Längtan

2011-02-28 23:00:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den här dagen har gått i hundrasjuttio. Maken börjar nya jobbet imorgon och idag var därför sista vardagen som vi hade tillsammans på långt tid framöver. Vi passade därför på att utföra en massa ärenden på stan plus att vi hälsade på några goda vänner vi alltför sällan träffar. Hos Jenny och Josef bjöds det på födelsedagstårta och barnen lekte lite innan vi begav oss hem till Emil och Louise för ytterligare en fika och massa lek. Mira var sådär lagom speedad av sockerchock när vi kom hem och kunde inte sluta prata om sina vänner som hon lekt med under dagen. Konstigt nog somnade hon ändå ganska snabbt när hon väl fått prata ut om sina äventyr.

De sista orden hon sa var "Snart träffa Debora, Ella, mormor och morfar."
Vår lilla tjej börjar blir så stor och medveten. När mina föräldrar åkte hem igår blev hon helt förkrossad. Hon grät och slogs och var allmänt arg hela dagen igår. Det enda hon pratade om var när hon skulle få träffa mormor och morfar igen och om vi kunde åka dit med bilen. Jag kan lova er att det sved i mitt härta att se lillstumpan så ledsen. Sådana gånger önskar jag att de långa långa milen mellan oss och mina föräldrar kunde förvandlas till metrar. Även idag har Mira varit lättstött och ledsen från och till. Tyvärr gissar jag att det inte direkt kommer att bli lättare med avskeden ju äldre hon blir.

Imorgon ska jag syyyy en massa. Måste komma ikapp med en hel del beställningar. Det märks att det börjar gå mot vår.... and I love it!

NU ska jag joina resten av familjen och hoppa i säng även jag. Var så skönt bara att sitta här helt ensam i ett helt tyst hus.

Godnatt vänner.

Jobblördag med en bra avslutning

2011-02-26 11:59:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Om en timme börjar jag jobba. Börjar lite senare idag och jobbar fram till stängning... nästan.

Mina föräldrar tog Mira med sig och drog till syrran medans jag jobbar. Maken och Theo ska ha en tjejfri eftermiddag här hemma. Skönt för dom!?

Ikväll ska vi laga god middag. Vi blir fullthus med besök av mina föräldrar plus syrran och sambon. Det blir nog en kul kväll med både mat, pussel och melodifestival.

Måste ju berätta att det löste sig med alla paketen igår. De fanns på plats trots att jag inte fått några avier. Tydligen något problem med telia och smsavisering. Nu har vi alltså en komplett syskonvagn som jag ska ut och testköra imorgon. Lovar att återkomma med bilder då.

Dax för lunch och sedan off to work.

Trevlig helg!



Syskonmys på golvet:)

Dumma post!

2011-02-25 12:24:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Suck, jag blir så matt. Just nu har jag problem med tre paketleveranser. En är spårlöst försvunnen och finns inte någonstans, en ska levereras i brevlådan men kommer aldrig trots att det var en vecka sedan det skickades, den tredje har kommit fram till postombudet men jag får aldrig någon avi med koder så att jag kan hämta ut det.

Hur stor är egentligen chansen att man har problem med tre paket samtidigt!? Det kan bara vara jag som råkar ut för sådant.

Om några timmar dyker mina föräldrar upp så jag hoppas det kan liva upp vår tillvaro lite. Jag tänkte "dumpa" barnen på dem och åka och handla samtidigt som jag löser mina paketproblem. Ni kan väl hålla en tumme att paketen finns på posten som de ska.

Jahapp, då var det lönehelg och jobb igen på lördag. Vad ska ni hitta på?

Massor av mössor

2011-02-24 20:58:01 Syhörnan
» Kommentarer(1) «




  

 

Torsdagkväll

2011-02-24 20:50:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «



En mysig bild från vår tur till lekparken igår.

Nu sitter jag här mätt och belåten efter mat och smidig läggning av barnen. Maken är på föreläsning ikväll så än så länge är jag ensam hemma.

Imorgon är en rolig dag för då kommer mina föräldrar och hälsar på över helgen. Mira har väntat och väntat och tjatat om att mormor och morfar ska komma hit i över en vecka. Morgondagen kommer att bli en lång dag innan de dyker upp. Tur att vi har lite städning att göra så att vi kan hålla oss sysselsatta till eftermiddagen.

Jag är trött. Väldigt trött. Blir inte mer uppdatering än så här.




Friskförklarade

2011-02-24 12:17:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en riktigt mysig förmiddag. Vi började morgonen med ett besök till tandläkaren med Theo. Ett årskontroll. Jag tog beslutet att friskförklara honom idag. Prickarna har torkat helt nu och det kliar inte längre.

Efter tandläkarbesöket åkte vi hem till en vän och hennes två barn. Vi lekte, fikade och pratade. Det märktes på Mira att hon tyckte det var roligt att äntligen komma hemifrån och leka lite. Perfekt också att träffa någon som precis hart vattkoppor. Absolut ingen risk att smitta varandra helt enkelt.

Eftersom vi varit borta hela förmiddagen har allt blivit lite förskjutet. Theo ligger nu och sover förmiddag. Mira sitter och lägger pussel och jag sitter här. Jag ska ta tag i lunchen nu sedan bär det av igen mot jobbet på utvecklingssamtal. Intressant att ha utvecklingssamtal när man inte jobbat på riktigt på 3 år:)

Hoppas ni får en fin torsdag!

Pyssel och invigning nya vagnen

2011-02-23 11:58:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Just nu ligger Theo ute och premiär sover i vagnen. Han verkade inte ha något emot att sova i en ny vagn iaf utan somnade på två sekunder.

Tänkte att vi skulel gå ut och gå en sväng med vagnen efter lunch. Både jag och barnen behöver lite frisk luft. Vi får nog chansa att gå till lekparken och hoppas att det inte är någon där som vi kan smitta med vattkoppor. Så länge Theo sitter i vagnen så borde det ju inte smitta tycker jag. Plus att de flesta kopporna torkat nu och då ska det ju inte smitta längre sägs det.

Jag har roat mej med att trycka lite namntryck på mössor nu medans Theo sov. Mira har suttit brevid mej och målat vattenfärger. Det är bra mysigt att sitta o pyssla med dottern en solig dag som denna.


Nu ska jag äntligen berätta...

2011-02-22 19:41:33 Shopping
» Kommentarer(9) «




Vi har fått en ny familjemedlem. En ny vagn. Igen. Ni vet min ångest över att jag sålde syskonvagnen precis när vi fick reda på att vi fick förskoleplats en bit hemifrån och skulle bli tvugna att gå dit vid lämningar och hämtningar. Jag insåg ganska snart att Mira aldrig skulle orka gå de 2 km dit (I backar upp och ner), inte heller skulle hon kanske orka att stå på bräda den långa biten heller.

SÅ... Vi köpte en ny vagn.

Denna gången är jag (vi) stolt ägare till en Phil & Ted Vibe. Syskonsitsen har vi inte fått hem ännu men den kommer också. På denna vagnen sitter syskonet ungefär där ståbrädan sitter (precis snett under den stora sitsen.



En bild på vår andra vagn (också den ny sedan en månad). Mira vinkar glatt hejdå till denna som vi nu tänker försöka sälja igen. Jag har verkligen varit nöjd med den om det inte varit för den lilla detaljen att det är en singelvagn. En babytravel liverpool.



Nya pärlan.

Nästa gång jag köper en vagn kommer det att vara en liten sulky som vi kan ha i sommar när/om vi ska på semester. Känns som att det kan vara smidigt att ha en varsin vagn till barnen om det är så att vi är ute hela familjen på äventyr. (Eller så är det bara en ursäkt jag har att köpa ännu en vagn. *harkel*)

Lekstuga

2011-02-22 13:13:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag är det betydligt gladare miner från min lilla älskling. Det gör mej glad att han är på bättringsvägen och kan leka och vara glad igen. Han är fortfarande prickig från topp till tå, skillnaden är att nu börjar de torka ut och verkar inte klia lika mycket längre.
För både Mira och Theo var tredje dagen den värsta. Kan jag ju varna er alla som har vattkoppor framför er.


Just nu sitter båda barnen och leker tillsammans i lekrummet. Jag vill inte ens störa när man hör hur bra de leker. Det brukar räcka med  att jag visar mej så har jag förstört leken och någon av dem kommer springande emot mej.

Idag kommer det efterlängtade paketet som jag pratade om redan innan helgen. Galet vad segt det är att skicka med schenker ibland.

Ikväll kommer jag att beställa hem lite nya tyger. Vill ni vara med och tycka och tänka så är det bara att lämna en kommentar eller maila mej. Vilka tyger vill ni se mer av i vår!? Vilka färger gillar ni?


Nytt på bloggen

2011-02-21 22:03:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Visst har maken fixat en fin blogg åt mej idag!? Ni som inte kan se de nya bilderna får trycka f10 så bör det uppdateras.

Ikväll har jag varit iväg och storhandlat mat. Jag gick även en runda i några butiker för att leta ryggsäckar till förskolestarten. Det är helt omöjligt att hitta några söta/roliga ryggsäckar när det inte är skolstartsäsong. De som jag hittat är för små tyvärr.
Det slutade med att jag hamnade här vid datorna framför Tradera för att ev lyckas bättre i mitt ryggsäcksletande. Vi får väl se om jag lyckas buda hem något framöver.

Imorgon är det tisdag och vi har inga planer alls för tillfället. Theo har mått bättre idag. Nästan ingen feber och mycket piggare och nöjdare. Skönt att se att det börjar vända nu.

Nu ska jag gå och lägga mej, imorgon när jag vaknar ska jag ta tag i min mailbox och svara på några mail.

Godmorgon måndag

2011-02-21 08:13:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag och Mira smita hemifrån och gå till Öppna förskolan utan Theo och maken. Theo får vara hemma och sova istället, vilket jag gissar att han behöver. Igår mådde han så otroligt dåligt. Han grät och det var bara knät som gällde hela dagen. Febern låg på strax under 39 trots alvedon. Jag hoppas så att det vänder idag och blir bättre. Många av de koppor som kom första dagen har torkat nu iaf.
Natten har varit bra ändå. Jag trodde han skulle vara uppe hela natten, men efter en liten vakenstund runt elvatiden igår kväll så sov han sedan fram till åtta imorse.

Nu ska vi käka frukost hela familjen sen ska jag ta tag i den här dagen.

Tygväska för beställning!

2011-02-20 11:17:19 Syhörnan
» Kommentarer(2) «






Igår gjorde jag en varsin dagisväska till Mira och Theo. Dessa ska vi ha som slit och släng väskor att ta med extrakläder i. En liten ryggsäck ska de också få att ha med sig varje dag, men en väska att packa ner gummistövlar och regnkläder i kan nog vara bra också.

Jag skulle gissa att dessa väskor kommer att användas till annat också för jag tycker de blev supersnygga!:)

Denna varianten finns också till försäljning from nu och kostar 200 kr.
Det är en väska som är vändbar och du kan välja om du vill ha den lilla fickan utåt eller på insidan. Möstrat tyg på ena sidan och enfärgat på den andra. Går att få efter önskemål om färger och annat.
Den lilla fickan hålls ihop av kardborre.

Fler bilder på sybloggen!


Nu även för pojkar!

2011-02-20 11:06:59 Syhörnan
» Kommentarer(3) «








Nu har en "pojkvariant" (som jag personligen också tycker passar tjejer... men vi kallar det för pojkvarianten.) kommit in i min shop. Finns from nu att beställa. Denna ska till en liten Viggo, jag hoppas den passar och att både hans mamma och han blir nöjda.


Det blir bara värre

2011-02-19 15:33:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Här hemma lider vi ikapp med stackars Theo. Han har så otroligt mycket prickar och jag har nu insett att Mira nog hade en ganska lindrig variant. Han har sovit sammanlagt kanske 1 - 1½ timme idag vilket inte ens är hälten av vad han brukar sova på dagen. Salvan jag köpte på apoteket (PoxClin) verkar hjälpa så just nu får han krypa omkring utan kläder och nyinsmörjd... det verkar hjälpa lite mot klådan. Jag skulle kunna börja gråta när jag ser alla prickar som pryder min sons kropp.

Att sitta i knä med napp och snutte är det enda som får gullgrodan nöjd just nu.

Nu ska jag ge honom lite svalkande jordgubbkräm sen ska jag testa lägga honom igen.

Mira och maken är ute och slänger skräp och pantar flaskor. Äkta lördagsnöje.

Godnatt!?

2011-02-18 22:43:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har haft en mysig kväll med laxpaj, barn som somnade som de skulle och sedan lite movietajm.

 

Jag har hört mycket om denna filmen, både negativt och positivt. Själv tyckte jag att det var en mysig tänkvärd film. Värd att hyra tycker jag.

Precis när filmen var slut och vi var påväg i säng så vaknade Theo. Så nu blir vi uppe en stund till innan han är redo att gå och lägga sig igen. Han är helt omöjlig att få att somna om när han vaknar såhär på kvällen, men får han bara vara uppe en stund så somnar han oftast sedan utan problem.

Lillplutten har massor av hemska prickar över hela kroppen nu. Det måste ju klia nåt otroligt. Jag hoppas det vänder snabbare än det gjorde för Mira.

Imorgon är jag ledig så då blir det familjemys hela dagen. Hoppas vädret är på topp så att vi kanske kan ta oss ut en liten sväng. En promenad till lekparken vore inte helt fel.

Tränings dax

2011-02-18 14:08:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Om en stund ska jag packa in barnen i bilen och köra till stan för att hämta maken. Väl där ska han släppa av mej vid gymmet och så ska jag och sis dra en runda. Jag gillar att träna på fredagarna för man känner sig så där lagom mosig och nytränad när man sedan sitter i soffan ikväll och intar "fredagsmysstämning". Kanske går det också lättare att motivera chipspåsen när man är tränad???

Känns lite trist att sitta inne med sjuka barn när det är strålande sol ute. Borde väl egentligen ha tagit med mej Mira till lekparken medans Theo sov i vagnen. På så sätt skulle han ändå inte ha smittat någon... lite sent att komma på det nu dock när vi snart ska iväg på annat.

Åhh, nu kommer posten. Jag är sådär "nervös och förväntansfull som ett barn på julafton" idag inför postens lämning. Väntar på ett mycket mycket roligt paket som jag lovar att berätta om senare. Måste bara packa upp det först och ta en bild. OM jag nu har tur att det dyker upp idag.



Lite hängig och sjuk grabb

Beställda muddbyxor

2011-02-18 11:10:57 Syhörnan
» Kommentarer(5) «




I dag har jag roat mej med att sy en beställning på ett par personliga muddbyxor. Ni kommer väl kanske ihåg att jag gjorde ett par liknande med stjärnor på till Mira för någon vecka sedan? Nu har jag gjort färdig de som skulle iväg till kund. Jag hoppas Linda och BusHanna blir nöjda med dessa.





Fräcka va!?:)


Allt jag kan tänka på är fika

2011-02-18 08:17:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag när vi satt vid frukostbordet frågade jag Mira vad vi ska hitta på under dagen.

"Äta kräm" får jag som svar (Då efter att hon just ätit upp en stor grötportion och en smörgås)
"Mer då?" Frågar jag
"Hmm... äta mat!?" Svarar hon.
"Men Mira vi måste ju göra något mer än att äta, ska vi inte leka något?" Frågar jag
"Ja, leka kaffe och baka bulle" svarar Mira.

Hmm... jag tror att min tjej har lite fel fokus på dagarna. Vi har nog varit hemma så länge att hon glömt hur man ska leka som en sprallig tvååring:)


Theo 13 mån - utveckling

2011-02-17 12:40:00 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «




Vår Gullgroda utvecklas verkligen för varje dag som går.

I förrgår överraskade han oss med att ta 7 steg utan stöd (se film i inlägg nedan) han lärde sig också att klättra upp i soffan själv.
Jag inser hur stor han blivit när han kan klättra upp i soffan och sätta sig och se på TV själv.

Annat som är nytt för månaden är
- 3 nya gaddar (sammanlagt har han nu 7 tänder)
- Äter själv och äter allt. Duktiga killen!
- Reser sig utan stöd
- Går några steg utan stöd
- Gör rörelser till sånger. Favoriterna är "imse vimse spindel" och "klappa händerna så fort du kan"
- Kan sparka sig fram med bobbycar själv
- Säger "brrr" hela tiden och använder allt med hjul på som bilar.
- Försöker härma vissa ord vi säger. Ett nytt ord för månaden är "Dricka"

Om en månad börjar lillfisen förskolan och det tar emot något enormt i mitt hjärta att lämna ifrån mej min lilla goding. Tur att jag inte jobbar så mycket och att vi båda får en lite lugn start.


Välkommen vattkoppor... igen

2011-02-17 09:31:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jaha, precis då man trodde att det hade lugnat ner sig så börjar det om från början igen. Vi visste redan från början när Mira fick vattkoppor att Theo förmodligen också skulle bli smittad. Nu hade vi verkligen den ultimata oturen att han fick det precis när hon blivit helt frisk. Vi har redan varit hemma och inomhus i två veckor och jag kan lova er att jag inte är speciellt sugen på att vara hemma i två veckor till. Jag får vara glad att jag inte jobbar iaf utan är mammaledig. Att vara hemma från jobbet i en månad är nog inte så populärt.

Vi laddar upp för några jobbiga dagar här hemma framöver. Jag hoppas att Theo inte får lika många prickar som Mira fick. Än så länge har han bara några på ryggen som jag upptäckte när han satt i badet imorse.

Ikväll ska jag träna igen, förövrigt har vi inga planer alls för dagen.



Även Theo fick en liten alla hjärtans dag present i form av ett par stickade vantar från Mormor.
Perfekta vantar att ha nu när det börjar lida mot vår. Håller honom även varm och go när han sover i vagnen.

Tack Mormor!

Symaskinstid

2011-02-16 13:11:33 Syhörnan
» Kommentarer(8) «






Ett set med snuttefilt och mössa till en liten grabb.

Jag har det bra jag som får lite tid till att sitta vid symaskinen trots att jag är hemma med barnen. Theo sov länge på förmiddagen vilket gav mej tid till att göra några beställningar färdiga.

Mira satt på bordet brevid mej och pusslade under tiden. När jag klipper till mössorna gillar hon att sitta och hjälpa till. "Hjälpa till" på hennes lilla sätt... dra i tyget, lägga ut mönster på mitt mönster osv.

Nu ska jag sätta mej brevid barnen i lekrummet och slå in några paket som ska med posten idag.



Theo 13 mån

2011-02-15 21:04:18 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(6) «


Jag hade skrivit ett långt inlägg på ämnet ovan, men när jag precis blev klar hängde sig datorn och inget sparades. Nu är jag för less på eländet för att skriva om, men här kommer iaf en film. Texten kommer imorgon istället,



Nu hoppas jag filmen funkar.

tisdagendenfemtondefebruari

2011-02-15 20:32:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi har haft en mysig dag tillsammans jag och barnen.

Just nu är jag "ensam" hemma då maken är på fotbollsträning. Theo somnade gott vid sju men kom nyss upp igen. Vet inte om det beror på förkylningen eller hans bamseutveckling idag. Mer om det i senare inlägg.
Theo kryper omkring runt benen på mej och hittar på bus. Jag hoppas han behagar bli sömnig igen inom kort. Vore skönt med en timme för sig själv innan läggdags.


Idag har jag haft tid till att trycka några texter och sy någon scarf. Övriga mössor syddes igår.


(Fler bilder på sybloggen)

Imorgon är en ny dag och jag hoppas det blir en strålande sådan.

Dagens, gårdagens och någon annan dag.

2011-02-15 11:04:51 Shopping
» Kommentarer(4) «


Det har varit dåligt med bilder nu ett tag. Jag har haft så otroligt mycket på de senaste dagarna att bloggen tyvärr har prioriterats undan. Nu är jag iaf tillbaka i rätt gängor.

Bjuder idag på några dagens outfits.



Nya byxor från Me&I. Såå snygga på min goding. Passade ju perfekt till polarn tröjan jag fyndade på rean också!

Bilden är tagen precis innan läggdags. Theo var både trött och hade feber, därav nappen och det ledsamma uttrycket.



Här missmatchade vi med en t-shirt från lindex och en bilarmössa.



Mira fick vara lite retro i kläder från märket "friends".



Åter igen en cooling med jeans från lindex, kofta från lindex och en strumpa... även den från lindex.

Hur får ni förresten strumpor att sitta kvar på era barn????

När jag kom hem från jobbet i lördags upptäcker jag att Theo kladdat tusch på sina nya bruna byxor på översta bilden. Första dagen han använde dom! Där har ni svaret på varför man inte ska köpa dyra kvalitetskläder till barn... de blir ändå förstörda innan de hinner ärvas vidare. Suck.


Alla hjärtans dag hos oss

2011-02-14 10:49:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det är alla hjärtans dag och vi är hemma hela familjen och myser. Theo är feberfri idag och jag hoppas att den här förkylningen har vänt nu. Natten var hemsk och vi har inte sovit många timmar alls. Usch o fy.

Snart ska vi åka och lämna in bilen på en liten koll av framtida lagning. SEdan ska vi åka på en liten shoppingtur. Jag måste vill bibblan med några böcker, ikea för att äta lunch, Eko-hallen för att köpa ett pussel till kvällens familjemys och sedan till Ica för att köpa hem något gott till kvällen.

Jag har klippt mössor och slagit in tradera paket hela morgonen. Ni som väntar på mössor vet alltså att det är på G nu. Jag hade lite mycket på under helgen och hann inte sy något då, men idag ska jag nog hinna få ihop några beställningar.

Önskar er alla en strålande alla hjärtans dag! <3

Jobb söndag

2011-02-13 17:54:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Pust vilken dag. Den gick i hundrasjuttio från start till slut. Maken har åkt iväg på bio med en vän så jag blir hemma själv nu några timmar. Barnen ska snart göras iordning för sängen och sedan ska jag antingen sätta mej vid symaskinen eller vid tven. Har inte riktigt bestämt mej än för hur mycket jag orkar ikväll. Det brukar tyvärr bli så att man blir ganska seg efter en lång dag på jobbet.

Jag har några bilder jag tänkt visa er... men det får bli senare. Nu ropar barnen på uppmärksamhet.

Påväg till jobbet en solig dag som denna.

2011-02-13 11:27:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


mms_img43216 (MMS)

Påväg till jobbet en solig dag som denna.


On my own

2011-02-12 19:25:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


NU ligger äntligen båda barnen i säng, maten är bortplockat, tvätten vikt och jag har satt mej så som jag ska sitta resten av kvällen. Jag är ensam hemma ikväll vilket betyder att jag kan gotta mej i melodifestivalen utan att någon sitter och klagar över hur värdelöst det är. Jag kan också äta godis i min egen takt utan att vara rädd att någon äter upp favoritgodisarna före mej. Jag kunde också välja hyrfilm helt själv och tog då självklart en riktig tjejfilm.

Theo hade feber när jag lade honom ikväll. Stackarn blev jätte förkyld över natten till idag. Jag sov kanske sammanlagt 3 timmar denna natten. Hoppas så innerligt att han kan sova bättre inatt med lite alvedon i kroppen. Jobbigt när de är så täppta i näsan att de inte kan suga på nappen. Sådana tillfällen önskar jag att han var napplös.

Mira ligger och tjoar inne på rummet. Jag hoppas att hon snart pratat sig själv till sömns.

Jag har jobbat hela dagen idag, därav den tysta bloggen. Idag gick temat helt i alla hjärtans dag. Firar ni den dagen? Kan säga att det är många som gör det iaf.



Kan inte fatta hur liten Lillebror var för ett år sedan. Gullplutten!

Förskoleförberedelser

2011-02-11 11:34:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Jag ringde just placeringsassistenten på förskolorna här i området. Det visade sig att vi hade missförstått varandra och därför hade hon ännu inte skickat ut några papper till oss om barnens placering på förskola. Hon trodde att vi inte ville ha barnen på den lediga förskolan i området och därför satt hon och väntade in andra lediga platser. Hade jag inte ringt idag så hade vi kanske inte haft någon plats till barnen om en månad.
Skrämmande tanke. Tur att jag är lite för mej och ringde och kollade.

Annars har jag roat mej med några andra förberedelser på förskolestart idag.

Theo har fått nya nappar, jag har letat ryggsäckar på internet (Hittade dock inga fina, några tips???) och så har jag kollat våra klädförråd om vi har allt som behövs till starten.



Nästa punkt på "att göra innan förskolestart" listan är att namna alla kläder.



Mira visar stolt upp sian nya vantar från mormor. Perfekt att ha till förskolestarten.



Theo förbereder sig till starten genom att lära sig äta själv. Nu börjar han få in tekniken riktigt bra och jag är en stolt mamma. Övning ger färdighet helt enkelt och snart kanske det är slut med allt kladdande. Vänsterhänt tror jag minsann att han är också.


Happy

2011-02-10 12:21:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag är jag glad för att...

- barnen varit roliga och snälla hela förmiddagen
- det rullar in massa beställningar på mössor
- jag har en massa trevliga läsare på min blogg som lämnar gulliga kommentarer och råd
- drömmen om att köpa en overlockmaskin kanske inte ligger så långt bort
- jag kommit igång med träningen och tycker att det är riktigt roligt
- jag kommer att tjäna riktigt goa pengar på tradera idag. Kul när aktionerna går bättre än man trott. 

Finns så mycket i livet att vara glad över. Så mycket som helt plötsligt faller på plats och gör det det oklara mindre betydelsefullt.

Härlig utetripp

2011-02-09 15:53:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag var det plusgrader ute så jag bestämde mej för att Theo skulle få inviga sin skaloverall från polarn o pyret idag. Den fyndade jag på 70% i somras. Under den har han sin fina geggamojja fleeceoverall som vi vann i en tävling i höstas.

Vi gick en sväng till lekparken där det faktiskt var en del människor. Har knappt sett en kotte på hela vintern så det blev en rolig överraskning när vi kom dit och fick några lekkompisar. Träffade en trevlig mamma och hennes son som just flyttat till området.

Nu ligger Theo ute i vagnen och sover medans jag och Mira tar det lite lugnt en stund. Den friska luften kom som en chock för oss som varit inne i en vecka snart. Jag fick både huvudvärk och blev jätte trött. Konstigt hur det kan bli. Hihi.

Auktion på mössa och scarf

2011-02-09 12:46:17
» Kommentarer(1) «


När jag var gravid med Mira lärde jag känna en tjej som heter Linda. Hon har en son som är lika gammal som Mira. När jag sedan väntade Theo fick jag reda på att även hon var gravid igen. Lindas lilla Erik var väntad efter Theo men pga att Linda drabbades av inflammatorisk bröstcancer föddes han med kejsarsnitt redan i v 32. Linda är den starkaste och modigaste människa jag känner. Kika in på hennes blogg och läs hennes historia.

Just nu pågår en auktion på en av mina mössor med tillhörande scarf inne på hennes blogg. Det vinnande budet kommer att gå oavkortat till bröstcancerfonden. Gå in du med och lägg ett bud. Gör en god gärning samtidigt som du "får något på köpet".


God förmiddag

2011-02-09 11:02:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




En bild från syrrans kalas. Jag försökte in i det sista att få Theo att nöja sig med frukten och grädden, men det slutade självklart med att han också fick smaka på kladdkakan. Vår lilla gottegris. Det gäller verkligen att fika när han sover, för annars ska han alltid smaka. Att tro att man kan lura honom att äta ett kex istället för bulle är bara dumt.

Jag hade tänkt att Theo skulle sova lite nu, men det verkar han inte vilja. Han ligger nere i sängen och pratar med sig själv och snutten. Mira ligger i soffan och vilar en stund hon med. Tror vi har en trött tjej här hemma idag.

Inga planer för dagen mer än att jag ska till gymmet ikväll. Jag tycker att vi varit så galet duktiga på att gå till gymmet de senaste veckorna. Nu börjar jag tom bli så träningsberoende att jag får ångest om jag inte tränar varannandag. Tur att jag har en crosstrainer och en pilatesboll i vardagsrummet. Perfekt att hemmaträna när man inte kan ta sig till gymmet så ofta man vill.

Nu ska jag gå och plocka upp grabben som babblar på nedervåningen.

Kika in på min syblogg om ni vill se vad jag sydde ihop igår. Kan skvallra om att det dels blev ett par haremsbyxor.

Borta i knoppen

2011-02-08 11:03:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Seeeg. Helt tom i huvudet. Vill göra en massa saker men får liksom inte till det. Min strukturerade hjärna vill helt plötsligt inte samarbeta.

Sy? Tradera? Städa? Ta kort? Maila? Listan bara växer och växer och jag sitter här handlingsförlamad.

Gör lite av allt. Allt o inget.

Snart är det ändå dax för lunch och då kommer jag att sitta här och tänka att jag inte gjort något vettigt alls av förmiddagen. Jaja... det är en dag imorgon också.

Jag återkommer ikväll istället då jag förhoppningsvis återfått min hjärna.


Meandi visning och lite shopping

2011-02-07 20:58:28 Shopping
» Kommentarer(7) «


Ikväll har jag varit på ett Me&I party. Fy va mycket fint det fanns. Jag fick beslutsångest. Hade bestämt mej innan jag gick dit att jag skulle få köpa ett plagg var åt barnen. När jag väl stod där med alla t-shirtar och skulle välja till Mira slutade det med att jag inte kunde välja och det blev ingen alls istället. Ville ha en t-shirt som Theo också kan ärva sen... men jag hittade ingen som var perfekt till båda.

Det blev ett par byxor till Theo iaf, dom kunde jag inte motstå.



Nu hoppas jag att kunna ha ett party under våren och kanske då shoppa något fint till Mira också. Innan jul blev det aldrig något då jag inte fick ihop nog med gäster... kanske har jag bättre tur detta året.


Biokväll, vattkoppsmedicin och annat

2011-02-07 08:01:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vi hade en toppenkväll igår jag och syrran. Filmen vi såg hette "Love and other drugs". Den var bra, inte den bästa jag sett, men bra.



Efter bion blev åkte vi och käkade, sedan bar det av hemåt igen för en ganska tidig kväll ändå.
Det var otroligt mysigt att umgås med Sis en kväll för oss själva.

Idag har maken tagit ut en föräldradag så vi ska vara hemma och mysa hela familjen. Jag ska i och för sig åka och träna på förmiddagen, samt storhandla. Ikväll ska jag gå på Me&I party hos en vän.

Inatt har Mira sovit hela natten i sin egen säng. Kanske har det vänt nu eller så hjälpte salvan jag köpte igår väldigt bra. Man kan ju hoppas att den hjälpte bra med tanke på vad den kostade. Det var en ny salva som var enbart för vattkoppor. Den ska tydligen ha en kylande effekt, lindra klåda och även skydda mot bakterier. Mira grät hemskt när vi smörjde in henne (Förmodligen svider det i blåsorna) men efter en stund slutade hon klia.
PoxClin hette salvan om någon är intresserad av att veta det.

Theo sover fortfarande konstigt nog. Han brukade alltid vakna så fort han hörde minsta lilla knarr i trappan, men de senaste dagarna har han sovit till åttatiden på mornarna, oavsett när Mira och vi andra gått upp. Denna vecka ska jag ändra om sovtiderna för honom lite. Mer om det i ett senare inlägg.

En bra dag.

2011-02-06 12:46:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Åhh det här är en bra dag. En bra dag för att vi ska hem till syrran och fira hennes födelsedag. En bra dag för att vi ska gå på bio ikväll (vilket var hundra år sedan sist). En bra dag för att Mira verkar hyffsat pigg trots kliande kropp.

Idag ska vi mysa och ha det bra. Vad morgondagen och natten har att erbjuda tänker jag bortse ifrån. Idag är trots allt en bra dag.



Jag inser också att gränsen är nådd. Man kan inte sätta på sin grabb ett par röda mimmi solglasögon, en rosa tröja med feér på och göra detta utan att skämta. Till råga på allt ser han ut som en tjej med toffs i håret. Stackars lillplutten. Tur att det var på skämt och mest för att testa om han kunde ha storleken på tröjan.

Mammahjärtat går i tusen bitar

2011-02-05 22:25:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag tycker så fruktansvärt synd om lilltösen just nu. Hon har vaknat flera gånger redan under kvällen. Hon yrar och kliar och gråter om vartannat. För en stund sedan fick hon komma upp och äta några popcorn sittandes i mitt knä. Jag stod inte ut med att springa fram och tillbaka till en ledsen tjej som inte kan sova pga av dumma prickar. Hela ryggen kryllar av röda prickar och det enda stället hon inte har prickar på nu är faktiskt på benen.

Känns inte bra alls att hon ska sova ensam i sitt rum och ensam på övervåningen inatt. Överväger att lägga mej på gästsoffan i rummet brevid hennes bara för att höra om hon vaknar och är ledsen. Vaknar hon fler gånger ikväll innan vi lägger oss så får hon nog följa med ner ch sova mellan oss i natt med så att vi har lite koll på henne.

Å gissa vad!? Jag glömde gå in på apoteket påväg hem från jobbet idag. Hur värdelös mamma är inte jag.

jobbelijobb och melodifestival

2011-02-05 19:46:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag jobbat hela dagen. När jag kom hem bjöds det på varma mackor med champinjonstuvning och skinka. Mums. Nu försöker vi lägga barnen, vilket går sådär. Mira har svårt att komma till ro när det kliar så mycket. Theo vaknade efter att ha sovit en halvtimme... hoppas verkligen att han somnar om snart.

Vi tänkte poppa lite popcorn och sedan sätta oss och se på melodifestivalen. Inte för att jag tycker att det är så fantastiskt kul... mer i brist på annat. Ser mer fram emot hipphipp som är efter att festivalen är slut.

Hoppas ni får en fin lördagkväll. Ni kan väl hålla tummarna att vi får sova lite mera inatt.

Hemska prickar

2011-02-05 09:54:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Stackars lillskruttan har fått massor av prickar under natten. Hon somnade som hon skulle igår men kom upp mellan 22-24 pga av att det kliade så mycket. Resten av natten sov hon mellan mej och maken och det var ingen vidare sömn kan jag säga. Stackars liten.
Typiskt att det är helg också... har ingen lust att sitta timtals på barnakuten för att få någon salva mot klådan. Blir det ännu värre har vi såklart inget val.

Känns hemskt att man sitter och hoppas att Theo också ska få vattkopporna. Det är ju inte direkt så att jag önskar honom allt det jobbiga det för med sig... men visst vore det skönt om båda får det nu så att vi slipper det senare.

Idag ska jag jobba några timmar. Ska bli kul tycker jag.

Imorgon ska vi fira min syster som fyller jämt. Lite fika hos henne och Mattias och sedan en girls night out på stan med mat och bio.

Dax att sätta på en kopp kaffe och njuta av lugnet före stormen.

Fredagkväll i ensamhet

2011-02-04 20:03:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu sover mina älsklingar. Jag sitter här själv då maken är på vift ikväll.

Mira har varit pigg hela dagen, fram till kvällen då hon fick lite feber och det började klia mera på kroppen. Jag såg att det hade kommit fler prickar på ryggen nu under kvällen, så vi får väl se hur prickig hon är när hon vaknar imorgon. Stackars liten. Önskar jag kunde ta hennes klåda så att hon slapp.

Theo har varit otroligt gnällig och trött hela dagen. Funderar på om han också har vattkoppor i kroppen. Kanske kommer det prickar på honom under morgondagen. Annars skulle jag gissa på att det dröjer max 2 veckor innan han får det också.

Jag ska gotta upp mej i soffan med en film och något gott att äta. Passar på att önska er trevlig helg!


Stoff och stils bästa

2011-02-04 15:15:24 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Idag kom stoff och stils nya tygkataloger i brevlådan. Jag blir helt sjuk! Sååå mycket fint att titta på och så många roliga ideér på saker man kan göra.
Jag vill ha mycket!



Det här är en del av de fina klädtygerna.

Till hemmet fanns det ÄNNU MERA! Nu ska här sys kuddar och annat skoj.

Säg till om det är något av tygerna ni gillar och vill ha som mössa. Då beställer jag hem det vid nästa order.

Byxor till en stjärna!

2011-02-04 10:13:02 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Mitt kvällsgöra igår blev ett par byxor.

Provsydde en modell med stjärnmuddar igår. Tuffa!?


Vattkoppor på gång???

2011-02-04 09:11:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «






När vi satt vid frukostbordet idag så ser jag helt plötsligt att Mira har 5 små prickar i ansiktet. Jag tänkte att det var konstigt men tänkte inte nåt mera på det förrän jag ser att hon även har prickar på armarna och sitter och kliar sig på magen. Jätte svårt att få prickarna på bild. Ser rödare och fler ut på riktigt. Men, vad tror ni? Är det vattkoppor min lilla älskling fått?

Kliar verkar de göra och de är små röda upphöjningar. Ingen feber.

Han står och han går...lite

2011-02-03 17:19:03 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Idag har Theo flera gånger tagit både ett och två steg utan att hålla i sig. Oftast är det utan att han tänker på det och när han har händerna fulla med annat.

Så roligt att det börjar komma några steg nu. Min duktiga lilla pojke.

Visst har han en fantastiskt fin tröja på sig! Fyndade på halva priset under januarirean på lindex.


Nya underbara tyger har hittat hem

2011-02-03 16:47:06 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Gissa hur glad jag blev när jag kom till den lokala tygaffären och såg dessa underbara tyger!?

Alla tygerna fanns i gult, lila och cerise. Är ni sugna att få en mössa uppsydd i någon av tygerna/färgerna så är det bara att höra av sig. Jag kan köpa hem de andra färgerna vid behov. Men skynda er, för det fanns inte mycket tyg kvar i affären.



Mössorna kostar endast 130 kr/st

Kolla in min syblogg för mer info och fler tyger

Syskonenbus

2011-02-03 08:49:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «




Syskonkärlek är väl gulligt ändå.



Det brukar vara några korta stunder varje dag som barnen leker hur bra som helst tillsammans. Då kan de hålla på att köra bilen som här ovan, eller så sitter de i lekrummet och leker med samma saker en stund. Sen helt plötsligt är det någon av dem som skriker rakt ut och så är syskonbråket igång. Oftast blir det bråk om leksakerna då de nästan jämt ska ha samma saker att leka med. Mira är starkare än lillebror, men Theo har lärt sig att gråter han riktigt hjärtskärande så får han oftast tillbaka det hon tagit från honom. Det kan vara riktigt intressant ibland att se hur de löser saken sinsemellan.

Idag har jag planerat att sy lite. Framförallt blir det hemmalek med barnen. Theo ska snart få gå ut i vagnen och sova en stund. Just nu sitter de och leker tillsammans och jag vill inte riktigt störa.

Hoppas ni får en toppen torsdag!


Blondie i stan

2011-02-02 09:16:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «




I förrgår fick jag ett ryck och köpte en hårfärg när vi var ner och handlade. Jag slängde i den i håret direkt vi kom hem, men det är först idag jag besämt mej för att bjuda på en bild på den nya Therese. Jag vet inte om jag ska kalla det fjortisblondering eller vad. Ljust blev det och i utväxten där det ser mörkare ut på bilden är det inte så mycket mörkare utan bara lite gulare. Jag hoppas att det gula försvinner med lite silverschampo och att jag kanske passar in i världen lite mera när våren och solen kommer. Just nu känner jag mej som ett blekt ljushuvud (Blek i ansiktet alltså).
 
Jag vet att jag ser töntig ut på den översta bilden då jag låtsas vara allvarlig. Mitt "påklistrade" leende är nog mera jag:)

Här ser ni iaf mina båda glasögon som jag har och byter med. Idag blir det de svarta tror jag. (De används minst pga av de suuuper tjocka glasen som gör att när jag ser mej själv i spegeln så ser jag ut att ha gått upp 10 kg under natten. Jag tror inte att tanken med glasögon är att de även ska fungera som förstoringsglas???)


Förmiddagslek

2011-02-02 08:14:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag ska vi åka och hälsa på en god vän och hennes små godingar. Mira har pratat om Ella i flera dagar så jag hoppas att de ska kunna leka bra. Ella ligger i ålder precis mittemellan Mira och Theo så förhoppningsvis kommer de att kunna leka all tre. Framförallt kanske om några år när de mer "leker" tillsammans än vad de gör nu när de är små.

Fy va skönt det ska bli att komma hemifrån en stund.

Bullar i massor

2011-02-01 20:45:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Efter en lugn förmiddag medans Theo sov började vi känna oss smått uttråkade efter lunch jag och Mira. Jag ringde syrran som lyckligtvis ville komma hit och göra oss sällskap. Vi bakade bullar, käkade våfflor och hade en mysig eftermiddag.

Nu sover barnen gott och jag är heeeelt slut i kropp och knopp. Funderar på att gå och lägga mej efter the mentalist.

Har en massa "borden" som hänger över mej... men jag skjuter på dem en dag till och hoppas på mer ork imorgon.

Vändbar tygväska - Nysydd!

2011-02-01 11:46:32 Syhörnan
» Kommentarer(8) «




Nu har jag äntligen sytt min första tygväska. Inte alls svårt och riktigt roligt. Det blev en vändbar modell. Jag är mycket nöjd.

På denna väskan sydde jag extra långa axelband så att man kan hänga den över huvudet. Tycker jag är skönt om man ska ha den som exempelvis skötväska. Ska man bära barn samtidigt är det bra om väskan sitter fast över huvudet.



Stjärnor på ena sidan och blommor på den andra.





Tanken är att även denna väskan ska säljas framöver. Vad tror ni om det?