Nya gradiner och planer för morgondagen

2010-02-28 21:59:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Sitter här och har tråkigt. Går inget skoj på tven och allt jag försöker få gjort här på datorn bara krånglar. Försöker få till något form av inlägg här och inte ens det lyckas jag med. Jag har raderat början på det här inlägget nu säkert 10 gånger, inte ens det kan jag få till som jag vill.

Vi fick en hel del städning gjort idag iaf. Till och med gardinerna i köket blev jag klar med. Till imorgon har vi sparat lite tvätt och golven. Imorgon har jag flera planer redan. Jag och barnen börjar morgonen med en promenad tillsammans med Louise och Ella. På eftermiddagen är vi sedan bjudna till en kompis på lite fika. Hon har nämligen fyllt år i helgen och behövde hjälp med att käka upp smörgåstårtan. Jag är inte den som tackar nej till smörgåstårta direkt. Mums!


Nya gardiner. Långa den här gången. Funkar det tycker ni?


På teparty

2010-02-28 17:05:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Inspirationen fortsätter flöda

2010-02-28 15:10:23 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Nu ligger barnen och sover och jag har roat mej med att än en gång sitta en stund framför symaskinen. Fick lite mersmak efter gårdagens tunika. Det blev en klänning till. Denna gången i en bit flodhästtyg från IKEA (Fick en stump över när jag sydde gardiner till Miras sovrum). Jag visar bild sedan när jag har provat den på Mira.

Nu ska jag sluta sy kläder och istället ta tag i att sy köksgardiner. Jag har haft tyget liggandes i väntan på inspiration nu i flera veckor. Den där inspirationen verkar inte vilja infinna sig så det är bara att ta tag i det ändå.

Efter att gardinerna blivit klara ska vi tag i städningen här hemma. Det ser för bedrövligt ut här överallt. Trist att städa på en söndag, men vi får skylla oss själva.

 








Min första tunika sydd!

2010-02-27 18:11:26 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Det blev aldrig någon tidningsläsning. Jag hamnade framför symaskinen istället och sydde en tunika till Mira. Mycket stolt blev jag över mitt verk. Nu fattads det bara en knapp uppe vid sprundet under halsen. Det ska inte vara så öppet som det är på bilden. Kommer att bli sval och skön till sommaren. Perfekt med ett par leggings under.





Mira åker bil och sjunger "huvud axlar knä och tå"

Bugaboo rea och barnvagnsletande

2010-02-27 15:15:25 Shopping
» Kommentarer(0) «


Idag har jag fortsatt min jakt på barnvagnen "City Select" som jag vill ha. Har fått ett tips om att det kan finnas en butik som har den inne för leverans i april. Hoppas, hoppas, hoppas. Det jobbiga nu är att jag måste vänta ända tills på måndag innan jag kan ta kontakt med dem och höra om så är fallet. Håll tummarna för mej nu! Jag vill verkligen så gärna ha den här vagnen!

Vi kom just hem efter en tur på stan. Träffade Louise och Emil och käkade lunch. Efter lunchen tog vi en sväng till toddler och kikade på deras utförsäljning. Jag blev nästan lurad att köpa ett Offwhite topset till buggan. 30% rabatt hade de på alla barnvagnstillbehör. Bugaboo har ju aldrig rea annars så man borde verkligen passa på... men ska vi snart sälja den så känns det ju lite dumt att gå och köpa ett topset som jag egentligen inte behöver. Ibland önskar jag att man va miljonär:)

Nu har Mira blivit tyst och somnat och Theo ska få en skvätt mjölk så att han sedan också kan sova. När barnen blivit lugna ska krypa upp i soffan och läsa nya Mama och Amelia som kommit ut i veckan. Jag har inte ens hunnit öppna dem trots att det var flera dagar sedan dom kom.


Mitt hjärta smälter!

2010-02-27 11:21:19 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Det här leendet möts vi av nu lite titt som tätt. Ja, ni kanske förstår att mammahjärtat smälter varje gång.
Min lilla sötnos!



Theo har blivit väldigt stark i nacken nu den senaste veckan. Idag tränade han en lång stund liggandes på mage i sin säng.


Nattens bravader

2010-02-27 10:50:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag trodde verkligen att vi skulle få en fortsatt lugn kväll när jag skrev mitt sista inlägg här på bloggen igår. Jag hann inte mycket mer än sätta mej i soffan efter att jag skrivit klart då jag hörde hur Mira vaknade igen. Jätte ledsen och helt otröstlig fick hon sitta uppe med oss en stund. När hon lugnat ner sig igen försökte vi lägga henne, men det gick inte alls. Vid halv tolv somnade hon till sist! Vi satt uppe en stund till och såg klart på en film vi börjat på tidigare under kvällen och när vi sedan lade oss och precis släckt lampan så vaknade Mira igen. Vi testade vällingflaska och alla knep vi kom på men ingenting fungerade. Till sist gick maken upp med henne och satte sig framför OS på tven. Vid HALV FYRA! somnade Mira äntligen. Till saken hör att Mira aldrig sovit mellan oss i stora sängen. Hon kan bara sova ensam i sin egen säng. Ingen napp tar hon heller lillskruttan. Så sådana här gånger när hon är helt otröstlig och inte vill sova så fungerar inget annat än att ta upp henne en sväng tills hon själv vill lägga sig igen.

Idag blir med andra ord en ganska lugn dag. Vi ska käka lunch med några vänner på stan men sen blir det en fortsatt lugn dag här hemma för vår del.
Hoppas ni har en mysig helg!

Bröllopsdagen som inte riktigt blev som det var tänkt

2010-02-26 21:20:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den här dagen blev inte riktigt som jag hade väntat mej. Kanske hade jag som vanligt lite för höga förväntningar.

Vi åkte till en mysig thairestaurang och käkade lunch. Tyvärr var maten ingen höjdare och Mira kikade bara på den och vägrade sedan ens smaka. Efter maten bestämde vi oss för att åka till stadens köpcentrum och gå en runda. Jag var lite nyfiken på bokrean. Vi hade tajmat in det så bra tyckte vi med både en mätt och nöd Theo och en liten tjej som skulle sova middag. Ni kan ju gissa hur det slutade. Mira vägrade såklart somna och tyckte inte alls att det var roligt att shoppa med hundrig mage och trötta ögon. När hon hade skrikit sig igenom två affärer så gav vi upp och åkte hem igen.

Jag lagade lite god mat till kvällen och precis när ljusen blivit tända och vi ska sätta oss för att äta så vaknar Theo och vill ha mat han också. Jag kastar som vanligt i mej maten på två minuter och sätter mej sedan för att amma. Efter en stund vaknar Mira och börjar storgråta. Bara att plocka upp henne och låta henne sitta med oss i soffan. Så vår sköna myskväll började med att vi båda satt med ett varsitt missnöjt barn i famnen och kikade på let´s dance.

NU sover iaf Mira och Theo är lite nöjdare (åtminstone så länge han får ligga i famnen). Efter stafetten (OS) ska vi sätta på filmen och plocka fram chipspåsen. Då hoppas jag att vi åtminstone kan få sitta nära varandra i soffan och hålla handen jag och maken.

Som jag sa i ett tidigare inlägg. Det är inte lika lätt att fira bröllopsdag med barn som det var utan barn... men det är väl lite av charmen med att vara föräldrar det också.


Grattis till oss! Bröllopsdag idag!

2010-02-26 10:14:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag firar jag och Maken 5 år som gifta.
Inte kunde jag gissa när vi satt där på bröllopsfesten att jag fem år senare skulle bo här i jönköping, ha en dotter på 1½ år och en liten son på två månader. Tänk va mycket som hänt under de här åren. Mycket roligt, en del sorgligt och framförallt mycket kärlek.
Jag älskar min familj över allt annat och skulle inte överleva en dag utan någon av dom.

Jag är lyckligt lottad som hittade min själsfrände vid så ung ålder. Tänk så många underbara år vi har framför oss. Härliga år där vi får se våra fantastiska barn växa upp och där vi bara får njuta av varandra.

Det är med en grutta sorg jag kikar tillbaka på bilderna från bröllopet. Det var verkligen den bästa dagen i mitt liv (Tillsammans med dagarna då barnen föddes) och det är lite tråkigt att man aldrig får uppleva den dagen i repris.

Vi har fortfarande inte kommit på något roligt att göra idag... den enda planen just nu är nog så att vi åker ner på stan och käkar god lunch på någon restaurang. Till kvällen får det bli en myskväll här hemma.




Bvc besök - 8 veckor

2010-02-25 19:38:32 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


På lördag blir vår lille prins 8 veckor gammal. Jag kan inte riktigt förstå vart tiden tar vägen.

Idag hade vi därför ett besök inbokat på bvc. Det var otroligt roligt att komma dit och se hur mycket han växt sedan vi var där för nästan 3 veckor sedan.

Theo 8 veckor
Vikt: 5680 g
Längd: 60 cm

Han har även fått tre nya veck på låren och ett under hakan:)

På tisdag ska vi dit igen på en läkarkontroll. Jag hoppas att läkaren kan kolla honom lite extra då och se så att inte förkylningen som hängt i nu i flera veckor har satt sig på något dumt ställe och bildat virus. Mira stumpan har nämligen fått feber idag på eftermiddagen. Jag hoppas att den försvinner under natten och att Theo inte blir smittad av något. Tycker inte om att se mina barn vara sjuka.

En utslagen liten grabb efter vårt besök på bvc

Mira kan sjunga

2010-02-25 19:30:23 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «


När vi var uppe i Dalarna började Mira helt plötsligt sjunga på Björnen sover melodin. Hon hänger bara med på några få ord, men melodin har hon minsann. Så roligt att höra tycker jag. Bjuder på min "vackra" stämma också.



Tyvärr spelade jag in videon med kameran vänd fel. Ni får väl vända på skärmen när ni lyssnar. Mira har lärt mej att kortkommandot till det är "ctrl" "alt" och pil åt höger. :)

Imorgon ska vi fira

2010-02-25 16:24:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorgon firar jag och maken 5 årig bröllopsdag. Tänk va fort tiden går!

Jag sitter här och funderar på vad vi ska hitta på för roligt imorgon. Det är ju inte jätte lätt att hitta på nåt som barnen också kan vara med på. Jag som så gärna skulle vilja gå på bio. Jag tror det var nästan ett år sedan jag var på bio sist. Ännu längre sedan jag och maken gick tillsammans tror jag. En av de negativa sidorna med att bo långt från familjen är väl att man inte har någon "självklar" barnvakt när man är i behov av det. Nu har vi verkligen haft tur många gånger och haft underbara vänner som ställt upp och tagit hand om Mira när vi behövt hjälp. ... men man vill ju inte vara till last och utnyttja vännerna heller om man inte absolut behöver. Svårare är det ju nu också då vi har två barn istället för ett.

Så några planer till imorgon har vi inte lyckats komma på. 5 år är ju ändå värt att firas tycker jag. Det enda jag kommit på som vi kan ta med barnen på är ett trevligt restaurangbesök med god mat. Äta kan ju även Mira göra och Theo sover mest hele tiden. Till kvällen får vi hyra en film och köpa en chipspåse. Kanske slå på stort och äta glass också:)

Ni kanske har något förslag annars på nåt mysigt man kan göra med hela familjen?

Theos första flaska

2010-02-24 23:18:47 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Ikväll fick Theo smaka ersättning för första gången. Kan ju vara bra att ha testat flaskan om det kommer någon situation framöver som kräver att han får flaskan istället för bröstet. Nu vet vi att det funkar iaf för han svepte 50 ml utan problem. Anledningen till att jag testade just ikväll var pga av att Theo varit extra grinig nu i två dagar under tiden jag varit sjuk. Jag tror att det kan bero på att jag haft mindre mjölk då jag knappt ätit nåt under de här dagarna. Med tanke på att han ändå drack 50 ml så kan det ju va så att jag hade lite för lite ikväll iaf. Precis innan flaskan hade han nämligen fått tömma bägge brösten.
Jag har ingen aning om hur mycket en liten grabb på två månader ska dricka... så om 50 ml var mycket eller lite vet jag inte. Huvudsaken var att han inte ville ha nåt mera när de 50 ml var slut och att han somnade sött i min famn. Nu hoppas jag att han sover gott länge. Minst 6 timmar vill jag sova inatt.

Om jag nu ska få de där timmarnas sömn så är det väl dax att hoppa i säng nu. Jag kan ju inte skylla på att Theo sover dåligt om det är jag som är dålig på att lägga mej.

Imorgon är det dax för bvc. Ska bli oerhört spännande. Satte på honom en pyjamas i storlek 62/68 idag som var för kort i benen!? Nu vet jag att den pyjamasen är lite liten i storleken, men ändå. SLUTA VÄX MITT BARN!

Babyjogger city select - Vagnen i mina drömmar

2010-02-24 14:52:15 Shopping
» Kommentarer(0) «




City select har allt jag vill att en vagn ska ha! Märkligt att man kan bli så fäst vid något man inte ens sett på riktigt.

Jag var in till toddler idag och det visade sig att första leveransen av vagnarna redan är slut. Alltså innan de ens kommit till sverige. För att man skulle ha fått en vagn nu i mars så skulle man ha bokat redan i januari. Det leveransdatumet som gäller nu är juni. Juni! Då vet jag ju inte ens om vi behöver en syskonvagn längre.

Fy va ledsen jag blir. Vi som nästan helt bestämt oss för att köpa vagnen och så blir det inte så bara för att jag missat att man måste förboka den låååångt innan.

Kolla in på babyjogger själva så får ni se vad det är jag pratar om. Vagnen är verkligen kanon. Det bästa med vagen tycker jag är att barnen kan sitta mot varandra. Tänk va mysigt för dom att kunna leka och prata under promenaderna.


Inte lätt att komma hem igen

2010-02-23 22:00:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ingen vidare dag idag. Trötta föräldrar, ledsen liten Theo och en Mira med myror i brallan. Mira tycker alltid att det är lika jobbigt att komma hem efter att ha varit hos mormor och morfar, helt plötsligt blir det ju så tyst och stilla. Inga barn att leka med och ingen hund att jaga.
Att jag inte har ätit knappt något idag verkar redan märkas på mjölken. Theo har velat äta varannan timme och är ändå inte nöjd och glad. Jag hoppas att natten blir lugn och skön trots det.

Här hemma går tvättmaskinen på högvarv. Theo har växt ur alla sina 56 kläder under veckan uppe i dalarna, så nu är det bara att tvätta upp storlek 62 istället. Lite sorgligt att behöva säga hejdå till alla fina kläder redan. Mycket roligare är det när barnen kommer upp lite i storlekarna och kan ha kläderna tills man hinner tröttna på dem.

Nu skriker Theo på mat igen... Det är väl ändå hög tid att ge sista målet mat så att han kan sova för natten sedan.

Vi tog med oss magsjukan hem

2010-02-23 13:52:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Förstår om ni undrar vart jag har tagit vägen. Jag som alltid skriver minst en gång om dan i vanliga fall...

Under gårdagen passade vi på att njuta in i det sista av att vara hemma hos mina föräldrar. Det har verkligen varit en helt fantastisk vecka uppe i dalarna. Jag vet inte om det är jag eller barnen som njutit mest. Lite trist på magsjukan som Mira åkte på... tur var väl ändå att den gick över så snabbt.

Tyvärr har jag och maken däremot drabbats av magsjukan nu istället. Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjorde under tiden det var som värst. Nu mår jag lite bättre och har mest bara jätte ont i magen. Någon matlust har jag inte och vågar inte äta heller för den delen. Hos maken har det inte brutit ut än, men jag bara går och väntar på bombnedslaget. Det jobbigaste med att vara sjuk själv är att man inte har någon ork till att ta hand om barnen.

Resan hem igår kväll gick bra även om jag inte mådde så bra. Skönt att ingen olycka skedde i bilen iaf. Det var en del snö efter vägen och vi råkade också hamna i en olycka där vi stod i kö i 20 min. Jag var glad när jag kunde öppna dörren på bilen och konstatera att vi kommit helskinnade hem.

Idag tar vi det lugnt. Jag orkar inget mer än att bara ligga i soffan. Borde passa på att sova nu när barnen sover men tyvärr gick dom om varandra idag så nu när theo äntligen somnat kommer mira snart att vakna. Vila lite kanske jag hinner iaf så det ska jag göra. Jag återkommer...

Muuu

2010-02-21 22:37:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Ikväll har jag verkligen varit mjölkkossa. Theo har inte alls varit glad och jag har inte gjort annat än suttit med honom vid bröstet. Ja, nästan hela tiden iaf. Betydligt oftare än han brukar åtminstone. (Jag har en försmak för att överdriva)
Jag hoppas att han sover gott för natten nu och att jag också får sova inatt. Riksen med en knölig kväll är väl att natten blir likadan.

Jag fyndade just en jätte fin klänning till Mira på tradera. Den måste jag visa er när den kommer hem i lådan. På tal om kläder så har Theo vuxit ur storlek 56 nu under veckan som gått. Bara att åka hem och tvätta upp alla 62 plagg på direkten! Är rädd att de också kommer att sitta precis. Fy va fort det går. Lillkillen växer för fort helt enkelt!

Nu ska jag sova. Damernas masstart skippar jag ikväll, det räckte med herrarnas.

Tröttaklubben

2010-02-21 18:22:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi haft en riktigt soft dag här hemma. Theo har sovit konstant hela dagen och jag börjar bli nervös för hur det ska bli till natten. Efter senaste amningen så försökte vi hålla honom vaken med han bara grät och ville ner i vagnen. Antingen är han i en tillväxtperiod och behöver sömnen, eller så är han inte riktigt pigg han heller precis som hans storasyster. Mira mår bra nu och det blev ingen mer magsjuka som tur var. Däremot har hon inte fått tillbaka någon matlust och det enda hon ätit idag är risgrynsgröt till frukost och en ballerina kaka till fikat.

Imorgon åker vi hem till stan igen. Har gått och packat nu under dagen och det känns lite vemodigt.
Det är tur att mamma fyller år snart så att vi får åka hit igen om bara 3 veckor.

Nu ska vi käka varma mackor. Hoppas ni har en mysig söndag precis som vi har.

Funderingar kring sovrutiner

2010-02-21 09:44:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Sitter här med ny duschat hår och njuter av söndagsmorgonen. Jag och Theo tog en mysig dusch imorse. Det är så roligt att se hur han riktigt njuter när han får duscha. Han skulle absolut kunna somna där i min famn med vattnet rinnande över ryggen.
Natten har varit ok, trots att Theo inte följde sin vanliga 6 timmars sömn rutin. Man får väl räkna med något bakslag då och då.

Ikväll ska jag testa att lägga honom för natten redan vid 8-9. De senaste tre kvällarna har han nämligen sovit jätte djupt vid klockan tio och jag har fått väcka honom för en sista skvätt mat innan vi ska lägga oss. Självklart piggnar han till jätte mycket efter den amningen och är oftast vaken en timme efter det. Så, jag funderar istället på att låta honom sova så länge han vill från klockan 8-9 och sedan amma honom lite snabbt i mörkret när han vaknar och så hoppas jag att han somnar om efter det istället.
Hur gör ni andra med era små? När lägger sig era guldklimpar för natten?

Det är svårt att få till några sovrutiner tycker jag. Theo varierar sina tider från dag till dag. Däremot är mattiderna ungefär desamma.




beskyddad av lejonet

2010-02-20 23:01:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår efter lunch fick Theo sitta inne och titta på de stora tjejerna som inte sov (dagbarnen alltså). När jag sedan kom in lite senare i lekrummet så hade de bäddat in honom så sött. Han sov som en prins i babysittern. 

Med den här bilden säger nu jag och Theo godnatt! Dax att hoppa i säng efter en lång dag.


Så mycket kärlek

2010-02-20 22:32:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «








När Mira väl somnat så  finns det inte mycket som kan väcka henne, men en sak som alltid "fungerar" är Theos skrik. Idag när hon sov middag så vaknade hon två gånger av att Theo skrek. Som tur var vaknade hon bara till och ropade tillbaka och sedan somnade om.
Mira vet hur en riktigt bra storasyster ska vara.
Hon ska busa med lillebror, trösta lillebror och ta hand om lillebror.
Hela tiden, dygnet runt.

Jag är en lycklig mamma till två underbara barn.


Babyfint

2010-02-20 12:33:23 Shopping
» Kommentarer(2) «


Varför har inte Mira storlek 80 längre!?
Avundas er som kan köpa dessa fantastiskt fina jackor till era små prinsessor.






Båda från lindex.se


Sjukstugan kanske redan är över!?

2010-02-20 09:36:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Här hemma är läget under kontoll, iaf än så länge. Mira sov gott hela natten utan några spyor. Tack o lov. Imorse fick hon i sig en och en halv smörgås och den har hon än så länge fått behålla. Jag mår lite små illa...men det är troligtvis bara psykiskt. Jag hoppas det iaf. Min syster säger att jag och mamma är hypokondriker när det gäller magsjuka. Vi blir illamående bara vi hör talas om någon annan som är sjuk.
Jag kan inte spy heller, jag går istället och mår fruktansvärt dåligt i en vecka när jag har magsjuka....istället för att spy några gånger och sen är det över.

För illa kan jag iaf må. Det har ju de här två graviditeterna bevisat om inte annat. Fy för att må konstant illa i så många månader. Det är tur man glömmer annars skulle jag aldrig vilja ha något mer barn.

Idag får vi kurera oss här hemma. Vill/får inte gå ut och smitta alla andra. Två dagar kvar tills vi åker hem igen. Nedräkningen har startat. Hjälp mej hålla tummarna att snökaoset inte blir så illa som de säger att det ska bli.

Eländes elände!

2010-02-19 19:29:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har vi fått magsjuka här hemma. Eller vi ska jag inte säga än utan rättare sagt Mira. Två gånger har maten kommit upp i eftermiddag/kväll. Inte konstigt att hon inte haft någon matlust idag och inte ens fick i sig apelsinen jag bjöd på, trots att apelsin annars är hennes favorit frukt.

Jag hatar magsjuka över allt annat! Magsjuka är hemskt!
Nu hoppas jag bara att vi andra inte blir smittade och framförallt Theo. Han bara får inte bli sjuk när han är så liten.

Håll alla tummar ni har att Mira sover inatt och att vi alla vaknar friska och pigga imorgon.

Kommentarer

2010-02-19 15:15:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har hört att det varit svårt att kommentera mina inlägg och att det bara blir felmeddelanden. Jag hoppas att det rättar till sig snart av sig självt och att det inte är någon inställning jag behöver ändra på.


Dumma hund

2010-02-19 14:32:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag varit till apoteket och fyllt på förrådet med nässpray till barnen. Hittade även en spray till Theo. Äntligen slipper jag hålla på med de där pipetterna som jag alltid lyckas trycka ut varje liten droppe innan de ens nått näsan. Det jobbiga var att nu när pappa kom hem så upptäckte han att vår käre hund Molly käkat upp både pappersförpackningen som nässprayen låg i plus själva flaskan. Ja, nu lär ju inte hon ha några problem med näsan de närmaste månaderna som druckit en hel flaska nässpray.

Ikväll ska jag träffa två tjejkompisar för en fika på caféet. Det blir nog trevligt.

Inatt kommer maken hem. Jag måste vara uppe till någongång mellan 1-2 i natt då jag ska åka och hämta honom. Känner mej inte alltför pigg på att vara uppe hela natten när jag vet att barnen vaknar sedan vid 5-6 tiden. Suck. Ska bli kul att få hem maken iaf. Tänk att vi överlevde en hel vecka utan honom.

Hoppas i får en mysig start på helgen och att ni överlever snön som förväntas komma i hela landet.

Min första dreggellapp färdig!

2010-02-18 14:25:37 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Nu har jag sytt klar min första dreggellapp till Theo. Den blev helt ok. Några små missar som jag får rätta till nästa gång.
Perfekt iaf att kunna sy sina egna. Det tjänar man många kronor på.

Denna blev i vitt jerseytyg med mörkblå fleece under. Kardborre bak istället för tryckknappar som det är på de flesta andra dreggellappar. "T" som i Theo såklart!



 


Mina fotomodeller

2010-02-18 11:01:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Ett litet leende







Kunde inte låta bli att fota mina älsklingar i sina tuffa kläder. 

Dagens planer är att försöka mej på att sy en dreggellapp (som den Theo har på sig på bilden). Det går åt några sådana om dagen eftersom Theo spyr otroligt mycket hela tiden. Suck.  
Ikväll ska jag och Emmelie umgås. Sist vi träffades hann vi knappt prata kändes det som. Lätt att det blir så när man har barn båda två. Det är alltid någon som ropar på uppmärksamhet.

Torsdag idag...det betyder att det snart är slut på denna veckan och dax att åka hem till stan igen. Lite sorgligt faktiskt. Jag har helt plötsligt blivit mycket hemmakär. Alltså "hemma" som i "mammashus".


Vintertjej

2010-02-17 21:59:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Mira älskar verkligen snön! Hon skulle nog kunna vara utomhus hela dagarna utan att klaga. Tråkigt för henne att hennes mamma hatar snö och vinter. Fy va jag längtar efter våren nu. Nya kläder, lätta skor och solglasögon. Kommer snart låsa in mej här hemma och vägra gå ut tills snön är borta. Man blir deppad helt enkelt.

Ikväll hände en läskig sak här hemma. Mira hade gått och lagt sig men låg och pratade och ville inte somna. Min mamma skulle då gå in och lägga ner henne och säga att hon skulle vara tyst och sova. Hon kom in till Mira och då börjar Mira peka på munnen. Mamma försöker lista ut vad det är hon vill och frågar om hon har ont i halsen. Ja säger Mira då. Till sist lägger hon iaf ner Mira och är påväg ut. Då sätter sig Mira upp igen och hostar till...eller vad hon nu gjorde...iaf så kommer det en liten legogrej ut ur munnen. Förmodligen hittade hon den någonstans i lekrummet/sängen och trodde att det var något ätbart. Hon brukar nämligen aldrig stoppa leksaker/småbitar i munnen annars. Tänk om hon somnat med den i munnen och fått den i halsen! Läskiga tanke. Det var ju tur att hon var så medveten och visste att hon gjort fel när hon stoppade den i munnen.

Nu ska jag gå och amma Theo en sista gång och så håller jag tummarna att vi får en bra natt i natt med mycket sömn.

Konsten att slippa se på sport

2010-02-17 20:49:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Här hemma är det sport för hela slanten. Jag är inte direkt känd för att vara den som sitter bänkad framför tven när det är sport... så även idag sitter jah är vid datorn istället.
Nu vill jag bara göra klart för er att jag faktiskt sett på OS de sista två kväällarna. jag brukar hoppa in när det ärsom mest spännade och se målgångarna. Det kan jag tycka är lite lagom spännande. Igår satt jag tom och höll andan när Ferry vann.

Jag börjar dock få slut på internet sidor att besöka. Jag hoppar kring på de vanliga sidorna fram o tillbaka, fram o tillbaka.

En sak som jag också håller på med är att jag plockar ut bilder från när Mira föddes och framåt som jag ska göra en skiva av till mamma och pappa. Undra om jag någonsin blir klar med det? Man blir lite snurrig i huvudet av allt bild bläddrande.

Har ni några tips på skojjiga sidor att surfa omkring på?

Viktångesten kom som ett brev på posten!

2010-02-16 21:14:28 Personligt
» Kommentarer(7) «


Sitter och sparar över alla våra bilder från datorn till vår nyinköpta externa hårddisk. Det resulterade i att jag började gå igenom gamla bilder. Bilder från början på 2000-talet och framåt. Vårt bröllop, bröllopsresan, turkietresan, somrarna innan vi fick barn osv. osv.

Ångest, ångest, ångest säger jag bara!
Jag har aldrig tyckt att jag har varit smal. Jag hör till katagorin "normalviktig". Vid vårt bröllop vägde jag 10 kg lättare än jag gör idag. 10 kg! Tittade som sagt på bilder och så här i efterhand kan jag verkligen inse att jag var ganska smal. Inte jätte smal, men betydligt mindre än jag är nu. Ångest igen!

Nu är det dax att ta tag i det här med gravidkilona. 10 kg ner är mitt mål, 6 kg mitt delmål. Så nu var det sagt och nu vet hela världen att jag lider av viktångest.

Nånstans lär man ju börja. Jag tänker starta med att lösa upp mitt gymkort och gå dit 2-3 ggr i veckan. När det är fixat så är det dax att ta tag i sockersuget. No more sweets! Antar att det är lika bra att köra igång med Gi igen. Märker jag att det går ut över mjölken så får jag ge mej. Helt kolhydratfritt ska jag ju inte köra....bara äta lite nyttigare än jag gör just nu. Efter Mira gick jag ner nästan 10 kg med hjälp av Gi, kanske lyckas jag lika bra denna gången och då är jag ju nere på målvikten sen.

Varför gå och må dåligt när man kan göra nåt åt det.
Nu behöver jag ert stöd kära vänner.

Theo utvecklas och växer

2010-02-16 19:34:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


   

Bara de sista dagarna har det hänt så mycket i Theos utveckling.
Han är mycket mera vaken nu och medveten om vad som händer runtomkring honom. Han vänder sig mot den som pratar med honom och mamma påstår sig fått det första riktiga leendet.
Han har också blivit mer rörlig med både armar och ben. Idag låg han säkert en halvtimme och roade sig med att slå på barnvagnsleksaken. Så sött.
Några små jollranden har vi också fått höra. Tänk va mycket nytt som händer hela tiden!

Ska bli otroligt spännande att se hur mycket han väger och hur lång han är när vi ska till bvc om en vecka precis. Det känns som att han dubblat sin storlek den sista veckan.

Syskonmys i nya sängen

2010-02-16 19:25:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Mira älskar verkligen sin säng. Redan klockan sex satt hon i sängen redo att sova. Problemet var bara att hon inte får sova förrän klockan sju, annars vaknar hon på tok för tidigt på morgonen. Tur att hon gick med på att läsa en stund och mysa med lillebror. Molly vaktar under sängen.


Vårdrömmar i snöyran

2010-02-16 17:15:13 Shopping
» Kommentarer(1) «





När vi var på Gran Canaria jag och syrran hittade vi massor av coola toppar med läckra tryck. (Tyvärr var jag gravid då och hade ingen lust att shoppa) Nu börjar man äntligen se lite samma stil i butikerna i sverige. Mer av det! De här två topparna vill jag äga i min garderob. Läckert med jeansjackan till. Eller?


Dagisbarn?

2010-02-16 10:47:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Efter ännu en natt då Theo sovit 6 timmar i sträck och Mira legat kvar i sängen utan spjälor så törs jag nog säga att jag har väldigt duktiga barn.
När vi kommer hem igen ska vi åka till IKEA och köpa en ny säng till Mira. Hon har ju blivit stora tjejen medans vi varit här.

Att Theo sover så länge på nätterna är ljuvligt! Jag är tom utvilad när jag vaknar på mornarna. Klart jag hoppas att han snart ska sova över 5 målet också, men just nu är jag nöjd som det är. Bättre sova åtminstone 5-6 timmar istället för 2-3!

Idag har vi inga planer alls. Mamma har massa barn här hemma så Mira har det toppen bra. Känns ju onödigt att åka någonstans när hon ändå har så roligt här hemma. Sådana här gånger när jag ser hur roligt hon har med alla barnen funderar jag lite extra på om vi verkligen har gjort rätt beslut när vi har henne hemma från dagis fortfarande. Jag tror verkligen att hon skulle trivas bra på dagis.
...Men, jag får helt enkelt bli bättre på att sysselsätta oss fast vi går hemma. Öppna förskolan och sånt är ju toppen.

Byxorna på bild

2010-02-15 09:29:45 Syhörnan
» Kommentarer(0) «



Visst är Theo fin i sina nya byxor som jag sydde igår!?
Jag är iaf nöjd:)
Speciellt stolt över att jag lyckades fixa ett eget mönster där byxorna blev lagom vida både över ben och rumpa.





Mira är jätte snorig idag. Jag hoppas innerligt att febern håller sig borta. Så trist att vara sjuk när man vill hälsa på massa folk. Vi har planerat en mammaträff på onsdag och den vill jag ju inte missa! Men...ska jag gå efter Miras humör idag så är det nog tyvärr nåt på gång. Hon är grinig och trött och inte alls på bushumör som hon brukar.

Underbara väder del2

2010-02-15 09:20:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «






Två bilder från vår promenad igår


Retro nappar

2010-02-15 09:16:43 Shopping
» Kommentarer(0) «


Såg i en tidning ett par nya nappar som bambino kommit ut med. Tyckte att de var riktigt snygga retro nappar. Ett litet tips till er som också tycker det finns dåligt med roliga nappar.

Jag tycker det är så svårt att hitta roliga nappar till de allra minsta. Theo tar bara en sorts nappar också  och av den modellen så finns det bara en förpackning att välja på och dom är ljusblå. Jätte trist tycker jag. Nu har jag försökt introducera esskanappar för honom i latex istället för silikon...verkar som att han kan tänka sig dom med. Det betyder alltså att vi helt plötsligt får tre varianter till att välja bland. Inte jätte mycket... men alltid nåt.

Hur som helst så sprang jag iaf över dessa snygga nappar och till min lycka är de i den modellen som Theo gillar.


(Bild från bambino-mam.se)

Någon mer än jag som älskar tidningar?

2010-02-14 21:02:22 Shopping
» Kommentarer(1) «


Jag är galen i tidningar. Mest läser jag föräldratidningar, inredningstidningar och modetidningar. Hade det inte varit så dyrt hade jag prenumenerat på massor av härliga tidningar!

Nu sprang jag över ett erbjudande om att få en gratis prenumertion och självklart vill jag ha det!

Gillar du som jag tidningar så kika in på tidningskungen.se. Där finns tidningar i alla smaker. Det finns ca 600 tidningar att välja bland. Otroligt smidigt också att beställa sina tidningar där istället  för att leta i tidningar efter prenumerationserbjudanden. Det bästa med tidningskungen är att de är billiga också. Kanske jag har råd med någon extra prenumeration jag med om jag beställer därifrån:)


Syhörna igen.

2010-02-14 20:38:23 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


Ikväll har jag suttit och sytt två par byxor. Det blev ett par vita mjukisbyxor med svarta muddar till Mira och ett par vita mjukisbyxor med turkosa muddar till Theo. Jag blev mycket nöjd med modellen och båda blev lyckade. Kommer att bli toppen nu till våren/sommaren. Muddarna gör ju att de kan ha de lite längre också. I början viker man bara upp mudden och ju mer de växer ju mer viker du ner av mudden.

Jag ska beställa tyg nu från stoff och stil har jag tänkt. Är så sugen på att sy en tunika till Mira och de har ett väldigt bra mönster där.

Bild på byxorna kommer så småningom. Tänkte att jag kunde få en bild på barnen när de har dom på sig... men nu sover de båda två så det kan bli lite svårt att fota dom ikväll.


Underbara väder!

2010-02-14 15:15:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ni skulle se så underbart vackert det är här ute idag. Solen skiner och snön gnistrar på träden. Mycket mer än så behövs inte för att känna total lycka. Vi ska strax ta en familjepromenad. Theo ska bara käka färdigt först. Antar att maken har det bra nu uppe på fjället.

Tävling -skötväska

2010-02-14 12:37:46
» Kommentarer(0) «




”Jag tävlar om en valfri skötväska värd 1095 kr från Willvin hos Carolina – var med och tävla du också!”

Jag hoppas innerligt att jag vinner denna för just nu har jag ingenting att stoppa alla blöjor och grejjer i när vi är på vift.

Jag har fått den bästa alla hjärtans presenten!

2010-02-14 09:39:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter här pigg och utvilad efter en väldigt bra natt. Theo sov från klockan elva igår till klcokan sex i morse utan en droppe mat. Han vaknade inte ens och ville ha nappen under natten. Så underbart!
Min utvärdering lyder som så: Tack vare mer mat på kvällarna så är min lille pojk mycket nöjdare på nätterna och sover gott längre än vanligt. (Louise du hade rätt:) Fast än så länge hjälper det med mer amning istället för ersättning)
Jag hoppas verkligen att detta håller i sig nu och att det inte bara är två lyckoträffar de här nätterna som varit. Jag skulle vara världens lyckligaste mamma om jag fick sova hela nätter redan innan Theo ens är två månader.
På tal om Theo och ålder så blir han 6 veckor idag! Va fort tiden går.

Önskar er alla en fantastisk alla hjärtans dag.

Jag och barnen ska nu åka hem till min vän Emmelie på lite fika (Semlor!).


Drömmar om ny vagn

2010-02-13 22:17:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Hemsk melodifestival tyckte jag att det var idag...eller rättare sagt värdelösa bidrag. Andreas vann iaf och det räddade min kväll. En melodifestival utan Andreas går ju inte.

Mira somnade i stora sängen även idag. Jag är helt chockad över att hon klarar av att sova utan spjälor. Däremot gick det inte alls idag på dagen. Vi trodde alla att hon sov och mamma skulle bara kika in till henne för att se om hon låg på kudden eller inte. Då har hon smygit upp och tänt lampan och satt på golvet och lekte den lilla busungen. Helt tyst var hon också så att ingen skulle höra henne. Smart är hon med min lilla tjej.

Jag har just suttit och kikat på blocket vad jag skulle kunna sälja våra barnvagnar för. Jag vet inte om jag vågar tala om det för er, men jag har blivit sugen på en ny barnvagn. Babyjogger kommer ut med en ny vagn nu i mars som heter city select. Det är en barnvagn i stil med Phil and Ted fast med betydligt fler kombinationer på sitt/liggdelarna.
Den verkar helt enkelt toppen för oss med barn födda tätt. Jag kommer iaf att skynda till affären när den kommer ut för en provkörning och demonstration.
Har räknat lite på det nu ikväll och kommit fram till att jag skulle kunna sälja buggan + syskonvagnen och då få ihop nog mycket pengar till att köpa den nya vagnen kontant utan mellanskillnad. Perfekt ju!

 


Vi börjar uppladdningen

2010-02-13 18:20:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


(Bild från aftonbladet.se)

Ikväll nalkas det återigen melodifestival. Inte för att det är så otroligt bra artister, inte för att musiken är grym utan för att det är underhållning helt enkelt.
Jag har köpt chips och loka. Kommer bli en bra kväll.
....men... vem ska man egentligen hejja på ikväll? Jag vet inte ens vilka artister som sjunger.

Mira trivs som fisken här hemma. Hon kör hårt med morfar om blivit något av en bästa kompis. "Moah" eller "pappa" ropas det hela dagen lång och vi vet alla att det är morfar hon menar 95% av gångerna.
Theo har sovit gott idag och jag antar att han tar igen efter gårdagen då han var vaken betydligt mer. Sin första "nerbajsning" gjorde han också idag och det slutade med att han fick duscha med moster. Efter det blev han mycket nöjd och belåten.

Jag sitter och funderar på om jag ska ta tag i att ladda över alla våra bilder på den extrena hårddisken eller om jag redan nu ska sätta mej i soffan och bara ta det lugnt. Hmm...

Hoppas du har en mysig lördagkväll med mycket gott i lördagsgodisskålen.

 


Dagens fotosession

2010-02-13 14:30:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «







Left alone

2010-02-13 13:14:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu blir vi lämnade av maken som åker till Sälen en vecka. Jag ska alldeles strax skjutsa honom till bussen. Känns lite sorgligt. Barnen och jag får alltså fira alla hjärtans dag utan honom:(

Tur att jag är hemma hos mamma och pappa iaf och omgiven av både släkt och vänner. Vi ska nog klara oss tror jag... med lite hjälp.

Natten inatt gick sådär. Theo sov iaf 4 timmar innan första ammningen, men sedan hade han lite svårt att somna om. Jag tror så här i efterhand att jag var lite snål på maten och skulle ha ammat honom lite längre. Men hur sugen är man egentligen på att sitta och amma när man är så trött att man håller på att tuppa av där i sängen? Klockan fem kom han iaf till ro igen och sov då i 4 timmar till.

Nu ska vi åka. Hej så länge!

Natten igår

2010-02-12 22:49:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Berättade jag föresten om natten? Efter min lilla matkur igår kväll då jag ammade 4 ggr istället för 2 som jag vanligtvis gör, så sov Theo i fem timmar. Det har bara hänt en eller två gånger tidigare. Kanske kanske kanske att min lilla metod hjälper!? Ska bli spännande att se hur han sover i natt. Nu har han ju som sagt sovit dåligt idag så risken är att det blir en dålig natt också. Vad jag har märkt hos mina barn är iaf att om de sover dåligt på dagen så blir natten lika dålig och sover de bra på dagen så sover de bra på natten. Man tycker ju att det egentligen borde bli tvärtom...
Känner ni igen det?

Tjejen som blev stor

2010-02-12 22:45:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi kommit fram och eftermiddagen/kvällen har spenderats med våra familjer. Mira blev överlycklig när vi kom hit. Roligt tyckte hon också att det var när alla mammas dagbarn fortfarande var kvar och hon hann leka med dom en timme inann vi begav oss till farfar.
Ikväll somnade vår lilla pärla i en vanlig säng. Trodde aldrig att det skulle gå men det gjorde det. Nu återstår det att se om hon sover så hela natten eller om vi blir tvungna att bära in spjälsängen om några timmar. Jag hoppas att hon sover i den vanliga stora sängen hela denna veckan, då kanske vi törs köpa en växasäng till henne när vi kommer tillbaka till stan igen. Theo kommer ju inte att kunna ha vaggan altför många månader till så det gäller ju att börja träna Mira redan nu inför sängbytet hon kommer att tvingas göra när lillebror ska ta över hennes spjälsäng.

Theo har inte sovit nästan nåt efter att vi kom hit klockan tre. Självklart somnade han för någon timme sedan och jag är livrädd att han kommer vara jätte pigg nu när vi vuxna vill gå och lägga oss. Såå...dax att gå och väcka min lilla ängel för en sista matslurk innan läggdags. Wish me luck.

On my way

2010-02-12 14:31:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


0-4be1f2a7d29d44dd3ec156419cf730b6.png

Kolla varifrån!

Vi har fortfarande en timme kvar hem och jag har tröttnat för länge sen. Sitter och leker med bilder. Maken tittar lite konstigt i backspegeln då och då... Antar att han funderar på vad jag sysslar med. Barnen sover så sött.. Skönt det iaf.


Gosig tjej

2010-02-12 13:59:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


0-4e95e85be5e81f2ea7d97f75533c7a37.png

Kolla varifrån!


Nu är vi på G...

2010-02-12 08:12:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu bär det snart av "hemåt". Bara massa packning kvar och barn att fixa iordning. Håll tummarna för oss nu att resan går bra och att barnen sover som de ska.
Klockan tio går "tåget". Ingen lung ingen ro.

Jag skriver mer ikväll när vi kommit fram. Tills dess önskar jag er alla en toppen fredag!

Nästa etapp: Packning

2010-02-11 19:20:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu ska jag till att bada Theo sen är det dax att börja packa för morgondagen. Jag är inte alls sugen på att börja med det. Det är en hel del som ska packas när man ska resa bort med två barn i en hel vecka. Bara blöjorna tar upp en hel papperskasse. Suck.

Vi har haft en mysig dag idag. Vi kom ganska nyss hem från fika hos ett par vänner till oss. Mira är helt slut efter att ha hållt igång hela dagen idag. Hoppas hon sover gott inatt och vaknar utvilad och glad imorgon. Ikväll ska jag även köra en ny teknik på Theo för att förhoppningsvis få honom att sova bra inatt. Min taktik kallas "äta, äta, äta". Antingen kommer det att resultera i en mätt och belåten kille som sover hela natten, eller så blir det en kille med ännu mera ont i magen. Återstår att se.

Två bilder på mina godingar. Så här såg de ut för en halvtimme sen hemma hos oss. De var goda vänner enda tills Mira bet Thoe o handen. Ajajaaj.




Skynda, skynda...

2010-02-11 09:45:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «



En bild från igår när vi bakade semlor. De blev bra mumsiga.

Nu är vi påväg ner på stan hela familjen. Vi ska uträtta de sista ärendena innan vi åker upp till dalarna. Lite fika ska också inhandlas till besöket vi får efter lunch. Det är en mammakompis jag träffat på öppna förskolan och hennes två söner. Hon har barn i samma åldrar som vi så det ska bli kul att ses.

Nu måste jag skynda mej att göra Theo i ordning. Han har nämligen just ammat klart, så jag har ingen ursäkt till att sitta här längre.


Theo i sin fina body från lindex. Ett fynd jag hittat på tradera.

Jeansdrömmar

2010-02-10 20:18:12 Shopping
» Kommentarer(2) «


Som vanligt sitter jag och kikar runt på shoppingsidor på nätet. Hamnade hos Lindex och hittade dessa fantastiska Jeans. Vill ha, vill ha, vill ha!


De till vänster till Theo och de till höger till Mira.


Sova

2010-02-10 20:15:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Kväll och lugnet har lagt sig. Theo ligger här i sin puff och kikar upp i taket, Mira sover och på tven visas biggest loser. Vi är ensamma hemma jag och barnen. Mira var så fruktansvärt trött ikväll så det var en pärs innan hon kom i säng. Jag hoppas att Theo håller sig fortsatt lugn ikväll. Igår låg han i pappas knä hela kvällen och blev ledsen så fort han fick lov att ligga själv.



Inatt hoppas jag på en natt med mycket sömn. Jag är så otroligt trött. Önskar att Theo ville komma i säng på kvällarna lite innan elva. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska.

Nu ska jag gå och ta mej lite te och smörgås. Pricken över i:et på den än så länge mysiga stunden i soffan.


Fortsatt nattstrul och stressiga dagar

2010-02-10 10:07:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Inatt har varit en mindre bra natt. Jag somnade med Theo ammandes och vaknade en timme senare. När jag då försökte flytta upp honom på kudden mellan oss så vaknade han givetvis och ville inte somna om. Jag vet inte riktigt hur länge jag låg och stoppade in nappen, men till sist somnade vi båda två. Theo är inte riktigt bra i magen ännu. Semperdropparna har hjälpt lite men kvällarna och nätterna är fortfarande lite knöliga. Igår natt och dag var han inte alls glad. Jag hoppas verkligen att han blir bättre snart.

Idag ska vi åka till Media Markt och köpa en extren hårddisk, efter lunch ska vi sedan träffa en kompis och hennes dotter. Blir skoj för Mira att få en lekkamrat någon timme.

Har jag berättat att vi åker upp till dalarna igen på fredag? Maken ska på en Sälenresa i en vecka så jag och barnen ska fördriva tiden hos mamma och pappa. Ska bli skönt att komma "hem" igen även om vi nyss var där. Sist vi va dit gick tiden så fort och jag hann inte tröttna på att va där riktigt.

Har massor att fixa innan vi åker iaf och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt.
Dax att kila med andra ord och inte sitta här och häcka.


Miras första flätor!

   
Theo bjuder på ett litet leende


Jag mej och mitt

2010-02-09 21:02:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Känns som att jag har så mycket jag vill skriva och berätta. Har insett hur beroende jag är av min blogg. Beroende av att hela tiden skriva om vad jag gör, har gjort och ska hitta på. Stackars mamma har fått stått ut med både sms, mms och telefonsamtal flera gånger varje dag bara för att jag fått lov att "prata av mej". Löjligt egentligen. Vem bryr sig om vad jag gör hela tiden???


Trotsig liten tjej

2010-02-09 21:01:47 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Mira har förvandlats till en mycket bestämd och trotsig liten tjej. De mest använda orden här hemma är ajaj och nej. Jag hatar att gå och vara negativ och få lov att skälla på henne hela tiden. Hon vet så väl också när hon gör något fel... och ändåeo råkar ut för hennes dumheter. Hon rivs och gör honom illa, bara för att få uppmärksamhet. Jag antar att hon inte förstår att det gör ont på honom men att hon inte får göra så vet hon mycket väl.

Såhär gör hon varje gång hon gjort något fel o så säger hon "ajaj". Antar att hon lärt sig det av ramsan "fem små apor hoppade i sängen" (Känner ni till den?)



Vi hade tur... igen.

2010-02-09 14:40:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Datorn är här! Datorn är hel! Fantastiskt härligt, underbart och skönt! Det var med bävan i rösten jag frågade maken vad som var felet när jag kom hem från en tur på stan. Det är med glädje jag berättar för er att det enda de bytte ut var batteriet!? Det sista jag hade gissat på. Ett nytt tangentbord fick vi också. Väldigt schysst att få det på garantin med tanke på att det är vi själva som tryckt sönder två knappar. Jag tackar hp för god service.

Nu kan man äntligen slappna av igen. Gissa vad vi ska göra ikväll? Åka till media markt och köpa en extern hårddisk!!!:)

Jag lovar att uppdatera här en massa senare, med både bilder och text.  Nu ska jag däremot ställa mej och göra semlor. Vi får snart fikagäster.


slutet kvar

2010-02-08 09:43:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


skrev att långt inlägg igår som inte blev postat pga krångel med anslutningen på mobilen. Typiskt. Nu har vi målat klart här hemma och nu är det bara det tråkiga efterarbetet kvar. Plocka in grejjer på rätt plats och ställa möblerna där de ska stå. Snyggt blev det iaf. Ännu ett hemskt furutak borta och ännu en ful blå vägg borta. Välkommen vitt vitt vitt! Idag hoppas jag att vår dator kommer! Saknar! Annars är planerna obefintliga idag. Jag borde sy ett par gardiner...men vi får se om orken infinner sig. Nu ska jag ta hand om lille theo som ropar efter mamma.

Igen och igen...

2010-02-06 19:24:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


idag har vi målat o målat o målat. Trodde aldrig att vi skulle bli klara. Vi har gjort både tak och väggar två gånger. Imorgon blir det en omgång tak sen är vi klara. Jag är glad att våra barn visat sig från sin bästa sida idag. Mira har sprungit omkring oss och målat med sin lilla roller utan färg. Theo har sovit hela dagen. Jag hoppas att han kan vara lite vaken ikväll så att han inte gör om samma sak som igår och är vaken till efter tolvslaget. Ikväll ska jag sova direkt efter melodifestivalen! Just nu sitter jag och väntar på att en kladdkaka ska bli klar i ugnen. Ska bli mumsigt med den och lite glass senare ikväll. Hoppas ni alla får en mysig kväll. Jag antar att du flesta av er kommer att sitta bänkade framför ettan ikväll?

laddad för målning

2010-02-06 08:55:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


efter en natt där jag höroch häpna inte ammade Theo på 7 timmar så känner jag mej ganska laddad för en dag med penseln. Sen är det ju en annan historia att han inte somnade förrän närmare ett inatt... Men man kan ju inte få allt på en gång. Känns som att semper dropparna hjälper lite iaf. Så bra som han sovit de senaste tre nätterna har han aldrig sovit. Sen är det fortfarande ganska knöligt på kvällarna tyvärr...men barnsköterskan sa att det kunde ta upp till en vecka innan dropparna verkade fullt ut. Hoppet finns där att det börjar vända nu. Är än så länge livrädd för att bakslag så jag vågar inte dansa någon segerdans ännu. Nu har familjen samlat sig i rummet som ska målas. Kanske bäst att även jag joinar.

nysydd mössa och byxa

2010-02-05 20:14:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


0a55c97f2ec5cf3234dc42292ed70145.png

Kolla varifrån!


Att jag inte gjort det här tidigare...

2010-02-05 19:57:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


jag är helt fast. Jag har verkligen hittat en hobby som jag älskar! Sy är verkligen super skoj när man väl kommer på hur man ska göra. Jag är fortfarande nybörjare och kan bara grunderna... Men det känns tom som en rolig utmaning att lära sig mer. Jag är ganska förvånad över mej själv. Som jag skrev tidigare så är jag inte direkt känd för mitt braiga tålamod, snarare tvärtom. Jag hatar att inte vara bäst från start och har svårt för att göra saker som jag inte vet att jag behärskar. Jag brukar skriva i mina arbetsansökningar att jag älskar att lära mej nya saker. Det är till viss dej sant, men det måste vara saker som jag vet att jag kan klara av så småningom. Kanske därför jag avskyr att åka skidor. Jag kan men kommer aldrig att bli riktigt duktig på det , därför åker jag inte alls. Vissa saker har man talang för andra inte. Ikväll blir det mys med film och chips. Imorgon ska vi måla om i kontoret/gästrummet. Har ingen lust alls men jag vet att det kommer kännas bra när det är klart. Önskar er alla en trevlig helg! Datorn kom föresten inte idag heller...så det blir en helg utan min kära ägodel. Tur att jag har min nyfunna hobby.

syfabrik

2010-02-04 18:32:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


nu har jag suttit i dagarna två och sytt en massa. Två mössor och ett par byxor till Theo blev det samt gardiner till miras sovrum och lekrum..känner mej mycket stolt över mej själv. Med tanke på hur mycket symaskinen krånglat så är jag extra stolt. Jag brukar annars vara den som ger upp efter minsta lilla motgång. Har hittat en jätte bra tygaffär i stan. Det blir nog ett besök till dit redan imorgon för att fylla på tygförrådet. Mira ska få en fin mössa hon också och förhoppningsvis även en klänning/tunika. Fy vad jag saknar datorn! Det enda positiva är att jag får tid till annat...som att sy till exempel. Jag hoppas verkligen att dom är snabba så att vi får den redan i början på nästa vecka... Vet ju i och för sig inte ens om de kan lösa felet. Ni får ha överseende med att jag inte kan svara på era kommentarer denna veckan. Jag är glad att ni skriver iaf. Roligt att höra era tankar kring andra svininfluensa sprutan. Nu ska jag lägga en mycket överaktiv dotter. Hej så länge...

en lite ljusare framtid

2010-02-03 10:27:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(12) «


inatt hade vi en ganska bra natt. Vilket får mej att hoppas och tro på att det finns ett slut på det hela. Theo vaknade 2 ggr även inatt men han somnade om på bara en halvtimme båda gångerna, vilket är ett steg i rätt riktning. Jag ska fira natten genom att åka till en tygaffär och köpa gardintyg till köket och trikå tyg till att sy en mössa till theo och ev en klänning till mira. Har fått tillbaka min syinspiration. En mysig dag här hemma blir det iaf. Stackars lilla theo blir bara sämre och sämre i näsan. Som en av er skrev så borde det verkligen vara förbjudet för bebisar att bli sjuka. Det man är mest rädd för är det fruktade rs viruset och svininfluensan. På tal om svinflunsan så är det dax för miras andra spruta nu. Vi har inte bestämt om hon ska få den än. Känns som att inte lika många insjuknar längre. Hur har ni med små barn gjort? Har ni gett dom en andra dos? Tåls att fundera på.

Liten uppdatering

2010-02-02 18:32:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter nu hemma hos våra vänner M&J. Lånar datorn för att uträtta några ärenden. Härligt när man har vänner som ställer upp för en desperat datanörd som mej.

Ska strax till att fika lite så jag hinner inte skriva så mycket.

Fick inte alls så mycket tips som jag ville på bvc... så kan det va. Köpte iaf semper droppar idag så det ska i testa från och med ikväll. Jag hoppas det hjälper mer än minifom. Theo har gått upp helt ok iaf, dock int elika mycket som sist. 110 g på 5 dar är väl ändå ok:) 58 cm lång är han nu. STOPP, säger jag. Hit men inte längre.
Skönt att veta att han går upp iaf trots både magproblem och förkylning.

Fick en massage kurs på 10 min också av en sköterska. Så det ska jag testa på honom ikväll. Inatt hoppas jag verkligen på en bra natt. Jag behver det och säkerligen Theo också.

Nä...nu ska jag inte vara otrevlig längre, jag får skriva mer via mobilen sen istället.
Hej så länge.

några bekymmer

2010-02-02 13:16:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är datorn inlämnad för lagning. Nu är det bara att hoppas på att hårddisken överlevt och att de hittar felet. Känner mej nära tårarna varje gång jag tänker på att bilderna kan vara borta, speciellt med tanke på att samma sak hände för bara någon månad sen. Vi hade tur då och att vi ska ha turen på vår sida även en andra gång känns lite för bra för att vara sant. Hoppas kan man ju alltid iaf. Gråta får vi göra sen när vi fått det konstaterat. Nu ska jag och theo strax iväg till bvc. Jag har laddat upp med frågor och hoppas att hon kan ha lite bättre tips och råd denna gången. Tack snälla ni som kommenterat mitt förra inlägg. Det värmer i hjärtat. Igår tog jag en lång promenad med louise som haft det likadant med sin tjej när hon var liten. Tänk att det kan vara så skönt att prata med någon som vet hur det är även om man egentligen inte kommer fram till någon lösning. Det känns på nåt vis bättre när man vet att man inte är ensam om sina känslor. Jag vet ju att theo kommer att bli bättre så småningom.. Men åh vad jag önskade att den dagen var idag. Jag är livrädd för att få lov att sluta med mjölkprodukter. Jag älskar mjölk! Visst gör jag allt för att theo ska må bra... Men det kommer att bli tufft. Även här får man tänka på att det gäller en period i livet. Kanske kan det föra med sig nåt bra? En mindre mage till exempel:) nu ska jag bege mej iväg. Sänknar att läsa alla era bloggar! Saknar internet!

stackars liten förkyld bebis

2010-02-01 19:16:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


theo blir bara sämre o sämre stackarn. Nu har han börjat hosta lite också. Täppt i näsan är han också. Men.. Det jobbigaste just nu är ändå att han inte blir bättre i magen trots dropparna. Jag avskyr att se honom kämpa och ha ont. Som tur är skriker han inte hela kvällarna nätterna, men även skriken har blivit fler än innan. Imorgon ska vi till bvc. Jag hoppas att sköterskan kan ha nåt bra tips. Kanske är det värt att testa semper dropparna också? Ett annat alternativ är att testa ersattsoing på kvällarna för att se om det är pga för lite mat som han får ont i magen. Detta med bebisar och skrik är verkligen ett mysterium. Känns som att man kan gissa i all evighet. Han kommer ju aldrig att kunna tala om oss vad felet är tyvärr. Jag hoppas bli lite klokare imorgon iaf. Ni kanske har något mer tips? Jag är ganska desperat vid det här laget. Att inte få sova på nätterna gör mej galen. Natten till idag var jag o theo vakna mellan 2 och 5. Det är ju inte humant! Till sist somnade han på mage då det är enda sättet han vill ligga på när han har ont. Jag hatar att ha honom så när jag vet att det rekommenderas att aldrig låta en bebis sova på mage. Vad gör man? Jag bara hoppas att theo får må bra snart. Min älskade lilla pojke.