och muskler så fort jag tränar och det enda jag klarar just nu är kortare promenader och simning. Jag hoppas dock att med hjälp av Olga Rönnbergs bok för nyblivna mammor kunna träna upp rygg och bål styrkan så pass att jag på sikt kan återgå till att träna på gym så som jag brukade göra.
 
Jag är nu inne på min tredje vecka med nyttig mat och noll fika/godis/snabba kolhydrater. Vågen visar på -2 kg och jag känner att jag är på rätt spår. Varje kväll är ett maraton att utkämpa mot mitt sockersug (ökat sockersug, även det ett symtom för oss med hypo) men jag ska klara det!

Svårigheten ligger i att inte tappa fokus och kämpaglöd även fast det går sakta. Att inse att 0,5 kg i veckan är BRA och betyder på 2 mån 4 kg. 4 mån 8 kg. osv.
 
Jag gillar inte egentligen att skriva om min vikt, men jag tror att jag behöver vara öppen med att jag kämpar med detta så att alla runt om mig vet och då inte ifrågasätter mig när jag tackar nej till fika eller liknande. Fast jag dricker gärna en kaffekopp i trevligt sällskap, så sluta inte bjuda mig och familjen på fika för all del :)