Ner i djupet o så upp igen...

2009-06-30 22:37:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Åhh nej, satt en stund och funderade på vad jag skulle skriva här ikväll. Kände genast hur jag föll längre o längre in i massa djupa tankar. Kanske bäst att gå o lägga sig innan hjärnan tar över helt och hållet och får mej på depphumör. Jag ska inte skriva en massa konstigt... dom tankarna får stanna där de startade. Ibland har jag bara sådana här dagar... dagar då jag  tänker på allt och alla och funderar över vart livet tagit oss. Kanske har vi alla sådana tankar ibland? Eller är det jag som är konstig?

Nå ja...
Ikväll har jag varit på bio. Såg på "The proposal" med Sandra bullock. Helt fantastiskt rolig film! Måste jag se fler gånger! Gå o se den om ni funderat på det. Den är absolut värd sin biotaxa.
Jag o Frida hade en mysig tjejkväll o det var skönt att "komma ut" en sväng utan barn o make. Inte för att dom är så jobbiga... men ibland behöver en mamma få komma iväg o bara vara tjej o inte mamma. Hade gärna gått med maken dock... men någon måste ju ta hand om prinsessan. 



I morgon är det ännu en dag utan planer. Fantastiskt va härligt det är med sommar o improvisation.

Solskadad o nybadad

2009-06-29 19:56:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vem har tid att sitta här o skriva när det är sommar o helt underbart utomhus? Känner att jag tappat intresset för datorn en smula. Fast jag är fortfarande alldeles för nyfiken för att inte gå in o läsa mina favorit bloggar och göra en liten uppdatering här också såklart.

Idag har vi vart ute nästan hela dagen. Lunchade med min svåger o fru, sen blev det stranden på eftermiddagen medans mira sov. Tror att hela stan hittat ut till stranden idag. Det var verkligen fullproppat med folk överallt.
Insåg att jag varit vid stranden nu tre dar i rad och har ännu inte käkat någon glass. Konstigt och inte alls likt mej. Kanske är det Gi-tänket som sitter där i ryggmärgen och gör mej helt ointresserad för sötsaker. Fast... helt ointresserad är jag minsann inte... det måste jag nog erkänna:)

Imorgon har jag ännu en ledig dag och inga planer alls. Borde kanske stanna inne på förmiddagen och städa lite sen kan jag unna mej en tur i solen på eftermiddagen.

En tråkig sak som hände idag var att Mira brände sig på en lampa. På restaurangen som vi käkade lunch vid hade de spottar i golvet. Mira trillade på en sådan och satte handen rakt på spotten som var jätte het. Hon fick blåsor och är nu alldeles röd. Hon grät i en timme innan hon utmattad somnade i vagnen. Även nu i kväll var det svårt att få henne att somna. När jag kom in till henne låg hon o sög på tummen på den handen som hon har ont i. Stackars lilla tjej. Jag vet ju själv hur ont det gör när man brönt sig. På apoteket kunde de inte hjälpa oss heller då det tydligen inte finns några salvor som får användas på så små barn. Hoppas det ser bättre ut i morgon och att hon inte behöver ha ont längre.

Nu ska jag sätta mej och läsa ur den bok jag läst de senaste 3 dagarna. Är nu inne på Kajsa Ingemarssons nyaste bok. Rekommenderas varmt. Hennes böcker är alltid lika bra tycker jag.


Bränd

2009-06-27 20:57:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi har haft en super mysig dag idag på stranden. Idag var en sån här dag som jag sett fram emot hur länge som helst. En äkta familje dag med barn, pappa o mamma, strandtält, vatten, sand överallt och en bra bok. Kunde inte bli bättre än så. Det här är verkligen livet.







Mira tyckte sanden var fantastiskt rolig att leka i men blev så arg när hon inte fick doppa sig mer än till knäna. Vattnet var tyvärr alldeles för kallt för att hon skulle få bada. Imorgon ska jag blåsa upp hennes bassäng så ska hon få ta ett dopp här utanför lägenheten istället. Lite ljummet vatten från kranen är nog betydligt bättre än iskallt vättervatten.

Miras höjdpunkt idag var när pappa och Emil spelade strandtennis. Då skrattade hon så hon kiknade. Roligast var de gånger dom missade bollen och fick lov att kasta sig efter den. Kan lova att jag också skrattade...dock inte åt grabbarna utan åt min otrolig charmiga dotter:)

Nu ligger vår lilla ängel och sover efter en heldag utomhus. Själv sitter jag här med bränd kropp och undrar hur det gick till när ryggen kunde bli sååå röd. Hoppas det känns mindre imorgon och att jag kan sova i natt utan problem. Kanske skulle även jag använda Miras solkräm som ligger på 30 spf istället för mina 10 som jag vanligtvis använder?

Det blir en dag på standen... "nynnar"

2009-06-27 15:08:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag ska vi fördriva dagen på stranden. Maken är ledig och vi ska passa på att umgås hela familjen. Det var länge sen vi gjorde det en hel dag.

Picknic, strandtält, sand och bikini. Låter som en toppen dag i mina öron.

Fyra nyanser av brunt...

2009-06-26 18:00:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en mysig dag i solen. Jobbade bara mellan 12-15 idag så jag har hunnit vara ute en stund jag med. Tror tom att jag lyckats få lite färg på mina stackars armar. Såg på handen idag att jag tom fått märken efter ringarna, brukar jag aldrig få annars. Usch...snacka om att jag låter färg fixerad som snackar brunt i varje inlägg... måste väl erkänna att även om jag inte är riktigt fixerad kanske så bryr jag mej. Jag vill också va så där solbrun o sommarhärlig som alla andra alltid blir. På senare år har jag faktiskt lyckats få lite färg också... vet inte om det beror på utlandsresorna eller vad det är som gjort att mitt pigment ändrats lite. Jag blir inte så där grisskär längre som jag alltid blev förrut. Om ni nu bryr er vill säga o vill läsa om mina olika färger:)

I kväll är jag och lillstumpan hemma ensamma. Maken spelar match. Är inte avundsjuk på honom att han måste springa omkring på en het fotbollsplan så här i kvällsvärmen.

Jag håller just nu på att laga tikka masala med kyckling och ris. Hoppas det blir gott. Det luktar gott iaf. Mira springer omkring och plockar runt grejjer hit o dit. Solglasögonen är på och så fort hon tappar dom kommer hon fram o ger mej glasögonen o så säger hon "Där". Menas alltså att jag ska sätta på henne dom igen. Roligt att hon gillar sina glasögon.

Nu är maten klar o det är dax att äta.
Hoppas ni har det bra i värmen. Njut för vi vet aldrig när den tar slut.


En liten vit lögn...

2009-06-25 23:18:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ja, jag överdrev en aning i mitt förra inlägg. På nåt vis har jag ändå lyckats bränna mej i solen idag.... vilket måste betyda att jag haft lite mindre kläder på mej än vad jag tidigare påstod.

Träffade Maria o Märta, Jenny o Debora tidigare idag. Vi slog oss ner i parken utanför hos oss. Tjejerna lekte i lekparken och jagade änder... när dom inte jagade oss vill säga. Jag gillar inte fåglar, speciellt inte tama fåglar som anfaller så fort dom ser mat i närheten.  Usch o fy.
Trevligt hade vi iaf och solen tittade fram nästan hela tiden. Är fortfarande lite besviken över molnen och blåsten som tittade fram idag. Jag slår vad om att morgondagen kommer att bli moln och blåst fri och säkert den varmaste dagen på hela sommaren...bara för att reta mej som måste jobba.

Mira har även idag varit på gnällhumör. Det måste vara nåt som fortfarande stör henne. Antingen har hon ont i halsen eller så är det tänderna. Idag grät hon sig igenom hela portionen med gröt. Första dagen på hela veckan som hon överhuvudtaget ätit en hel portion...trist att det skulle vara genom tårar.


Den här synen har jag oftast när vi är ute någonstans.
Synen av ryggen på min älskade dotter som oftast vill vara överallt där jag inte är.

Här är hon påväg mot gungorna och sandlådan.





Jenny, Debora och Mira


Solstrålen


Pappa kom förbi en sväng också och busade lite

Hur brun blir man i en iglo?

2009-06-25 12:42:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag hade planer på stranden idag. MEN...Det blåser orkanvindar och det är iskallt. Jag menar hur brun blir man egentligen genom vinterjackan, mössa, halsduk, kängor och fodrade jeans??? Inte så värst skulle jag tro.


Working nine to five...

2009-06-24 21:35:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det märks att jag inte är van vid att jobba. Idag har jag gjort 6 timmar och nu värker varje liten led i både ben och rygg. Känns ju löjligt att klaga på att man är trött och sliten efter två dagars jobb. Fniss. Min tröttht är också förklringen till min dåliga uppdatering här på bloggen. Jag vet att jag lovat bilder... det kommer... nåndag...

Det är underbart att sommaren kommit äntligen! Jag njuter varje sekund! Tar emot lite att ställa sig inne i en butik när man ser alla lättklädda människor utanför dörren. Jag vill också ligga på stranden och ha det gott.



Miras feber har nu släppt och idag har hon varit helt feberfri. Däremot har hon varit gnälligare än på väldigt länge. Funderar på om det kan vara så att det är tänder på gång iaf. Några tredagarsfeber prickar har hon inte fått iaf så det var nog inte det ändå. Äter gör hon fortfarande inte och det börjar bli riktigt frustrerande. Inte så konstigt att hon är gnällig kanske med tanke på hur hungrig hon måste vara. Jag kan ju bara se på mej själv hur gnällig jag blir när magen är tom.

Imorgon är jag ledig och då har jag planerat att sitta i solen hela dagen. Nu är det verkligen dax att få lite färg på kroppen. När jag säger att jag ska sitta i solen hela dagen betyder det de timmar mira sover eller när hon är nöjd med att busa med mej i gräset. Dock blir det skuggan när hon är vaken.
Någon som vill hålla oss sällskap på stranden kanske???


Hur cool får man va!? :)


Frihet

Fortfarande feber...

2009-06-22 08:54:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu är värmen här! Satt just på smhi och kollade vädret för veckan och fram till fredag kommer det att vara kanon väder. Äntligen kanske man kan packa beachväskan och få användning av nya baddräkten till Mira och mina egna solblekta historier. Men i första hand blir det jobb denna veckan. Idag, ons o fre. Har jag tur får jag tis, tors i solen iaf.

Natten har gått bra trots att Mira är så sjuk. Hon vaknade inte förrän vid fem tiden och skakade som ett asplöv. Antar att febern var på väg upp då...men jag hoppas att vi hann stoppa ytterligare stigning med alvedonet för vid den tiden låg febern nästan på 40 grader, precis som på kvällen. Somnade gjorde hon igen direkt efter flaskan och så sov hon till åtta! Mira sov alltså från kl 18-08, galet länge! Just nu är läget sådär. Älsklingen vägrade frukost och har nästan 39 i feber. Jag hoppas att den ger sig nu under dagen.

Önskar er alla en toppen dag i solen. Nu ska jag hoppa i duschen innan jobbet.

Sjukling och ny på jobbet

2009-06-21 23:09:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En orolig mamma som sitter vid datorn just nu.

Jag är just hemkommen från dalarna. Resan hem gick bra och Mira sov i stort sett hela vägen. Anledningen till hennes sömn är att hon har jätte hög feber. 39,9 när jag mätte den sist. Börjar undra om hon fått tredagarsfebern som det sägs att nästan alla barn under 2 år går igenom. Det konstiga är att febern varit ganska låg under dagen men steg sedan jätte mycket nu under kvällen. På vägen hem spydde hon upp flaskan med välling hon fick och när vi kom hem kräktes hon även upp vattnet och alvedonet jag gav henne innan sängen. Hemskt att se sin lilla älskling helt utmattad och sjuk. Hon orkade bara pipa lite och vaknade knappt när jag tog av henne kläderna och bytte til pyjamas. Inte ens när hon fick vattnet vaknade hon. Har aldrig dett henne så tagen faktiskt.

Imorgon ska jag jobba mitt första  pass på 1 ½ år! Känns både spännande, roligt och hemskt på samma gång. Vill inte lämna min sjukling här hemma även om jag vet att hennes käre pappa kommer att ta hand om henne väl. Känns också sådär att börja jobba nu då sommaren äntligen förväntas komma. Sen är ju frågan hur mycket jag minns. Jag hatar att komma till ett jobb och inte kunna nåt. Hoppas att jag kommer in i kassan snabbt igen och att kunderna har överseende med att jag kanske inte har lika mycket koll på allt som jag brukade ha.

Håll tummarna att Mira kryar på sig under natten och håll även en tumme att det går bra för mej på jobbet imorgon.

Jag lever...tar bara en liten paus...

2009-06-20 21:24:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ursäkta att det varit lite tyst från mej i helgen. Jag har inte rört datorn sen mitt förra inlägg. Känner att det har varit en välbehövlig paus från allt som har med dator att göra.
Tittar in nu en sväng bara för att se om någon skrivit någon rolig hälsning... vilket flera av er gjort. Trevligt:)

Vi har haft en toppen helg uppe hos mina föräldrar. Mer om det imorgon eller en annan dag.
Just nu är hela familjen på 50 års kalas medans jag sitter här hemma med en sjuk Mira. Ja, nu lär ni väl inte bli så förvånade... ni som följer min blogg vet att Mira alltid blir sjuk när vi kommer upp till dalarna. Denna gången drog hon på sig en oväntad feber. Över 39 grader hade hon tidigare i eftermiddag stackaren. Jag hoppas hon får sova inatt iaf och att febern försvunnit till imorgon.

Förhoppningsvis har jag lite bilder jag kan lägga in framöver. Ni får ge er till tåls så länge:)
Nu ska jag återgå till tven och nån dålig film.

Har du haft en bra midsommar?

Datafridag

2009-06-18 08:31:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår blev en datafri dag. Jag var bara in en snabb sväng på morgonen man då hann jag inte skriva nåt i bloggen. Hoppas ni inte blev alltför besvikna:)

Vi hade en lugn dag igår. Jag roade mej med att läsa och Mira var nöjd o glad hela dagen och lät mej läsa trots att hon var vaken. Det lilla man hinner sitta still och bara vara när hon är vaken vill säga:) Jag har hamnat i en läsperiod nu. Var därför till bibblan och lånade 4 st (!!!) böcker igår. Just nu läser jag Meg Cabot. Om ni som mej gillar kläder, shopping och knasiga tjejer så ska ni absolut läsa de böckerna. Skit roliga tycker jag.

  


Idag tänker jag vara lite impulsiv och åka upp til dalarna. Jag har hemlängtan och det är midsommar. Nästa vecka börjar jag jobba och då börjar allvaret i 4 veckor. Är det någongång jag ska åka upp så är det nu. Så det gör jag. Ska åka själv med Mira. Planerar att åka på kvällen då hon lägger sig för natten. Förhoppningsvis får jag henne att sova hela vägen upp (40 mil). Gör hon inte det så blir det jobbigt men det ska nog lösa sig på nåt sätt. Jag tänkte bygga någon form av linbana med lite leksaker så att hon inte kan kasta ner dom på golvet.

Men innan jag kan börja packa så måste jag tvätta. Sen borde jag städa lite också så att maken slipper ta allt det i helgen. Vi får se hur mycket jag hinner. Men som ni hör så kommer jag inte ha tid att sitta här inne så mycket idag. Om jag inte smiter hit för att slippa allt annat... ja ni vet ju hur jag är... en riktig smitare.

Hjälp mej hålla tummarna att det blir fint på midsommar!
Vad har ni för planer till helgen?

Envis som en åsna...

2009-06-16 19:30:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ni skulle se vår lilla tös just nu. Hon sitter och äter sin kvällsgröt. Själv. Så fort jag försöker rätta till skeden eller tallriken så gallskriker hon allt vad hon kan.
Hon har alltså kommit på att hon ska äta helt själv. Detta resulterar i 3 skedar till frukost, en sked till lunch, en tallrik till middag och än så länge en halv tallrik till kvällsmat. Det var ju tur att hon kom på tekniken efter två mål och inte två veckor.
Det är ju jätte bra, verkligen kanon att hon äter själv. Förutom att det är mat ÖVERALLT och att det tar en evighet att äta. Lagom tills det att hon käkat upp lunchen så är det dax för middagen osv. Inte lätt detta med en envis ettåring. Vågar inte ens tänka på hur det kommer att bli när hon sen kommer in i trotsåldern. Hemska tanke.

Jag brukar alltid se min envishet som en positiv sida... men nu vet jag inte längre. Hon hade ju kunnat ärvt en lite mindre bit av envisheten tycker jag allt.

Ikväll går det absolut inget av intresse på tven. Tror att jag ska ta en lång dusch när Mira lagt sig sen ska jag lägga mej i sängen och läsa en tidning. Kanske kan jag tom somna innan 22 ikväll. Det vore ju skönt.

Hoppas ni alla haft en skön dag i solen. Passa på o njut för det ryktas om regn i midsommar.

Semesterplaner

2009-06-15 13:50:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pratade nyss med syrran. Vi planerar att ev. åka utomands i augusti. Vi hoppas på att det kommer finnas många härliga, billiga sistaminuten resor då. Idag satt vi iaf och kollade lite på ev resmål. Jag blir helt galen av att se på alla härliga bilder på stränderna, poolerna och underbar natur. Jag hoppas verkligen att vår resa blir av och att jag lyckas hålla mej från butikerna så pass att pengarna växer och frodas lagom tills resan ska betalas.

Annars har vi en lugn dag även idag. Har vart ute på förmiddagen och resten av dagen har jag inga paner. Har lite tvätt som väntar på att bi stykt och en jäst i kylskåpet som väntar på att bakas. Kanske blir det nåt av det på schemat i eftermiddag.

Mira har precis somnat så nu har jag en lugn timme framför mej. Gäller att ta vara på den så gott man bara kan. :)

Hemlängtan

2009-06-15 08:33:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi hade en jätte mysig kväll igår med mat och skipboo.
Idag börjar makens första sommarläger som alltså är ett dagkollo. Det betyder att han kommer att sova hemma åtminstone. Men övrig tid får vi allt klara oss själva jag och prinsessan. Jag hoppas Mira kommit över sin gnällperiod och kan bete sig lite roligare idag. Kanske har hon också saknat solen och varit lite sommardeppig som alla vi andra.
Idag skiner iaf den berömda solen och jag känner mej laddad för en låååång promenad och lite presentshopping. Har en kompis som fyllde år i fredags som jag ska köpa nåt fint till henne och skicka på posten idag tänke jag. Så om du läser detta Emmelie så kan du ju se fram emot ett paket på posten imorgon.

Idag är en spännande dag för idag är dagen då jag får reda på om syrran kommer på besök i veckan eller inte. Det är också idag jag kan bestämma om vi ska åka till Dalarna nästa helg eller inte. Jag har sån grym hemlängtan just nu. Hoppas verkligen att syrran kan komma så att jag kan ta mej upp med henne sen. Jag vågar inte åka själv med Mira i 4 timmar. Vår barnstol sitter nämligen bak i bilen så jag har noll koll på Mira under tidan jag kör... och nu när hon blivit så stor så sover hon ju inte hela vägen längre. Funderar på att ev åka på kvällen när hon somnar för natten...har jag tur så sover hon hela vägen då.

Nä...nu ska jag och mitt grötmonster hoppa i duschen sen blir det promenad.

Sol i sikte

2009-06-14 19:58:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Helt plötsligt från ingenstans sprack himlen upp och solen gjorde entré. Märklig dag.
Hoppas sommaren kommer nu!


Nu ska jag påbörja en tacopaj sen blir det trevlig kväll med familjen och god vän från kungliga huvudstaden.

Hoppas ni haft en mysig helg.

Kram på er o tack för alla kommentarer jag fått på sistone. Det värmer!

Glömsk som få

2009-06-14 17:51:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Så...nu har jag ändrat klart för idag. Imorgon kommer ev ny bakgrund och bilder.

Nu ska jag sätta mej och se säsongsavslutningsprogrammet av Greys anatomy. Ser att jag missat tiden och endast kommer att få se en kvart av slutet. Skit sit skit!

Det enda jag hade planerat idag o så missar jag det. TYPISKT MEJ!

Undrar ni varför jag sitter kvar här? Reklam såklart.

Ny blogglayout på ingång

2009-06-14 16:28:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Sitter och ändrar o fixar med bloggen och layouten. Så nu kan det se lite knasigt ut ett tag.. ni får ha överseende. Förhoppningsvis blir det bra när det väl är klart.

Ny presentationsbild kommer förhoppningsvis imorgon :)

Filmklipp

2009-06-13 16:08:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Lovade familjen uppe i dalarna att jag skulle lägga in en film på när Mira går. Se och njut! Visst har hon blivit duktig!:)

Får med båda hennes favorit leksaker på denna filmen,. Dels bollen och sen blomman. Dessa kan hon leka med hur länge som helst. Hennes kast i soffan är också en grej hon gör varje gång hon står med ryggen mot soffan. Snacka om att träna magmusklerna:)

Ledsen att det inte gick att vrida på filmen dock.
Pust o suck...sitter och väntar på att filmen ska ladda klart på Youtube. Verkar ju aldrig bli färdigt. Måste ha varit en vääääldigt stor fil.



Polarn och pyret

2009-06-13 15:20:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Var ner till stan idag för att jag skulle hämta ut ett recept. Såg då att Polarn och pyret hade rea. Perfekt tänkte jag och knatade in.
Hittade ett par jeans och en klänning. Kjolen på bilden köpte jag där för en vecka sedan. Snacka om att jag blev glad när kjolen idag var på rea och jag fräck som jag är gick in och lämnade tillbaka den jag köpte förra veckan och så plockade jag åt mej en ny på rean istället.
För de här tre plaggen sparade jag 245 kr. Alltid nåt:)

Om man läser på föräldraforum så råder det lite av en hysteri kring PoP kläderna. Många tycker att dom är heeeelt fantastiska och skulle inte kunna tänka sig att köpa sina kläder någon annanstans. Sjäv tillhör jag den skaran som inte är lika galen i PoP. Jag tycker att dom har en hel del fint men dom är helt enkelt för dyra för mej. Fantastiskt sådana gånger då man kan fynda på rean och het plötsligt få en kjol till humant pris.
Jag tror att Mira kommer att bli väldigt fin i mina nya fynd. Vad tror ni?:)



En liten till detalj i debatten är att jag helt enkelt tycker att Lindex, Kappahl och Hm har finare kläder än Pop... men när det gäller jackor och overaller så får jag nog hålla med om att Pop är betydligt bättre i kvalitet. Då kanske man får välja bort det tuffa mönstret och välja en enfärgad jacka på Pop som sen håller hela säsongen.

Tack Jenny för presentkortet som gjorde att Mira kunde få de här fina kläderna!

Ett stycke förtjusande man

2009-06-13 15:10:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Har inte så mycket att skriva idag. Det blir en hemma kväll för oss ikväll. Det var så otroligt länge sen vi var hemma hela familjen och bara tog det lugnt så det ska vi göra ikväll. Jag har laddat upp med en grillad kyckling och strips.

Lilla ängeln sover nu så jag tänkte passa på att ev ladda in lite filmer om jag får kameran att lyda mina händer. Sen ska jag sätta mej och läsa lite ur Marian Keyes nya bok...helt underbart roligt att hon kommit ut med en ny bok. Jag älskar henne som författare. En förtjusande man heter denna boken. Missa inte den! :)




Min förtjusande man... med dotter.


Mira älskar att rida på pappas axlar. Minns själv hur det var när man var så liten oh fick hoppa upp på axlarna. Vilken känsla!

Vad är det för dag idag?

2009-06-12 10:45:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag när jag vaknade var jag helt övertygad om att det var Lördag. Det var det inte. Det var bara maken som tog en liten sovmorgon då han vart ute på jobb hela kvällen/natten.

Idag är det alltså fredag och vädret är skittrist. Det blir en hemma dag idag för oss. Maken måste ha bilen hela dagen så vi är ganska låsta här hemma... Så länge inte jag plockar fram regnrocken och går på promenad. Inte alltför troligt dock.

Frågan jag ställer mej nu är väl bara vad vi ska hitta på. Städa är jag inte alltför sugen på. Baka kanske. Nåt gott matbröd vore nice. Sy skulle jag gjort om jag hade haft nåt fint tyg + mönster. Läsa skulle jag GÄRNA gjort om mira var nöjd med det. Hmm... ja, detta tåls att fundera på.

Hoppas ni har en bra dag. Jag lider med alla studenter som måste springa ut i regnet.

Är det natt snart?

2009-06-11 22:29:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Har just sett på film. Hade verkligen sett fram emot att se denna filmen och fick äntligen tillfälle då jag skulle var ensam hemma ikväll. Men den var inte alls så bra som jag väntat mej. Visst hade den sina roliga stunder men filmen var över lika fort som den startade och däremellan kunde man gissa sig till det mesta som skulle hända.




Nu sitter jag här och är otroligt trött. Maken befinner sig några hundra meter härifrån i regnet och jag önskar att skolavslutninsfesterna var slut så att han kunde komma hem och hålla om mej tills jag somnar.
Det har varit en intensiv dag idag. Rolig, trevlig men väldigt intensiv. Känner att jag är värd en god natts sömn. Hoppas Mira tycker likadant bara.

Natten till idag sov Mira förbi klockan två, tiden som blivit hennes nya mattid på nätterna. Självklart vaknade jag klockan tre och fick lov att gå på toa. Gissa om inte Mira vakande av att jag knarrade i golvet. Typiskt. Jag är så trött på att hon inte kan sova hela nätterna. Jag vet ju att hon kan, hon gör det ju ibland. Heller gå upp kl sex på morgonen än att sova till klockan sju men få lov att gå upp en gång på natten.

Nog snackat nu. Dax att sova... med eller utan man.


Gäller köpförbudet även REA? :)

2009-06-11 13:53:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lindex startar sin sommarrea idag. Det är sådana här gånger det är extra svårt att hålla i plånboken. Det återstå att se om jag klarar av att hålla mej därifrån nu när jag ska ner på stan och fika med Malin, Maja o Lena.

Min uppgift som "tvillingmamma" gick bra. Tjejerna skötte sig exemplariskt och lekte jätte bra. Nu ligger dom här brevid mej i varsin vagn och sover. Varför är en lång historia som jag skippar att berätta:)

På tal om nåt helt annat så missade jag Grey´s säsongsavslutning igår. Sorgligt värre. Nu bara måste jag hålla mej hemma så att jag kan se på det på söndag när reprisen går. Som ni vet så kan jag aldrig hålla mej från att gå in på den amerikanska tv sidan och läsa i förväg vad som händer... så jag vet faktiskt lite vad som händer i avsnittet. Men det är inte alls samma sak att läsa om det som att se det på riktigt.

Nu ska jag packa väskan som jag ska ha med ner på stan och sen är det bara att invänta att Jenny kommer tillbaka från sitt ärende.

Vi har en stjärna på jorden

2009-06-11 09:10:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår satt jag och maken uppe sent och tittade på nästan alla videoklipp som han spelat in på mobilen. Självklart var det Mira som var huvudpersonen i de flesta. Åhh va vi skrattade. Ni som inte känner Mira har verkligen missat nåt. Hon är en stjärna. Vår stjärna. Jag inser att jag är ganska partisk... men hon är verkligen en skön unge.

Mira har alltid varit så grymt energisk och glad. Redan när hon bara var någon månad så busade hon o tokade sig. Nu när hon går omkring hela tiden är det svårt att komma ihåg hur hon var när hon knappt kunde stå eller tom inte ens sitta. På tal om gå så har det hänt massor de sista tre dagarna. Nu går hon hela tiden. Det är fortfarande vingligt men hon ramlar inte alls lika ofta längre. Och skillnaden nu är att hon vill gå. Igår försökte hon tom springa, vilket slutade med ett trill på näsan.

Jag ska lägga in någon film på vår stjärna senare idag. Igår när jag försökte krånglade kameran så klart.

Nu är det dax att bege sig till Jenny och hennes Debora. Jag ska agera tvillingmamma i en timme nu på förmiddagen. Ska bli spännande att se hur det går. Förhoppningsvis är tjejerna snälla mot mej och varandra.

Mystery shopper

2009-06-10 13:35:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och Mira vart ute på vift hela förmiddagen. Vi ska ha avslutning med dansgruppen ikväll så jag började morgonen med att åka till Maxi och handla in kvällens mat. Tänkte bjuda på varm smörgåstårta och sen blir det exotiskafrukter o glass till det. Visst låter det smarrigt:)

Idag har jag gjort en rolig grej. Jag har vart mystery shopper i en butik i stan. Får inte tala om vilken butik jag varit i tyvärr. Mystery shopper innebär att man är anställd av företaget för att gå dit och handla som en vanlig kund men sen ge betyg på mottagandet, butiken och säljarna. Efter ungefär 1 min kändes det som att säljaren listade ut att jag var en mystery shopper och efter det betedde han sig exemplariskt. Onaturligt trevlig, gjorde allt perfekt och sa de rätta sakerna. Jag kände mej som Julia i Pretty Woman då hon har 100 säljare som fjäskar för henne. Ser ni scenen framför er? Ja, så kände ja mej iaf. Jag satt där på stolen och provade mina skor och hade jag inte plockat upp skon själv så hade säljaren säkert börja snöra på mej dom också. Så fjäskig var han.
Jag köpte iaf ett par skor och insåg när jag kom ut att jag log. Kommer absolut att köpa skor där igen. Otroligt kunnig och trevlig peronal... om än fjäskig och inställsam.



På guldfynd har vi också mystery shoppers. Dom kommer en gång i månaden och ger betyg på hur man beter sig som säljare osv. Jag lyckades alltid få dessa personer när jag jobbade. Inte en enda gång har jag lyckats lista ut vilka dom är. En gång fick jag suveränt betyg och missade bara på en grej vid kassan. En annan gång var jag tydligen för tyst och okunnig. Väldigt tråkigt att höra en sådan sak. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa mystery shopper. Dom kanske peppar mej lite att alltid göra mitt bästa o andra sidan älskar jag mitt jobb och försöker alltid vara glad och trevlig o ge det där lilla extra till varje kund. Känns lite löjligt att bli betygsatt på det där viset. Det mesta handlar ändå om hur kunden upplever det och det beror ganska mycket på personkemi om det blir positivt eller inte.
En mystery shopper är ju också ganska tråkig som kund oftast då de inte får leda samtalet alls och inte ens tala om vad dom vill ha så länge inte jag frågar.

Men idag var det iaf roligt att själv va den som betygsatte. Jag hoppas att säljaren får ett gott betyg i slutänden, för det är han iaf värd. Han lyckades tom sälja på mej en rengöring till skon. Jag som hatar merförsäljning och i vanliga fall alltid tackar nej till varor som finns framme vid kassorna.

Fram med symaskinen och bort med allt damm...

2009-06-08 11:26:20 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Jag har fått värsta suget att sy barnkläder. Hur svårt kan det egenligen vara att sy en singoallatop/tunika eller en kjol? Dax att gå på tyg och mönster jakt o så sätta igång. Jag kan ju inte annat än att misslyckas:)

Nu när jag inte får shoppa längre heller så kan det vara bra med en extra sysselsättning.

Mitt enda problem är mitt tålamod. Jag har värdelöst tålamod. Det räcker att tråden hoppar ur nålen en gång och jag ger upp på en gång. Jag hatar om det inte går vägen på en gång.
Så mitt första plagg måste vara något väldigt enkelt. Något som jag bara inte kan misslyckas med. Någon med tips och erfarenheter?


En shoppaholic tar paus...

2009-06-08 09:50:53 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Jag har gjort en överenskommelse med mej själv och maken. Jag ska inte shoppa några kläder till mej själv på hela sommaren. Först pratade jag om att inte köpa nåt mer än det allra allra nödvändigaste (Typ underkläder, skor) på ett helt år. Men jag inser att för en shoppaholic som mej så blir det alltför svårt. Jag börar med sommaren. Det är alltså 4 mån om vi drar ut på det hela september också. Min budget kommer alltså minskas med x antal hundralappar o så får jag som present unna mej en resa till hösten om jag klarar det.

Om jag kollar igenom mina garderober (Ja, jag har flera, Får inte plats i endast en) så inser jag att jag har jätte mycket fina kläder. Många plagg som inte är använda mer än någon enstaka gång. Med ett skärp i midjan eller en sjal runt halsen kan man fixa till den allra tråkigaste toppen. Så min plan är att återavända mina gamla kläder som ligger och skräpar. Om jag efter de här månaderna fortfarande har plagg som jag inte använt så har jag ju en stor anledning till att fortsätta min spara period hela vintern också.



Jag tror att detta kommer att bli nyttigt för mej. Det kommer att bli tufft. Jag älskar verkligen att gå i butiker och kolla in de senaste plaggen. Jag älskar att köpa nya fina grejjer. Jag älskar mode.
Knepet är nog att inte ta promenad vägen förbi stan. Helt enkelt sysselsätta sig med andra saker än att gå i butiker. Tur ändå att jag har Mira som jag måste handla till. Hon växer ändå ur sina kläder och måste ha nytt med jämna mellanrum. Det kommer bli min räddning.

Så hjälp mej nu. Hjälp mej hålla i plånboken och framförallt, sysselsätt mej så jag inte går i butiker! :)

Makeover...

2009-06-07 21:47:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag saknar Photshop!

Jag är desperat!

Kollade just in på min framsida på bloggen och inser att ni måste ju ha tröttnat för länge sen, precis som jag. Verkligen dax nu att göra om lite här inne.

Nya bilder, ny design och lite nya färger.

Håll ut. Snart kommer det. Med eller utan Photoshop!

Valtider...

2009-06-07 21:20:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ibland blir jag lite för djup... jag har liksom mina tanke stunder då hjärnan styr mej lite dit den vill av sig självt.
Måste spinna vidare lite på mitt förra inlägg... så att jag kanske kan släppa detta sen.

När man får barn förändras ens prioteringar lite. Iaf gjorde mina det. Mina behov och känslor hamnar lite i bakgrunden medans Miras behov är det som får styra. Frågor som "Ska vi åka på semester i sommar?", "Ska vi beställa pizza eller laga nyttig mat själva?", "Ska vi vara med på grillfesten även om det blir sent innan vi kommer hem?", "Vad ska jag jobba med?". Frågor både stora och små styrs av Miras rutiner och behov. Ibland kan man frångå rutinerna och vara uppe sent en kväll för att "vi känner för det" även om Mira kanske skulle behöva vara hemma och sova. Så lever vi. Vi styrs av Mira men hon är också en del av oss, en del av vad vi väljer att göra och vill göra.
Jag tror att barnen mår bra av att bli en del av våra liv och att vi inte ändrar allt vad vi är och gör och lever efter barnen helt och hållet. Jag tror inte att Mira blir förstörd för resten av livet om hon får vara uppe lite senare en kväll eller äta en bit tårta trots att hon bara är 1 år.
Barn behöver trygghet men det behöver inte betyda stenhårda rutiner som aldrig får brytas. Det är min åsikt.

Men ibland kommer man till situationer där det är riktigt svårt att välja väg. Hur långt är jag villig att lägga ner mina egna intressen och behov för att mina barn ska få det allra bästa? Jag tror att om jag sysslar med nåt som gör mej glad och om jag är frisk och tillfredställd så blir jag automatiskt en bättre mamma. Jag blir ingen bra mamma när jag lagt ner allt mitt eget för att vara mina barn till lags.
Samtidigt vill jag självfallet göra allt för Mira, jag vill att hon ska ha det bästa. Bo på det bästa stället, umgås med de bästa personerna, gå i den bästa skolan och alltid ha det bra. Jag önskar att jag kunde skydda henne mot allt ont i livet och allt som skulle kunna göra henne ledsen. Ju mer jag tänker på det inser jag att jag aldrig kommer att kunna göra det. Jag kommer inte att kunna skydda henne från allt. Vissa saker måste vi alla gå igenom. Oavsett vart vi bor eller vad vi gör.

Det svåra med val är att få alla nöjda. Det svåra med mina val är att bestämma vem som ska bli mest nöjd.

Tillbakablick...

2009-06-07 20:41:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår pratade jag med en av mina bästa vänner på telefon. Riktigt sent samtal blev det, speciellt med tanke på att vi är mammor båda två och i vanliga fall är dödströtta redan vid kl åtta på kvällen. Tror klockan blev 22.30 innan vi lade på luren, lagom till maken kom hem från jobbet. Som vanligt när vi kommer igång så pratade vi om allt mellan himmel och jord men en del fastnade verkligen i mitt huvud och jag har gått och funderat på det hela dagen.

För det första är det bara någon ynka månad kvar tills hela familjen flyttar till Singapore. Lägenheten är nu klirrad och klar och verkligheten kom ikapp mej som en otäck blixt på en klarblå himmel. Dom ska verkligen flytta! Lämna mej ensam här i kalla sverige i minst ett år. Jag träffar inte min käre vän så speciellt ofta nu heller med tanke på att vi bor över 40 mil ifrån varandra. Men att inte kunna träffas på ett helt år, inte ens kunna ringa varandra utan att räkningen stiger i högan sky det är skrämmande, sorgligt och otroligt trist. Kommer att sakna hela familjen jätte mycket! När de kommer hem igen kommer tjejerna att vara drygt 2 år och kanske inte känna igen varandra längre (Det skiljer bara 10 dagar mellan Sigrid och Mira). Tänk va mycket som kommer att ha hänt på ett helt år. Vi får ta igen allt bus då. Träffas så ofta att vi hinner tröttna på varandra:)

Vad pratade vi om nu då? Vi pratade om hur det var förrut när vi båda bodde hemma, vi pratade om vår livsituation just nu men även om framtiden. Kommer vi någonsin att bosätta oss i samma by igen? Kommer våra tjejer att växa upp tillsammans och kunna leka lika ofta som vi gjorde? Massa frågor utan svar.

Jag ska erkänna för er att jag är livrädd för att flytta tillbaka till Dalarna. Önskar verkligen att Mira fick växa upp på samma sätt som mej. I den tryggheten som finns där uppe. Leka med barnen till mina vänner, mitt gamla gäng. Jag önskar att hon också fick chansen att hamna i ett så gott kompisgäng som jag hade. Vara uppe sent på kvällarna, cykla hit o dit utan rädsla för våldtäcktsmän o elände bakom varje hörn. Jag önskar också att hon fick växa upp med släkten runt omkring sig. Jag ser ju hur hon lyser upp varje gång vi bor hemma hos mormor o morfar, hon älskar det! Älskar uppmärksamheten och friheten.
Men sen har vi de negativa sidorna. Negativa för mej. Anledningarna till att jag får panik bara jag tänker på det. Kanske är jag självisk... för min familj skulle älska det. Dom skulle leva livet och trivas som ett fiskstim i medströms... men inte jag. Jag skulle sitta där hemma i vårt hus som behöver renoveras och aldrig blir klart, utan jobb och 20 kg tyngre.

Negativ? Jag? Näää...tycker du? ;)

Grattis Sverige!

2009-06-06 11:54:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev några avsitt One Tree Hill och lite slö tittande på tven igår. Något mer avancerat än så orkade jag inte hitta på. Mira vägrade sova på eftermiddagen så kvällen var inte den roligaste med en grinig och trött liten Sessa. Kan lova att hon somnade utan problem på kvällen sen iaf och jag kunde fortsätat i lugn o ro med tvätt och Såpa tittande:)

Idag jobbar Maken fram till tre så jag och Mira roar oss själva. Jag har just vart ute på en promenad. Packade med min mp3 spelare och första skivan i Stieg Larssons Män som hatarkvinnor ljudboken. Jag hoppas verkligen att boken blir bättre än så här för annars klarar jag inte av att lyssna på hela. Den är fruktansvärt seg i början. Snälla, nån som läst den som kan peppa mej att fortsätta???

Ikväll är det fotboll på tven. Gissa hur sugen jag är på det!? Tur att jag har min dator som jag kan rymma till.
Önskar er alla en toppen lördag o trevlig nationaldag. Firar ni på nåt speciellt sätt?

Här är det som sagt inte ens en tårta inplanerad:)

Fast i såpa träsket

2009-06-05 08:55:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mira fick lite feber igår iaf. När hon vaknade efter förmiddagsluren var hon lite varm och sen höll det i sig till kvällen. Men det blev aldrig några höga gradantal. Idag mår hon bra förrutom att hon vaknade alldeles för tidigt och har sedan dess varit jätte kinkig. Hoppas hon blir lite gladare efter att hon sovit förmiddag.

Idag har jag inga planer mer än att tvätta. Det blev ingen tvätt igår iaf... bestämde mej för att ta en heldag i dag istället.

Det är fredag idag va? Känns verkligen inte så. Maken jobbar ikväll så jag vet inte alls vad jag ska sysselsätta mej med. Blir några avsnitt One tree hill kanske:) Jag fick säsong 5 & 6 av syrran o brorsan när jag fyllde år. Såg flera avsnitt igår kväll o känner att jag är fast nu. Känns ju lite pinsamt att erkänna att jag faktiskt gillar den serien.

Vad har ni för planer till helgen?

Lyxvilla... in my dreams

2009-06-04 11:31:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Bvc besöket gick bra igår. Läkaren kollade lite snabbt på om hon kunde stå??? och om hjärtat lät som det skulle. Allt såg bra ut och förkylningen satt uppe i halsen och inte längre ner så hon fick även sprutorna. Stackarn grät helt förtvivlat. Man känner sig som jordens största svin!

Jag beredde mej på feber och jobbig natt i natt och laddade upp med alvedon. Snacka om att jag blev förvånad när jag vaknade kvart över sju av att Mira lät. Hon vaknade inte alls i natt och ingen feber hade hon i morse heller. Nu är det bara att hålla tummarna att hon inte får något under dagen.

Vi har just vart ute på en promenad. Stötte ihop med min chef som även hon är hemma på mammaledighet. Hon berättade att de just köpt hus. Kakelugnar, massa rum, renoverat o fint, relax avdelning och inomhus swimmingpool. Ja, det vore nåt det. Blev ju en aning avis må jag säga. Tänk att ha en egen motionspool...snacka om rast o fin rumpa man skulle få då;)
Vågade inte fråga vad de gett för det... man jag antar att det var x antal miljoner. Kanske inte det vi kan satsa på det första vi gör efter att ha bott i en liten lägenhet.

Nu vaknar min lilla ängel så dax att rusa till undsättning.

Resten av dagen ska jag tvätta. Vad har ni för er?

Dax för spruta...

2009-06-03 09:12:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi en mysig kväll med tjejgänget. Jag bjöd hit några tjejkompisar på Mary Kay party. När Konsulten packade väskorna och gick härifrån satt vi alla med babyrumpehud på både armar, händer och ansikte. Jag har aldrig testat Mary Kay innan så jag blev verkligen positivt överraskad. Så positivt överraskad att jag tom funderar på att bli konsult för företaget. Skulle tycka att det vore en riktigt kul vid sidan av grej. Kanske kan man med lite tur och vilja komma så långt i företaget att man kan jobba med det på kanske halvtid?

Igår var Mira även på sitt första tandläkarbesök. Hon var så dukitg att hon fick en tandborste och en tandkräm:) 7 tänder har stumpan nu... Och fler är det nog påväg inom kort verkar det som.

Idag är det dax för BVC besök/läkarbesök. Mira ska få sin ett års vaccinations spruta och sen blir det vägning och mätning som vanligt. Ska bli riktigt kul att gå dit denna gången... förrutom sprutan. Jag hoppas verkligen att det går fort och att hon inte blir jätte ledsen. Sen är det bara att hålla tummarna att hon slipper feber och så efter sprutan.

Nu ska jag gå och klä på mej. Fick sovmorgon till klockan åtta idag så jag sitter fortfarande i nattlinnet. Blir lika lycklig varje gång när maken säger hejdå och Mira fortfarande sover...det händer inte alltför ofta nu för tiden. Tiderna då hon sov till halv nio är för länge sedan förbi.

Underbara sommar!

2009-06-01 14:02:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag och Mira har haft en helt underbar förmiddag. Prinsessan blev lite gnällig redan kl nio i morse, trots att hon tog sovmorgon till klockan åtta. Jag tog då beslutet att gå på en promenad i sommarvärmen och hoppas att Mira skulle va lite nöjdare med det. Vi tog en sväng längs med strandpromenaden och njöt av solen. Vid stranden var det flera som redan badade. Fy va kallt det såg ut! Nä, något bad blir det inte för mej än på några veckor.

När vi gått en halvtimme började Mira gäspa så jag fällde ner henne till liggande och hon somande ganska snabbt efter det. Då gick jag till parken o så satte jag mej mot en björk och läste. Det var så mysigt att sitta där i solen med en bra bok och vagnen ståendes brevid mej. Det är livskvalitet det. (Mira sov 2½ timme!!!)

Nu har vi käkat lunch och Mira leker för fullt på golvet. Jag passar på att kika in här några minuter innan Sötisen vill ha min uppmärksamhet igen. Stackars lilla tjejen fick verkligen en rejäl förkylning. Näsan rinner konstant o så hostar hon på nätterna. Bara att hoppas att det inte blir värre iaf.

Nu ska jag städa lite här hemma innan maken kommer hem. Sen bär det av på storhandling... det har på något konstigt sätt blivit tomt i kylskåpet under helgen.

Morsdag igår...

2009-06-01 08:27:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår var det morsdag. Min första morsdag där även jag blev extra uppmärksammad.
Förra året behagades Mira komma till oss 2 dar efter morsdag... otroligt dåligt tajmat:)
Jag fick en bok och en härlig kväll tillsammans med familjen och miras gudföräldrar. Vi grillade, pratade och spelade kort.

Även jag har en mamma. En fantastisk sådan. Hon borde bli firad varje dag egentligen. Utan mamma skulle jag inte ta mej långt i livet. Det är bara hon som står ut med mina klagovisor och som kan råda bot på det mesta. Det är en sorg i mitt hjärta varje dag att vi bor så långt ifrån varandra. Nu dröjjer det tex ända till v 28 innan vi ses igen. Det är verkligen en evighet tills dess.

Tack för att du alltid finns där mamma!



Hittade ingen bild på enbart min mamma. Dom bilderna ligger i gamla datorn fortfarande.
Men den här bilden är så fin tycker jag att den är perfekt att visa er.