Nackspärr!

2013-04-30 10:23:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Just hemkommen från apoteket. Efter den nästan värsta natten i mitt liv kände jag att apoteket här hemma behövde fyllas på. Tänk om man kunde stoppa en tablett till huvudvärken, en till nackspärren och en till resten av kroppen... då kunde jag kanske fått användning av alla fyra läkemedlen och sovit gott några timmar.
 
Igår var vi på utbildning med jobbet. Påväg hem från göteborg kände jag hur ont jag började få i nacken och i vänster arm. När jag kom hem hade jag nära till tårarna pga smärtan. Maken masserade mig en stund sedan gick vi o lade oss. Resten av natten vill jag helst glömma. Har haft så sjukt ont i nacke, skuldror, rygg och vänster arm. Hittade ingen värmekudde och inga alvedon... fick försöka överleva på enbart ipren (Hade jag haft alvedon hade jag åtminstone kunnat blanda) vilket är som att stoppa godis i min kropp. (Då man "missbrukat" tabletter i 2 år nästan dagligen så är det inte mycket som tar på smärtan längre)
 
Just för tillfället mår jag lite bättre men jag känner hur det börjar komma tillbaka mer och mer. Antar att det snart är dax för yttterligare några tabletter och lite ipren gel på det värsta området.
 
Jag tror inte ni förstår hur gärna jag önskar flytta till en annan kropp just nu. Tycker ju faktiskt att det kanske kan räcka med att ha kronisk huvudvärk och magont dagligen.

Bara några veckor kvar

2013-04-29 08:23:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Snart fyller den här lilla solstrålen 5 år. Vart tar tiden vägen!?
 
Det var så mysigt att va på stan med syrran och Mira i lördags. Sådana gånger märks det hur stor hon blivit. Hon gick där med sin handväska med några mynt i och fick betala en bok och lite godis själv på loppisen. Så stolt och glad. Jag tror hon hoppade hoppsasteg under hela promenaden vi gick... och det var en bit.
 
Vad skulle jag göra utan min älskade dotter?

Utbildning i storstan

2013-04-29 08:18:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag ska jag och två kollegor på utbildning i göteborg. Vi ska få in lite nytt sortiment i butiken så nu ska vi lära oss allt som finns att lära kring det. Ska bli kul att komma ut och göra nåt annat för en dag.
 
Vi har haft en jätte mysig helg hela familjen. Bara tagit det lugnt och gjort sådant vi velat. Var på Ikea i lördags och provade sängar. Tror aldrig jag har haft så ont i ryggen/axlar/nacke som jag haft de två nätterna efter det. Precis som om jag spänt mig extra mycket för att jag vet hur en skön, mjuk säng kan va. Vi bara måste byta säng helt enkelt. Är man gift sen åtta år och har två barn är man värd att sova i nåt bättre än den billigaste sängen från ikea/jysk. Vi har inte ens samma madrasser jag och maken så det är 5 cm nivåskillnad på våra delar i sängen. Stackars barn som alltid sover i mitten, inte konstigt kanske att de alltid rullar ner på min sida och ligger PÅ mig när de sover.
tröttsamt att gå på IKEA

Om det nu blir en lite dyrare ikea säng eller om vi tar oss iväg till någon annan sängaffär återstår att se. Någon som har nåt bra tips på bra säng?
 
Nu ska jag sätta mig i bilen och åka ner till bernards för att köpa mig en kopp kaffe innan jag möter upp kollegorna vid köpcentrat. När man ska iväg på utbildning så får man unna sig frukost på café... något jag aldrig gör annars faktiskt.
 
Grillpremiär i helgen också. Mums. Nu ska här grillas tills snön kommer tillbaka!

Cykla utan stöd

2013-04-21 22:13:26 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


 
Idag plockade vi bort Miras stödhjul på cykeln. Theo fick en ny cykel för några vckor sedan och då vi kände oss lite för snåla för att köpa ett par till stödhjul så plockade vi av Miras stöd och flyttade över dem till Theos nya cykel istället.
Jag jobbade fram till fyra och när jag kom hem möttes jag av en tjej som hoppade på cykeln och vinglade iväg helt själv utan stödhjul. Trodde väl adrig att hon skulle lära sig så snabbt. Duktiga tjejen.

Nu ska det bara bli lite mera stabilt så att man slipper ha hjärtat i halsgropen varenda gång hon åker förbi någon av grannarnas bil.
 

Vårkänsla

2013-04-21 20:13:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lånade en härlig bild från våra lördagsbarnvakter. Jag jobbade och Maken hade fotbollsmatch så barnen fick vara hos ett par vi känner från kyrkan. Som man ser på bilden verkar de ha haft en super rolig dag. Barnen var rätt speedade när de kom hem och Mira var övertrött redan vid sextiden och somnade sen inte förrän framåt tio på kvällen. Har kommit fram till att hon blir omöjlig om hon inte somnar innan åtta. Blir klockan kvart över åtta så är det kört och vi får henne inte i säng förrän efter nio. Mycket frustrerande. Idag somnade dock båda barnen ovaggade och jag och Maken får en välbehövlig myskväll i soffan.
 
Jag har jobbat hela helgen vilket känns i både kropp och knopp. Jag har överlevt helgen trots div krämpor men vet inte riktigt hur jag ska orka jobba två dagar till innan ledighet.
 
Visst är det härligt med vår i vårt land! Jag har slängt in alla overaller och vinterkläder i tvättmaskinen och hoppas nu att jag slipper se dem mer innan november. Har ni plockat undan vintern ännu?
 
 

Gravid

2013-04-18 12:18:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/619285/images/2009/v36_64295951.jpg
Såhär ser jag ut när jag är gravid
 
Nej, jag är inte gravid! Hur många var det som tänkte "Ha, det var väl det jag visste" när ni läste överskriften? Det har verkligen varit oroväckande många som gratulerat mig till tillökning och frågat om jag är gravid på sistone. En gång för alla. NEJ, jag är inte gravid. Jag har bara gått upp några kilo och som tvåbarnsmamma så sätter sig hullet på magen eftersom den blivit van att töjas. Kan ni nu va så snälla att sprida detta vidare till alla som undrar. Det blir så pinsamt både för er och för mig när ni frågar vilken månad bebisen är beräknad. Sist en kund frågade fick jag säga att jag har en bebis hemma och att magen inte hunnit dra ihop sig ännu. Jag valde att inte tala om att bebisen nu är 3 år.
 
Mira frågade mig imorse om man fick härmas i april. Nej man får luras svarade jag henne då (hon hade visst blandat ihop begreppen) "Va, får man säga saker som inte är på riktigt?" Detta förvånade min tjej väldigt mycket och kanske var det det som var inspirationen till mitt inlägg idag.
 
Påtal om växande mage så fyller jag år snart. Det var Maken som sa det till mig igår faktiskt. Hade inte en tanke  på att det bara är typ 3 veckor dit. Måste ju börja planera vad jag önskar mig. Just nu står ett gymkort och ett silver halsband på önskelistan... men det finns ju mycket fint man kan önska sig.
 

Skräckinjagande barnprogram

2013-04-17 20:16:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


   
 
Hösten och våren är lite på samma sätt. Helt plötsligt är almanackan fullkladdad och dygnets timmar räcker inte riktigt till. Eftersom jag vet om att jag är stresskänslig efter det senaste 1, 5 åren och allt som varit så försöker jag planera tiden och prioritera bort vissa saker redan innan jag blir stressad. Just nu ligger väldigt mycket fokus på jobbet, båda jobben faktiskt. Beställningar rullar in i massor samtidigt som timmarna blir fler i butiken. Jag börjar se det ohållbara i det hela och kommer att få göra några drastiska förändringar framöver. Mer om det en annan dag.
 
Ikväll har jag myst med mina kära och sett på labyrint på bompakanalen. Theo ser på detta med skräckblandad förtjusning och idag slutade det med att han klättrade upp i Miras knä när det blev som mest spännande. Vem skulle inte bli lite skraj för dessa otäcka varelser på bilden till höger?
 
Nu sover iaf mina två små medans min stora just kommit hem efter en fotbollsmatch. Ikväll blir det grey´s och en tekopp i soffan.
 
Igår bestämde jag mig för att det är dax att trimma magen lite nu inför sommaren... gjorde mitt första träningspass hemma på golvet igår som innehöll plankan i några olika former och 30 utfall på varje ben. Inte så avancerat och räknas knappt som ett träningspass, men det var vad jag hann med innan Mira kallade på min uppmärksamhet. När jag vaknade i morse tog jag mig knappt ur sängen. Har haft så sjukt ont i benen/rumpan idag. Pinsamt otränad man är! Nästan så jag måste skratta åt det...fast jag borde gråta.
 

Pärlornaskrig

2013-04-11 22:35:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
En stressad mammas högsta önskan en vanlig onsdag morgon är att något sånt här inte ska hända... tyvärr var det precis vad som hände här mitt i frukosten igår.
Jag försökte mig på en tävling med barnen. Låt oss se vem som kan plocka upp flest på snabbast tid, varpå Theo svarar "Tävla du mamma, så tittar jag på"
Jag försökte mig på att plocka fram dammsugaren varpå barnen brister ut i en kör av tårar och gråter förtvivlat tills jag lovar att inte dammsugaren ska äta upp deras pärlor ändå.
Nu ligger de där pärlorna efter hela köksgolvet och jag har inte orkat göra nåt åt det mer än plockat upp det mesta med mina bara händer.
Jag skuter upp dammsugningen, gråten, barnens förtvivlan, stressen, jobbet o allt det andra. Just nu försöker vi bara rida ut förkylningen vi alla fyra drabbats av och kanske mest då jag och min kära Make. Hemmet får vila lite och prioriteringarna ändras om lite.
 
Jag ska inte klaga på att vi alltid är sjuka, för det är vi verkligen inte. Men suck va jobbigt det är när man väl blir det. Till och med den enklaste av förkylningar kan kännas som en bergsbestigning. Att lägga sig ner o sova, sjukskriva sig från jobbet eller skicka barnen på kollo är ju inte riktigt vad man i verkligheten kan göra. Bara bita ihop och rida ut stormen. Vi ses på andra sidan.
 
Har vi inte pärlor på golvet så har vi mössor

Sova ensam

2013-04-10 09:41:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Jag gillar denna bilden på Mira. Vadå missmatchat med hundra olika mönster och färger och ändå känns det helt rätt. Det är ju sån min Mira är. Tokiga mönster och massa färger... det passar en busig tjej.
 
Igår kväll fick Mira ett utbrott och skrek och grät och var helt förkrossad. "Jag vill aldrig mer sova ensam på övervåningen igen". Vart kom nu detta ifrån. Ibland brukar hon klaga på att hon känner sig ensam när hon ska somna på kvällarna och vi sitter nere i tvrummet. Vi brukar lösa detta med att hon får somna i vår säng sedan bär vi upp henne till sig när hon somnat. I går vägrade hon somna i vår säng för hon menade på att det var dax att jag och pappa flyttade upp till gästrummet istället. Det slutade med en madrass på golvet inne hos lillebror och där sov hon hela natten. Kanske är det dax att bygga om här hemma trots allt. Vi har länge funderat på att göra ett rum till här på nedervåningen och slå upp en vägg på övervåningen så att det blir vardagsrum där istället. Återstår att se hur tonerna går ikväll och om det bara var nåt tillfälligt hon var ledsen över igår. Att dela rum med lillebror permanent har vi ju testat förrut och det gick inte så bra.
 
Idag blir det jobb i butiken, men innan dess ska jag sätta mig med min firmadeklaration. Visst låter det kul!

Vårtrött, kan man va det?

2013-04-09 19:25:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag är så sjukt trött. Tror jag håller på att bli sjuk igen. Halsen värker och näsan rinner. Barnen har också varit tröttare än vanligt. Vi får väl se om det bryter ut någon förkylning eller om vi klarar oss lidrigt.
 
Igår sydde jag 20 st mössor. Hur det gick till har jag ingen aning om. Tror jag satt och sydde sovandes i stort sett. Nu är alla paket ivägskickade iaf och det ligger en ny bunt med beställningar som ska sys torsdag o fredag denna veckan. Märks att det är vår på ingång nu.
Förstår inte min trötthet dock, man brukar väl bli piggare när det är vår och inte tröttare? Våren brukar iaf vara min bästa tid på året. Jag hoppas det vänder snart i takt med att värmegraderna stiger utomhus.
 
Idag fick en kompis till Mira följa med oss hem från förskolan. Första gången vi tar med en kompis hem på det viset. Tjejerna var överlyckliga och satt mest och log mot varandra hela eftermiddagen. Mira var stolt som en tupp när hon fick visa runt bland alla leksaker, pussel och spel.
 
Nu börjar lugnet sänka sig i vårt hus och jag hoppas barnen somnar omgående ikväll. Igår var Mira vaken till 21 och det är ingen höjdare när man ska vara på förskolan 7.30 dagen efter. Kanske får vi vara nöjda som har ett barn som somnar utan minsta pip varje kväll.
 
Blir ingen bild idag... ni får hålla tillgodo med min text.

Påsken 2013

2013-04-04 10:01:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Påskhelgen firade vi med mina föräldrar som var här på besök. Trots att jag jobbade så blev det en bra helg och vi hade det väldigt mysigt. Barnen var överlyckliga över att ha mormor och morfar på besök... o så molly förstås.
 
Måndagen spenderade vi med goa vänner. Vi körde lekparkshäng gånger två och hann med både lunch fika och middag innan det var dax att lägga trötta barn. Vi förundras varje gång över hur våra familjer vuxit från fyra vuxna kring bordet till att helt plöstligt vara nio sammanlagt. Snart får vi inte plats längre i vårt lilla kök.

 
Idag känner jag mig både trött och sliten. Har varit ledig en dag sedan i fredags och det har varit rätt intensiva jobbdagar om man säger så. Nu är det bara att kämpa på två dagar till så blir det ledigt till helgen sen. Ska bli skönt att mysa med familjen i dagarna två.
 
Hoppas du också haft en skön påsk!