Litet avbrott

2012-02-29 21:01:07 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Jag fick ett litet avbrott från sjukmiljön på hemmaplan idag då maken tog och vabbade halva dagen. Ibland får man pussla lite och idag fick vi ihop det så att båda kunde jobba några timmar. Jag sitter på bussen nu, snart hemma.

Rolig dag på jobbet då jag skyltat om och pysslat. Nu är det härligt turkost i butiken. Våren gör sig påmind överallt.

Nu ska jag hoppa av bussen o rusa hem för att pussa lite på mina tre älsklingar.


Första streckgubben

2012-02-29 09:48:13 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Theo målade just sin första streckgubbe med armar, ben, hår och mun. Inte illa för att vara 2 år.

Mira har fortfarande hög feber. Nu sitter hon iaf och orkar pussla lite med Alvedon i kroppen. Mestadels ärhon helt utslagen och vägrar äta nåt överhuvudtaget. Stackars liten!


Vi kämpar på

2012-02-28 16:38:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira har haft hög feber hela dagen. Hon har sovit nästan hela tiden. Theo fick gå ut en sväng nu och springa av sig lite. tacksam att han tycker det är ok att vara ute själv. Jag är riktigt avis för vädret är underbart!


Liten bebbepresent

2012-02-28 12:56:53 Syhörnan
» Kommentarer(3) «






I söndags var vi och hälsade på en liten Jacob. Jag sydde ihop en liten kofta under förmiddagen som han fick som en "välkommen till världen present".

Jag är mycket nöjd med matchningen och tycker att den blev super söt. Nästan så man blir sugen på en liten bebbe själv att sy kläder till.

När vi var hos Mariam och Daniel kom vi på att vi firade bröllopsdag just då på söndagen. Något varken jag eller maken haft i tanken tidigare. För att fira detta blev det ett besök på Maxi för att inhandla diverse middagsingredienser. Fläskfilé och sedan fruktsallad till efterrätt.

Helgen var verkligen toppen och jag hade önskat att vi fick vara friska denna veckan också. Mira har sovit i stort sett hela dagen och har hög feber. Magen verkar hålla sig i balans iaf, få se om jag kan få i henne någon mat till eftermiddagen.

Godmorgon!

2012-02-28 10:22:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Läste på anslagstavlan på förskolan igår att magsjuka börjat härja bland barnen. Vi hann hem och barnen hade sovit några timmar när Mira kräktes första gången. Självklart att vi inte skulle klara oss från det. Mira och jag flyttade upp på övervåningen och vår bäddsoffa, där har vi försökt sova inatt. Mira har inte kräkts på några timmar nu, men har nu feber istället. Håll tummarna att vi andra klarar oss.

( inlägget skrivet 06.05)


Kaffepaus

2012-02-24 16:53:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Så stor kopp som möjligt är bra.

Trevlig fredag på er alla sköningar!:)


Vårkänslor och gymbiff

2012-02-23 11:35:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Senaste besöket på gymmet kändes grymt bra.
Jag tog de första löpstegen på... öhh... få se nu hur många år... hmm... låt oss säga "ett tag". Jag gick/joggade i 25 min i intervaller. 
Efter det ca 30 min gym med div plankor, armar och rygg träning. Inte så mycket ben idag, det får bli nästa gång. Jag är riktigt pepp nu! Trist bara att det inte blev mer än 2 ggr på gym denna veckan, ev en gång imorgon också i och för sig. 

Nu ska jag till jobbet (mitt andra jobb för dagen). 

Måste bara få jubla lite över våren som gjort entré. Underbart! Snön är i stort sett borta redan, solen skiner och det är närmare 10 grader varmt ute. Vår är bra. Jag blir lika förvånad varje år över hur snabbt mitt humör förändras till det bättre när våren kommer. Jag kan inte annat än hålla med om att vårkänslor verkligen finns och inte bara är ett påhitt. 

"NU, Theo hämta tutte själv"

2012-02-22 10:23:46 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «




Min lilla busunge, alltid på språng. Försökte ta en bild på honom när han hade sina nya underbara byxor från Me&I, men det var ju lättare sagt än gjort. Jag älskar iaf matchningen med den rosa/turkosa tröjan. Theo är så söt i rosa tycker jag.

Theo somnade tredje kvällen igår utan nappen. Duktiga pojken! Kan inte låta bli att skryta över hur bra han är och att han så snällt bara accepterat faktum att nappen ska väck. Imorse dock blev den några tårar då han inte fick ha napp när han skulle mysa framför bompa. Till sist sa han till mig "Nu Theo hämta tutte själv" Sen pilade han iväg och hämtade nappen som han visste låg i dagisväskan. Han tuttade i 10 min sen lade han ifrån sig den igen. Ingen är perfekt:)  På förskolan igår hade de glömt bort att de skulle testa att lägga honom utan napp. Nä rhan fick sin snutte och tutte i handen kikade han frågande på personalen och sedan på nappen. Efter en stund när han inte fick någon reaktion stoppade han den i munnen och gick och lade sig. Det var först i efterhand de reagerade över att han varit så frågande... han visste ju att det egentligen var fel att han skulle få nappen:) Klok ung man är han också.

Om jag hinner idag ska jag försöka gå igenom huset och plocka bort alla nappar som ligger lite här och där. Dumt att han ska springa på nappar överallt och bli frestad nu när det ändå går så bra.


Bokrea idag

2012-02-22 10:13:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag är det bokrea start. Brukar ni va ute och shoppa då? Jag älskar verkligen att läsa bra böcker. Tyvärr finns inte alltid tiden där till att sitta och läsa. Just nu läser jag Änglamakerskan av Camilla Läckberg. Jag gillar hennes böcker. Blandningen av nutid och dåtid vävs alltid ihop på ett snyggt och spännande sätt.

Jag får nog ta mig ut på bokrean imorgon på lunchrasten (hoppas nåt kul finns kvar). Idag är det symaskinerna som är i fokus. Det är fullspeed på gaspedalerna och det är nästan så att det börjar lukta lite bränt här inne i syhörnan.

Just nu lite kafferast, sedan blir det klippa dax.

Namntavlor till barnens rum

2012-02-21 11:00:51 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Linnéa som gjort min bloggdesign, gör förutom sina bloggdesigner också tavlor. Under förra veckan hade hon ett erbjudande jag bara inte kunde missa, för vem vill inte ha dessa underbara tavlor på sina väggar!?



  

Tavlorna syns lite dåligt på bild, men det står alltså all födelsedata på dem.

Visst är de fina! Love them!


Personligtränare och stora mål

2012-02-21 10:24:29 Träning
» Kommentarer(3) «




Läste ett skönt inlägg hos Olga
Citat: "Semmeldagen…som om jag bryr mig :-) Nope! 5 minuter i munnen- mycket längre än så på rumpan."

Den meningen ska jag bära med mig idag och tala om för alla som försöker muta mig med Semla. Jag sitter istället här och fikar på en kopp kaffe och en mango. Bästa mangon jag ätit någonsin, helt underbart god var den!

Jag har pga av min huvudvärk och värk i axlar, rygg och nacke tagit hjälp av en personligtränare som ska hjälpa mig under några veckor att komma i form och förhoppningsvis hjälpa mig till en välmående vardag.
Det kommer att bli en omställning i både kost och träning. Om jag sen kommer att bli av med mitt "mammaput" för alltid tar jag som en bonus. Mitt största mål är att få må bra och jag tror att kosten och träningen är en stor del i detta.

Olga Rönnberg driver sveriges största träningsblogg och är specialliserad på att hjälpa just mammor tillbaka i form igen efter graviditet. Även om det var två år sedan jag födde barn så kan jag lova att min kropp ännu inte är som den en gång var. Jag tror kanske inte heller att den någonsin kommer att bli som innan, men jag vet att jag kan bli en mycket starkare och friskare Therese än jag är nu.

Känner ni igen Olga? Det är även hon som är den kvinnliga tränaren i årets Biggest Loser Sverige. Tror ni jag kommer nå mina mål? Det är jag helt övertygad om. Mer vilja och envishet än jag skrapat fram just nu är svårt att få.

Olgas hemsida hittar ni HÄR om ni är nyfika och vill läsa mer.
www.mammafitness.se


Konsten att sluta med napp

2012-02-20 20:52:27 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Vi har under en tid funderat över Theos nappanvändande och att det kanske börjar bli dax att få honom att sluta med den. Theo älskar verkligen sin napp och jag förstår inte hur vi någonsin ska få honom att ge upp den. Frågan är ju om det är lättast att göra det nu än om ytterligare ett år eller två?

I förrgår när jag skulle lägga barnen så glömde Theo av sin snuttefilt och tutte i sängbordslådan brevid sängen. Jag sa Gonatt och gick ut därifrån och han sa inte ett pip... om nappen alltså, för övrigt höll han låda ganska bra. Jag var nog in tre gånger och sa att de skulle va tysta innan Theo till sist kom på att han inte hade nappen i munnen. Jag tänkte att det var lika bra att rida på vågen och sa till honom att han faktiskt var en stor pojke nu och att det var dax att vara utan napp precis som storasyster. En timme låg han helt nöjd, men vaken... tills jag gav upp och gav honom nappen så att han skulle kunna komma till ro och somna.

Igår var min syster barnvakt. 20 min tog det då för henne att få barnen tysta när de skulle sova. Gissa vad? Theo somnade utan napp!

Idag kom familjen och hämtade mig på jobbet och klockan var lite över sju när vi kom hem. Vi lade två trötta barn och efter 2 min var det knäppttyst och de sov båda sött. Nappen? Den låg i lådan såklart.

Jag fattar inte vilken underbar, klok och duktig pojke vi har. Ska det vara så här lätt att få barn att sluta med napp?

Nystart

2012-02-20 11:18:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag börjar en månad i hälsans tecken. Från och med idag kommer jag att tacka nej till all form av fika (kaffe ok) och det är inte för att jag inte gillar bullar och godsaker. Från och med idag kommer jag att få hjälp med allt som har med träning, kost och hälsa att göra. Vill ni veta mer? Lugn, jag ska förklara allt från början... Senare.


Kalas, mutor och andra roligheter

2012-02-16 22:13:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har haft en otroligt mysig dag tillsammans med barnen idag. Vi började dagen med att gå på treårskalas. Malin hade dukat fram både fika och lunch till alla glada barn. Jag är fortfarande helt förvånad över hur bra alla barnen lekte tillsammans. Åtta barn mellan 2-5 år (massa bebisar också som även dom var nöjda och glada mestadels) som klarade av att samsas med vagnar, pussel och andra leksaker. Väluppfostrade må jag säga:)

Efter kalaset gick vi hem och myste någon timme. Theo sov medans jag och Mira pusslade, spelade spel och läste böcker.

Eftermiddagen/kvällen fördrev vi på stan med div. kavajletande åt maken och veckoshopping på City Gross. Jag är även där förvånad över hur bra mina barn skötte sig. Det enda som behövdes var en muta med att de skulle få gå och kika på leksaker inne på BR. Observera att de enbart kikade och inte en enda gång krävde att något skulle köpas.

En toppen dag som avlutades med tacos och en film tillsammans med Maken. Vi såg Larry Crown. En film som faktiskt var över förväntan bra. Sådär mysig, romantisk, rolig med härliga karaktärer. Att Julia Roberts var med gjorde ju inte saken sämre.

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon blir det jobb.

(Tråkigt inlägg utan bilder... lovar att skärpa mig tills nästa gång)


Hjärtans dag

2012-02-14 22:41:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Hoppas ni haft en super mysig alla hjärtans dag. Själv har jag haft det bra trots att jag jobbat hela dagen. Saknar barnen bara. Hade gärna hunnit pussa på dem lite extra just idag. Måste smyga in och ge dem en varsin gonattpuss nu tror jag.

Jag berättade för Mira idag att det var alla hjärtans dag och då ska man vara extra snälla mot alla och tala om för varandra att man tycker om varann. Varpå Mira svarar "Men mamma, det vill inte jag". Väluppfostrad dotter?

@ work

2012-02-13 09:43:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Nu ska här jobbas. Listan är lång. Bara att starta på punkt ett så får vi se hur långt jag kommer på de timmar jag har till förfogande.

Jag är lycklig efter en härlig helg uppe i dalarna. Jätte fint bröllop och alltid lika underbart att träffa familjen och goa vänner.
Jag är glad att barnen är friska och att de sprang in på förskolan med ett leende på läpparna.
Jag är stolt efter att ha haft utvecklingssamtal på förskolan om Theo. Vilken stor, duktig och underbar pojke vi har!
Jag är peppad att jobba häcken av mig idag och sedan belöna mig själv med ett träningspass i eftermiddag.

Idag är en bra dag och jag är inte upplagd för dåliga nyheter eller ledsamheter. Jag hoppas inget kan förstöra mitt trevliga humör... inte ens huvudvärken ska få ta någon plats idag.

Önskar er alla en toppen dag! Passa på och njut i solen!

Helgen kom till sitt slut

2012-02-12 20:31:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi påväg hem igen. Har haft en jätte mysig helg. Tyvärr gick tiden lite för snabbt.


På bröllop

2012-02-11 13:54:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Romantisk dag idag med bröllop o Goa vänner


Sista hemmadagen?

2012-02-09 09:49:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «



("Tvingade" Mira att prova Theos kofta. Några cm kort i armarna men bättre passform runt magen än det var på Theo)

Mira fick vara hemma idag också. Vi försökte vara ute en sväng igår för att se hur orken var men hon både hostade mycket och hade mycket mindre ork än vanligt. När vi skulle gå in från vår utevistelse så visade det sig att jag låst oss ute. Vår dörr låser sig nämligen själv och jag hade både hus och bilnycklar på insidan. Vi fick gå hem till vår käre granne Malin och våldgästa henne och barnen. Tack Malin för att vi fick komma in! Jag lånade med mig en verktygslåda och lyckades bryta mig in genom altandörren så att vi sedan kunde ta nycklarna och åka för att hämta hem lillebror från förskolan. (Dax att köpa nytt lås till altandörren då tom jag kunde bryta mig in)

Idag fick även lillebror vara hemma från förskolan. Än så länge tycker jag det var ett bra beslut. Barnen har lekt jätte bra tillsammans inne i lekrummet hela morgonen. Jag brukar göra lite olika när det gäller förskola för det barnet som är friskt. Beror på sjukdom på det andra barnet, ibland behöver den som är sjuk få vila utan busigt syskon i närheten. Ibland behöver även den som är frisk få komma iväg en sväng och få leka av sig. Denna veckan har Theo fått gå till förskola för att inte få så långt uppehåll och sedan få det jobbigt när man ska tillbaka igen. På Theo märks det alltid när han varit hemma för länge för då blir det alltid tårar när jag lämnar.

Jag ska jobba några timmar ikväll. Skönt att få komma iväg och jobba lite. Tänka på annat än mediciner. Fast jag måste ju erkänna att det är mysigt att va hemma med sjuka barn och gosa hela dagarna också.

Imorgon åker vi till Dalarna på bröllop. Ska bli så mysigt. Längtar efter familjen och barnen har pratat om detta hur länge som helst. Tyvärr hade Mira missförstått mig igår och trodde det var idag vi skulle åka. Kanske därför hon vaknade kl sex och var på strålande humör. (Tills jag berättade att det var en dag kvar, då kom tårarna)

Disney on ice 2012

2012-02-08 09:22:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 







I söndags var jag och Mira tillsammans med Louise och Ella på Disney on ice. En julklapp vi fått av våra kära gubbar. Det var en uppskattad föreställning och våra tjejer satt som förstenade i två timmar. Absolut något jag kan tänka mig att se fler gånger. Mira tyckte det var roligt trots att hon inte känner igen alla disney prinsessor. Fast bäst om man frågar henne var helt klart Mimmi och Musse:)

Lite tråkigt att Mira inte var på topp, men trots det hade vi en jätte mysig dag!

Pojke vs flicka

2012-02-08 07:34:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Mitt lilla busfrö, charmtroll och underbara kille! Att gå omkring med stövlar/skor/tofflor inomhus är ingen ovanlig syn. Inte heller är det ovanligt att han håller antingen i en skruvmejsel, ett fordon eller en fotboll. "Grabbigare" är nog svårt att bli än min lilla Theo.
Vi har verkligen fått en prinsessa och en prins. Jag förundras över hur de kan tycka om så olika saker fast de är uppfostrade i samma lekrum och med samma föräldrar. Inte är det jag som stoppat en traktor i Theos händer och sagt att han inte får leka med barbiedockorna. Inte heller har jag sagt att verktygslådan är Theos och att Mira enbart får leka med dockorna. Detta styr de över själva. Jag kan bara stå brevid och titta på hur de förvandlas till de personer de är. Med detta sagt vill jag också lägga till att det självklart händer att Theo leker med dockvagnen (då oftast fulllastad med bilar) och att Mira gillar att bygga med tågbanan.

Idag blir det förskola för Theo och ytterligare en dag med Vabb för min del tillsammans med Mira som fortfarande är dålig. Efter att hon fått påbörjat en ny kur med antibiotika (ny sort) så är hon mycket piggare. Förhoppningsvis kan hon gå till förskolan imorgon. Själv har jag fått hennes sjuka tror jag och har jätte ont i halsen och med rinnande näsa. Konstigt va trött man kan bli i kroppen av en förkylning. Huvudet dunkar!

Nyproducerat och sjukdommar

2012-02-06 12:50:34 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


Här hemma roar jag mej med att sy lite de stunder Mira sover eller ser på film. Det är alltså fortfarande sjukdommar som härjar och vi har idag påbörjat en ny kur med antibiotika då förra ej hjälpte. Stackars tjejen har haft feber från och till nu i två veckor snart. Hon hostar så hon spyr så fort hon får lite luft i lungorna, dvs att det räcker med den lilla biten hon får gå fram och tillbaka till bilen när vi skjutsar lillebror till förskolan.

Ena stunden är hon glad och pigg som på bilden för att i nästa sekund hosta och lilla i soffan och inget orka göra. Tycker så synd om min lilla pärla.


Theo bär sin kofta som jag visade upp i tidigare inlägg. Lite för tajt kring magen men annars fin, eller hur?:)



Efter lite ändringar i mönstret fick det bli en ny kofta till lilleman. Jag hoppas denna ska passa bättre kring magen och ha lite växtmån. Visst är det underbart tyg!? Vilken liten grabb älskar inte dinosarier?


Fredagsnöje

2012-02-03 12:57:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mira sitter och lägger pussel, jag passar på att sy lite. Fick inspiration att göra en molnkofta efter klädpartyt igår. Tyvärr misslyckades jag med resåren och den blev lite skrynklig och ojämn, men som första försöket klart godkänd och den är jätte fin på. Bild kommer när theo kommit hem från förskolan.

Vi hade jätte trevligt på partyt igår. Tack alla goa vänner som kom!


Till sjukstugan för dom

2012-02-02 16:29:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Fick en tid till doktorn med Mira. Hon har ju varit förkyld med feber från och till hela vintern. Nu senaste veckan har hon hört väldigt dåligt, skrämmande dåligt. Det var orsaken till vårt läkarbesök. Det visade sig vara en öroninflammation. Ena örat var illa däran och det är konstigt att hon inte alls klagat på ont i örat.

Nu ska jag göra det sista inför klädpartyt som jag ska ha ikväll.


Shopping shopping

2012-02-01 19:14:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag är så sjukt sugen på vårshopping! Går längtansfullt och kikar i butiker under lunchrasterna och ser fram emot alla vårkläder och mysiga pastellfärger.
I vår ska jag ha många härliga tunikor och blusar med spetsar och brodyrer. Är galen i spets just nu. Det romantiska modet är helt i min stil.

Imorgon ska jag pga min shoppingnerv ha ett Me&I party här hemma. Nya kollektionen har ganska nyss kommit ut och jag har redan hittat några favoriter. Jag hoppas bara att mina vänner vill komma så att jag slipper ställa in denna gången. Tror det är fjärde eller femte försöket att få till ett klädparty... jag lyckas inget vidare med mina val av datum.

chubby birds dress   pants with rabbit in pocket
(Bilderna lånade från meandi.se)

Två av favoriterna. Theo har ett par byxor i denna modellen sedan tidigare och de är bara sååå snygga! Måste ha ett par turkosa i st 98!

Gillar ni Me&I?