Påskkänslor ännu?

2012-03-30 10:18:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


På jobbet trillar det in påskpynt varje dag. Jag har inte ens tänkt tanken att man kanske borde påskpynta hemma också? Jag plockar fram våra två påsktuppar så får det nog räcka så. Kanske inhandlar jag några påskliljor också. Jag jobbar ändå hela påsk så det blir inte så mycket firande för vår del.

Brukar ni fira påsk ordentligt?


Halloj halloj

2012-03-27 11:42:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är jag hemma igen! Jag har försökt blogga via mobilen de senaste dagarna, men iphoneappen vägrar funka. Mycket irriterande.

Nu är vi iaf hemma igen och vi har haft en bra helg. Självklart en mycket tuff helg på många sätt men även en mysig helg då vi träffat mycket släkt och vänner. Under lördagen var vi fyra familjer som träffades och umgicks. Så otroligt mysigt att få prata ikapp lite och se hur alla våra jämnåriga barn lekte tillsammans. Synd bara att de inte träffas oftare. Det tar alltid en timme eller så innan de tinat upp och vågar börja ta kontakt med varandra.

Gårdagen spenderades hemma. Jag VABbade med Theo (IGEN). Idag fick båda äntligen gå till förskolan och jag hoppas de orkar hela dagen trots att näsorna fortfarande rinner. Theo var iaf betydligt piggare igår och hade ingen feber. 1½ timme satt han ute i sandlådan och grävde medans jag satt inne med en tidning och en kopp kaffe. Ibland är det inte så dumt att vara hemma med sjuka barn:) Jag hoppas hur som helst att dessa sjukdomar är över nu. Både Mira och Theo hade febertoppar i en vecka var. Så fort man tror att de är friska så lägger de sig på soffan igen.

Idag ska jag jobba. Ska bli riktigt roligt. Känns som att det var länge sen sist.... även om det är knappt en vecka. Jag hoppas min migrän ger sig bara för den har inte visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna. Känns som att jag kommit tillbaka till hur det var förra sommaren då det började detta med huvudvärken. Lite depprimerande att det blir sämre nu och inte bättre som jag hoppats.

Mycket sjukdomar och krämpor i familjen. Hoppas ni står ut med mitt klagande. Snart ska väl även vi vara pigga så att vi kan njuta av den underbara våren.

Liten paus från cyberspace

2012-03-22 10:17:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I helgen kommer jag att ta en liten paus från min blogg och mail. Vi ska nämligen åka upp till Dalarna på begravning denna helgen. Vi fick ett mycket tråkigt besked för två veckor sedan att en nära släkting gått bort i plötslig hjärtinfarkt. Så otroligt ofattbart och sorgligt. Ibland slår det en hur snabbt livet kan förändras. Jag tror man ibland bara får sakta ner livet, se på sin familj och vänner runtomkring och vara tacksam för varje dag tillsammans. Ingenting kan man ta förgivet.

Tills vi hörs igen vill jag uppmana er alla att njuta så mycket ni kan av den härliga vårsolen och krama era nära och kära lite extra just idag.

Vårtecken

2012-03-21 21:03:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


När det börjar komma upp blommor i rabatten så är det väl ändå vår!?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/619285/images/2012/pic_194859926.jpg" class="image">


Nästa sjukling på led

2012-03-21 11:42:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Igår laddade vi upp med dagiskläder och det var två glada barn som lade sig på kvällen. Mira skulle äntligen få gå till förskolan idag efter ca två veckor på hemmaplan. Febern släppte igår och hon var pigg och glad hela dagen.

När jag vaknade klockan sex imorse så hade jag en kokhet Theo brevid mig i sängen. Bara att planera om dagen, ringa min chef och fixa vikarie på jobbet. Maken hade redan åkt iväg till jobbet så alternativen var inte så många.
Vi har haft en mysig förmiddag med film och böcker. Han är åtminstone så pigg att han orkar sitta upp. Mira fick åka till förskolan några timmar även om jag är hemma med Theo. Jag tror att hon behövde få komma iväg och leka av sig lite.

Nu sover Theo så jag ska passa på att få lite gjort här hemma, träna lite och kanske sätta mig med en kaffekopp och läsa en stund. Vi får se hur mycket jag hinner på en timme eller två.

Chiliförgiftad

2012-03-21 07:18:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jaja, inte förgiftad kanske men överfallen. Min älskade syster tipsade om att laga köttfärsfyllda paprikor med en touch av chili. jätte gott lät det och gott var det... Bara en liten detalj. 1. Rensa inte en chili med händerna. 2. Klia dig inte i ögonen efter att ha kladdat med chili. 3. Testa inte att klia dig i ögonen igen för att se om det hjälpt att tvätta händerna med tvål. Det hjälper inte. 4. Käka inte nötter efter att du hållt i chili.

Det bränner överallt. Under naglarna, i ögonen, i munnen och på läpparna. Maten blev inte ens lite stark av chilin... Mina händer måste ha tagit all styrka. Så oerhört dum jag känner mig.


Update

2012-03-19 22:38:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Denna gången var det ingen öroninflammation tack och lov. Tyvärr har Mira ändå feber ännu och är alltså inne på femte dygnet nu med feber. Envist virus alltså. Imunförsvaret måste verkligen vara i botten nu med tanke på alla sjukdomar hon fått på sistone. Tycker verkligen synd om henne.
Idag när vi gick från doktorn och var påväg ner för de två långa trapporna ut från vårdcentralen så säger jag till Mira "Va bra att du är "frisk" nu och inte hade något problem med öronen längre. Det betyder ju att du slipper medicin nu". Mira tvärstannade, satte sig i trappan och började gråta, snyftandes säger hon "Men mamma då jag vill ju ha medicin ju" Sen reste hon sig och sprang tillbaka uppför trapporna och in på vårdcentralen igen. Inte alla barn som älskar medicin så mycket.
(Jag fick köpa nässpray för att hon åtminstone skulle få nån medicin)

Ikväll har jag tränat lite och svarat på mail. Har även packat ihop en massa beställningar som ska läggas på lådan under morgondagen.

Träningen går föresten över förväntan. Jag känner verkligen inspiration och försöker komma iväg till gymmet minst 3 ggr/vecka. Övriga dagar är jag ute på promenader. Omställningen med maten är den biten som är svårast... men jag lär mig sakta men säkert. Nu hoppas jag bara på lite tydligare resultat framöver.

Äntligen

2012-03-19 06:24:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu är äntligen våra älsklingar hemma igen. Sista dagarna saknade jag dom nåt enormt. Efter den här natten har jag dock insett varför man behöver samla lite energi utan barnen ibland.

Jag har jobbat hela helgen och är ganska sliten såhär på måndagsmorgonen kl sex. Ledig på fredag nästa gång, så det är bara att samla den lilla energi man har och ta sig upp ur sängen och börja veckan.

Mira har fått feber igen. Det började i fredags och har hållit i sig hela helgen. Så snart kl blir åtta ska jag försöka få tag i en läkare. Frågan är ju vad hon fått för elakt virus i kroppen då hon aldrig blir helt frisk.

Hoppas innerligt att mobilen är snäll och postar även detta inlägget.


Mössor i massor

2012-03-19 06:16:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Denna veckan har jag inte legat på latsidan. Dessa beställningar blev färdiga i torsdags och borde ligga hemma hos sina rätta ägare redan. En likadan hög blev färdig i fredags.

Jag har jobbat hela helgen i butiken. Försökt blogga via mobilen men det funkar inte. Få se om jag lyckas posta detta.


Hatar detta

2012-03-15 08:10:56 Personligt
» Kommentarer(2) «


Påväg in till tandläkaren. Hatar dessa årliga besök. Framför allt hatar jag att de alltid tömmer mitt bankkonto.

Jag ser mer fram emot min och Mariams date idag. Vi ska ha en träff med våra symaskiner och jag ska lära henne allt jag kan:)


Jobba jobba

2012-03-13 19:31:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Denna veckan är det mycket jobb på schemat igen. Första halvan av veckan i butiken och slutet av veckan hemma med firman.

Sitter på bussen nu påväg hem. Magen kurrar och huvudet värker. Känner att det är migrän pågång. Håller tummarna att känslan inte stämmer.

Pratade nyss med mira. Hon saknade mig lite sa hon. Fast hon tyckte det var onödigt att vi saknade varandra för vi ska ju träffas snart igen. Det har hon ju rätt i men jag saknar dem ändå så mycket att hjärtat värker.

Nu ska jag lägga ifrån mig telefonen och se på vägen. Blir illamående av den här åkturen.


Jobba jobba

2012-03-13 19:30:45 Personligt
» Kommentarer(0) «


Denna veckan är det mycket jobb på schemat igen. Första halvan av veckan i butiken och slutet av veckan hemma med firman.

Sitter på bussen nu påväg hem. Magen kurrar och huvudet värker. Känner att det är migrän pågång. Håller tummarna att känslan inte stämmer.

Pratade nyss med mira. Hon saknade mig lite sa hon. Fast hon tyckte det var onödigt att vi saknade varandra för vi ska ju träffas snart igen. Det har hon ju rätt i men jag saknar dem ändå så mycket att hjärtat värker.

Nu ska jag lägga ifrån mig telefonen och se på vägen. Blir illamående av den här åkturen.


Left alone

2012-03-12 11:43:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Vi blev faktiskt barnfria denna veckan. Det slutade med att mina föräldrar tog med sig båda barnen upp till dalarna. Tanken var att bara Mira skulle följa med, men när Theo kom upp och bestämt sa på söndagmorgonen att han minsann också skulle till mormor och morfar så kunde de ju inte stå emot hans tindrande blå ögon.

Så nu sitter jag här...
började morgonen med sovmorgon till klockan åtta. Åt frukost i lugn takt framför datorn. Åkte sedan till gymmet och körde ett pass. Nu sitter jag här nyduschad och mätt i magen av en smarrig lunch bestående av fläskfilé.

Ska strax iväg och jobba... har stängningen idag.

Det är så oerhört konstigt att vara barnfri. Det är alldeles för tyst och lugnt här hemma. Igår var jag galet uttråkad. Det var tur Mariam ville följa med mig på en långpromenad i solen så jag fick tjattra av mig lite.
Men jag ska försöka njuta också av att vara ensam. Göra sådant vi inte hinner annars... som tex åka och ta den där massagen som vi pratat om sedan innan jul.

Teaterhelg i göteborg

2012-03-11 11:30:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Igår var jag, syrran och mamma till Göteborg på en tjejdag. Vi firade mamma som fyllde år tidigare i veckan.
Vi strosade runt i hela stan, shoppade massor och åt gott. Kvällen avslutade vi på lorensbergsteatern och såg på "Rampfeber". Det var kul att gå på teater, speciellt då jag inte gjort det på nåt år. Jag som alltid gick på teater förr. Jag älskar verkligen att se teatrar och musikaler. Blir sååå sugen på att stå där själv och uppträda. Kan verkligen sakna estetlivet ibland... men vet att det ändå inte är något jag skulle vilja göra på heltid. Det känns inte realistiskt helt enkelt och jag har inte den talangen som behövs för att kunna leva på det. Men visst vore det skoj att vara med i någon lokal teaterförening eller liknande. Teater och musik kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Måste visa några av mina shoppingfynd senare. Eller fynd och fynd... det var ju inte reapriser direkt. Men är man i göteborg bara en gång per år så ska man väl få unna sig några fina vårkläder iaf.

Nu ska jag ta en promenad i det underbara vädret, sen blir det slappardag resten av den här söndagen.
Vad har ni gjort i helgen?

Konsten att göra slut med napparna

2012-03-11 10:53:58 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Vissa barn ger nappen till tomten eller leksaksaffären. Theo han fick använda sitt favorit verktyg saxen och klippa sönder sina nappar. Han klippte och klippte sen slängde han dem i soporna med ett leende på läpparna. Han provsmakade lite innan sönderklippningen men hade redan efter de här veckorna glömt bort hur man ska suga på dem. Jag är fortfarande helt chockad över hur smidigt det gått med detta att sluta med napp.


Tjejdag i Göteborg

2012-03-10 15:14:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi tjejdag. Massa shopping, god mat och teater. Mmmm... Jag njuter.


Godmorgon torsdag

2012-03-08 08:14:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Sitter här med en trött och gosig Theo i knät. Idag hade jag gärna varit ledig och hemma med barnen och myst. Sjätte dagen jag kör heldag på jobbet och det känns i kroppen. Huvudvärken är inte att leka med idag.Theo är väldigt snorig och det känns sådär att lämna honom på förskola. Jag hoppas han orkar hela dagen, eller att de hör av sig så att vi får hämta honom tidigare. Det har ju gått bra hela veckan trots rinnig näsa... men just idag känns han väldigt trött. Kan också bero på att han var vaken länge igår kväll och inte kunde komma till ro och somna.

Nu ska jag sminka mig sen är det dax att åka.

Godmorgon på er!

Friskhetstecken

2012-03-06 22:17:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hej fina ni! Roligt att se att några tappra läsare hänger sig kvar även om jag är usel på att uppdatera just nu.

Mira har blivit frisk under helgen och har nu varit på förskolan denna veckan. Penicilinet äter hon under hela veckan och det verkar hjälpa. Tyvärr verkar hon fortfarande höra dåligt men febern har åtminstone släppt.

Theo är snorig men har klarat sig från influensan som Mira hade. Ganska otoligt att vi alla tre klarat oss undan Miras basiller. Fast än ska jag väl inte ropa hej... det kan ju ta några dar innan det bryter ut från det att man blir smittad.

Jag jobbar väldigt mycket denna veckan. Både igår och idag har jag jobbat konstant och bara tagit små pauser för mat och sömn. Har postat många paket med mössor och hunnit med att jobba heltid i butiken. Tur att det bara är en kort period jag behöver hålla på såhär. I helgen är jag ledig och då kommer mina föräldrar hit på besök. Längtar massor!

Nu ska jag gå och lägga mig. Tidig morgon imorgon.

Ville bara kika in och uppdatera om läget. Kram på er.

Here we go again

2012-03-02 16:58:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Självklart var det örat igen. Usch, jag blir orolig. Två täta öroninflammationer trots två kurer penicillin förra gången. Läkaren tyckte också att det var lite oroväckande. Händer det igen inom två månader så skall ett extra prov tas för att se vilket otäckt virus som orsakar detta. Min undran är: hur många öroninflammationer har hon haft som vi inte upptäckt tidigare? Hon klagar ju aldrig på att det gör ont. Nu var det en lyckträff att vi upptäckte det då jag var klåfingrig och tryckte henne på örat igår, vilket resulterade i tårar.


Mysmorgon och besök på VC

2012-03-02 10:54:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har haft en mysig förmiddag jag och barnen. Båda startade dagen med en liten sovmorgon vilket jag tacksamt tog emot. Efter frukosten har vi suttit och byggt med duplo. Nu leker barnen tillsammans inne i lekrummet och jag hoppas de kan fortsätta med det ett tag.

Jag har ringt och rådfrågat vårdcentralen då Mira klagat på öronen. Vi ska dit i eftermiddag på en koll. Jag hoppas innerligt att hon slipper ytterligare penicillinkur.
Hon är iaf piggare idag och orkar leka. Matlusten har dock inte kommit tillbaka ännu. Hon är både blek och smal efter den här veckan.


Smart smyckesförvaring sökes

2012-03-01 22:13:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Smyckeskrin Stor i trä  med glaslock  -vit

Gick en runda på stan förra veckan och fastnade för detta söta smyckesskrin. Jag skulle verkligen behöva ett skrin till alla mina smycken som jag har utspridda i hela huset. Ingen ordning alls med andra ord.
Detta åker upp högt på min födelsedagsönskelista (fyller inte förrän maj, men det skadar ju inte att börja i tid:))

Smyckesträd i trä -vit

Matcha med detta smyckesträd kanske? Vissa smycken vill man ju inte lägga ner utan trivs bättre upphängda. Klicka på bilderna för att komma till Houseofhedda.com där jag hittat produkterna.


Eller detta från Koziol är nog ännu finare. Perfekt med en skål under att lägga hårspännen i.