En mysig kväll med sorgligt avslut...

2009-09-30 23:00:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hemkommen efter en mysig kväll med ett riktigt tjejgäng. Det är så härligt att vara på klädparty...för även om man inte känner alla tjejerna så har man ändå nåt gemensamt... barnen. Idag var det både bebisar och barn i lite större storlekar med. När jag tittade på de små bebisarna kunde jag inte låta bli att tänka på pyret i magen. Jag vill träffa henne/honom nu! Känns som en evighet att vänta till januari. Han/hon är ju redan en del i vår familj, så varför inte visa sig och tala om vem den är.

Grey´s såg jag på också. Sorgligt var det och lite besviken är jag allt att en av mina favvisar lämnat serien. Kommer inte att bli detsamma utan George.

Nu ska jag krypa till kojs. Vi hörs imorgon vänner.

En rolig ondagkväll

2009-09-30 14:28:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ikväll händer två roliga saker.

För det första ska jag ha mykidoo visning hos en kompis. Ska bli super skoj och det ser jag verkligen fram emot. För det andra så startar Grey´s anatomy ikväll igen. Härliga underbara serie. Tyvärr har jag en känsla av att det blir ett sorgligt avsnitt ikväll. Gäller väl att sminka av sig i god tid och ladda upp med servetter att torka ögonen med.

Kan man önska sig mycket mer av en helt vanlig onsdag kväll? Jag tror inte det.


Min första färdiga bugaboo suflett *stolt*

2009-09-30 12:57:20 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Nu är jag klar med min suflett. Kantbandad och färdig. (Fattas bara ett gummiband på ett ställe) Behöver ändra på mönstret lite till nästa gång. Den är lite bucklig här och var och hänger inte riktigt slätt o fint. MEN, jag är oerhört stolt att jag blev klar och att den går att använda överhuvudtaget. Min mamma kan intyga att de grejjer jag sydde på slöjden i skolan aldrig gick att använda. Kom alltid hem med saker i fula tyger och konstiga former. Kan aldrig tänka mej att se var sydda speciellt bra heller. Men nu ni har det blivit lite förändring hos en viss Therese. Jag kan visst sy. Bara jag vill:)


 

 














v 25

2009-09-30 12:50:10 Graviditeterna
» Kommentarer(9) «


Ja, nu är det onsdag och jag är i mitten av v 25.

Idag har jag haft lite onda sammandragningar, men de kommer inte alls regelbundet eller så, så än så länge är jag inte orolig. Antar att gårdagens shoppingtur gör sig påminnd så här i efterhand.

I övrigt mår jag "som vanligt". Halsbränna, foglossning och stundtals fortfarande väldigt illamående. Är dock glad att illamåendet inte håller i sig konstant iaf... någon gång då och då kan jag överleva.

Jag lever vidare med mina krämpor och passar på att njuta de stunder då allt känns bra och jag känner det härliga livet där inne i magen. Bebisen i magen är en riktig kvällsuggla precis som sin storasyster var när hon var i magen. Idol är favvorit programmet, då dansar den som aldrig förr. Jag tycker det är fantastiskt att barn är så känsliga för musik redan när de ligger i magen. Har aldrig träffat på något barn som inte gillar någon form av musik. Det tycker jag är häftigt. Undra vad det beror på???

Jämför magen ännu en gång från när jag väntade Mira. Kan va lite svårt att se bara med tanke på att de är tagna från olika håll och vinkel.

  
Nu: Mira utanför magen(v25+5)         Då: Mira i magen (v25+0)

Många som tror på en pojke denna gången. Vad tror du???

Fyndat på Gekås, Ullared!

2009-09-29 21:37:12 Shopping
» Kommentarer(1) «


Ni kan ju bara gissa hur trött jag är just nu på en skala. Datafreak som jag är så kan jag ju inte gå och lägga mej utan att kika in på mina favvosidor först.

Har tagit några bilder på mina fynd som jag tänkte jag kunde visa er. Orkade inte fota allt... men några av de köp jag är mest nöjd över är med på bilderna.

Är lite missnöjd över att det var jätte urplockat på vinterklädes fronten. Fanns en overall som var i storlek 86-92 men den såg enorm ut så jag vågade inte köpa den. Fick bli ett tvådelat set istället. Könsneutrala färger såklart:) (Känns dock väldigt pojkigt. Får piffa till den med en hello kitty mössa och röda vantar.

 
Jackan och byxorna var tyvärr alldeles för stora, bara att hoppas att Sessan växer mycket de nämsta veckorna!:)
En åkpåse i rött blev det också till nya vagnen. 229 kr. Ett fynd enligt mej. Verkar jätte varm o gosig.



Lite kläder till Mira. Blev mycket rosa idag... kunde inte låta bli.
Dom har verkligen fått Hello Kitty och Alfons feber på Gekås. Så gillar ni de märkerna borde ni ta er en tur dit o fynda.


Ett litet startkit till bebisen. Skulle ha köpt några bodys till... men jag har ju några månader på mej att shoppa. Finns ju fler butiker med underbara kläder också :)

Köpte även några leggings och toppar till mej som jag kan ha nu under graviditeten.
Julklappar till Mira åkte också ner i kundvagnen.
I det stora hela är jag mycket nöjd med min resa och jag hittade det jag ville ha.

Avslutar med en bild på Mira då hon fick testa på att måla med sina nya kritor. Duktiga tjejen.


Gekås nästa!

2009-09-28 12:04:20 Shopping
» Kommentarer(5) «


Jag är ett Ullared freak! Jag älska att gå där o fynda. Man kommer inte hem lika nöjd varje gång, men många gånger har jag hittat riktigt fina grejjer.
Det som jag framförallt handlar där är barnkläder och leksaker samt övriga barnprylar (flaskor, nappar o sånt). Inom de kategorierna kan man verkligen fynda på Gekås.

Imorgon packar jag bilen och åker dit. Tyvärr ser det ut som att jag får åka själv. Vill inte ha med mej Mira, så att både maken och jag skulle åka var utelutet. De vänner jag frågat hardet tyvärr ite passat för heller. Men så kan det va ibland. Jag överlever nog att åka själv också.
Det jag tänkt fynda imorgon är overaller till båda barnen och lite startkläder till bebisen. Jag har ju nästan bara rosa kläder här hemma, så nåt lite mera neutralt måste införskaffas.

Särskilt snabbt kommer det nog inte att gå imorgon, jag kommer att ta minst en paus i timmen:) Fika, fika o fika. Jag var nämligen till Ullared i v 24 när jag väntade Mira. Dagen efter var den dagen då jag blev inlagd pga av att "det höll på att köra igång". Nu är jag i vecka 25 och med tanke på de sammandragningar jag har så får jag nog ta det extra lugnt imorgon.
Om det berodde på shoppingen förra gången vet jag inte... men det kan tyvärr ha varit en utlösande faktor.

Nu har jag sytt min första bugaboo suflett!

2009-09-27 21:06:42 Syhörnan
» Kommentarer(5) «


Inte riktigt klar än. Saknas några gummiband och en flärp som ska hålla den bättre på plats. Även kantband ska dit på alla kanter. Det har jag tyvärr inte köpt ännu så slutpiffen får vänta till senare i veckan.

Stolt är jag iaf att jag klarade av att sy den så här pass bra. Visst kan man förbättra mycket, men jag är så nöjd över att ha klarat det överhuvudtaget.
Ett fel gjorde jag, men det var nog tur annars hade jag garanterat gjort det felet när ja ska sy min "riktiga" suflett med de finare tygerna.

Så vad tycker ni om mitt tygval?
Den är enfärgad orange inuti. (Sittdynan som är i nu ska inte vara där sen till den här sufletten... men ni får se den färdiga vagnen se när allt är klart.)


Mira 16 mån idag

2009-09-27 17:23:22 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Inte så stort att fylla 16 månader kanske, men har man tråkigt så kan man göra nåt roligt av det mesta. Vi firade dagen med att gå ut ch ta några fina höstbilder på prinsessan.

Tycker det blev jätte fina kort, speciellt fint motiv iaf. Visar er några av bilderna jag tog.

 



 



 


Ute i ur och skur...

2009-09-27 16:59:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tänk va bra bra att jag har barn så att jag tvingas ut minst en gång om dagen.

Jag är verkligen ingen utemänniska, men fy va mycket bättre jag mår sen jag började att gå ut mycket mera... oavsett väder och vind.

Ville bara säga det.

Listan blir kortare och kortare...

2009-09-27 15:26:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har varit väldans (antar att det är dalmål... men jag använder mej av det ändå) duktig idag. Jag tog en sväng till IKEA och köpte både kartonger och tyg. När jag sedan kom hem passade jag på att rita upp och klippa mönstret till sufletten medans Mira sov. När hon sedan vaknade hjälptes vi åt att packa ner hela bokhyllan i flyttkartonger. Jag hann även med att rensa på skrivbordet, vilket behövdes kan man lugnt säga!
Nu sitter vi och käkar lite mellanmål.
Känner av magen en del nu, så jag ska nog ta det lite lugnare resten av dagen. Det ömmar och spänner om vartannat.

Tvätten som ligger och behöver strykas samt golvet som borde dammsugas och våttorkas får nog vänta till imorgon. Jag ska ju ha nåt att göra då också.
Nu är jag otroligt sugen på att börja sy sufletten, men det kommer aldrig att gå så länge Mira är vaken. Har jag tur går det inget bra på tv ikväll och då kan jag sitta och sy istället:)


Tyginköp och homestyling

2009-09-27 08:52:46 Shopping
» Kommentarer(2) «


Jag har verkligen fastnat i syträsket nu på sistone. Sitter och bläddrar igenom tidningar o böcker o internet o allt jag kommer på för att få inspiration till mönster och tyger.

Har hittat ett ställe jag ska beställa tyg ifrån iaf och det är stoff och stil.

   
Tre av de tyger jag ska beställa. Det röda tyget med blommor ska jag ha inuti sufletten. Utanpå har jag tänkt ett svart manchestertyg. De andra två tygerna ska jag ha till att sy barnkläder. Mössa, tunika och en t-shirt.

Idag tänkte jag ta en sväng till IKEA och köpa ett billigt tyg som jag kan testsy en suflett till vår vagn av. Vill inte köpa ett dyrt tyg och sen misslyckas... då är det bättre att testa en gång för mycket. Hoppas bara att det inte är alltför svårt för då kommer jag bara att ge upp och så kommer det inte att bli nåt med mina sydrömmar.

På IKEA ska jag även köpa flyttkartonger. Tanken är ju att vi ska lägga ut vår lägenhet till försäljning nu i oktober så det gäller ju att börjaplocka undan och piffa nu. Jag tänkte börja med att plocka bort vår bokhylla och vårt skrivbord. Det kommer att göra ett bra intryck i vårt sovrum som just nu är alldeles för möblerat efter alla väggar.

Surfade omkring på internet igår och letade efter homestyling tips. Orkade inte läsa så mycket, men hittade en del sidor som jag ska kika in på igen. Att jobba med homestyling är verkligen en sak jag skulle kunna tänka mej att göra, så nu när jag får chansen att piffa till vår lägenet inför flytt så gäller det ju att passa på. "Bra piff till en billig penning." Det är mitt motto just nu.

Ja, ni hör ju att vår söndag är fullproppad med aktivitet. Jag får väl berätta till kvällen hur mycket som egentligen blev gjort.

Ensam kväll igen

2009-09-26 19:50:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter här o funderar på kvällen... inget bra går det på tv och ingen bra film har jag som ligger och väntar på mej. Alternativen är alltså att se på en film på tv som jag sett förrut eller bläddra fram en klassiker i vår dvdsamling och se på den för säkert minst tredje gången.

Bottenskrapet på en påse med ostbågar har jag iaf. Så på snacks fronten är jag räddad. Konstigt att jag blivit så sugen på just ostbågar. Det är det enda snacks jag inte gillar i vanliga fall. Att va gravid kan verkligen vara intressant ibland. Intressant att se vad som förändras och inte förändras under de här nio månaderna.

Sitter här och planerar lite inför en Ullared resa jag ska göra nästa vecka. Har skrivit lista på vilka vinterprylar jag behöver köpa till barnen och vilka prylar vi behöver köpa till bebisen. Man har ju det mesta kvar sedan Mira... men ändå är det säkert saker som man behöver komplettera med. Ni som är gravida med tvåan eller som har två eller fler barn... vad ska jag köpa till bebisen i magen? Hjälp mej så att jag inte glömmer nåt!

Två bilder från igår när Mira fick komma upp o se på IDOL. Eller fick o fick... jag hade inte så många fler val än att ta upp henne en stund så att hon fick lugn ner sig.




Marknad

2009-09-26 08:32:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det marknad här i stan. Jag och Mira tänkte ta en sväng dit och kika lite. Maken ska träffa en polare under förmiddagen, så det är väl lika bra att jag och Mira hittar på nåt istället för att bara sitta inne hela dagen.
Tyvärr är inte vädret det bästa och det ser att att kunna börja regna närsomhelst.

Tänk att hösten verkligen är här nu. Det doftar höst ute, det är kallt som på hösten och folk ser så där burriga ut som man blir på hösten.
Jag gillar höst, det är mysigt. Men jag hade inte tackat nej till att ha sommaren kvar lite längre.

Om vi ska hinna på stan innan torget stänger så är det nog dax för mej att hoppa i duschen nu och göra mej iordning.

Önskar er alla en fantastisk helg.


Tävling!

2009-09-25 09:24:40 Shopping
» Kommentarer(1) «


pop

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,
Tävla här du med!


Mysig morgon

2009-09-25 07:54:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Mira började morgonenn med att kika på barnkanalen medans jag gjorde iordning frukosten.
Nu har vi snart käkat färdigt... Eller jag är klar för länge sen, bara Mira som krånglar med gröten.

Idag har vi inga roliga planer alls. Jag har tvättstugan hela dagen... och med tanke på berget med tvätt som ligger i sovrummet just nu så kan det behövas en heldag till att få klart den.
Men det förstår ju ni som jag att vi inte bara kan sitta inne och tvätta hela dagen. Då kommer vi bi tokiga både jag o Mira. Nä... det får nog bli en liten promenad ändå. Maken ville ha nåt uträttat på stan, så jag får väl kanske offra mej och hjälpa honom med det.

Nu är det helg igen. Betyder att idag går vi in i graviditetsvecka 25.


Magen större denna gången

2009-09-24 19:12:43 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Fick beviset idag på att magen verkligen är större denna gången än när jag gick med Mira. 25 cm mätte den idag. 24 cm i samma vecka när jag väntade Mira.

Hoppas att den inte kommer att fortsätta ligga så pass högt på kurvan. Då kommer jag verkligen att vara orolig över att få en stor bebis även denna gången.


I ur och skur

2009-09-24 16:34:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «







Idag var jag en duktig mamma. Mira var helt galen här hemma. Hon klängde och hängde och bet allt hon kom åt. Jag kom fram till att hon behövde få springa av sig lite. Jag tittar ut och inser att det slutat regna. Perfekt! Jag sätter på kläder, stövlar, galonisar, jacka och mössa. Svettig som en gris får jag till sist på mej själv kläder också.

Vi hoppar ner för trappan och går ett steg utanför dörren, just då öppnar himlen sig och det börjat ösregna. Då står jag där i valet o kvalet om jag ska gå in igen och böka av en hysterisk Mira alla kläder eller om vi ska va ute iaf och bli plaskvåta. Jag väljer alternativ två. Lite tur har vi ändå och det slutar regna efter några minuter. Skönt!

Som ni ser på bilderna så var ju Mira glad över att få komma ut en sväng iaf. Hon såg heller inga problem i att gunga på en plaskblöt gunga eller åka i en rutshkana med vattenpölar längst ner. Just då blundade jag också för problemen och lät henne leka. Hon var iaf nöjd för en stund.

Vill också passa på att berätta att Mira ramlat ner från sängen idag (som jag skrev om innan) hon har även ramlat ner från soffan och ner från en köksstol. Halkade från trappan på sin rutshkana gjorde hon också men det blev inte så farligt. De andra tre gångerna var däremot inte så roliga. Konstigt att man kan stå 2 dm ifrån, titta henne i ögonen och ändå inte hinna fram innan olyckan skett. Nu hoppas jag iaf att den här dagen är över snart så att vi får lägga oss, sova och sedan börja om från början imorgon igen.

Läkarbesök v 24

2009-09-24 16:16:52 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Nu har jag vart hos läkare och "fått domen". Allt såg bra ut med lilla bebisen och mina sammandragningar har inte påverkat nåt ännu. Känns så skönt att få det svart på vitt att de här veckorna som jag gått och haft det jobbigt iaf inte påverkar varken bebis eller kropp. Däremot påverkar det mitt psyke och jag känner hur jag tycker mer o mer synd om mej själv.

Läkaren avslutade med att säga att jag skulle gå hem till maken och tala om för honom att han måste avlasta mej här hemma och ta all städning plus Mira när han inte jobbar. Läkaren vet inte vad hon pratar om. Delas jobbar min man otroligt mycket och när han kommer hem vill jag att han ska få vila lite också. Jag skulle känna mej som ett stort fett svin om jag tvingade honom att sköta allt.
Läkaren sa också att jag måste undvika allt som gör att jag får sammandragningar. Alltså: Jag får inte stiga upp på morgonen, helst inte ens vända mej i sängen, inga fler promenader, inte bära på Mira, inte städa, inte röra mej överhuvudtaget och framförallt inte... leva.
Jag vet att det är en liten period i mitt liv. Men det är svårt att vara så stillasittandes i flera månader. Så länge sammandragningarna inte blir värre tänker jag iaf röra på mej som jag gjort innan... blir de sedan värre får jag ta en ny funderare då. Just nu vägrar jag att sitta still o bara växa på bredden.

Hos barnmorskan gick det också bra. Min kropp förvånade mej med att endast ha gått upp ett halvt kg på två veckor samt höjt blodvärdet ännu mera sen sist. Hjärtat tickade på också och låg strax över 140 i hjärtslag/min. Längtar såå efter att få träffa den där lilla filuren i magen.

Vem är du egentligen? Hur ser du ut? Vad kommer du att tillföra in i vår familj? Vilka egenskaper har du ärvt från mej och vilka kommer från pappa? Skynda dej att växa så vi får träffa dej snart vårt lilla barn!
(Tror bebis hörde mej för jag fick just en spark rakt genom naveln)


Olycksdrabbad?

2009-09-24 09:18:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Inatt drömde jag att Mira fick hemska brännskador över kroppen. Jag vaknade med ett ryck just i det läget när hon låg helt livlös på marken och var helt blåsig över hela kroppen. Hemsk dröm!

När Mira sedan kom upp på morgonen var det första som hände att hon trillar baklänges ner för våran säng. Nu gick det jätte bra och hon blev nog mest rädd... men tänk om hon landat på nacken eller liknande!?

Nu sitter jag här och vågar knappt gå ut. Känns som en farlig dag idag.

Natten var inte så roligt förövrigt heller. Mira vaknade både klockan två och fem. Hon har nog ont i munnen min stackars lilla tjej. Ser ingen annan anledning än att det är tänderna som är påväg som ställer till det. Nästa barn hoppas jag inte blir lika påverkad av tandsprickning som Mira varit.

Nu ska vi strax trots min rädsla för att gå ut och ta en sväng till lekparken. Jag har även ett paket som väntar på mej vid posten... så det får nog bli en sväng dit också.
Hoppas du får en fin dag!

Jag uppdaterar mer efter mitt läkarbesök.

Farbror doktorn

2009-09-23 22:09:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har det inte varit många lugna sekunder för mej och Mirisen. Med tanke på att jag varit vaken sedan fem imorse så sitter jag här närmast sovandes just nu. Maken ser på sporten, så jag sympati sitter uppe för hans skull. Vilken fru jag är va!;)

Imorgon är det dax för läkarbesök på mvc. Då ska jag kolla upp om mina sammandragningar haft någon negativ effekt på min kropp förutom att det är jobbigt och frustrerande. Ska bli intressant att höra vad hon har att säga om sjukskrivning osv. Nu är det ingen skillnad på att vara sjukskriven eller föräldraledig, men hade jag jobbat nu så hade jag nog röstat för en sjukskrivning. Så jobbigt tycker jag ändå att det är.

Ska även på ett rutinbesök till min barnmorska efter läkarbesöket. Har jag tur får jag lyssna på lilla hjärtat. Får också domen om mitt blodvärde blivit ännu lägre eller om jag klarar mej från de hemska järntabletterna.

Mer uppdateringar följer alltså imorgon. Nu tackar jag för mej och hoppar i säng.

Mira kör latvarianten...klädd som påskkärring

För tidigt!

2009-09-23 06:32:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ännu en morgon då jag sitter uppe innan klockan sex för att jag inte kan somna om. Mira vaknade klockan fem och hade sedan jätte svårt att somna om. Då hon äntligen blev tyst igen hade jag kvicknat till så pass mycket att det inte var någon idé längre att försöka sova. 

 Jag hatar att vakna så här tidigt!

Idag har jag iaf massor av planer... o någon middagssömn kommer jag inte att hinna med.
Nu på förmiddagen ska jag och Mira till Marlene o John o kika på deras nya boende. Har inte träffats på hela sommaren så det ska bli skitkul.
I eftermiddag ska vi mammor i dansgruppen träffas och fika med alla barn. En trevlig dag alltså med massa fika:)
Det negativa med fullproppade dagar är att allt måste klaffa på en gång. Mira måste somna när jag vill att hon ska somna och så måste hon vakna när jag tänkt att hon ska vara pigg. Igår sov hon 3 timmar efter lunch. Det har nog inte hänt sen hon var liten bebis. Kanske därför hon vakande vid fem och var pigg? Idag hoppas jag att hon vaknar lite tidigare än så.

Nu ska jag hoppa i duschen. Lika bra att passa på att ta en lång dusch när resten av familjen sover.


Jag ska sy o jag ska fixa....

2009-09-22 21:23:32 Personligt
» Kommentarer(1) «


Antingen är det för att jag är gravid och är i bonings tagen eller så är det för att det har blivit höst...

Jag har bestämt mej för att börja sy mina egna bebis/barn kläder. Jaja...jag vet att jag skrivit det förut, men den här gången menar jag allvar. Ni som känner mej vet att jag har noll tålamod och noll känsla för att sy... men ändå är det nåt inom mej som säger att jag kommer att fixa det.

Jag ska börja med att sy en busenkel mössa till Mira. Sedan blir det ett par muddbyxor och en tunika. Det är mina tre projekt under hösten.
Tyg ska köpas in omgående, ska bara bestämma mej för vilket jag verkligen vill ha. Blir nog samma tyg på mössan och tunikan och så ett enfärgat plyschtyg till byxan med någon matchande mudd.

Inga kommentarer om hur ni inte tror på mej nu. Jag behöver all stöttning och pepp jag kan få!

Nu ska jag surfa in på bibblan och se vad det finns för bra mönsterböcker att låna.


Bara att damma av och plocka fram symaskinen


Eftermiddagsvägskäl

2009-09-22 13:02:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här i valet o kvalet... ska jag vara kvar hemma medans Mira sover, sätta mej i soffan och läsa nya numret av Amelia, göra en kopp te o bara ta det lugnt. Eller ska jag bege mej ut på stan, gå i affärer, besöka bibblan och kanske dricka en kopp kaffe på nåt fik?
Ibland består livet att vägskäl och val... ibland lite mindre och ibland lite större. Just idag är det kanske inget livsavgörande beslut, men ack nog så stort för en velig morsa.



Mira bus

2009-09-22 12:26:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår var vi ut till lekparken två ggr under dagen. Mira får aldrig nog av att vara ute vid lekparken.
Det här är hennes nya partytrick:




Pappakärlek

2009-09-22 12:23:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira är så otroligt mysig nu för tiden. Hon pussas o kramas hela tiden.
Idag skrämde hon iaf inga barn med sina kramar men det märks att alla inte gillar att kramas lika mycket som hon.
Iaf inte när de blir överfallna bakifrån av en hård kram:)


De bästa jag har


Unisex kläder

2009-09-22 12:13:31 Outfit
» Kommentarer(3) «


Idag på öppna förskolan hamnade vi i en diskussion angående könsneutrala kläder till barn. Jag hör till en av de som inte har något emot att enbart sätta rosa kläder på min tjej och om jag hade en kille skulle jag inte tycka att det var fel att endast köpa blå och gröna kläder.
En pappa sa det att han enbart köpte "pojkkläder" till sina två tjejer pga av att de var större i storlekarna och mer slitstarka. Om det verkligen är så ska jag låta vara osagt... det vet jag inte.
Jag tycker verkligen att det borde finnas lite av varje i butikerna. Både kläder som är riktigt tjejiga och killiga samt kläder som är i färger och mönster att de passar båda könen. Då kan man som förälder välja själv hur man vill klä sina barn och vilka färger man tycker barnet passar bra i.

Igår fick jag ett paket med Mykidoo kläder på posten. Mira fick inviga sina kläder idag. Hon var så tuff så.
Mykidoo är verkligen ett företag som tagit till sig detta med unisex kläder. Färgerna är kombinerade så att de kan passa både killar och tjejer. Materialet är av ekologiskbomull och öko-tex certifierat vilket är det allra bästa för barnen att ha på sig. Kläderna är helt fantastiskt mjuka o härliga och slitstarka på samma gång.

Det är i sådana diskussioner som vi hade idag som jag stolt kan presentera det företag jag jobbar för.

Är du intresserad av att veta mer om Mykidoo eller ha en visning av höstenskollektion hemma hos dej? Tveka inte att höra av dej till mej så bokar vi in en tid!

Här kommer några bilder på min coola tjej med sina nya kläder

 

 

 

 


Tisdag i ledighetens tecken

2009-09-22 08:25:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det tisdag och Maken är ledig. Fick börja morgonen med en sovmorgon. Älskar mina älsklingar när de är så snälla mot mej ibland.

Om ungefär 40 min ska jag och Mira infinna oss på öppna förskolan. Tänkte återgälda sovmorgonen med att ta med mej lillstrumpan iväg en sväng så att Maken får lite egentid nu på förmiddagen. Han har fastnat i en stieg Larsson bok så jag gissar att vi kommer att hitta honom i sängen när vi kommer hem igen.

I eftermiddag har vi inga planer... jag hoppas på nåt trevligt familjemys.

Näni... om jag ska hinna till ÖF så är det dax att ställa undan frukosten och sätta på sig lite kläder nu.

Hoppas ni har lite finare väder än vi har.

Under ombyggnad

2009-09-21 14:43:19 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Nu ska bloggen göras om lite. Ni får hålla tillgodo med att det kommer att vara lite stökigt framöver ett tag.


I mina ägon kommer hon alltid vara en stjärna!

2009-09-21 13:31:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Nya höstjackan...

2009-09-21 12:38:05 Shopping
» Kommentarer(2) «


Min lilla goding med sin ny jeansjacka och mössa från Villervalla

 



Även jag har fått lov att skärpa till mej och tänka på att vi kanske får pojke i januari. Jackor och sånt är ju bra om han kan ärva från storasyster iaf. Så den här gången fick det bli en könsneutral jacka. Annars gillar jag rosa o Hello Kitty som n kanske märkt:)


v 24

2009-09-20 22:37:26 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Nu har ännu en vecka gått. Betyder att vi gått in i v 24. Nu är bebis så pass stor att den skulle kunna överleva utanför magen. Fattar inte riktigt att det verkligen är en riktig bebis där inne i magen. Känner hur den bökar omkring och hur den kickar... men ändå är det svårt att förstå.

Börjat fundera en hel del på förlossning... vill inte tänka på det ännu. Dels för att jag inte vill bli påmind om att jag snart måste göra om det och dels för att det ännu är så lång tid kvar. Förlossningen oroar mej, det ska jag inte ljuga om. Kanske ännu mera denna gången än sist.

I vecka 24 med Mira blev jag inlagd på förlossningen pga att jag hade onda och regelbundna värkar. Hur jag än försöker minnas  hur det var då och hur sammandragningarna kändes så är det svårt att komma ihåg. Jag minns bara den kvällen då vi åkte in. Jag hade precis sovit middag/kväll och vaknade av att jag hade sammandragningar. Då kom de med max 5 min mellan. Vi åkte in och de konstaterade att jag behövde stanna kvar för observation. 3 låååånga dagar blev jag kvar innan jag fick åka hem med hårda restriktioner om att inte röra på mej mer än absolut nödvändigt.

Nu sitter jag här i v 24 igen med sammandragningar varje kväll. Visst är jag orolig, framförallt att de ska bli värre... men ändå känner jag en viss säkerhet i att det kommer att gå bra även denna gången. Håller sig sammandragningarna så här så är det nog inte mer än att det är obehagligt, gör ont stundtals och gör mej trött och oförmögen att röra på mej några längre stunder. Jag tror inte att de påverkar mer än så... inte än iaf. Hur allvarliga de är just nu får jag veta på torsdag då jag ska träffa läkare. Känns bra att få en extra koll så att oron kan släppa lite iaf.

Visste du att i v 24 är bebisen ca 30 cm lång och väger strax över ett halv kg. Inte mycket att skryta med, men ändå en rejäl klump för att ligga där inne i "lilla" magen.


Som från ingenstans...

2009-09-20 14:56:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ibland kan man bli så där otroligt hösttrött. Även om solen skiner och luften är frisk så kan det ändå va så att man upplever det som att luften går ur en alldeles.
Just nu känner jag mej ungefär så trött. Mira också. Skillnaden mellan oss är väl att hon får gå o lägga sig medans jag måste städa.

Ikväll får vi besök av Frida och David. Ska bli jätte trevligt... men jag hoppas att jag lyckas skrapa ihop lite mera energi tills dess.

Sitter här och funderar på vad vi ska bjuda på för mat. Någon med något bra förslag? Är inte alls sugen på varken tacos eller paj... ungefär där tog också mina förslag på mat slut.

Åhh...nej! Nu verkar det som att Mira vaknar. Hon som borde sova iaf en timme till:/


Mira tar det lugnt i soffan. Ungefär så här kan man se ut när man är hösttrött.
Visst är hon cool i sina nya benvärmare då!?:)


Dripp dropp dripp dropp

2009-09-20 09:50:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ja, så låter det hemma hos oss just nu. Mira håller på att "diska" och skura spisen. Tyvärr hamnar det mesta av vattnet på golvet.
Tänk va häligt att jag redan har en liten städerska här hemma.



Nu ska vi strax sätta på lillstrumpan lite kläder o så ska vi gå ut en sväng i den fina vädret. Måste ju använda nya fina jackan så att vi kan ta en bild o visa er också:)


Att va mamma är livet!

2009-09-19 23:13:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Myslördá

2009-09-19 23:00:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi hemkomna igen efter en jätte mysig kväll med god mat och trevligt sällskap. Mira var på topp humör hela kvällen och först klockan nio började hon visa tendenser till trötthet. Vi kom hem strax efter nio och hon somnde som en stock i sin säng.

Jag har just sett klart på en film med värdelöst slut. Jag hatar att se på filmer som inte slutar som man vill... eller som inte har något riktigt slut alls.

Mins ben värker, magen är stenhård och ögonen kan knappt hålla sig uppe... frågan är väl bara vad jag gör här framför datorn i det läget?

Måste bara berätta innan jag hoppar till sängs att Mira lärt sig säga lampa idag. "Ampa" kallar hon den. Ett till ord till hennes lista på ordförråd, den växer för var dag även om det går sakta.

Dagen då staden vaknar till liv

2009-09-19 15:17:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den här staden är verkligen en lördags stad. Folk går till torget, strosar omkring på stan eller sitter vid vattnet och njuter av det fina vädret. (Ja, på lördaar är det nästan alltid fint väder i stan) Man blir lika förvånad varje gång man kommer ut en lördagförmiddag. I varje litet hörn finns det folk. Det shoppas o pratas o skrattas. Muttras gör det nog i bilarna, för på en lördag är det omöjligt att köra i den här stan. Folk som springer över gatorna och tanter som lunkar i sakta mak på alla ställen förutom övergångsställerna.

I dag toppades hela hysterien med att alla trafikljus slutade fungera. I korsningarna var det alltså INTE så roligt att befinan sig idag.

Jag började morgonen med en liten shopping tur (Bilder kommer senare), sen har vi stått och serverat i ett café hela familjen. Mira var både trött och hungrig redan vid halv elva... så tyvärr var hon inte den roligaste att ha med sig i köket på ett café. Nu är vi iaf hemkomna igen och Mira sitter och äter mat här vid köksbordet. Lunchen totalvägrade hon eftersom hon var alldeles för trött för att överhuvudtaget tänka på mat trots hunger.

Ikväll är vi som jag skrev tidigare hembjudna till ett par vänner på parmiddag. Två familjer till som kommer, båda med barn. Tyvärr inget barn i Miras ålder, men desto fler som kan underhålla och leka med henne:)

.... men innan vi åker dit så ska jag hinna med att äta lite mellis, fylla i mina föräldradagar på försäkringskassans hemsida och städa lite här hemma.

Hoppas du har en lika mysig lördag som jag har.

Fredá kväll

2009-09-18 17:16:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu är en morotskaka färdig... bara en kvar. Ska bli gott med en smakbit ikväll:)

Våran lilla tjej håller på att få en hörntand. Inatt var hon vaken mellan 22.30-24.00 och bara var ledsen. Idag har hon ätit jätte dåligt och jag tycker att hon känns lite varm på pannan. Nu sitter hon här nedanför mej och grejjar med sina solglasögon. Hon är så lugn att jag nästan blir chockad. Inte ofta som hon är nöjd att sitta på golvet och grejja för sig själv. Speciellt inte om jag sitter vid datorn samtidigt. Hon avskyr när jag sitter vid datorn. Vilket iofs är bra, för då gör jag inte det när hon är vaken.

Ikväll kommer en kär vän hit och håller mej lite sällskap. Vi ska käka kycklingsallad och se på film. "Dumpa honom" blir det. Hoppas att den är bra. Har inte hört så mycket om den, men det är ju massa känt folk med så den borde ju va ok tycker jag.




Imorgon kväll är vi bjudna på middag till ett par vänner. Kommer bli trevligt. Innan dess ska jag försöka hinna med att gå en sväng på lördagstorget och kolla en jacka jag såg på lekparken igår. Mira skulle verkligen behöva en bra höstjacka med lite värme.



Jacka av mäket villervalla
Tycker den var skittuff!

Önskar er en toppen fredagkväll och en härlig helg!


Baka baka liten kaka

2009-09-18 16:12:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den här dagen går i rasande tempo. Nu ska här bakas morotskaka. Ska försöka få möjlighet att skriva lite senare.

Ville bara kika in och säga hej:)


Baka baka liten kaka

2009-09-18 16:12:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Den här dagen går i rasande tempo. Nu ska här bakas morotskaka. Ska försöka få möjlighet att skriva lite senare.

Ville bara kika in och säga hej:)


Utedag

2009-09-17 15:55:13 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Vi är snart påväg på fikadate... men jag passar på att lägga in några bilder från tidigare idag.


Påväg till lekparken






Tittar på pippin


Kolla in vilken kalufs hon fått


Vad gör jag uppe nu!?

2009-09-17 06:41:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira vakande klockan fem och var ledsen. Det slutade med att jag fick ge henne en falska välling och då somnade hon om. Vad gjorde då jag!? Jo, jag väljer att inte somna om. Efter 45 min gav jag upp, då mådde jag illa, var hungrig och alldeles för pigg för att sova. Nu sitter jag här och har precis lagt in beställningarna från visningen igår.

Ni kan ju bara tänka er hur pigg jag kommer att vara i eftermiddag. Tur att Mira sover middag så att jag också kan göra det.

Nu ska jag fortsätta gå igenom alla dumma konstiga tankar som gjorde att jag inte kunde sova. Ibland behöver man rensa huvudet och göra nåt åt alla frågetecken. Först då kan man slappna av.

Första visningen...

2009-09-16 21:55:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Min första visning för mykidoo är nu avklarad. Det var super trevligt. Vi pratade, skrattade och tittade på bebisar o så mitt i allt berättade jag om företaget och visade upp kläderna och alla andra produkter. En mysig kväll med härliga vänner helt enkelt.

Imorgon är det torsdag och inget på schemat förrän till eftermiddagen då jag ska hem till en god vän o fika.

Just nu är jag trött och har redan börjat bli nervös över att Mira ska vakna lika tidigt imorgon. Jag skulle verkligen behöva en rejäl sovmorgon framöver... kanske jag har en snäll man som kan ta hand om Mira någon dag under helgen så att jag får sova lite.

Vi hörs imorgon vänner.

Du va inte liten du inte...

2009-09-16 13:34:40 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Igår träffade jag en tant på Makens jobb. Hon tittar på magen o så ler hon o säger:

"Jaha,inte visste jag att ni skulle ha barn igen. Va roligt. Det måste vara dax vilken sekund som helst nu va?"

"Öhh... nää... januari" svarade jag lite tyst med blicken ner i marken.


Så nu börjas det. Kommentarerna.
"Oj, va stor du är. Så är stor var aaaaaldrig jag när jag var gravid"
"Hur många är det sa du?"
"Bara halvvägs!? Jösses, va stor du kommer att bli innan det är klart"

Ja, jag vet att jag får stor mage när jag är gravid. Det får de flesta. Konstigt nog verkar folk glömma det lika fort som ungarna kommit ut.

Ops... så kan det gå

2009-09-16 13:24:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu ligger Sessan o sover efter en förmiddag med massa bus. Vi tog som jag skrev tidigare en sväng till öppna förskolan. Idag lyckades hon skrämma fyra blyga barn genom att ge dem alla en hej kram när dom kom. Vi kom dit först idag så hon kände sig som hemma när de andra barnen började trippa in. Hon är verkligen så go när hon vill kramas o pussa på alla. Så här i svininfluensa tider vet jag väl kanske inte hur glad jag är över alla kramar dock. Bara att hålla tummarna och hoppas på att hon håller sig frisk Sötnosen.

Vann ett bud på tradera häromdagen. Det var ett par kavat vinterkängor. Jätte fina såg de ut att vara. Fick tyvärr ett mail igår från säljaren där hon skriver att hennes tjej som växt ur skorna tyckte att de var så fina med en liten blomma på att hon valt att klippa loss blomman för att spara den och sätta på väggen. Lyckligtvis lyckades hon inte klippa igenom hela plösen på skon men det blev ett litet jack ändå. Så... mina älskade kängor som jag var så glad att jag lyckats få till ett så bra pris gick upp i rök. Typiskt.

Nu ska jag lägga mej på soffan och läsa en tidning eller nåt.

Godmorgon!

2009-09-16 07:01:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag var Mira uppe med tuppen kan man säga. Klockan sex slog hon upp sina blå och vägrade somna om. Förmodligen beror det på att jag fick lov att lägga henne redan klockan halv sju igår kväll. Då stod hon nedanför sängen och grät för att hon ville sova.
Jag hade inte mage att hålla henne uppe när hon var så trött.

Idag är det onsdag och det betyder öppna förskolan. Idag är även dagen då jag ska hålla i min första Mykidoo visning. Ska bli såå skoj!
Kan nog vara bra att det är öppnaförskolan på förmiddagen så att Mira får springa av sig lite innan visningen. Hon måste nämligen följa med den här gången. Men det ska nog gå bra. Det får ju bli lite som det blir när man har flera barn med. Det är väl det som är tanken också med mykidoo att vi mammor ska kunna träffas och ha en trevlig kväll och göra nåt vi tycker är roligt på sam gång, nämligen shoppa:)

Nu ska jag gå och käka frukost med min familj.

Tack för alla era kommentarer som jag fått på sistone. Är så roligt att läsa! Kul också att ni är många fler som tittat in senaste veckan, känn er välkomna! :)


Andra gången inte riktigt som första

2009-09-15 20:07:34 Graviditeterna
» Kommentarer(8) «


En av de bloggmammor jag följer och läser dagligen påminnde mej om en hemsk sak idag.

Maken kanske inte kan vara med mej vid förlossningen denna gången!? Vid första barnet är det alltid självklart att man ska ha barnets pappa vid sin sida när man föder. Självklart vill man dela den upplevelsen med den man älskar och den man får barnet tillsammans med. (Nu pratar jag om oss som bor och lever med pappan i fråga, förstår att de finns de som väljer att inte ha barnets pappa i närheten av andra orsaker.)

Det stöd jag fick av Maken vid förlossningen var outbytligt. Han kanske inte sa så mycket eller gjorde så mycket men att han fanns där och sträckte mej saften när jag behövde den gjorde det hela mycket lättare. Bara tanken på att han kanske inte kan vara med nästa gång får mej att börja gråta. Jag vill dela den upplevelen med honom och framförallt vill jag inte ligga där utsatt, ensam och överbelamrad med smärta för mej själv.

Anledningen till att han inte skulle vara med är självklart att någon måste ju ta hand om Mira. Vi kan inte bara dra till bb och lämna henne ensam hemma. Att ta med henne känns inte heller som något alternativ,stackarn skulle nog bli livrädd om hon fick se mamma ha så ont o va ledsen.

Jag hoppas verkligen att det löser sig när vi kommer till den dagen... men just nu känns det lite ledsamt att vi har våra familjer på så långt avstånd härifrån.
Jag vill inte vara ensam om att se vårt barn för första gången, jag vill träffa vårt barn tillsammans som en familj... mamma, pappa och bebis.


Snabba puckar

2009-09-15 08:24:12 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(6) «


Igår ringde mäklaren och sa att vi måste skriva avtal med dom innan onsdag om vi vill ha deras supererbjudande. Dvs 0% i mäklararvode för oss säljare.

Så idag blir det till att ringa banken och höra med dom om vi får komma in och prata lån. Vi kan ju inte lägga ut lägenheten och sen visar det sig att vi inte får något lån att köpa ett hus för.

I den här branchen ska det alltid gå så fort allting. Snabb försäljning, snabbt köp.

Maken är ledig idag iaf och jag hoppas vi lyckas hitta på något mysigt att göra hela familjen. Vi har nämligen inte träffats på över en vecka känns det som. Får nog bli en lunch ute på stan tror jag, det är altid trevligt.

Håll tummarna att det går bra med banken.

Öm mage

2009-09-14 21:03:33 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


Två kvällar i rad nu som jag haft ont i magen på kvällen. Magen är hård som en fotboll och ömmar jätte mycket. Känns inte alls bra.

Fick skippa dansen idag tyvärr pga att jag inte skulle orka träna som magen är just nu. Orkar knappt sitta i soffan... än mindre här. Så med andra ord blir det nog till att hoppa i säng nu.

Någonstans inom mej säger en röst att jag borde ställa in mej på att ha det så här fram till förlossningen... samtidigt som jag vill tänka positivt och tro att det ska bli bättre, iaf inte sämre. Ingen som vet hur det kommer att bli, bara att ta en dag i taget och göra så mycket jag orkar och kan.

Just nu sparkar bebis iaf och det är den största glödjen mitt i allt. Jag vet att till sist kommer det en liten ljuvlig bebis och då kommer jag att tänka att det var värd varje liten krämpa och smärta.

Nu har bebis någonstans att ligga också...

2009-09-14 17:20:59 Shopping
» Kommentarer(2) «


Liggdelen var jätte fin. Så självklart blev det affär av. 500 kr gav vi för denna jätte fina liggkorg. (Kostar 1000 kr ordinarie pris)



Det blev alltså en helsvart vagn. Undra hur jag ska klara det jag som gått omkring med en rosa nu i ett helt år? Får piffa till den med härliga täcken och filtar med mycket färg.

Nu är det dax att fortsätta med tvätten. Hej så länge!


Bebiskläder

2009-09-14 14:28:22 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


När jag väntade Mira så handlade jag massor innan hon föddes. När jag var sjukskriven var det enda jag gjorde på dagarna att sitta på tradera och fynda. Det slutade alltså med att hon hade en välfylld garderob redan när hon ut kom.
Att vi då visste att det var en tjej underlättade ju också klädköpen. Det blev en del rosa om man säger så:) ¨

Jag tänkte också att eftersom våra föräldrar och släkt bor uppe i dalarna så kommer vi förmodligen att få mest kläder i de lite större storlekarna, eftersom de inte skulle hinna träffa Mira den första tiden. Våra familjer såg henne så klart redan mycket tidigt... men jag hade ändå rätt i att de kläder vi fick i present var i storlek 62 och uppåt. Med tanke på att Mira vägde 4370g när hon föddes så var det ingen som vågade köpa något mindre än storlek 62 till henne. (Bör tilläggas att även hon hade storlek 50 i en månad iaf).

Den här gången har jag inte köpt ett endaste litet plagg till bebisen i magen ännu. Jag minns att efter ultraljudet med Miras så rusade jag ut på stan och köpte en liten klädpalta för att fira att det verkligen var en liten där inne.
 
Undra vad det beror på att jag inte handlat något än? Visst är det lite svårare att handla nu när vi inte vet könet och visst har vi mycket kvar efter Mira. Men om det ligger en liten grabb där inne så kommer det inte att vara många plagg som passar. Jag kan absolut tänka mej att sätta rosa på en kille... men inte hela uppsättningar och inte med en hello kitty tryckt på bröstet.

Nä lite shopping i storlek 50-56 måste det allt bli. Min ullared resa i höst kommer ju inte helt olägligt. Fniss.


Att göra

2009-09-14 13:02:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Min Måndagslista:

Besöka bibblan
Köpa hårvax till maken
Köpa klädstång och etiketter till mina visningar av mykidoo
Tvätta
Stryka tvätt
Kolla liggdel till vagn

Busa i lekparken




Busfrö

2009-09-14 12:55:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag satt i mina egna tankar igår vid köksbordet och tittade på mina egna saker för en stund. När jag sedan tittar upp igen möts jag av denna synen...

Bör tilläggas att Mira blivit jätte duktig på att äta själv och kladdar ytterst sällan nu för tiden. Men igår satt hon alltså och droppade yoghurt från skeden ner i håret.


Måndag

2009-09-14 09:20:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag och Mira gå till bibblan. Det var alltför länge sen jag var dit nu. Kanske har det kommit in någon ny bok sen sist:)

I eftermiddag ska vi sen och kolla på liggdelen till vagnen. Hoppas den är fin nu. Vore ju hur skönt som helst om vi kunde få det här med vagnen klart redan nu. Det enda som fattas sen är en åkpåse till Mira... men det hinner vi nog fixa innan januari. Har hört rykten om att de har åkpåsar på ullared så jag kan ju kika på den o se om den passar. Bebisen får klara sig utan åkpåse. Ett tjockt täcke och någon gosig filt så kan nog den hålla sig varm i januari också.

Nu ska vi gå ut i lekparken en stund innan klockan blir tio. Det första Mira gör när hon vaknat är att ställa sig vid dörren och gnälla. Hon älskar att va ute vår lilla tjej. Tråkigt för henne att hennes mamma inte är lika mycket utemänniska... Speciellt inte klockan sju på morgonen.


Barnvagnen är vår nu.

2009-09-13 21:09:35 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


Ser att det är några som är nyfikna på vilken modell det blev. Vi valde en Carena double swing till sist. Jag får helt enkelt förbereda mej på att jag kommer att få gå med en klumpig stor barnvagn det första året åtminstone. När Mira sen inte vill åka vagn längre ska jag köpa den lättaste, smidigaste vagnen på maknaden till lilla bebisen.

Hur vi ska göra med vår bugaboo har jag inte riktigt bestämt än. Bli nog dock så att vi säljer den även om jag äääälskar den vagnen. Någon som är intresserad?:)

Så är ser vagnen vi köpt idag ut:



De hade ingen liggdel till den vi köpte idag, men jag hittade en familj här i stan som säljer en liggdel för ett bra pris. Ska dit och kika imorgon. Är ju smidigt om man kan hitta en här i stan o slippa frakt o allt.

Tack Lena för hjälpen!


Det gick!

2009-09-13 16:13:32 Shopping
» Kommentarer(2) «


Vi fick vagnen trots allt. Min underbara svägerska ska åka till sthlm och hämta den ikväll. Jag hade sådan tur att hon ändå skulle till sthlm och tom till samma statsdel.

Nu sitter jag här som på nålar för att höra om affären gick igenom och om vagnen är i fint skick.

Fyra månader har dom använt den och priset ligger på nästan 70% jämfört med ordinare pris. Tycker jag var en bra sänkning på bara 4 mån. Som sagt... nu är det bara att hålla tummarna att den är så fin som hon påstår.


Vagnbekymmer...igen

2009-09-13 08:18:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har hittat en syskonvagn för ett super bra pris. Lyckades vara den som hörde av mej först denna gången, så vi får den om vi vill ha den. Nu är bara problemet det att vagnen finns i Sthlm och om vi inte hämtar den ikväll så säljer hon den till någon annan.

Alltid ska det vara något som gör att det skiter sig när jag hittar nåt jag vill ha.


Ser bara bananer...

2009-09-12 21:14:30 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Jag har fått mani på bananer. Märkligt att man kan bli sugen på så konstiga saker när man är gravid. Glad är jag förstås att det är bananer och inte godis jag fastnat för.

Det konstiga är att jag har avskytt bananer de senaste månaderna och knappt klarat av att se Mira äta dom... nu när illamåendet försvunnit skulle jag kunna äta banan till båda frukost, lunch och middag... o varför inte som mellanmål där emellan.




v 23

2009-09-12 12:56:23 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Idag går vi in i v 23. Blir lika förundrad varje gång vi byter vecka hur fort tiden går.

Fakta fostrets utveckling v 23:

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

fetal development at 22 weeksRedan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.



Hur jag mår:

Det var i den här tiden jag blev sjukskriven med Mira. Det förklarar kanske varför jag just nu är ganska orolig och nervös inför de kommande veckorna. Sammandragningarna blir fler och fler. Tack och lov får jag dom inte regelbundet eller vid vila ännu. Iofs känner jag av de på kvällarna om jag haft en händelserik dag... då kommer de först när jag sätter mej ner och tar det lugnt.

Illamåendet är betydligt bättre och kommer enbart någon gång då och då. Igår morse fick jag när chock när jag vaknade och mådde sååå dåligt. Tänk va fort man glömmer hur hemskt man haft det i mer än 20 veckor. Det räcker att illamåendet är bättre i 2 veckor o så kan man redan tänka sig att göra om det... för så farligt var det väl ändå inte... eller?

Förövrigt är det halsbrännan och foglossningen som är jobbigt. Känner av de två dagligen också.

Kan inte riktigt släppa att jag gått upp så mycket på så kort tid. Vet inte vad jag ska göra för att hålla mej från att gå upp heller. Jag kan inte träna mer än jag gör och så onyttigt äter jag ändå inte. Bara att hoppas att jag har min stigning nu och att det sen lugnar ner sig. Jag ser ju hur mycket magen växt på sistone också... klart att det märks på vågen det med.

Det är nog bara att acceptera att min kropp inte gillar att vara gravid. Jag kommer nog att fortsätta klaga fram till förlossningen på diverse åkommor. Ni får läsa eller strunta i det.

Bjuder på en dagens bild iaf.


Märks att det är höst nu...

2009-09-12 10:58:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Enorm huvudvärk, galet trött och en stundande förkylning på gång. Hoppas en promenad i solen kan få mej att må lite bättre.

Mira har vaknat massor i natt och idag rinner hennes näsa. Rädd att hon håller på att bli sjuk också.

En tur i vagnen kan nog göra henne gott också.

Påväg till lekparken

2009-09-11 19:48:15 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


 


"Sitt ner" säger mamma, "Häng i stolpen" säger Mira


Filmtajm med trötta muskler

2009-09-11 18:26:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är jag helt slut... eller helt kabba som man skulle ha sagt i min hembygd.

11 stora kassar fick vi med oss från Ica Maxi plus några backar läsk. Jag som inte skulle bära nåt överhuvudtaget hade svårt att låta bli. Tyckte så synd om Anna som jag hade med mej om hon skulle behöva göra allt bärande själv. Mira skötte sig exemplariskt och det märks att hon är van att shoppa *harkel, harkel*

Nu har jag hyrt film till kvällen och går och väntar på att klockan ska bli sju så att lilltösen kan lägga sig. Mira själv vill nog också sova men försöker fördriva de sista 40 min med att plocka i leksakslådan. Det knuggas mer ögon än vad det plockas leksaker.

Hoppas ni får en fin kväll!



Någon som sett filmen än???


Lite nytta är bra att göra ibland

2009-09-11 13:46:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag precis haft lugna timmen här hemma. Passade på att sätta in årets alla papper (lönespec o räkningar m.m) i pärm samtidgt som jag kollade på slutet av en film. Det var visst en del papper med tanke på att pärmen blev full på en gång.
Så skönt att bara sitta och plocka med något för sig själv ibland.

Mira håller på att vakna hör jag nu... så fort jag fått på henne kläder och ny blöja ska vi åka och handla. Maken ska jobba på ett läger denna helgen och han behövde hjälp med att köpa mat till alla ungdomar. Jag och Mira ska vara stöd och chaufförer.

Tog lite bilder när jag och Sessan var ute tidigare idag, lägger in de senare. Hinner inte just nu känner jag.

Ville bara titta in och säga hej.
Nu ska vinna en auktion på tradera sen ska jag se om Mira behagar vakna eller om hon vill sova en stund till.

Vinterjacka för gravida...

2009-09-10 19:27:54 Shopping
» Kommentarer(5) «


Idag har jag köpt en vinterjacka. Det var verkligen ett impuls köp och som vanligt så har jag inte bestämt mej till hundra procent om den får hänga kvar i min garderob eller inte.

De senaste veckorna har jag letat som en galning efter vinterjacka som man kan ha till magen. Finns några få gravidjackor och de är alla i märket mamalicous (iaf de jag hittat). Ingen utav de tre jackorna som jag sett föll mej i smaken helt. Känns också såå trist att lägga 800 på en jacka som man bara kan ha en säsong sen blir den för stor.

Idag hittade jag en "vanlig" jacka som ändå hade lite plats för magen. Köpte den i två storlekar större än jag brukar ha också så det kan ju också förklara den rymliga platsen i den. Jackan är från Vero Moda och kostar 399 kr. Ett fynd enligt mej.

Två värdelösa bilder fotade av mej själv i dåligt ljus och med dålig bakgrund. Magen är uppstoppad med en kudde. Tror ni jag borde förbereda mej på att bli större än så här? I så fall blir jackan för liten:)

 


 

 


Spegel spegel på väggen där...

2009-09-10 19:19:22 Huset & Inredning
» Kommentarer(0) «


Idag har jag köpt en spegel. Sen vi flyttade in här för ett och ett halv år sedan har jag letat efter en spegel till billigt pris som vi kan sätta som tavla ovanför sänggaveln. Idag har jag som sagt hittat en. Äntligen!
Den är inte klockren kanske men jag tror att den får duga. Den får vara i denna färgen en stund och skulle jag inte gilla den om någon vecka så får den bli i svart istället.

Just nu står den på gaveln av sängen tills jag har bestämt mej för om den ka få vara kvar... Ni får se en bättre bild sen när den är uppsatt och klar.



Ps: Hörnen är inte vita utan det är bara ett pappskydd som jag ännu inte tagit bort.


Konstig start på dagen

2009-09-10 12:33:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Börjar med att lägga in en bild för att påminna mej om att hon är världens underbaraste tjej även om hon tar knäcken på mej ibland.

Idag skulle vi gå till stan och bibblan. Behövde en nagelsax och någon trevlig bok att läsa på kvällarna.
När jag kom fram till stan (tar 20 min att gå) inser jag att klockan bara är 9.15 och affärerna fortfarande inte öppnat. Jag ringer maken och frågar om jag får gästa honom tills klockan blir tio, vilket jag som tur är får.
Vi fikar och beger oss sedan ut på stan igen. När jag kommer fram till h&m där vi ska köpa saxen börjar Mira gråta. Hon gallskriker! Jag rusar in grabbar åt mej en sax, betalar och sen ut igen. Ler lite till kassörskan som ser förstående på mej och säger att "Ojda, hon var visst inte så glad idag".

När jag kommer ut inser jag att jag får skippa bibblan och försöka få Mira glad istället. Jag lyfter upp henne, men hon fortsätter skrika samtidigt som hon grabbar tag runt min hals. När vi stått så en stund lägger jag ner henne för att se om hon kanske vill sova. Hon vaknade lite väl tidigt imorse och jag vet att hon är trött.
Hon skriker och skriker och skriker. Kan lova er att de 20 min hem igen kändes som en evighet. Alla jag går förbi tittar lite konstigt på mej och det känns som att de alla tänker " Ska hon inte ta upp sitt barn och trösta henne istället för att låta henne skrika på det där viset och störa halva stan".

När vi ÄNTLIGEN kommer till lekparken utanför lägeneheten börjar Mira slumra till. Jag talar om för henne att nu är det ingen idé att sova längre sen lyfter jag upp henne och ställer ner henne bland alla fåglar i parken. Helt plötsligt är tårarna väck och det är inte ett endaste litet fel på ungen. Hon knatar snäll och glad vidare till gungorna och sandlådan där hon hejjar på alla barnen och leker utan problem.

Om hon inte ville sitta i vagnen, hade ont eller var övertrött vet jag fortfarande inte... men nu sover hon iaf och jag ska passa på att njuta så länge jag bara kan.

 

 


Syrran och jag

2009-09-09 20:09:07 Personligt
» Kommentarer(4) «


Ok, nu ska vi reda ut detta en gång för alla.

Folk säger att vi är lika. Vart!?

Jag förväntar mej att ni kommenterar nu. Förklara för mej på vilket sätt jag och syrran är lika. Jag fattar då det inte hur alla kan säga att vi är sååå lika.


På flygplatsen. Laddade för resa. Bleka o fina.


Ett försök till att se arga och allvarliga ut. :)



Sist men inte minst MAGEN:



Fotat och sålt på en vecka

2009-09-09 17:07:34 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Nu har vi haft besök av mäklaren. Jag drar en djup suck och slappnar av i både axlar och huvud. Domen blev betydligt bättre än vi hoppats.

Lägenheten blev värderad till ungefär 3% högre pris än vad vi köpte den för. Låter kanske inte så mycket, men på den summan vi köpte den för så blir det ändå en del pengar.
Vi är som sagt glada att mäklaren iaf tror att vi kan få tillbaka det vi köpte den för. Med tanke på att det bara var 1½ år sedan vi köpte och med samhällskris o allt så får man va glad för varje litet öre.

Nu är det bara för oss att besluta om vi vill anlita just denna mäklarfirma och när vi ska göra det.

Det som egentligen gjorde mej mest glad var att de tyckte att jag hade det så bra inrett, städat och fixat att de lätt skulle kunna ta kort efter en timmes plockande. En timme! Jag som hade räknat med att både få ta bort en massa möbler och köpa nytt. (Jag säger jag pga att det ändå är jag som gjort den största delen inredning här hemma)

Efter att nu ha träffat en mäklare kan jag ännu mera säga att jag verkligen skulle kunna tänka mej att sitta på deras sida av bordet. "Hej, jag heter Therese och jag jobbar som mäklare." Hör ni inte hur fint det klingar :)



Snart kommer domen

2009-09-09 15:13:25 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Snart kommer mäklaren för att värdera vår lägenhet. Fy va nervös jag är! Är livrädd för att få ett tråkigt besked att den sjunkit i värde sen vi köpte den. Hoppas så att vi kan få en liten vinst vid ev. försäljning!

Andra besöket hos barnmorskan

2009-09-09 12:53:07 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Idag har jag varit på koll vid mvc. Allt såg bra ut och lilla hjärtat tickade på. 148 låg hjärtslagen på. Lite högre än vad Miras hjärtslag brukade ligga på.

Jag som varit så orolig för blodvärdet kan iaf sluta oroa mej nu. 120 låg hb-et på och det är tydligen helt ok. Nytt för hösten är tydligen att man som gravid får ligga på 110 i hb utan att behöva käka extra järn. Jag skulle avvakta till nästa gång innan jag börjar med mina niferex iaf. Jag och magen tackar och bugar för det.

Vikten ska vi inte tala om. Huvaligen vad jag har stigit de sista veckorna. +6 kg sen jag blev gravid. 7 kg hade jag gått up med Mira i v 24 så det är ju ungefär samma ökning denna gången. Jag vägrar sluta på + 20 denna graviditeten också så nu blir det till att tänka på maten och varje liten godisbit. Går jag iaf upp 20 efter det så vet jag ju att det inte var mitt eget fel iaf.

Träna bör jag nog inte göra framöver. Bm tyckte det var bäst att ta det lite lugnt med tanke på sammandragningarna. Någon kort lugn promenad är väl kanske ok men inte mer än så. Funderar på att börja simma iaf, men jag ska vänta till v 24 o se hur jag mår då innan jag köper något kort som jag ändå inte får någon användning av. '

I slutet på september fick jag en läkartid för att få komma på koll och se om sammandragningarna är av den elaka sorten eller om dom är "ok". Bara att hoppas att dom inte påverkar alls så att jag inte öppnar mej i förtid.

Det var nog allt om mej och magen. V 21+4 idag. Tiden går fort.


Virvelvinden *2

2009-09-09 11:52:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pust o stånk. Just hemkommen från Öppna förskolan. Vet inte om det berodde på att vi inte varit där på länge, att Mira blivit äldre eller att hon blivit van vid att leka med andra barn. Hon var helvild! Vet att jag brukar säga att hon alltid är mycket mera hit o dit än dom andra barnen på öppna förskolan men idag slog hon tom sitt eget rekord.
Hon skulle ha alla grejjer som dom andra barnen hade. Åkte någon bobycar skulle hon också åka, gungade någon på hästen skulle hon också gunga, åkte någon rutschkana trängde hon sig i trappan upp. Visst är hon lite charmig kanske, men jag får sånt otroligt dåligt samvete när hon tar över på hela stället. De andra barnen har ju ine en chans mot min virvelvind.

Nu ska jag fortsätta med min matlagning så att jag får den här trötta tjejen som sitter i mitt knä i säng snart. Hon har nog kört slut på sig totalt nu på förmiddagen.

En tanke jag inte kan låta bli att tänka är: Hur skulle Mira vara om hon gick på dagis? O skulle hennes fröknar överleva henne?

Mira klappar händena i förtjusning över hennes och pappas bus


Kväll och tröttheten har lägrat sig...

2009-09-08 21:57:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag är såå trött. Sitter och ser på en halvdålig film och funderar över om jag inte ska slå av och gå och lägga mej istället.
Idag har vi fått såå mycket gjort här hemma. Jag är riktigt stolt över oss båda två. Mira hjälper inte direkt till med städningen. Hon är mer den som river ut allt som man just plockat ihop.

Ikväll har vi haft besök av två goa vänner och deras 8 veckor gamla flicka. Fick en liten förhandsvisning på hur det kan komma att bli med två barn här hemma. Skillanden är väl bara att då är man två att ta hand om barnen, ikväll var vi fyra personer.
Mira var helt imponerad av lilla bebisen. Lite avundsjuka fick vi dock se när bebisen fick all uppmärksamhet, Då var Mira snabb till att skrata högt eller skrika för att vi skulle titta på henne istället.

Undra hur det kommer att gå när jag tar med Mira till mvc imorgon? Gissar att hon inte kommer att gilla om jag lägger mej i sängen där borta för att lyssna på lilla pyrets hjärtljud. Hon var ju inte alltför imponerad när vi var på ultraljudet och doktorn grejjade med hennes mamma.

Nu kom iaf maken och sa att han tänkt gå och lägga sig, så då tänker jag också göra detsamma.

Godnatt!

Tisdag 090908

2009-09-08 13:15:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi en nyttodag här hemma. Maken är ledig och måste tyvärr fördriva sin lediga dag med att städa. Hela hallen är just nu överfull med grejjer som ska upp på vinden och ner i förrådet. Vet inte hur vi ska få plats med allt.

Har på förmiddagen varit till bvc med Mira. 11,8 kg och 82 cm lång är hon nu. Hon bara växer och växer. Trodde dock att hon skulle vara längre... men det stannar väl upp lite kanske vid den här åldern. Hon följer fortfarande sin kurva iaf på både vikt och längd.

Imorgon är det min tur att vägas då jag ska till mvc på morgonen. Ska bli intressant att se vad blodvärdet ligger på. Är orolig att hon kommer att tvinga mej att käka järntabletter framöver. Hatar de tabletterna!
Men... mer om det imorgon alltså.

Nu ska jag passa på att åka till Rusta en sväng. Behöver lite småplock för att kunna fortsätta min städning.


V 22...

2009-09-08 13:13:41 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Jag lovade er att lägga in någon magbild från förra graviditeten för att jämföra med en nuvarande magbild.

Här kommer de bilderna:

  
DÅ: V 22, 1:a graviditeten             NU:  v 22, 2:a graviditeten

Vad tycker du, är det någon skillnad?

Själv tycker jag att magen börjar komma ikapp nu. För 3 veckor sen skillde det mycket om man jämförde... på de här bilderna är det inte jätte stor skillnad. Men visst tycker jag ändå att jag är större nu än sist.

Ibland känns en timme som en dag...

2009-09-07 19:49:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu sover Sessan äntligen efter en lååång dag. Inte ett pip sa hon när jag lade ner henne i sängen. Jag sitter här med huvudvärk och funderar på hur jag ska orka dansa ikväll... men dansa det ska jag. Kommer jag bara dit så brukar det gå bra. Får ta det lugnt med tanke på att magen också känns överansträngd idag. Så kan det va när man storhandlar, städar och packar upp tre resväskor på en och samma dag. Känns ju larvigt att inte klara mer än så innan magen gör uppror.

Just nu är jag såå sugen på nåt. Vet inte riktigt på vad heller. Inte godis, inte chips, möjligtvis glass... helst av allt skulle jag nog vilja ha en fruktsallad. Typiskt att jag bara har äpple och banan hemma.

Nu ska jag sätta mej i soffan och vila en timme innan jag åker på dans.

Det mesta får man igen på ett eller annat sätt...

2009-09-07 14:51:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bilresan hem igår kväll gick över förväntan. Mira somnade efter 10 min och vaknade när vi stängde av bilen utanför vår lägenhet fyra timmar senare.

Jag bar upp henne, bytte blöja, lade ner henne i sängen, gav henne en flaska och gick ut. Hon somnade efter halva flaskan och jag och maken kunde inte annat än att bara kolla på varandra och se chockade ut.
Trodde aldrig att det skulle gå så bra att få henne att somna när vi kom hem. Klockan var alltså ca 23 när Mira somnade.
Jag och Maken kom i säng en timme senare och somnade innan vi hunnit få ner huvudet på kudden. En halvtimme senare blir vi väckta av Mira som vaknat. Då var hon pigg kan jag lova er. Jag försökte ge henne flaska, sjunga för henne, låta henne sova brevid oss i sängen, låta henne gråta en stund för att sen kanske somna in... Inget funderade.
När hon låg mellan oss i mörkret började hon helt plötsligt kasta sig över oss och pussa på oss. Så gjorde hon ända tills vi blev så full i skratt att vi inte kunde låta bli att fnissa lite. Då hörde hon ju att hon fått oss på fall och efter det var det kört att få henne att ligga still.

Maken gick till sist upp med henne en stund och såg på tv. Mira sprang omkring och lekte och mellan varven kom hon även in och klappade på mej som låg i sängen och försökte sova. Klockan halv tre tror jag hon somnade till sist i sin egen säng.

Gissa vilka som var tröttast i morse!?

Barnvälsignelsen...

2009-09-07 14:43:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu sitter jag här och tar en välbehövlig paus från upppackandet av alla kläder/saker. Det är inte direkt lite grejjer som ska på plats.

På onsdag kommer en mäklare hit och ska värdera vår lägenhet. Gäller ju att ha det lite fint då iaf även om städningen egentligen inte påverkar något på värdet av lägenheten.

Igår hade vi som sagt en jätte mysig dag. (Ända till kvällen då bilförsäljningen tog bort mitt leende) Tog lite bilder på barnvälsignelsen som jag tänkte jag kunde visa er.


Maja - dagens huvudperson. Sötare kan man inte bli!


Stolta föräldrar


Kören som jag var med o sjöng i. Mira fick också vara med
då hon efter ungefär 2 meningar in i låten började störtgråta
där hon satt i moster Millies knä.

 



Min syster och alltså Miras moster. Här med Maja och
Majas morbror som också är Millies pojkvän. Hängde ni med?


Fina tjejen ute och spatserar


På resande fot igen...

2009-09-06 18:23:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu bär det av mot stan igen.

Har haft en fin dag på barnvälsignelsen och Maja var precis så söt som jag trodde att hon skulle vara.

Nu är jag arg, trött och besviken. Har just visat bilen för ännu en spekulant....även denna gången hittade de något att klaga på... fast det egentligen inte finns något att klaga på.
Vi får nog ha kvar bägge bilarna ser det ut som. Om man inte lyckas sälja bilen fast vi ligger lägst på blocket så finns det ju inte så mycket mera att göra.

Nä nu ska jag sova hela vägen till jönköping...o sen hoppas jag att jag vaknar som en lyckligare männsika.

Hej så länge!

Bröllop med goa vänner

2009-09-06 10:18:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Igår gifte sig våra kära vänner Emil och Louise. Det var en strålande vacker brud och en stolt brudgum. Precis som det ska va.

Vi hade en härlig dag/kväll med spex, sång, musik, tal och dans. Just nu känner jag mej som en klubbad säl och jag kan ju tala om att det märks att jag inte är van att vara ute och svira på kvällarna. Huvudvärk har jag också, vilken jag hoppas hinner ge med sig till klockan två då vi ska på barnvälsignelse för sötisen Maja.

Det har varit fullt upp denna helgen och jag kan inte annat än att säga att det ska bli skönt att komma hem till stan och den lugna lunken igen.

Här kommer lite bilder från gårdagen:


Ser jag inte lite brun ut iaf? :)


Vår militär




Vackra brudparet


Obligatoriska kyssen


Mira var otroligt mammig under vigseln. Hon vägrade släppa min kind.
Undra om det är åldern som gör att hon blir känslig bland mycket folk, eller så är det att jag varit borta i en vecka o hon är rädd att bli lämnad igen?






Coola vänner

 


Här är jag o maken i all vår prakt:)



Nyttiga Nettan

2009-09-04 14:20:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag har vi haft en nyttig dag jag och maken.
Vi har suttit och kalkylerat för hösten och mina inkomster via mykidoo. Hur det blir med inkomsterna återstår väl att se, men nu vet jag åtminstone hur många visningar jag borde se till att ha varje månad osv.

Jag har även bokat tid med en mäklare för en värdering på vår lägenhet. Nästa vecka får vi alltså domen. Lät iaf som att priserna stigit i jönköping trots kris o allt. Nu får ni hjälpa oss att hålla tummarna!

Jag har även kommit fram till vad jag ska bli när jag blir stor. Jag ska bli mäklare. Vore verkligen skitkul! Nu gäller det bara att hitta en bra utbildning och sen tuta o köra. Det negativa med det jobbet är väl kanske tiderna o så. Gissar att man blir ganska jobbfixerad vid varje försäljning.

Tänk vilken kreativ dag... nu kan jag med gott samvete ta det lugnt i eftermiddag/kväll och bara ha skoj med mina vänner.
Vi ska öva sång inför ett barndop på söndag. Efter övningen blir det ev lite planer inför bröllopet som är imorgon. Lite spex och annat vore nog på sin plats:)

Min underbara semester... In pictures...

2009-09-04 11:24:33 Personligt
» Kommentarer(3) «


Nu har jag äntligen laddat in några bilder från resan.

Vi hade det verkligen toppen och efter incidenten med våra försvunna pengar så flöt resan på bra. Vi solade hela dagarna och fördrev kvällarna med shopping och god mat. Det roligaste med resan var nog ändå att vi åkte runt en hel del och tittade oss omkring på ön. Bussarna var helgalna och man satt på helspänn hela tiden tills man kom fram dit man skulle. Med karta i högsta hugg lyckades vi ta oss både till de olika platserna och hem igen.


En dag i Las Palmas





 










Utanför hotellet. (Vår lägenhet till höger)


Poolområdet på hotellet


Stranden vid hotellet


En dag i Puerto Rico


Solnedgång



Hur tacksamt är det egentligen att åka på utlandsresa för flera tusen... Bli vackert solbränd och sen börja flagna på resan hem. Typiskt min kropp.
...Men erkänn att det syns att vi haft det bra.

(Fler bilder finns på en annan kamera... kanske dyker upp någon bild framöver också)


Höst fixaren...

2009-09-04 11:01:12 Shopping
» Kommentarer(2) «


Nu är jag fast. Kan inte sluta. Surfa, klicka, surfa, titta, hit o dit.

Det är höst nu vilket betyder att man "måste" fixa lite där hemma. Med tanke på vår krassliga budget just nu så måste det bli för en billig peng jag höstfixar detta året. Några kuddar, en gardin och någon ny duk. Men så till det viktigaste....VÄGGDEKOR!

Nu gäller det bara att bestämma sig för stil och mönster.

Någon som har några bra förslag på billiga sidor på nätet att beställa ifrån, eller förslag på motiv, text???

Själv har jag hitatt dessa o jag bara älskar dem....

Till vardagsrummet...


Eller denna... (Gillar den bäst)

(Bilder från rusta.se)

Till sovrummet ovanför sängen...





Ja, det var de jag hittat än så länge i hyffsat pris. Vilken gillar du bäst?


Höstplaner

2009-09-03 15:02:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Skulle ladda över bilder och då gick det inte. Trist. Alltså det hade ju gått hur bra som helst om jag bara hade haft ett par batterier som var laddade... jaja... nu sitter de iaf i laddaren och är förhoppingsvis laddade och klara till kvällen.

Sitter just nu och planerar inför hösten. Känner mej laddad att köra igång med försäljningen av barnkläderna. Nu gäller det bara att planera in några visningar så att jag kommer igång. Märker dock att folk har mycket på just nu. Vilket är förståeligt. Skolor som startat, inskolningar på dagis, flera som flyttar m.m m.m.
Själv har jag ett lugnt schema framöver. Jag ska bara vara mamma. Ta dagarna som dom kommer och njuta av att vara hemma.

Jag saknar träningen just nu. Önskar att jag hade en så pass stark kropp att jag kunde träna under graviditeten också. Jag skulle må så mycket bättre då. Har ett presentkort på friskis som jag måste starta upp innan nyår. Funderar dock på att sälja det. (Någon som är intresserad? Gäller bara i jönköping så klart.)
Ska vänta tills jag kommit förbi v 24 få se hur jag har det med sammandragningarna då. Om de håller sig lugna kanske jag kan börja gå till gymmet och träna lite lugnt. Vore skönt att styrka ryggen lite nu innan jag ska till att bära två barn.

Förrutom barnkläderna har jag inte så mycket till hösten. Dansen är kvar såklart och förhoppnignsvis orkar jag hålla på med den några månader till. Annars är de lugnt. Lite för lugnt kanske?

....Jag behöver en hobby!

Här nedan posar Mira med några av höstens plagg som jag säljer för mykidoo. Tyvärr passade inte storleken jag hade hemma så där jätte perfekt... men ni ser hur kläderna ser ut iaf.






Mycket coolare än så här blir man ju inte


Ljuvliga morgon

2009-09-03 08:43:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Va ljuvligt det var att återigen få vakna till en trallande Mira. Jag tror hon fick lov att vakna extra tidigt bara för att kolla att jag inte åkt iväg igen. Kl sex var det alltså bara att slå upp sina gröna och palla sig upp.

Jag vet att ni kanske är  nyfikna på bilderna från resan...det är jag med.

Men en stund till får ni hålla er. Jag ska nämligen till Emmelie och Lilly nu på förmiddagen. Blir en tur till kommunens största place för att gå en liten shoppingrunda (vilket betyder ca 3 affärer sen är det slut). Innan min tur dit måste jag fixa till mej och käka ett äpple. Hur ska jag hinna allt det på en timme?;)

Ikväll kommer maken till byn också. Har inte träffat honom på snart 2 veckor så jag längtar längtar längtar! Han ska få jordens goaste kram när han kommer. Jag och Mira har startat en tävling vem som kan ge honom det bästa välkomnandet. Vi får väl se vem som vinner. Om du läser detta älskling så vet du att vi saknar dej iaf och vi kommer att gå på nålar hela dagen tills du kommer.


Å så kom den också...

2009-09-02 19:59:04 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Nu har halsbrännan startat. Känt av det i veckan men ikväll slog den till som en stormvind. Undra om man kan få halsbränna om man sovit för lite. Med tanke på mina 3 timmar nattssömn och ingen tupplur på dan kan nog kroppen reagera lite hur som helst.

Det sägs ju att barnet får mycket hår om man har halsbränna... allt ont för nåt gott med sig eller hur är det man brukar säga.

Vecka 21 nu... tiden rullar på. Om en vecka är det dax för återbesök hos mvc. Spännande. Allt utom vägningen. Huvaligen.

Som att kasta pengarna i havet

2009-09-02 13:50:49 Shopping
» Kommentarer(2) «


Än så länge är inte de tråkiga historierna slut.

När jag kom hem nu och loggade in på min bank för att se hur mycket pengar jag spenderat under resan visade det sig att en bankomat vid hotellet vi bodde på dragit pengar från mitt konto utan att jag fått några pengar. Jag fick ut mitt kort som vanligt när jag skulle växla pengar...men inga pengar kom ut. Jag tog det som en självklarhet att de inte dragit några pengar eftersom inga pengar kom ur maskinen... men så var inte fallet. Jag är alltså nu några tusenlappar mer än jag borde minus på mitt konto.

Dom säger att en olycka aldrig kommer ensam... hoppas jag har haft mina olyckor för ett tag nu. Och så hoppas jag innerligt att det löser sig så att jag får tillbaka mina pengar!

Välkomnandet som i en dröm

2009-09-02 13:46:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är jag hemma igen. Hemma på fast mark.

Blev välkommen av en liten tokfia som strålade som en sol, sprang med öppna armar och kastade sig i min famn. Ni förstår, det blev ett sånt där välkomnande som man bara kan se på film. Ett perfekt välkomnande, precis som jag drömt om. Verkade som att hon inte glömt sin kära mor iaf trots att jag svikit henna och lämnat henen själv i en hel vecka.

Jösses va stor hon blivit då min lilla Miris! Kändes nästan inte som att det var min tjej som mötte mej på perongen. Vet inte om det var mössan som gjorde det mesta eller om hon helt enkelt lyckats förändra sig så mycket på bara en vecka. Nu ligger hon iaf och sover och jag tittar på klockan hela tiden för att snart få klarsignal att gå in och väcka henne. Vill inte va utan henne en sekund till!

Nu sitter jag här och har lite beslutsångest om jag ska ladda in alla mina bilder och berätta för er hur vi haft det eller om jag ska prioritera den här tiden och gå in och läsa alla mina favvobloggar. 200 inlägg har jag på bloglovin att gå igenom. Det tar en stund att läsa:)


Stackars stackars mej.

2009-09-02 07:16:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Klockan är sju och här sitter jag igen. Igjorningord är jag redan. Har knappt sovit alls inatt. Somnade någongång mellan 3-4 och vaknade vid sex tiden igen. Lyckades somna om och sov en halvtimme, men sedan var det kört. Nu sitter jag och väntar på att tåget ska gå. Det som är ännu mera irriterande än att inte ha sovit alls inatt är att sj har stängt sin webbsida pga "renovering" så jag kan inte se mina tider. bara att hoppas att jag skrev upp rätt tid inatt. Regnar gör det också och jag har varken paraply eller jacka. Sitter här och huttrar nu och törs inte ens tänka på hur mycket jag kommer att frysa när jag blivit blöt och kall utomhus också.

Just nu är det lite synd om mej... Tycker iaf jag själv.

Borde vara hemma nu...

2009-09-02 00:26:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag borde verkligen vara hemma nu...  men det är jag inte.

Här sitter jag hos min svåger och dricker te. Tåget som skulle ta mej hem hade en ersättningsbuss från uppsala... problemet var att tåget skickade oss åt fel håll vid stationen... så vi missade bussen. En "snäll" chaufför valde att försöka hinna ikapp ersättningsbussen med sin buss. Efter 5-10 min efter vägen insåg han att "nej jag kommer inte att hinna ikapp" Då stannar han vid en bussstopp och talar om för oss att vi får hoppa av och ta oss vidare bäst vi kan.

Där står vi ett gäng någonstans mitt i uppsala och har ingenstans att ta vägen. Inga kundtjänser hade öppet varken på sj eller swebus. Tur som jag har så känner jag Tomas och Lena här i stan och kunde ringa om hjälp. Tomas kom stabbt som blixten och hämtade hem mej... och nu sitter jag här.

Kan lova er att jag mycket hellre suttit brevid Miras spjälsäng nu och stirrat rakt på hennes mjuka goa kinder än suttit här och stirrat in i datorn. Men som jag alltid gör när jag är ledsen, arg eller väldigt glad... så drar jag mej till datorn och skriver några rader till er.

Imorgon går tåget strax efter åtta... hur jag ska kunna sova fram tills dess vet jag inte riktigt. Jag vill bara hem. Hem till min underbara dotter. Jag vill snosa henne i nacken och känna doften av svett och barn... Miras doft. Jag vill hålla henne i mina amar och krama henne och säga hur mycket jag saknat henne. Tala om att jag inte ska lämna henne så här länge på en vääääldigt lång tid framöver. Jag vill bara hem.

12 timmar till sen är jag hemma. 12 timmar till sen får jag pussa och krama henne hur mycket jag vill. 12 timmar till sen är den här resan över... resan som började så bra, var så bra i mitten, men slutade avskyvärt. Tänk va några timmar kan göra för en längtande moder.

Hur fortsättningen på resan var sen jag skrev sist får ni veta imorgon... hjälp mej hålla tummarna nu att sj inte krånglar mera.