Underbara maskin!

2011-03-31 12:43:53 Syhörnan
» Kommentarer(4) «



Jag älskar den stora modellen av scarf, speciellt med spets på!

Jag är helt kär i min nya overlockmaskin. Vilken skillnad på hastighet och sömmar mot min vanliga maskin.

Idag har båda maskinerna gått varma och resultatet ser ni på dessa bilder.

3 timmars jobb... nu är det dax för lunch.



Stora scarfs i mängder. Allt ska med till torget på lördag.


Små scarfs som saknar knäppning än så länge.

Det blev inte riktigt som vi tänkt idag. När jag kom till förskolan lägger Theo sin panna mot min kind och jag känner att pojken är kokhet. Det blev till att lämna Mira ensam och åka hem med Theo igen då han visade sig ha 38,3 i temp. Nu har han sovit i över tre timmar och det är dax att väcka honom, äta och sedan hämta lillstumpan igen.

Jag är nöjd över min produktion av scarfs under förmiddagen. Nu ska jag fördriva resten av dagen med att ta hand om min sjukling.

Nyheter och torget förberedelser

2011-03-30 22:57:16 Syhörnan
» Kommentarer(6) «


Här kommer bilden på den fina sjalen jag skrev om tidigare. Jag vill ha en till mej själv också!



En ny sjal. Ny modell. Passar mina fina tjej hur bra som helst.



Går att ha runt halsen eller på huvudet.













En annan variant av sjal. Min vanliga modell av "stor scarf". Nu med bomullstyg på framsidan och mjuk trikå på baksidan. Perfekt i vår och sommar. Inte lika varm som varianten med fleecebaksida.

Skillnaden mellan dessa sjalar är framförallt att den nedre sjalen knäpps i nacken med hjälp av kardborre medans den övre knyts. Den nedersta (bruna) täcker halsen bra och sitter fast utan att bli bylsig i nacken.
Båda funkar lika bra till pojkar som till tjejer. (Så länge man skippar spetsen och pompoms till killarna;))



Ett gäng haklappar i olika färger och kombinationer.

Allt detta ska hänga med mej till torget på lördag.

Om du vill beställa någon av dessa produkter.
Maila mej då på [email protected] för mer info.


Syfabrik

2011-03-30 10:35:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag lyckats få färdigt några haklappar som jag ska sälja på torget på lördag. Det gäller att inte ligga på latsidan för att hinna få färdigt allt jag vill ha färdigt.
Tur att Mira var gullig och lekte själv medans Theo sov en timme så att jag hann fixa lite. Det var meningen att jag skulle ha barnen på dagis 5 timmar idag medans jag var hemma själv utan jobb... men så blev 3 st av 4 personal sjuka idag så då fick jag rycka in. Alltid välkommet med jobb även om jag känner mej stressad med allt jag ska hinna till på lördag. Blir att sitta uppe halva nätterna antar jag.

Idag fick jag (på tal om natt) sovmorgon till klockan sju. Blev helt förvånad då jag vaknade, trodde klockan visade fel. Mira gick upp vid femtiden igår, så jag hade räknat med en repris på det.

Nu ska jag packa det sista som ska med till förskolan/jobbet och sedan ska vi ta och åka.

Vi hörs ikväll igen, förhoppningsvis hinner jag lägga in en och annan bild då. Jag har en underbar sjal som jag sydde igår som jag måste visa er!

Sorg

2011-03-29 21:34:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Jag skrev mitt förra inlägg, åkte sedan till jobbet. När jag kom hem igen loggar jag in på datorn och möts av detta.  Det finns inte ord.

Känns inte som att något annat är värt att skrivas idag.

Alla mina tankar går till Lars och familjen.

Inget lyckligt slut

2011-03-29 12:29:50 Personligt
» Kommentarer(11) «


Jag har skrivit om Linda förrut. En tjej jag träffade då vi båda väntade barn. Jag Mira och hon sin William. Vi träffades några gånger i en mammagrupp och fikade, umgicks och pratade barn. När vi sedan blev gravida igen ungefär samtidigt fick hon under samma tid reda på att hon drabbats av inflammatorisk bröstcancer. Idag ligger Linda inlagd och mår inte alls bra. Hennes bröstcancer har spridit sig över hela hennes kropp och sanningen är den att det finns inget lyckligt slut på denna saga. Fyra grabbar kommer snart bara att ha bilder och minnen kvar av sin mamma.
Livet är så fruktansvärt orättvis ibland. Ingen borde få drabbas av denna hemska sjukdom.

Mina tankar går självklart till Linda lite extra idag, kanske därför jag inte lyckas skriva något annat än om just detta.

Mina tankar går också lite extra till min fina svärmor som gick bort i cancer för några år sedan. Ena dagen frisk och kry som vem som helst och andra dagen fångad i denna hemska sjukdom. Eva hann aldrig träffa sin fina barnbarn och det finns så mycket annat hon aldrig hann uppleva. Jag vet att hon har det bra just nu. Att hon inte har ont längre och kanske kan hon även se oss. Ibland undrar jag om det är värst för de närmaste som lämnas kvar...

Nu ni ska ni få höra...

2011-03-28 22:49:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Mira har hittat en liten myshörna mellan fönstret och vår bädsoffa. Bäddmadrassen till soffan ligger fint instoppad där och idag kastade Mira ner några kuddar i glipan och lade sig själv där och läste reklamen vi fick i postlådan. Jag hittade henne lite titt som tätt där bakom under dagen. Gullfian.

Nu är det bara jag och diskmaskinen som är vakna. Diskmaskinen som maken försökt laga under hela kvällen. Nu spolade den vatten igen och disken var varm när den var färdig men displayen visade helt galet. Känns som attd en pajjar närsom och då är det väl bara att köpa ny eller betala dyrt för en tekniker som kan laga den.
Jag hatar tråkiga "laga" utgifter. Mycket roligare att köpa något nytt man själv valt att köpa.

Som när vi denna veckan ska hämta hem vår bil som varit på lagning. 2500 kr minst för ett tråkigt stenkast på rutan.

Nej nu ska jag gå och lägga mej innan jag börjar svamla alltför mycket. Vem bryr sig egentligen om att vår diskmaskin är trasig?

Vilken lycka när sandlådan kommit fram ige...

2011-03-28 16:15:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


mms_img63421 (MMS)

Vilken lycka när sandlådan kommit fram igen. Ingen snö så långt ögat når. Barnen njuter och det gör jag med.


bompamorgon

2011-03-28 08:01:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag fick jag sovmorgon till klockan sju. Jag minns inte ens när barnen sov så länge sist. Tack snälla för omställningen till sommartid.

Idag har jag planerat att ta med mej barnen till öppna förskolan. Länge sedan vi var där nu. Hoppas att många av de vi brukar träffa där är där idag med.

Innan dess ska vi käka frukost och klä på oss. Vi har fram till nu myst i soffan framför bompa alla tre. Theo har varit väldigt knäig (vilket han för det mesta är en timme efter uppstigning) så även jag fick vackert sätta mej och se på fåret shaun, stora maskiner, dinousarietåg och alla de andra oerhört spännande programmen.


Vero Moda Outlet - mer fynd!

2011-03-27 21:16:16 Shopping
» Kommentarer(3) «




Inte nog med att jag fyndat till barnen i helgen. Jag har även fyndat till mej själv. Imorse var jag på en outlet här i stan där man kunde fynda Only plagg till super priser. Det var nya och oanvända plagg ur vårens kollektion.

Denna kofta köpte jag för 100 kr och den kostar 260 kr i butik.



Kort kavaj som är betydligt finare i verkligheten än på bild.



Härlig sommarkjol, helt i min stil. Ser fram emot att börja använda den! Även den kostade en hundring.



Inte bara barnen som myser omkring i haremsbyxor. Nu har även jag ett par i min garderob. Fast på mej är dom inte snyggare än att de blir ett par hemmamysbyxor.


Pojkar med långt hår e grejjer det

2011-03-27 21:04:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «






Min lilla gullgroda börjar få långt hår! När jag väntade Theo kände jag någonstans inom mej att det nog var en liten pojke där inne trots allt. I slutet köpte jag bara gröna och blå kläder. Jag planerade och drömde redan då om en liten mammaspojke med långt ljust gulligt hår. Nu börjar Theos hår växa och man kan skymta hur några strån växt över öronen. Vilken lycka för mamma hjärtat!
Micke påstår att han ska klippa honom någongång när jag sover. Jag har hotat med skilsmässa om så händer. Det är allvarliga grejjer det här. Jag överväger att hota eller muta min syster som är vår privata frisör... ska bara fundera ut först om det är hot eller muta som kommer att funka bäst. En sax kommer inte nära Gullgrodans hår förrän han är minst tre år!

För ni håller väl med mej? Visst är han otroligt söt i sina ljusa lockar som hänger över öronen!?

Klädbytardag fynd (meandi i massor)

2011-03-27 15:32:59 Shopping
» Kommentarer(6) «




Som ni kanske föstått så gillar jag Me&I. Igår fyndade jag tre klänningar till Mira och två t-shirtar till Theo på klädbytardagen. Alla köptes för mellan 10-20 kr/st. Lite tvättblekta... men vad gör det när man fått en fin och billig klänning/tröja att leka i i sommar.





Fyra par jeans som också kostade under 20 kr/st. Storlekar mellan 86-98. Perfekt för Theo att växa i... tills han växt till sig kan syrran ha dem. Åtminstone de ljusa till höger funkar till tjej också tycker jag. Två av jeansen ser helt oanvända ut. Jag älskar klädbytardagar!



En polarn skaljacka att ha till dagis med matchande fleecejacka från kappahl. 75 kr sammanlagt för jackorna. Lite slitna... men duger att ha som lekjacka. Så länge de håller vatten och vind borta så är jag nöjd. St 98... lite stort till Theo just nu men vilken tur att Mira har 98 fortfarande då:)

Hittade även ett lotto, pussel och pärlor som Mira fick. Jag är kanonnöjd med dagen och det ännu mera positiva var att jag trots mina fynd ändå tjänade några hundra på det jag lämnade in.

Utebarn

2011-03-26 16:12:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




När jag kom hem idag möttes jag av två härligt smutsiga och rödblommiga barn. De hade då varit ute och lekt i två timmar. Theo verkligen älskar att vara ute och idag gick han tom omkring själv. Så häftigt att se hur duktig han blivit på att gå nu. Inomhus går han hela tiden och även om det är vingligt över trösklar och så, så har han blivit så duktig på väldigt kort tid. Bra gjort att kunna gå med stora vinterkängor också.

Mira cyklade omkring på den numer snöfattiga vägen. Helt underbart att snön smält bort igen. Maken skottade ut det sista av våra snöhögar idag, så när solen går i moln ikväll så har vi nog inget kvar på gården som påminner oss om den lååånga vintern.

Nu ska jag leka lite med Mira som sitter här i mitt knä och försöker sabba mitt inlägg. Det var roligt en stund att se på bilden... men nu är det inte roligt längre.

Nu är det väl vår i alla fall? Vårblommor,...

2011-03-26 12:24:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


mms_img63419 (MMS)

Nu är det väl vår i alla fall? Vårblommor, torget och klädbytardag. Härligt!


Mysfredag

2011-03-25 14:44:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag var det en glädje att hämta barnen på förskolan. Fröknarna berättade att det hade gått mycket bättre med Theo idag. Han hade varit nöjd och glad ute och ätit bra vid lunch. Han grät inte ens när jag hämtade honom, vilket han gjort de andra dagarna. Kan det bero på att han fick sova innan vi åkte dit kanske. Det positiva (ENDA POSITIVA!) med att vakna klockan 5.30 är väl just att han hinner sova igen innan klockan nio.

Nästa vecka kommer de att gå som 15 timmars barnen gör, det vill säga tis-tors. Ska nog försöka hinna med att gå till öppna förskolan på måndag då. Mira har tjatat om det hela veckan... eller rättare sagt varje gång vi åkt förbi där med bilen, vilket vi gör när vi åker till förskolan.

Jag var en sväng på stan medans barnen var på förskolan idag. Jag passade på att gå på ikea och köpa lite förvaring. Jag fick lov att få lite ordning på vårt skoskåp samt min syhörna. Lite bättre blev det, men det saknas fortfarande några bra lådor och annat till mina syprylar.

Nu ska jag gå ner och se om Theo lever sen ska vi käka lite mellis.


Kvällspladder

2011-03-24 21:52:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det gick lite bättre för lillplutten på dagis idag. De hade vart ute i skogen och det gillade han mycket. Min lilla busunge älskar att vara ute och krypa i snön. Tyvärr hade de inte fått honom att sova... bättre lycka imorgon kanske. Theo grät när jag lämnade honom men var åtminstone glad då jag kom och hämtade. Han hade ätit en stor portion med mat, vilket också var ett framsteg sedan igår. Hoppas det blir bättre och bättre nu.

Just nu sitter vi här och ser på Criminal minds. Efter det blir det läggdags. Lika bra att lägga sig i tid när man vet att ungarna vaknar innan klockan sex imorgon. Det negativa med att ha en man som börjar jobba tidigt och våren som gör att solen går upp tidigare.

Sov gott!

Klädbytardag

2011-03-24 10:02:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


På lördag ska jag på klädbytardag. Massa barnkläder och barnartiklar till fyndpriser. Jag hoppas kunna hitta några t-shirtar och sommarkläder till barnen och kanske något pussel eller rolig leksak. Skulle jag lyckas fynda en billig sulky till Mira också vore det inte helt fel... men vi får väl se vad som finns.

Jag har iaf plockat ihop en hel blå IKEA "tvättpåse" med kläder som jag ska lämna in och sälja. Det svåra är väl att sätta priser. Jag tycker att en del av kläderna kanske är värda 50 kr, men jag är tveksam till att någon köper för så mycket på en bytardag. Någon som vart på klädbytardag som vet vad priserna brukar ligga på? Jag har mest bodys, tröjor och en del byxor. Tänkte testa att ta med något bäddset till vagga/vagn också. Sånt används ju inte längre här hemma... så länge det inte "dimper ner" en till bebis. Min syster tyckte att jag skulle skaffa en till bebis så att jag hade någon att prova nysydda bebisplagg och mössor på. Jag vet inte om det är nog anledning till att försöka på en trea. Vad tycker ni?;)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sätta igång och jobba lite innan det är dax att hämta barnen igen.


Blä

2011-03-23 12:24:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Theo hade varit ledsen hela dagen och vägrat somna. Min envisa lilla unge. På toppen av allt så valde dom att lägga planering på förmiddagen så de hade haft två vikarier hela tiden som barnen var där idag. Alla barnen hade tydligen vart ledsna. Varför lägger man planering på en inskolningsdag??? dom kunde väl ha haft det i eftermiddag eller bett oss komma senare istället.  

Nu är Theo vettskrämd och jag är tveksam till att det kommer att gå bättre imorgon. Bara att kämpa på gissar jag.

Jag tror verkligen att det skulle bli så mycket bättre bara de fick honom att sova en stund.


Vimplar i massor

2011-03-23 10:44:32 Syhörnan
» Kommentarer(3) «




Min första beställning på vimplar.
Såldes till en liten söt tjej som heter Lilly. Kommer att bli jätte fina i hennes nya sovrum.






Vill du också köpa vimplar? Maila mej för priser och info.

([email protected])


Hemsk lämning

2011-03-23 09:43:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag var värsta dagen hitintills att lämna mina små hjärtegryn på förskolan. Mira sprang in och lekte direkt, inga problem alls. Theo däremot grät hur mycket som helst. Han var helt förkrossad. Jag hörde tom genom väggarna medans jag gick till bilen hur han fortfarande var ledsen. Hur ont gör det inte i mammahjärtat då!? Jag tänkte ta och ringa dem om en stund och höra hur det går.

Jag hoppas de har fått honom att sova åtminstone för han var verkligen så fruktansvärt trött.

Usch, jag blir också trött av den här inskolningen. Det tar på krafterna psykiskt att vara den glada, hurtiga mamman som lämnar med ett leende och hämtar med ett leende.

Nu har det redan gått en timme sedan lämningen, bara två timmar kvar. Dax att försöka få något vettigt gjort. Hej så länge.

Kanonerbjudande!

2011-03-22 20:44:00 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


 

Jag har under april månad ett kanonerbjudande på min standardmössa (den lite pösiga varianten).

Kika in på sybloggen för mer information. (Gäller utvalda tyger)


Ensam hemma utan barn

2011-03-22 10:22:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har jag lämnat barnen på förskolan. Theo grät när jag gick:( Usch för att lämna en ledsen pojke. Jag hoppas att han blev glad när jag väl åkt. Det är så otrolig dum tid som vi har inskolning. Theo brukar vanligtvis sova 9-11 och nu förväntas han istället vara vaken och leka med massa barn. Till råga på allt så har han vaknat extra tidigt både idag och igår. Jag får nog prata med dem om att att måste få sova en halvtimme i vagnen direkt när jag lämnar honom. Det jobbiga med det är att han brukar vara extra mammig precis när han vaknar. Inte lätt det här. Bara att hålla tummarna som sagt att han inte är ledsen just nu och att dom har bara gott att säga när jag hämtar barnen om en timme.

Mira var det inga problem att lämna iaf. Hon rusade in och sa inte ens hejdå. Hennes finger har hon fortfarande ont i, men hon säger inget om det så länge hon inte stöter emot något med fingret. Det var inte alltför roligt då Theo bestämde sig för att undersöka varaför syrran hade plåster på handen imorse. Den högra handen använder hon inte alls nu, vilket resulterar i att hon äter dåligt. Jag hoppas att hon snart kan börja använda handen igen.

Nu ska jag klippa till några mössor innan det är dax att hämta barnen igen. Galet va fort två timmar går när man har hundra saker att försöka hinna med.

Bekök hos doktorn

2011-03-21 12:38:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag sov som en stock på soffan hela natten tills maken kom och pussade mej hejdå när han gick till jobbet klockan sex. Strax därefter vaknade Theo och sedan var karusellen igång. Mira sov hela natten och kunde sova till sju trots att jag och lillebror var vakna.

När hon hade vaknat tog jag mej en titt på fingret och insåg att det fortfarande var väldigt blått, svullet och öppet sår. Jag ringde vårdcentralen för att höra vad de tyckte att vi skulle göra. Fick en tid till distriktssköterskan för att kolla såret. Trots att det var för sent att sy så kändes det bra att få komma dit och få det kollat. 

Theo fick jag lämna av på förskolan alldeles själv. Han fick en rivstart med inskolningen denna veckan alltså. Det hade gått bra den timmen han var själv där. Visst hade han gråtit lite och varit lite ledsen... men det var väl inte så konstigt tycker jag med tanke på att både storasyster och mamma lämnade honom för första gången. 

Doktorn konstaterade att det kanske hade behövts sys igår men att det nu var för sent. Det kommer iaf att läka av sig självt men han sa att hon med största sannorlikhet kommer att ha ont ett tag till. Vi har laddat med alvedon till natten och plåster. Vilken hjälte min tjej var som lät doktorn titta på fingret utan ett litet pip. Hon var helt klart värd glassen hon sedan fick som "plåster på såren". 


Nu tar vi det lite lugnt medans lillebror sover. Mira framför en film och jag vid datorn. 




 

Allvarlig olycka på kvällskvisten

2011-03-20 23:18:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Min älskade älskade lilla tjej har ramlat och klämt sig under en pall. En pall som hon själv ramlade över. Tyngden på lilla fingret blev med andra ord både pallen och hon själv. Detta hände när jag var på gymmet ikväll. När jag kom hem hade hon somnat i soffan av utmattning efter att ha gråtit konstant i över en halvtimme. Vi bar över henne till sängen där hon fortsatte att sova. För en timme sedan vaknade hon och var jätte ledsen. Det hade börjat blöda och hela fingertoppen var helt blå. Det såg så läskigt ut att jag var tvungen att ringa akuten för att höra om vi behövde komma in eller om det var normalt att det kunde se ut så.

På akuten tyckte de att vi kunde komma in om vi var osäkra, men att blåmärket, svullnaden och blödningen var helt normalt. Jag hoppas innerligt att de har rätt. Jag lyckades under gråt få på Mira ett plåster och göra rent såret lite. Jacket var fortfarande läskigt stort och mina tårar låg och brände under ögonlocken hela tiden medans jag var inne hos min lilla tjej. Ja...de bränner fortfarande kan jag lova.

Jag fick henne att somna efter en stund igen. Lite sagoläsning och ligga brevid mamma gjorde susen. Sådana gånger blir jag både stolt och glad att jag lyckas trösta och ta hand om mitt barn precis så som man ska.

Jag har bäddat här uppe på soffan och kommer att ligga som på jour hela natten. Ifall Mira vaknar och är ledsen vill jag vara nära och så stör vi inte Theo och Maken som behöver sova.

Finns det något värre än att se sitt barn lida...oavsett sticka i fingret eller allvarlig sjukdom? Barn borde inte få vara sjuka.


Swisch

2011-03-19 19:08:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Den här dagen gick verkligen i hundrasjuttio.

Jag skrev ett långt inlägg tidigare som jag lyckades radera med två knapptryck. Blev så arg att jag fick lov att gå från datorn en stund.

Kortfattat om min dag:
- Gick upp klockan 06.00
- Åkte till torget och stan för lite lördagsshopping
- Handlade mat
- Bakade 100 st bullar
- Tog hand om barnen
- Lagade middag
- Badade och lade barnen

NU lite softtid framför datorn och sedan mys i soffan med maken framför körslaget eller någon trevlig lördagsfilm.

Filmen vi såg igår var föresten oväntat bra tyckte jag. En tragisk svensk film med känsligt ämne. Helt klart sevärd om man inte är jätte känslig. En film som man lätt kan gå och fundera över länge efteråt.


Jag vill ha vårdag igen!

Movietajm

2011-03-18 20:02:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Nu blir det fredagsmys med Maken framför denna filmen och en skål med chips.
Båda barnen somnade som se skulle. Fredagslyx.

Hur ser din fredagkväll ut?


Vill inte vara negativ, men...

2011-03-18 14:58:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag hade hopptas på att den här dagen skulle blir bra ändå trots snön... men tyvärr var den körd redan från start. Det enda positiva var att det gick bra att lämna barnen en sväng på förskolan. Jag gick ut och tog en promenad och de lekte bra med de andra barnen tills jag kom tillbaka. En bra första inskolningsvecka är alltså avklarad. Få se hur det går nästa vecka då de vart hemma över helgen.

Efter det har dagen gått utför. Vi går inte in på detaljer men försäkringskassan hade en del i det hela. Jag får nog åka och handla hem något riktigt smarrigt till kvällen sen så vi har något positivt att se fram emot. En annan positiv sak idag är också att maken slipper jobba över. Kul att hinna ses lite innan barnen lägger sig. Laga mat tillsammans och få till lite hederlig svensson-fredags-mys.

Jag fick så otroligt ont i huvudet efter maten och insåg när jag satte på kaffekannan att det kanske var just kaffet som var problemet. Kanske är jag så beroende av det där kaffet att jag får huvudvärk om jag inte druckit en kopp på förmiddagen. Nu har jag iaf tre koppar som väntar på mej.

Annat som väntar är städning. Ingen rast ingen ro.

Elände

2011-03-18 08:34:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Alltså seriöst!? Vem är det som skämtar med mej!?

Igår plockade vi fram cyklarna, vi satt på altanen i utemöblerna och käkade mellis, solen sken och det var vår. Idag vaknar jag upp till 2 dm snö. Jag får börja morgonen klockan sex med att gå ut och skotta. Plogbilen hade kört upp en meters vall med snö vid infarten. Tack för den.
Nu är det skottat, jag är duschad, barnen matade, barnen klädda. Bara att kasta på oss vinterkläderna och sätta oss i bilen för att åka till förskolan.




Fejksmajl:)

Jag tänker inte ens visa er hur det ser ut här idag. Totalt depprimerande! Skitväder!

Välkommen hem kära overlock

2011-03-17 22:15:31 Syhörnan
» Kommentarer(7) «


Nu ska jag berätta vad det var i paketet....

Jag har äntligen köpt en overlockmaskin. Nu ska här sys kläder och mössor på löpande band! Men som det är som i alla relationer att tar det ett tag innan man lär känna varandra och blir bästa vänner. Jag ser att den har potentialen att bli en bästa vän, men bara att trä den första gången tog över en timme... så... att bli bästa vänner dröjer nog en stund. Tills dess går min vanliga maskin som den brukar och overlocken blir en träningsmaskin till att börja med.

Fy va kul det är att sy!



"Ja mamma, en ny vagn" skrek Mira när hon såg det stora paketet. Jag vet inte om jag ska ta det som att jag ofta köper vagnar eller att hon bara sett ett paket i sitt liv och det var en vagn???



Jag har sällan varit så stolt över en liten tygremsa. Jag trädde maskinen själv och läste mej till varje liten detalj i bruksanvisningen. Vips så var där en söm... och rätt var den också. Fantastiskt!

Maskinen är köpt via webbshop från England. Packad och fraktad till dörren helt utan kostad. Halva priset mot vad maskinen kostat i sverige. Det är bra köp det!

Nu ska jag gå och sova så att jag får komma upp och sy snart;)

Nytt i tygskåpet

2011-03-17 13:36:33 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Som jag sa så köpte jag lite nya tyger igår. Den lokala tyaffären har tagit hem dessa tre mönster i massa olika färger. Aporna, flodhästarna och molnen finns i rött, lila, brunt, gul, blå, grön, cerise och turkos. Alla färgerna finns så att jag kan få tag i om ni är intresserade, men då får ni vara snabba innan de tar slut.

Tygerna finns även i matchande enfärgade. Jag köpte hem en del färger men är sugen även på den mörka blå och gröna som finns på molnen. Vad skulle ni tycka om mössor i de färgerna?

Alla tygerna är av ekologisk bomull. Viktig detalj tycker jag, speciellt när det gäller barnkläder.

Leveranstiden just nu på beställningar ligger på en vecka. Passa på nu innan våren är här på riktigt och de varma vintermössorna blir för tjocka för barnen. Kika in på sybloggen för mer tyger och info.


Så gick det idag...

2011-03-17 12:26:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en liten lightversion av lämningen på dagis idag. Barnen gick ut med de andra medans jag stannade inne. Båda hade lekt jätte bra och inte varit ledsna alls. Jag kommer att leva på den timmen hela dagen idag. Måste säga att det var fantastiskt skönt att sitta i ett helt tomt hus med endast en tidning och en kopp kaffe. I en hel timme kunde jag inget mer göra än att bara sitta och vänta. Inte ofta man sitter så och bara andas.

Imorgon ska Mira få fälja med till en grannförskola på gymnastik. Theo får vara kvar på avdelningen med de mindre barnen och jag ska gå en liten sväng för att testa på att säga hejdå igen. Få se om det blir någon skillnad då han är inomhus och jag går ut.

Mitt paket finns att hämta ut nu. Lite trist då de egentligen kör ut paketet till dörren, men eftersom jag inte var hemma när de var förbi imorse så får jag åka och hämta det istället. Ska försöka få med mej barnen ner så snart Theo vaknat. Så nyfiken som jag är kan jag inte låta det ligga på utlämningsstället till imorgon.


Första lämningen och paket leverans

2011-03-17 08:34:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu sitter vi och väntar ut tiden lite innan vi ska åka till förskolan. Tidigare i veckan har jag lyckats bli så tidig varje dag. Otroligt svårt att planera tiden. Ibland tar det 20 min att klä på barnen och ibland bara 5 min. Om Mira är på trotshumör eller inte vet man sällan i förväg.

Idag väntar jag ett mycket roligt paket. Jag hoppas det kommer idag för jag spricker om jag inte får berätta för er snart vad det är. Det ligger nu i stans sortteringsterminal... så det borde faktiskt komma idag tycker jag.

Igår var jag till tygaffären och köpte på mej lite mera tyg... igen. Kan aldrig få nog med tyger:)
Lägger upp bilder på dem senare!

Håll tummarna nu att det går bra med Theo när jag ska lämna dem en stund idag.

Onsdag

2011-03-16 22:22:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev inte mycket tid till datorn idag.

Under förmiddagen var vi till förskolan en stund och hängde med avdelningen ut till skogen. Det var en mysig tur med barnen även om det blåste kallt och inte alls var så varmt och soligt som det såg ut från fönstret innan jag gick ut. Mira tydde sig till en av pedagogerna och följde med på en längre tur med de största barnen. Jag, Theo och de andra ettåringarna (självklart fröknarna också) gick tillbaka till förskolan lite tidigare än de andra. Theo fick leka en stund innan Mira kom tillbaka och det var dax att åka hem. Denna gången var det Theo som gallskrek och åladade sig ur min famn när vi skulle åka hem.

Imorgon kommer det stora provet då jag ska lämna dem ensamma en stund för första gången. Återstår att se hur det går.

Ikväll har jag varit på en matshopping tur och en sväng till gymmet. Måste säga att det var skönt att rymma hemifrån några timmar och bara vara med mej själv. Det var en intensiv eftermiddag här hemma med barnen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det läggdags.
Har just suttit en timme framför nystarten av Grey´s anatomy. Gott att det är igång igen. Jag gillade dagens avsnitt!

Inskolningen fortsätter

2011-03-15 18:28:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Andra dagen idag på förskolan. Mira känner sig redan som hemma där och följde med förskoleläraren till målarrummet själv medans jag var kvar i lekrummet. Efter en stund kom de tillbaka och frågade om det var ok att hon följde med några av barnen ut. Självklart var det det och Mira jublade. Henne såg jag alltså inte på hela timmen vi var där.

Theo däremot var lite mera skeptisk idag då vi kom rakt in till samlingen. Han ville gärna sitta i knä och sjunga och vågade inte lämna mej förrän de andra barnen började röra på sig. Efter en kvart hade han tinat och var igång och lekte precis som igår.

När vi kom hem igen så sov Theo några timmar medans jag och Mira läste böcker, sydde lite och pysslade. Jag ringde sedan Marlene och frågade om vi inte kunde ses vid lekparken, vilket vi gjorde. Det var härligt att gå ut i vårsolen, även om det blåste ganska kallt. 

Nu sitter vi här alla tre och är sådär lagom sega. Jag tror att barnen kommer att somna gott om en halvtimme. 
Maken är på fotbollsmatch ikväll så jag hoppas verkligen att barnen är på min sida och somnar när de ska. Jag känner att min ork börjar sina och det vore skönt med några timmar i soffan ikväll. Inte göra nåt utan bara slötitta på dåliga serier.  


Förkylningsbekymmer

2011-03-15 08:33:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Tack snälla för era kommentarer igår kring förskoleinskolningstider. Intressant att höra hur andra har det. Idag ska vi dit en timme igen och jag hoppas att Mira är lättare att få med sig hem den här gången.

Jag är så fruktansvärt trött idag. Förkylningen sitter liksom fast i kroppen och gör att jag inte orkar någonting. Konstigt då jag knappt är snorig eller nåt. Däremot har jag fått världens munsår som gör att jag inte vill visa mej för någon. Jag hatar att jag får munsår så snart jag blir lite förkyld. Jag kan även konsten att framkalla dem psykiskt. Som tex till bröllopet. Jag var så otroligt rädd för att få munsår till bröllopsdagen att jag gick och tänkte på det hela sista veckan. Gissa vem som vaknade upp på bröllopsdagen med ett fett munsår på läppen.







 

"Vill inte, mamma"

2011-03-14 11:39:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


....Ja så lät det när vi skulle gå hem.

Nu är vi hemma igen efter första inskolningsdagen.

Jag började med att klä av Theo och han rusade raka vägen in och började leka i dockvrån. Med andra ord kände han sig som hemma diekt och sket fullständigt i vart jag var någonstans. Mira gjorde sig hemmastadd även hon och lekte bra med både fröknar och barn.

När vi skulle åka hem fick jag bära bort en grabb som stretade åt leksakshållet och en tjej som gallskrek att hon minsann ville vara kvar. Att ha inskolning med enbart en timme är för mina barn helt värdelöst.

Hur det gick idag säger ju ingenting om hur det kommer att gå när jag lämnar dem ensamma om några dagar... men helt ärligt så tror jag inte att detta kommer att bli några större problem. Jag tror att det kanske kan bli lite jobbigt vid lämning och hämtning, men jag är övertygad om att det kommer att gå jätte bra när de väl är där och leker.

Jag är lite negativ mot att de ska vara där så lite under inskolningen. Första veckan nu så ska jag inte lämna dem alls och vi får vara där max 1½ timme varje dag. Nästa vecka blir det max 3 timmar (sista 2 dagarna) men då får jag iaf testa att lämna dem lite. Ni som har era barn på förskola? Hur såg era inskolningar ut? Hade ni lika lite tid?

Första inskolningsdagen

2011-03-14 06:57:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag är dagen kommen. Idag är dagen då barnen börjar förskolan. Om 3 timmar ska vi dit på första inskolningspasset. Bara en timme idag. Jag gissar att det blir mest att kika på lokalerna och prata lite om hur inskolningen kommer att gå till.
Mira är glad över att vi snart ska åka till förskolan och leka med barnen. "Mia förskola, mamma jobba och köpa mjölk" Sa hon igår när jag påminde henne om att hon skulle till förskolan idag. Hon har alltså förstått att hon ska vara där och jag ska jobba, men vart hon fått mjölken ifrån vet jag inte riktigt? Jag tror också att hon tror att det är öppna förskolan vi ska till. Inte lätt att hålla isär det där.

Även idag blev det en tidig morgon här hemma. Tyvärr är det alltid såhär när våren börjar komma och solen skiner tidigare på mornarna. Varken Theo eller mira har helt mörka mörkläggningsgardiner i fönstren (Vilket gör att rummet blir ljust redan klockan sex). Något att investera i kanske?

Jag har en massa sydda saker att visa upp och några bilder från igår när vi var ute en sväng. Kameran ligger på nedervåningen just nu och jag är för lat för att hämta den, så bilderna kommer senare.

söndags/sommar planer???

2011-03-13 07:41:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Då var det min morgon idag då. Theo började krångla redan vid fem, men vi låg kvar i sängen till kvart i sju iaf, vilket var en helt ok morgon om man jämför med tidigare i veckan.

Igår var det fullt upp med jobb och på kvällen blev det melodifestivalmys för hela slanten. Jag hejjade på The Moniker men tyckte att Saade bjöd på en bra show också. Ska bli kul att se hur långt den låten kan lyckas ta sig i stora finalen.

Idag lutar planerna mot symaskinen och gymmet. Jag har inte varit till gymmet på hela veckan pga förkylningen. Nu mår jag bättre iaf så jag tänkte försöka mej på att utmana musklerna lite. Det som är bra med gymmet är att man själv väljer nivå och vikter. Orkar jag inte när jag väl kommer dit så är det bara att åka hem igen.



En liten sneekpeak på mitt senaste sydda plagg. Jag börjar planera mot sommaren och sydde därför varsina skjorts till Mira och Theo i det nya stjärnjeanstyget. Mer om dom i ett inlägg i sybloggen senare.

Soliga dag

2011-03-11 19:13:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «






Idag har det varit soligt och härligt hela dagen.
Vi började förmiddagen med ett besök av Marlene och barnen. Vi fikade och lekte en stund innan det blev lunchdax och barnen började bli både bråkiga och gnälliga. Vem blir inte gnällig när man är hungrig i magen? Jag blir då iaf. Tack för ett mysigt besök!

I eftermiddag har vi varit och hämtade maken på jobbet samt lämnat in vår TV på lagning. Andra gången vi lagar vår 3 år gamla platttv. Tacka vet jag tjocktv. Dom kan man lita på! Nu hoppas jag att detta går på reklammationsrätten, så att vi slipper betala flera tusen i en tv som inte längre är värd så mycket.

Imorgon ska jag jobba några timmar. Söndagen är än så länge tom på planer. Jag hoppas på en solig och mysig helg. En liten familjepicknick i lekparken på söndag kanske. "Fira" sista dagen innan allvaret med jobb och förskola börjar.

Trevlig helg!


En mus i sockerkakan

2011-03-10 14:15:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «




Någon har varit och norpat på sockerkakan. Nästan en halv sockerkaka uppäten medans jag vände ryggen till. Några böcker och pussel är inlämnade som bevismaterial. Vi ska nog få tag i tjuven innan kvällen!

Ja, det är klart att man får pigga upp sig själv med lite sockerkaka en sådan här dag. Blir helt ledsen när jag tittar ut och ser det hemska vädret. Snö trodde jag var avklarat vid det här laget.

Jag mår bättre idag konstigt nog. Hostan är kvar och lite rosslig i halsen, men ingen förkylning eller sjukdom i övrigt. Barnen är snoriga men annars som vanligt de med.

Om fyra ynka dagar börjar inskolningen på förskolan. Jag kan inte riktigt fatta att det är dax nu. Jag planerar det sista inför starten genom att märka upp lite kläder och fundera på om det är något jag glömt fixa. Hur ska jag klara av att lämna bort mina små bebisar?

Här var det sjukt

2011-03-09 07:00:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Jahapp då var vi sjuka igen då. Jag trodde det var ett skämt imorse när theo började låta. Jag hade så ont i hela kroppen att jag inte för mitt liv kunde förstå hur jag skulle kunna ta mej upp. Nu sitter vi här iaf en timme senare och snörvlar ikapp. Jag är egentligen inte så förkyld. Bara hostig, ont i halsen och ont i kropp och huvud. Barnen däremot är mest sjuka i näsan... vad jag vet... dom kanske mår lika kasst som jag, bara det att de inte kan tala om det som jag kan.

Mira kom ner till oss någongång mitt i natten och jag har vaknat varje kvart med att en fot flygit upp i mitt ansikte. Finns det något värre än när barnen ligger tvärsöver hela sängen. Jag var för trött för att vakna till och vända på henne också... så jag lät henne hållas och tog sparkarna istället. Så dumt.


Godingarna för en timme sedan framför bompa.

Våra planer om öppna förskolan har vi fått skrota. Idag blir en inomhusdag här hemma. Jag och Mira får nog roa oss med att baka eller nåt när Theo sover.

Krassligt

2011-03-08 15:37:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag tror jag börjar bli sjuk. Helt plöstligt helt slut i kropp och knopp och hostar så det river i halsen. Känner mej även på gränsen till feber. Har inte tid att bli sjuk nu. Hoppas det är något tillfälligt över dagen bara.

Jag har roat mej med att sy en ny gardinkappa till Theos rum och en vimpellänga med fina tyger som ska hängas över hans säng. Bilder kommer så snart jag möblerat om där nere och fått lite ordning. Kul att äntligen få till det lite mera pojkigt i hans rum. Sedan han tog över sovrummet efter Mira har det fått ligga kvar massa tjejprylar... men nu ska det bli ändring på det.

Kolla in min syblogg får ni se massa nya fina vårtyger jag fått hem i förra veckan!

 


Mina stora barn

2011-03-08 09:26:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




En bild på min fina tjej från i söndags då hon var med mej och handlade. Så söt med sin lilla väska i högsta hugg. Det är så roligt att låta henne få fälja med mej själv på saker ibland. Bara att gå och handla med mamma gör att hon blir så otroligt stolt och stor.

Alltså jag måste bara få berätta... jag bad just Mira och Theo gå in i lekrummet och "koka kaffe" till mej. Theo sprang iväg direkt och kom tillbaka 10 sekunder senare med kaffekannan i högsta hugg. Det är sådana här gånger man inser att han växer min lilla bebis. Inte viste jag att han viste vad kaffe var och hur man gjorde det.

Nu står Mira och talar om för mej att hon inte vill att jag ska sitta här längre. Bäst att lyda då kanske och välja en datastund då barnen leker och är nöjda med det.

Drömmen om företag...

2011-03-07 22:33:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Ikväll har jag varit på ett startaeget informationsmöte. Fy va kul det är att planera och drömma kring mitt eget lilla företag. Snart är kanske inte drömmen bara en dröm längre. Ni vet väl om att det är ni som gör det här verkligt? Alla ni som lämnar gulliga kommentarer om mina sydda produkter och alla ni som köper mössor av mej. Utan er skulle det här inte vara möjligt. Tack!

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Undra vad vi ska hitta på då?

Den här dagen blev en riktigt bra dag. Vi åkte till öppna förskolan och käkade semla och lekte av oss lite. När vi sedan kom hem igen tog jag och Mira det lite lugnt medans Theo sov. Framåt eftermiddagen fick vi besök av Malin och Maja. Alltid lika kul att träffas och extra roligt idag då tjejerna lekte så bra. Lite knuffar och buffar får man ju räkna med... överlag kom de ändå bra överrens tycker jag.

Nu i kväll har jag som sagt varit på startaegetmötet och sedan jag kom hem har jag suttit och surfat omkring på jakt efter en ny symaskin. Dax att köpa en riktig overlockmaskin så att jag kan börja sälja kläder också och utvecklas ännu mera i mitt syande.

Nu ska jag gå och lägga mej glad och sprudlande och hoppas på en härlig dröm om framtiden.

Godmorgon måndag

2011-03-07 08:11:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag sitter här med geggiga ögon och huvudvärk. Den här natten blev ingen höjdare. Mira har varit vaken flera timmar och fick för sig att det var morgon mitt i natten. Till sist somnade vi om och sov trots att maken gick till jobbet. Vi kom upp runt halv åtta, vilket i våra ögon verkligen är sovmorgon.

Jag funderar på om vi ska ta oss till öppna förskolan idag eller om vi bara ska vara hemma och inte göra nåogt vettigt alls. Om jag vill få lite sytt i eftermiddag så borde jag kanske aktivera Mira med öppna nu på förmiddagen.

Hoppas du haft en bra helg.

Nu... frukost!

Helgens mössor

2011-03-06 20:35:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


mms_img14075 (MMS)

Helgens mössor


Söndagen den 6 mars

2011-03-06 19:37:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Imorse fick jag efterlängtad sovmorgon sedan satte dagen igång i rasande tempo. Maken parkerade sig framför vasaloppet medans jag fixerade text på mössor och packeterade i paket. Vi lagade lunch till barnens farfar och farbror som kom på besök. Ett efterlängtat och trevligt besök som fick barnen att skina upp.

När våra gäster begav sig hemåt åkte jag till gymmet för ett corepass och en halvtimme på crosstrainer. Kändes riktigt bra på träningen och jag fick än en gång panik över att mitt gymkort snart tar slut. Jag har verkligen blivit både starkare och fått bättre kondis av att träna de här två månaderna och jag hoppas kunna fortsätta utvecklas framöver. När man tränar 2-3 ggr i veckan under en längre period så blir man till sist beroende av det. Jag får lätt ångest om jag inte tränat på två dagar nu för tiden. Underbart att jag kommit så långt att det börjar bli både roligt och riktigt givande att gå dit. Första månaden var bara jobbig innan jag lyckades väcka musklerna som legat och vilat i flera år.

Ikväll ska vi se på solsidan och sedan tror jag att det blir någon film. Skönt att bara ta det lugnt i soffan efter en intensiv helg.

Vilket djur är du?

2011-03-05 10:51:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




En trött tjej provar mössa framför bompa. Mira är van vid det här laget att prova mössor. Det är tur att jag fått barn som tycker att det är ok att ha mössa på sig! För det är ju inte bara så att jag syr mössor till andra... en och annan mössa slinker ner i våra egna lådor också.
Som den här mössan med apor till exempel. Den blev sydd i fel storlek till en kund och därför över här hemma. Mira verkade gilla aporna så kanske behåller vi den själva. Det är ett tufft turkosttyg med flodhästar på andra sidan (perfekt till Theo att ärva sen. En investering alltså:)).



En kladdig men glad grabb. Maken tycker ibland att Theo ser ut som en flodhäst med sina fyra gaddar i överkäken. Jag har även hört att han ibland kan liknas med en hungrig fågel med sin söta överläpp som ibland formas till kycklingnäbb. Oavsett vad kommer han alltid att vara min gullgroda.
Förvirrande för en liten grabb när han ser en bild på en groda och kanske då tänker "Jaha, är det så mamma tycker att jag ser ut". Gäller nog att lägga av med de smickrande/mindre smickrande smeknamnen innan han börjar lära sig vad de betyder.

Här hemma har vi hunnit med att städa och baka semlor nu på morgonen. Dax att fixa håret och sedan mat. Jag tror att den här dagen kommer att gå i rasande tempo.

Tidigt

2011-03-05 06:36:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår när jag gick och lade mej klockan ett på natten så visste jag att jag förmodligen skulle få sota för det nu på morgonen. Vi kom överrens om att det var min morgon idag och så får jag sova imorgon då det är vasaloppet på Tv. Ja, jag ska tala om för er att trots att jag är född och uppvuxen i vasaloppstrakter så är det inget jag ser på eller tycker är speciellt roligt. Hur som helst så vaknade Mira klockan sex och självklart kom hon dunsandes ner för trappan och skrek "Theo vakna nu". Jag hoppade upp ur sängen och sprang upp... nu sitter vi här och ser på bompa och jag skulle inget hellre än att gå och lägga mej en stund till.
Behöver jag säga att Theo självklart vaknade av Miras rop han med. Nu har han fått en flaska i sängen, så jag hoppas att han kan sova en liten stund till på den.

Idag kommer en vän och hennes två små grabbar hit. Ska bli roligt med lite leksällskap.

Jag ska även ha lite av en sydag idag då det trillat in massa roliga beställningar denna veckan. Inte helt fel heller att det kom en massa nya tyger igår. Lovar att ge er lite bilder senare... Kanske någon som sitter och håller på en beställning för att ni väntar på nya vårtyger?

Tävling namnmössa!

2011-03-04 20:53:42
» Kommentarer(1) «




Hos Hanna och Ellen kan man just nu tävla om en av mina namnmössor med påsydda bokstäver. Sista chansen att tävla är imorgon så skynda er in och tävla redan idag. 

Klicka på bilden om du vill komma till tävlingen. 

Vår fredag i bilder

2011-03-04 20:46:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 

Vi fikade på frukstsallad, grädde och liiiite chokladglass.



Theo började med enbart fruktsallad, men lyckades flörta till sig lite glass till sist. Vem kan motstå dessa ögon och leende?

 



Vi över promenader. Att kasta sig i syrrans famn är det roligaste som finns.
Nu går theo hela tiden. Så roligt att se de vinglande stapplande små stegen.



Theo myser framför bompa innan läggdags och flaska



Syrran hjälper till med kvällsflaskan. Mysigt!



Mitt kvällsgöra. MASSOR av nya tyger! Min helg är räddad! Tjiho.

Trevlig fredagkväll och helg önskar jag er!


I farten

2011-03-03 10:37:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Klockan är halv elva och jag och Mira har vår förmiddagsfika som aldrig hoppas över. Theo ligger och sover i vagnen på verandan. Varje dag när vi lagt ut Theo så rusar Mira upp till köket och skriker "Kaffe nuuuu". En viktig rutin som hon aldrig skulle missa:)

Jag har redan hunnit med att sy några mössor idag. Passade på medans Theo sov imorse och Mira satt och såg på morgonbolibompa. Jag och Mira var uppe redan klockan sex imorse.

Vi har inga planer alls för dagen. Jag hoppas att molnen spricker upp så att vi kan gå ut en sväng i eftermiddag. Jag tror Mira skulle uppskatta en tur till lekparken.

Nu ska jag klippa några fler mössor sedan leka lite med Mira innan Theo vaknar. Have a nice day!

Nattens

2011-03-02 22:13:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ja, nu var det snart läggdags igen då. Natten till idag var ingen höjdare så jag är ganska trött just nu. Eftersom maken börjat nytt jobb och åker hemifrån kl sex på morgonen så kände jag att det var upp till mej att ta barnen i natt. Klockan ett vakande Mira (men somnade tack o lov om efter att jag stoppat om henne), klockan tre vaknade Theo och somnade om med flaska. Mellan tre och fyra satt jag vid datorn och fixade med lite plock som jag inte kunde få ur huvudet och därför inte kunde somna om. Mellan fyra och sex sov jag gott innan Mira kom hoppandes upp på mej och talade om för mej att det var dax att gå upp. Hon kör även taktiken att skrika precis utanför Theos dörr så att jag måste kasta mej upp och ta med henne till övervåningen. Smart tjej.

Jag och barnen drog till stan en sväng i eftermiddag. Jag behövde något annat att tänka på och tyckte fönstershopping var en bra grej. Passade på att hämta upp maken också.

Hittade den finaste kappan till Mira på lindex... något hon önskar sig i 3 års present kanske;)



Ikväll har jag klippt till mössor som ska sys de närmsta dagarna. Kul med lite pyssel och sysselsättning.

Nu dax att sova. Godnatt!

Blä

2011-03-02 09:49:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Det finns stunder då man känner sig totalt värdelös och otillräcklig som människa. Just nu är en sådan stund. Jag försöker alltid göra mitt bästa i allt och ändå räcker det inte till.

Jag drar täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag imorgon.

Phil & Ted som syskonvagn

2011-03-01 22:18:56 Shopping
» Kommentarer(2) «




Jag lovade er att visa bild på vagnen som syskonvagn. Var ute i helgen och provkörde den. Jag tror att den fick bra betyg från både mej och barnen för Mira somnade i den och Theo var glad och nöjd hela vägen. Jag tyckte att den gick lätt att köra och kändes satbil på vägen. Jag är super nöjd!

Ska bli skönt med vår och sommar nu framöver, då kommer den att kännas ännu rymligare då vi slipper åkpåsar och vinterkläder.



Jag som var rädd att Theo skulle få det tråkigt där nere i "underslafen" men han verkar ha det ganska bra. Eller vad tror ni?

Pysseltisdag

2011-03-01 20:59:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Just hemkommen efter en shopping på Ica maxi. Skönt att gå där när det är ganska sen kväll och inte så mycket folk.

Jag tänkte nu sätta mej med en macka, lite te och senaste avsnittet av solsidan som jag missade i söndags. Kände att jag fick lov att kika in och säga hej här på bloggen först. Vet att det varit snålt med inlägg från mej på sista tiden. Vi har gjort så mycket roligt de senaste dagarna. Hoppas det lugnar ner sig lite nu de sista två veckorna innan inskolning på dagis och sedan jobb. Eller inte lugnar ner sig men att jag kan prioritera rätt bland allt jag vill göra och borde göra. Måste njuuuuta av min sista tid som mammaledig. Det kanske aldrig blir någon mammaledighet igen. Fy vilken sorglig tanke. Även om jag tycker det ska bli skönt att börja jobba igen så har jag trivts så otroligt bra med att vara hemma. Bara två veckor kvar... konstigt. 

 
Idag har det släppt för Theo och hans promenader kring huset. Nu reser han sig självmant upp mitt på golvet och går dit han vill. Visst är det vingligt och han ramlar ofta och mycket... men han försöker iaf. Min stora duktiga pojke.





Mira sitter som en tonåring på fönsterbrädan när hon pratar i telefon med mormor. Miras höjdpunkt idag:)

I sytagen...

2011-03-01 12:44:18 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Igår kväll och idag har jag lyckats få lite gjort på symaskinen. Mysig start på dagen att sitta en stund och sy. Men nu är båda barnen vakna så då ska jag ägna mej åt att busa med dem istället.





Fler bilder och mössor på sybloggen!