Snart första maj!

2012-04-26 09:18:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag och en vän pratade häromdagen om hur fantastiskt det är att barnen är/har varit friska nu i flera veckor. Jag bara går och väntar på att de ska bli sjuka igen som de varit hela vintern. Än så länge har de klarat sig med bara lite snor i näsorna. Idag är det dock jag som är hemma istället. Min huvudvärk är läskig just nu. Yr, illamående och dunkande skalle. Ingen vidare kombination. Hur jag orkar sitta här är kanske ett mysterium, men hellre sitta här och koncentrera mig på bokstäver än att sitta och inget göra och bara känna hur omgivningen gungar.

Nu när det startar upp med planering inför sommarens semester inser jag att det snart är ett år jag gått med denna dagliga huvudvärk. Ibland undrar jag hur jag orkar. Envishet är en bra egenskap i sådana här situationer.

I helgen åker vi upp till dalarna. Otroligt trist om jag ska vara sjuk hela helgen, men hellre hemma hos mamma och pappa och bli ompysslad än att sitta här och tycka synd om mig själv. Jag är glad att jag får vara ledig några dagar i sträck så att vi har möjlighet att åka upp.
Barnen längtar massor och Mira har packat sin väska redan i tisdags.

Bytardag

2012-04-21 09:07:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Just varit och lämnat in kläder på en av stans klädbytardagar. Idag ska minsann tjänas pengar. Hoppas någon tycker om kläderna lika mycket som jag gjort. Vore ju trist att släpa hem de tre kassarna igen.

Förövrigt är det min jobbhelg så vill ni se mig får ni komma förbi butiken. Jag har varit ledig så mycket förra veckan att det inte är mer än rätt att jag får jobba igen det nu.

Hoppas allt är bra med er. Jag vet att min blogg är världens tråkigaste just nu men snart kanske jag är tillbaka igen från min skrivkramp.


Spetsar och sånt

2012-04-16 19:27:50 Outfit
» Kommentarer(1) «


Ännu ett av fynden från Ullared. Jätte mysig sommarklänning med broderier. Kärlek vid första ögonkastet.

Idag har jag jobbat med firman. Sytt lite och fått ordning på redovisningen. Det blir lite pappersjobb med firma också.

Imorgon ska jag på kurs hela dagen lång. Vi får se hur det går att lämna barnen till kl sju. Dom som är vana att lämnas 8.30 tidigast.

Ikväll ska jag slötitta på film... Om barnen vill somna någongång.


Idyll

2012-04-15 10:50:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har vi det bra. Solen skiner, kaffet är på, studsmattan påväg upp och barnen är glada.

Snart får vi besök av mina två svågrar och svägerska. Vi ska fira bästa Daniel som fyller år. Underbar dag alltså!


Pomp de Lux i mitt hjärta

2012-04-14 22:56:44 Outfit
» Kommentarer(0) «


Jag bara älskar de här kläderna. Ok priser, bra kvalitet och underbar design.


Säsongsbesök på gekås

2012-04-14 19:34:39 Shopping
» Kommentarer(2) «


Jag har varit till Ullared och shoppat. Mycket nöjd med blusen jag strang över i sista sekund.


Nyklippta lockar

2012-04-10 08:12:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är barnens lockar borta. Mira klippte vi minst en dm kortare så nu hoppas jag att kamningen kommer att gå lite smidigare. Även theo blev korthårig. Jag är lite ledsen varje gång vi måste klippa honom, men det är bara att inse att med hans raka blonda hår så är det bäst som kort. Söta är de ju alltid mina små älsklingar.


Glad påsk!

2012-04-08 11:00:50 Outfit
» Kommentarer(3) «


Jag ska precis ge mig iväg till jobbet men ville kika in och önska glad påsk först!


Nya vårfärger och påskäggstankar

2012-04-05 10:36:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Igår fick jag äntligen premiärsy med de nya tygerna. Helt fantastiskt fina. Jag är kär!

Idag har jag ägnat förmiddagen åt lite firmajobb och strax ska jag bege mig till butiken. Skärtorsdag idag vilket betyder många kunder med målet att fylla påskäggen. Det finns så mycket fint i butikerna nu. Underbara vårfärger, spetsar och roliga uteleksaker. Har inte bestämt ännu vad våra barn ska få i påskäggen... godis blir det inte iaf. Inte för att de inte får äta godis utan för att jag tycker att det är roligare med någon liten grej. Såpbubblor kanske? Jag blev så arg när jag köpte såpbubblor sist då de färgade sönder en polarn och pyret fleecetröja så barnen har inte fått blåsa såpbubblor på över 1 år. Kanske dax att komma över min besvikelse och inse att det faktiskt finns galonkläder de kan ha på sig istället när de ska kladda med bubblor.

I mitt påskägg hoppas jag att det ligger en fribiljett från huvudvärken.

På fotboll

2012-04-04 19:18:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag är inte alltid en stödjande fru när det gäller makens intresse för fotboll. Ikväll fick jag ändå en ide att "packa" med mig barnen på bussen och åka för att titta på en match. Otur som jag alltid har när jag går på match så ligger de under. Hoppas det inte beror på bara min närvaro.


Svamptunika

2012-04-03 09:18:16 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Jag sydde en ny tunika till Mira igår. Någon mer än jag som älskar kombinationen rött och turkost? Sååå fint!

Idag jobbar jag i butiken, men först lite firma jobb på hemmaplan.

Go tisdag på er!

Yrkesval i livet

2012-04-02 11:30:20 Personligt
» Kommentarer(4) «


Hemma hos våra vänner igår satt vi och pratade om eventuella utbildningar i framtiden. Endast Louise (rätta mig om jag har fel) av oss fyra har gått en högskoleutbildning. Emil har klättrat rätt bra i yrkeslivet även utan utbildning, även min käre Make är nöjd med sitt jobb och kunskap. Jag och Louise däremot är båda lite sugna (jag känner mig mer eller mindre tvungen) att gå någon form av utbildning framöver.

Efter detta samtal körde min hjärna igång och funderade. Vilka utbildningar kan jag tänka mig? Vad vill jag bli när jag blir stor? Är det försent att plugga när man närmar sig 30 med stormsteg (min trettioårskris som talar)?

Ägnade en stund av morgonen åt att surfa omkring på högskolehemsidor och leta utbildningar. Vad jag drömmer om låter jag vara hemligt en stund till. Måste fundera lite mera först. Men det lutar faktiskt åt ett håll, eller faktiskt två håll. När, vart och hur jag ska plugga återstår att komma fram till. Kanske blir det om flera år? Kanske snart?

Sen är det ju också så att jag stormtrivs med mitt yrkesliv just nu. Firma på halvtid och säljare i butik på halvtid. Jag har tid för familjen och kan planera min tid lite som jag vill. Passar mig perfekt... men ändå finns ju drömmarna där. Drömmen om att "bli nåt". Visst är det väl också lite så nuförtiden att det krävs utbildningar för att få de få jobb som finns. Till och med de "enklaste" av jobb kräver utbildning för att man ska synas i högen av ansökningar.

Vad tycker ni? Ska jag satsa på en utbildning eller "nöja mig" med de jobb jag har?

Veckoslut

2012-04-02 07:43:06 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Igår efter jobbet var vi bjudna till ett par goa vänner. Barnen lekte kanonbra och timmarna bara rusade iväg. Det slog mig hur stor Mira börjar bli. Hon och Ella skötte sig själva hela kvällen och lekte rollekar, målade och pratade i varsin leksaksmobil. Så söta.

Idag blir det firma jobb så nu ska jag gå och väcka theo så att vi inte blir alltför sena till förskolan.


Nattuggla

2012-04-01 08:26:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Såhär kan det se ut om man är en envis tvååring med lika envisa föräldrar. Theo kom upp i tretiden och trodde det var morgon. Efter diverse utbrott så slutade det med att han somnade i soffan. Jag sa åt honom att han vackert fick ligga där och vänta tills tven skulle vakna när solen gick upp. När jag kom upp vid åttatiden så sov han. Gullungen.