Inte på humör

2012-05-29 11:42:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag försöker muntra upp mig själv med de söta bilderna på barnen från marknaden vi var på i fredags. Tyvärr hjälper det inget vidare.
Vi har verkligen haft en toppenhelg. Kunde inte ha blivit bättre. Mira har firats i dagarna tre och hon blev så glad över både kalas och presenter.
Idag känner jag mig som överkörd av ett tåg. Klockan ringde klockan sex och då var det bara att kasta på sig kläder och väcka barnen för att hinna köra dem till förskolan innan personalmötet började. Nu är jag hemma två timmar innan mitt riktiga jobbpass börjar... Jobbar stängning idag.
Vet inte riktigt vad som hände med mitt humör när jag vaknade. Känner mig deppig och trött. Inget känns roligt och jag vill bara lägga mig i sängen och sova tre timmar. Ibland hatar jag de kvinnliga hormonerna!

Marknad, födelsedagsbarnet och familjemys

2012-05-26 20:43:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter inne hos mina två underbara. Båda har just somnat och snusar så gott. Jag sitter kvar en stund bara för att njuta av stunden.

Igår var vi på marknad i stan. Mycket lyckat. Barnen fick äta sockervadd och åka karusell. Allt var så där mysigt som i drömmen. Även jag hann göra några shoppingfynd.

Under eftermiddagen igår hade vi kalas för lillstrumpan. Härligt att ha några barn med föräldrar på besök. Mira var så nöjd efter kalaset! Tack vänner för att ni kom!

Idag har jag jobbat en sväng och sedan fördrivit resten av dagen med barnen, min familj och mormor. Underbart att ha besök över helgen.

Imorgon blir det kalas hela dagen lång! Fyra år. Kan inte fatta det. Jag ska nu sätta mig och slå in paket samt hejja fram Loreen i tävlingen. Hejja Sverige!


Middag med kollegor

2012-05-23 23:25:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Inte helt fel att åka ner på stan, slå sig ner på en mysig restaurang, äta god mat och skratta med bästa kollegorna en sådan här kväll. Huvudvärken har hållit sig låg och kvällen har varit toppen!

Idag har det verkligen varit sommar och helt underbart. Trots att jag jobbat så har jag hunnit med att njuta av solen jag med (man hinner mycket på en timmes lunch).

Imorgon blir det jobb och lite kalasdörberedelser.


Majmånad

2012-05-20 09:35:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Godmorgon kära söndag!
Sitter här på vår nya imac och skriver mitt första inlägg här på bloggen. Ni kan inte förstå hur underbart det är med en ny dator som inte låter och går segt som en snigel. Att det också är en stor skärm och en stationär dator är helt underbart. Ett steg mot att försöka underlätta för nacke och axlar.
Detta med bloggen ligger lite på hyllan just nu. Jag skriver de gånger jag orkar och har något att säga. Mitt mående har inte varit det bästa på sistone och all energi går till att stå på benen, orka jobbet och det vardagliga.
Mycket händer/har hänt nu i maj. Kalas hit och dit, några resor, mycket jobb och väntan på sommar. Vårt lilla charmtroll på bilen ovan fyller fyra år nästa vecka, vilket givetvis ska firas!
Barnen har blivit så stora. Jag hinner aldrig uppdatera om deras utveckling längre... men de växer verkligen så det knakar. Är det bara jag som undrar vart mina bebisar tog vägen?
Nu ska jag sätta på en kopp kaffe. Vi är alla lite sega idag och Theo väckte oss alldeles för tidigt.

Idyllen på marknaden

2012-05-14 11:09:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Jag och min vän Malin träffades på fredag eftermiddagen för en liten playdate tillsammans med barnen.

Efter en fika bestämde vi oss för att ta oss ner en sväng på marknaden nere i centrum. Vi förberedde barnen och berättade att de kunde få köpa en varsin ballong och ev åka karusell. Vilken mysig eftermiddag vi skulle ha!

Sen började det gå utför...
När vi satte oss i bilen började det dugga. Väl nere på marknaden så hade regnet eskalerat och bjöd nu på ett hällregn. Hellre godisdregn på marknad än spöregn!
Vi fick springa in med alla barnen (jag två barn och Malin tre) och stå och vänta utanför Willys på att det skulle sluta regna. Hur roligt tror ni barnen tyckte att det var!? De små tvillingarna blev hungriga, de stora barnen otåliga. Efter mat, inköp av muta (klubba) och en stunds väntande så gick vi ut igen. Just du duggade det men det tog inte många minuter förrän det spöregnade igen. Vid det laget hade vi tröttnat och rusade fram och tillbaka för att hitta ett stånd som sålde ballonger så att vi kunde ge oss iväg hem igen. 
Vi var totalt dyblöta allihop. Med ballongerna i händerna gick vi sedan ner i garaget för att åka hem igen. 
...Då kom utbrottet. Mira blev helt förkrossad för att jag glömt att de skulle få åka karusell. Upp igen och ut i hällregnet. Vid karusellerna satt en biljett kille och log åt oss. Han kan inte ha fått många biljetter sålda den dagen. Betala och så upp i karusellen. Spöregn fortfarande. Barnen nöjda och glada. 

När vi väl klev av karusellen och började gå mot bilen igen så slutar det helt plötsligt regna, molnen spricker upp och solen lyser. Vem är det som väljer att driva med mig på det viset!?  

Jag insåg än en gång att tanken på marknad tillsammans med barnen är mer idyllisk än verkligheten.
Finns det någon som åker på marknad med barn och åker därifrån utan ett endaste utbrott/gräl/olycka eller tålamodsbeprövande händelse?

Sjukstuga

2012-05-14 10:56:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag älskar att vakna först av alla och få göra mig iordning i lugn och ro, sitta vid datorn en stund och inte höra något annat än fåglarnas kvitter och datorns surrande. Idag blev det just en sådan morgon. Det har varit en intensiv helg för barnen så de tog en sovmorgon idag och jag fick väcka dem klockan åtta.

Nu har jag just druckit min första kaffekopp och njuter än en gång av det tysta huset och datorns surrande (trots att datorn låter som en traktor och överröstar all form av aktivitet utanför fönstret). Jag är hemma och sjukskriven idag. Förskylning som satt sig i hals, näsa och ork. Orkar knappt gå uppför trappan till övervåningen. Huvudvärken är som ni kanske förstår ännu värre och igår var jag liggandes större delen av dagen. Jag har tur som har en Man som tar hand om barnen utan att klaga.

Lugn dag idag alltså och jag funderar på att åka och hyra mig någon film.

Smile

2012-05-10 07:53:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag behöver jag lite uppmuntran. Hittade då denna bilden och kan inte låta bli att le åt mitt lilla bustroll. Jag bad honom le lite så att jag kunde ta en bild. Alla definierar vi "lite" olika.

Hemska huvudvärk. Humör i botten. Förkyld. Det kunde ha varit bättre...


Vårkänsla

2012-05-08 09:23:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag och barnen plockade vitsippor efter förskolan. Så härligt att se hur barnen myser när de går omkring i skogen.

Jag har jobbat massor hela dagen. Några bilder hittar ni i sybloggen.

Imorgon har Mira fått tid till att kolla öronen hos farbror doktorn. Då ska vi äntligen få reda på om hennes hörsel är nedsatt eller ej.
Håll tummarna att det går bra.


Biobesök och annat underbart

2012-05-07 13:48:51 Personligt
» Kommentarer(0) «


Avslutade födelsedagen med underbart god mat hos syrran och ett trevligt biobesök. Jätte mysig film! Se den! "lucky me" heter den.

Tack Sis för att du förgyllde min dag!


Lovely armband

2012-05-06 10:48:49 Shopping
» Kommentarer(4) «


Detta armbandet fick jag av min käre make. Fint va!?


Happy birthday to me!

2012-05-06 10:44:05 Personligt
» Kommentarer(1) «


Vaknade av underbar skönsång, jätte fina presenter och då ett huvudvärksfritt huvud. Bättre morgon kan man inte få. Nu sitter jag och dricker en styrkande kopp kaffe innan butiken ska öppnas.

Idag är en bra dag för det är min födelsedag!


Jobbhelg

2012-05-05 13:35:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Denna helgen är min jobbhelg. Min huvudvärk är helt galet vidrig och jag har fördrivit min lunchrast på Apoteket för att ladda upp med div tabletter.

Imorgon fyller jag år. Ännu ett steg mot trettio. Man är ingen ungdom längre!


Stolt

2012-05-04 14:07:23 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Idag har jag varit otroligt effektiv. Stolt över mig själv och tycker vi är värda att sluta jobba lite tidigare och istället åka till några kompisar och leka i eftermiddag.

Före och efter bilder


Eko eko

2012-05-04 10:58:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Här ekar det tyst. Jag har aldrig tid att sitta vid datorn längre. Har försökt blogga via mobilen i flera dagar men det vill inte funka. Testar igen nu och hoppas ni kan se min vink.

Bjuder på en söt bild på theo och en av hans bästa vänner.