Mira nio månader!

2009-02-28 10:42:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag tror inte att jag nämnde det igår va? Det är alltså 9 mån sen den där dagen då vi kom hem från BB. Då satt vi här med en liten liten bebis och visste inte riktigt vad vi skulle göra. På den tiden var det inte så mycket jagande som det är nu. Inte så mycket Ajaj som det är nu. Och inte så mycket härlig respons som det är nu.

Jag minns att då tyckte man att det var helt fantastiskt när hon lyckades öppna sina små blå ögon o tittade på en. Idag önskar man att hon kunde stänga dom lite oftare. Hahah. Nädå, skojjar bara.

Det har verkligen hänt så otroligt mycket sen den dagen hon föddes och man har växt som mamma också tror jag minsann. Känner mej inte lika osäker längre. Fast visst kommer fortfarande de stunder då man blir livrädd och inte vet alls vad man ska ta sig  till. Det är då det är tur att jag har min mamma att ringa till.

Är så glad över vår fantastiska tjej!



Det här är den roligaste sysselsättningen för tillfället. Att dra sig upp mot saker. Än så länge kommer hon bara upp på knä, men jag såg tendenser till att ställa i fötterna igår så det kommer nog fortare än vi anar.
Man kan ju glömma att få ha grejjerna på tvbordet för sig själv.

Uppvaktningen på vår bröllopsdag

2009-02-28 10:33:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har ju inte berättat att jag fick en helt fantastisk blombukett av min käre make på vår bröllopsdag.




Vårkänslor

2009-02-28 10:15:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag skiner solen o det är hääääärligt väder. Skulle nästan kunna påstå att våren har kommit till stan.

En promenad är ett måste en sån här dag. Trist bara att maken jobbar så jag o Mira får lov att ta den promenaden själva.

Trots det soliga vädret är det inte riktigt lika soligt här hemma. Mira har det jobbigt med den nya tanden. Och trots att hon äntligen äter bättre igen så är det kinkigt och ledsamt stundtals. Hon har säkert ont stackarn.
Jag önskade att det ville komma fram en 4 tänder nu och att det sen kunde få va bra med tänder åtminstone till hennes ett års dag. Vi orkar inte gå igenom fler tandfaser nån av oss. Det är otroligt påfrestande.

Ikväll ska vi hälsa på en fotbollspolare till Maken och hans sambo. Ska bli trevligt. Vi ska mysa framför melodifsteivalen och förmodligen äta chips("Önsketänkande"...jag äter ju ändå inte chips).

Hoppas ni alla har en härlig helg. Kram

Min bröllopsklänning...

2009-02-27 19:57:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det efterfrågades närbilder på min bröllopsklänning. Här kommer dom.
Passar också på o tacka för alla gulliga kommentarer till inlägget om vår bröllopsdag.
Dom värmer.


Bakifrån


Framifrån.


Närbild på bröstpartiet.

Jag älskade den här klänningen och gör fortfarande. Tyvärr blir den inte alls lika fantastisk på bild som i verkligheten.

Mira börjar prata...

2009-02-27 18:54:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har Mira börjat säga mammamammaama o pappaapapapa. Tror verkligen inte att hon är medveten om vad det betyder. Men det är ack så härligt att höra de små stavelserna.

Går inte att beskriva hur ofantligt gulligt det är när de små börjar prata. Man kan ju bara försöka att hålla leendet borta då.
Ikväll är jag o Mira ensamma hemma. Mira ska gå o lägga sig om en timme och jag ska roa mej med att käka ostkaka o se på tv. Trevlig fredagkväll, eller hur?:)

Tapetjakt...

2009-02-27 10:32:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En hyffsad natt inatt då Mira åtminstone sov till kl fem. Tyvärr ville hon gå upp redan då o låg o lekte med snutten o pratade o var hur pigg som helst i minst en halvtimme. Sen somnade jag o det måste hon också ha gjort.
Snurriga som vi är i familjen kl fem på morgonen så fick Mira två flaskor med vällling á 200 ml. Jag gav henne en flaska innan hon började skrika vilket Micke inte uppfattade. Så när hon sen började skrika när flaskan var slut och hon ändå inte kunde somna så fick hon en flaska till av snälla pappa. Hur hon orkade dricka upp nästan två flaskor är för mej ett mysterium.

Nu ligger Mirisen  o sover och när hon vaknar så har jag planerat in att vi ska åka o shoppa lite jag o hon. Ska bli nice. Såg nämligen att RUSTA hade fått in lite nya tapeter. Jag är såååå sugen att göra en fondvägg i tvrummet. När rullarna ligger på endast 99 kr så ska vi nog kunna överleva det rent ekonomiskt också.



Nä, dax att fixa sig iordning nu så att vi hinner iväg o hem igen innan lunch dax.

Bröllopsdag idag!

2009-02-26 10:45:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag firar jag o Maken 4-årig bröllopsdag! Hjälp va tiden har gått fort!

Satt o kollade igenom lite bilder från bröllopet tidigare i morse. Vilken nostalgi! Kan verkligen framkalla alla de lyckliga känslorna från den dagen. Bröllopsdagen kommer definitivt på delad första plats tillsammans med Miras födelsedag över bästa dagar i mitt liv. Jag tror inte man kan bli mycket lyckligare än så.

Tänkte jag skulle visa er några av bilderna



Det var en vintrig, solig dag med massor av snö o minus 15 grader.
Självklart skulle jag envisas med att inte ha kappan på mej.




Vi fick ingen kyss i kyrkan då både vi o prästen totalt glömde bort det. Skandal!
Tänk er själva ett bröllop utan orden "Och nu så  får du kyssa bruden".
Tack o lov fick vi pussas lite utanför kyrkan istället.



Är man från dalarna så ska man givetvis följa traditionerna och åka häst o släde efter vigseln.
Inte alls så mysigt som det ser ut. Det var kallt o dragigt och jag förstörde min frisyr.





Våra ringar...



På bröllopsresa i Egypten. På det här kortet syns det att det är några år sen vi gifte oss :)


Jag älskar dej Micke över allt annat! Du och Mira är mitt liv och utan er skulle jag inte överleva en dag!
Tack för att du står ut med mej genom humörsvängningar och knasiga ideer.
Tänk att du och jag tillsammans kunde bli något så fantastiskt som Mira. Det är häftigt.
Massa kärlek sänder jag till dej idag!

PUSS!!!
 

Tredje tandsingen...

2009-02-26 09:07:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag kände jag ÄNTLIGEN ett litet vasst hörn av en tand som är påväg. Kanske är det tänderna ändå som har spökat o gjort att vår lilla solstråle inte alls har vart någon solstråle sista tiden.
Sista nätterna har hon vaknat första gångerna vid 2-3 tiden och det har ju aldrig hänt innan....så nåt konstigt beror det ju på.

Varför gör våra barn så här mot oss. Varför slutar de sova bra andra halvåret i deras liv? Det är verkligen psykiskt knäckande! Kan ju inte va kul för dom heller att vara vakna på nätterna. Skönt för dom att dom får sova lite på dagarna också. Synd för oss mammor att vi oftast inte hinner det.
Igår var ett typiskt exempel på det. Jag tänkte att jag skulle passa på att sova middag när Mira sov. Hon brukar sova två timmar på eftermiddagarna så jag tänkte att "Jag hinner diska först". Jag diskade o så skulle jag "bara" kolla mailen o så skulle jag plocka ihop lite leksaker på golven....o sen skulle jag gå o lägga mej. Då vaknade Mira. Livet som morsa helt enkelt.

Nu ska jag ta hand om min tjej lite innan hon ska sova.

Uppe med tuppen...

2009-02-25 08:23:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Miras nätter blir bara värre och värre och det är skitjobbigt tycker jag. Inatt vaknade hon första gången kl 2 och det fanns inget annat att göra än att ge henne mat. Låt mej säga så här att hon har verkligen lärt sig vilket skrik som funkar. Hur hon orkar med sig själv förstår jag inte riktigt.

Några fler tänder har vi ännu inte sett skymten av. Hostan är kvar och hon håller sig fortfarande om örat mest hela tiden. Känns som att man skulle vilja komma iväg till en läkare som kan kolla henne bara så att man kunde få ett svar på vad det kan vara som stör henne.

Idag har jag en städa dag. Ska ta hand om en massa tvätt som behöver strykas och så ska jag städa golven så att Mira kommer fram dit hon vill.

Igår kväll träffade vi våra goda vänner Louise o Emil. Trots att vi blev där till kl 21 så skötte sig Mira exemplariskt. Kanske får jag skylla natten på oss själva då vi rubbade hennes kvällsrutiner igår.

Nu börjar Mira bli mera högljudd än vanligt när hon sitter här nedanför mej och leker. Mamma som jag är så har jag lärt mej att känna igen det tonfallet.... och det betyder FRUKOST!


Fler besökare? Värt att testa...

2009-02-23 22:06:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vill du ha fler besökare till din blogg? Tryck då på länken nedan och följ anvisningarna.


I ensamhetens tecken

2009-02-23 16:24:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är jag o Mira själva hela dagen. Maken jobbar o så spelar han fotboll så han dyker inte upp förrän efter tio ikväll. Lite trist att sitta här själv...plus att jag är så trött o orkar inte sysselsätta Mira.
Nu sover hon iaf vilket jag hoppas hon kan göra i minst en timme till.

Idag har vi vart på en förmiddagspromenad o sen var vi hem o käkade lunch innan vi träffade Marlene o hennes charmtroll John. Vi gick på en promenad o så drack vi en kopp kaffe på Waynes café i stan. Jätte mysigt.
Jag behövde verkligen träffa någon idag då jag var såå sällskapssjuk. Det var skönt att få prata av sig lite:)

Idag fixade Mira att trä på klossarna själv på pinnen. (Se förra inlägget) Hon lär sig saker så grymt fort! Vår duktiga tjej:)

Nä, nu ska jag sätta mej och äta mellanmål. Har äcklig kaffe eftersmak i munnen och behöver få bort den med nåt. Hehe.

Nya färdigheter o lite bilder

2009-02-22 14:43:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag lovade att jag skulle skriva ett inlägg o visa vad som är Miras nya favorit sysselsättning. Jag läste nämligen i en bok igår om utveckling i olika åldrar. Där stod det att mellan 8-9 mån så kan barnet lära sig att bygga med klossar och stapla saker på varandra m.m. Vi har en leksak här hemma med träbitar man ska trä på en pinne. Jag blev lite nyfiken igår o se om Mira skulle kunna fixa att leka med den här.
Jag visade henne en gång hur man skulle göra för att få på klossarna på pinnen. Efter den enda visningen så fattade hon galoppen helt. Nu sitter hon hur länge som helst o försöker få på klossarna. Tyvärr var det lite svårt att pricka rätt... men hon är på god väg:)


Tungan hjälper till att hålla koncentrationen på topp.

 
Miras nya favvorit godis är gurka. Igår kväll när vi hade besök satt hon o
knaprade på en liten gurkbit i säkert en halvtimme.


Den här bilden tog vi när vi var uppe i Dalarna. Mira hade somnat själv efter att hon druckit ur vällingflaskan. 10 min tidigare var jag in o kikade på henne och då låg hon på kudden och sov som en vanlig människa. När pappa sedan skulle in o kika så hade hon satt sig upp o förmodligen somnat så. Fick lov att ta en bild då jag tyckte det såg så otroligt gulligt ut.

Sånt här gör mej glad...

2009-02-21 18:36:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Fick en härlig kommentar av en tjej som heter Frida. Roligt att få ett namn på en av alla dom som följer min blogg.

Hejsan hej!
Läst din blogg cirka en månad nu..Er dotter är himmla söt, men föräldrar som ser bra ut, ger ju söta barn. =) Gillar att läsa din blogg och se på alla fina bilder.
Har lite frågor till dig
Hur gammal är Mira?
Hur gammal är du o din pojkvän?
Pluggade du innan du fick barn eller jobbade du?
Vart i Sverige bor ni?


Tänkte jag skulle svara på dina frågor... men måste börja med att tacka för den fina komplimangen. Hihi.
Mira är snart 9 mån. Hon är född den 27 Maj 08.
Jag är snart 25 (!) år och min man är 27 (Fyller 28 detta året).
Jag jobbade på Guldfynd innan jag fick Mira. Har fortfarande kvar min halvtidstjänst där.
Vi bor i södra Sverige och har härlig utsikt över Vättern :)

Det är helt ofattbart att Mira är 9 mån snart. Hade vi inte fått det där oväntade plusset i sep 07 så hade vi säkert suttit här barnlösa fortfarande. Ibland kan oplanerade saker bli de allra bästa händelserna.

Fortsätt fråga om det är nåt ni vill att jag ska berätta om. Bara kul att få lite respons på det man skriver.

Imorgon ska jag sätta in lite bilder på Miras nya favvorit sysselsättning. Kolla in igen om ni vill veta vad det är:)
Önskar er alla en trevlig kväll... Med eller utan melodifestival:)

Sov du lilla videung...

2009-02-21 10:19:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Skulle lägga Mira nu vid tio men hon bara skrek o skrek när jag lade ner henne. Har aldrig hört henne så förkrossad. Tog upp henne o ammade. Lade ner henne igen och samma visa upprepar sig då med. Tog upp henne igen o satte henne på golvet för att leka. Trodde att det var det hon ville... men inte då. Hon grät som om jag skulle ha satt ner henne på en spikmatta.
Tog upp henne o ammade på andra bröstet och efter några minuter så sover hon i min famn. Hon har inte somnat i min famn sen hon var liten liten bebis. Märkligt.

Nu ligger hon iaf i sin säng och snusar så gott.
Själv ska jag sätta mej o läsa en tidning.



Tänk att man kan älska någon så mycket


Varför sova när man kan va vaken?

2009-02-21 08:01:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi vart vakna sen kl sex. Mira tyckte tydligen att det var morgon då och dax att gå upp. Vilket jag verkligen INTE tyckte.
Nu sitter jag här med illamående pga av tröttheten som intagit min kropp.

Jag blir så ledsen om det visar sig att Mira slutar sova hela nätter nu bara för att hon är sjuk. Eller sjuk o sjuk... jag vet inte riktigt vad som är felet på henne just nu. Hon är inte alls sig själv. Inte lika glad som vanligt, jätte knäig, gnällig och allmänt missnöjd.
Jag har skyllt på tänder så länge nu att jag börjar misstänka att det inte kommer några fler tänder. Hon vill inte äta, inte sova och inte leka.

Jag hoppas innerligt att den här fasen går över snart så att jag kan återgå till mitt pigga glada jag igen. Jag blir så påverkad av de här vakna nätterna. Trodde inte att det skulle vara så hemskt.

Idag ska maken på fotbollsmatch, så jag o Mira blir ensamma några timmmar. Efter fotbollen hoppas vi kunna träffa några kompisar. Vi behöver lite sällskap helt enkelt. Skulle va helt underbart med lite god mat, trevligt sällskapsspel och kanske en film senare ikväll. Det är min drömdag idag:)




Det drar ihop sig till bokstorm...

2009-02-20 09:15:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det har varit dåligt med uppdateringar nu under någon dag. Det enda jag kan skylla på är att jag verkar ha gått in i någon typ av dvala o hittar inte vägen ut.
Jag är så trött o helt slut i kroppen. Orkar ingenting. Imorse när Mira vaknade vid sju kunde jag inte förmå mej själv att gå upp o hämta henne. Jag kämpade med mej själv i flera minuter innan jag insåg att hon redan hade blivit upplockad av snäll make/pappa.

Solen skiner ute och jag kan inte ens skylla på vädret att jag är som jag är.

Idag ska jag tvätta hela dagen. Ni kan ju bara gissa hur sugen jag är på det. Det är en av orsakerna till varför jag sitter här nu. För då slipper jag bråttas med det faktum att jag har händerna fria och borde gå ner o slänga i första tvätten. Första av förmodligen tio tvättar!

När Mira vaknar (Ja, hon sover förmiddag nu) så ska vi ta en promenad till bibblan. Behöver lite lektyr att läsa.
Har fastnat i en bokserie som är helt underbart bra. Tyvärr såg jag att de bara har till bok 3/5 att låna ut. Antar att 4-5 är för nya än så länge. Hur ska jag kunna hålla mej i flera månader innan jag får läsa den spännande fortsättningen???

 

Snart är det bokea föresten! Har ni börjat ladda plånboken och knuffaxeln ännu? Ni vet väl att det gäller att stångas lite för att få det man vill ha innan det tar slut :) Jag älskar böcker... men trots det så blir det nog inte så mycket köpa av under rean. Är man en bibblan älskare så är det svårt att motivera varför man ska köpa en bok när man kan låna.

Stök o bök...

2009-02-18 15:21:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vårt lilla hjärtegryn sov till kl 6.15 imorse innan hon krävde första flaskan med välling. Helt underbart att få sova så länge! Hon vaknade  inte ens o ville ha snutten under natten.

Idag har snuffsan inte varit alls sig själv. Hon har vägrat äta sedan vällingen kl sex och det enda hon fått i sig är en halv flaska välling och en halv smörgås.
Jag är inte van att ta hand om en tjej som gråter o blir ledsen så fort jag lämnar henne  5 sek. Jag känner mej helt matt av att hela dagen fått lov att underhålla o bära omkring på henne.
När inte ens gåstolen var rolig imorse så förstod jag att nåt var fel. Tyvärr har jag ännu inte lyckats lista ut vad felet beror på.

Nu ligger hon i sin säng och snurrar o försöker komma till ro. Hon har redan sovit två ggr idag, men då det varit två ganska korta stunder så bör hon sova en gång till.

Jag har massor att göra här hemma men har varken haft tid eller ork att börja.
Jag har nog varit för bortskämd sedan Mira föddes. Jag vet nog inte riktigt hur det kan vara att ha ett krävande barn.


Hemma bäst...

2009-02-17 19:59:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi back in town igen! Skönt att va hemma men trist att säga hejdå till familjen och vännerna.
Resan gick jätte bra o Mira sov nästan hela vägen.

Nu har jag precis lagt Mira. Hon var såå trött. Gav henne flaskan i soffan o på vägen in till sängen så somnade hon. Händer mycket sällan.
Inatt blir en spännande natt. Första natten hemma nu efter att hon börjat sova hela nätterna. Nu är det bara att hålla tummarna att hon sover lika bra i sin egen säng. Jag antar att jag får räkna med en vaken natt inatt.

Är lite arg över att det inte går nåt bra på tven ikväll. Får nog sätta mej o läsa en bok istället.

Jag får uppdatera lite mera imorgon. Jag är alldeles för trött för att skriva mera.
Tack mamma o pappa för allt under den gångna veckan!

Mysdag/hets

2009-02-16 15:41:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Idag har jag haft en mysdag med en av mina närmsta tjejkompisar. Vi tog en promenad på "byn" och strosade i några affärer. Jag hittade självklart en prinsesskjol till Mira.

Blev lite sugen på ett par jeans till mej själv också. Men ska vänta lite med att köpa några byxor tills jag gått ner de kilon jag vill. Då ska jag unna mej att köpa ett par riktigt snygga jeans.

Efter promenaden så satte vi oss på ett fik o myste. Det är så härligt att träffas o ta igen all förlorad tid. Så trist när man bor 40 mil ifrån varandra.

Imorgon åker vi tillbaka till stan igen och det är som vanligt med blandade känslor.
Idag ska vi hets träffa massa vänner för hinna säga hejdå. Nu dröjjer det till  påsk igen innan vi beger oss uppåt landet.

Dax att rusa om jag ska hinna med schemat idag:)

En hälsning från familjen...

2009-02-14 17:10:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «











Kan man se mer full i lur ut? 
Går inte att få ett kort på Mira längre där hon inte har tungan utsträckt.

Love is in the air...

2009-02-14 10:51:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vill önska er alla en underbar alla hjärtans dag!

Ge era käresta en extra kram idag.


Den som väntar på nåt gott...

2009-02-14 00:18:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter uppe o väntar på att maken ska komma hem. Jag ska åka o hämta honom kl ett. Så här länge har jag inte vart uppe på evigheter. 50 min kvar och jag är riktigt aptrött. Sitter o leker med bilder i brist på annat.





Idag har jag umgåtts en sväng med Emmelie och Lilly o så har vi haft kalas för syrran.
Största delen av dagen har jag gått o längtat efter maken. Ska bli så härligt att få hem honom igen.
Känns galet att vi vart här uppe i skogarna en vecka redan. Va fort tiden går!

Mira har blivit förkyld igen som nämnt tidigare. Det är tur att hon är så glad ändå. Vet inte hur det ska gå när vi kommer hem till en tom o tyst lägenhet igen. Mira kommer att sakna djuren och barnen och allt som rör på sig. Hon är van att få hundra procent uppmärksamhet när vi är här o så kommer vi hem och hon måse roa sig själv de gånger jag behöver göra annat. Som sagt... det blir spännande att se hur hon reagerar på det.
 
Nä...nu ska jag försöka hitta på nåt annat att roa mej med. Lite tragiskt att det inte ens finns yatzy i det här huset.

Det funkade!

2009-02-13 10:52:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sova hela natten kuren verkar fungera! Jag törs inte riktigt hoppas ännu, men Mira har sovit hela natten nu två dagar i rad. Igår fick hon första flaskan strax efter sex tiden. Idag vaknade hon först kvart i sju! En gång behövde jag bara gå upp i natt och stoppa om henne.

När jag försöker lista ut vad det är jag gjort för att hon ska sova dyker två ord upp i mitt huvud TÅLAMOD OCH ENVISHET. Jag har egentligen inte gort något mer än att vägra henne att äta två nätter. Först natten tog det en timme för henne att somna om, andra natten 20 min o tredje natten behövde jag bara stoppa om henne o ge henne snutten.
Trodde verkligen aldrig att det skulle fungera. Inte behövde vi köra någon 5 minuters metod eller dyligt heller. Vilken lycka!

Nu är det bara att hålla tummarna att det här håller i sig när vi kommer hem till stan igen och att förkylningen hon nu drabbats av inte gör att hon vaknar på nätterna o hostar.

Idag är en helt fantastisk dag och jag vill inget hellre än att gå på en låååång promenad. Fast en liten kik på termometern o så raseras de tankarna.

Snökontakt...

2009-02-12 14:19:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har Mira fått känna på snön för första gången. Det var en upplevelse tyckte hon.
Här följer några bilder från när vi var ute tidigare idag.



En snöig Mira som just ramlat i snön






Måste ju testa att krypa även i 3 dm snö



Ojdå, tippade visst. Passar på att göra en snöängel på mage.



Mira lipar alltid. Hon har tungan ute konstant. Speciellt när hon är ute.





Det här måste vi göra om snart!

Ska det aldrig sluta snöa?

2009-02-11 14:52:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har vi träffat Emmelie och Lilly. Vi gick på en skön förmiddagspromenad i snöyran. Efter promenaden gick vi och åt lunch på caféet i byn. Där träffade vi tre till mammor och deras bebisar. Blev en mycket trevlig lunch.

Har ganska nyligen kommit hem igen ch Mira ligger utslagen på sängen och sover. Jag skulle också vilja sova men har inte riktigt ro till det. Ska nog plocka upp en av de två böckerna jag har med mej hit och som jag tänk läsa ur den här vecka. Är ju riktigt mysigt att sätta sig under en filt med en kopp te o läsa en bra bok.

Ikväll blir en lugn kväll. Kommer nog bara att va hemma tror jag. Brorsan skulle komma hit en sväng, så det blir nog att umgås med honom.

Några bilder på Sötnosarna. Lite svårt dock att få båda två att titta mot kameran och le på samma gång.






Mira tokfia....Lilly undrar vad hon egentligen sysslar med.


Ute på promenaden. Försökte ta en bild för att visa all snö som samlats här uppe.


Emmelie med vagnen. Visst ser det idylliskt ut!?

Åhh denna natt, denna ljuvliga natt...

2009-02-11 14:46:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Inatt sov Mira till kl fem innan hon vaknade för första gången. Jag kastade mej upp snabbt som blixten och strök henne lite på huvudet. Hon gnällde till en gång och sen somnade hon om. Tyvärr höll inte den sömnen i sig mer än någon minut o sen vaknade hon igen. Efter ytterligare 20 min sov hon djupt igen. Kvart över sex fick hon sin flaska med välling.

Kanske finns det hopp ändå.
Ska bli mycket spänannde att se hur denna natten blir. Än tänker jag inte ge upp.


Nattelinatt...

2009-02-10 18:40:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Natten till idag gick inte alls bra. Halv fyra vaknade Mira och redan då tappade jag tron på att det här med att sova hela natten skulle fungera.
Jag försökte en halvtimme innan jag gav upp och ammade henne. Hon gallskrek när jag lade ner henne igen pga att hon inte alls blir mätt på mjölken längre. Efter 5 min sov hon.

Blir så arg på mej själv för att jag gav upp. Ska försöka inatt igen... men går det inte då så ger jag upp!


Utveckling i rasande fart...

2009-02-10 18:37:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Här händer det saker ska ni veta. Idag när pappa kom hem visade han mej en ny lek som han o Mira hade. Den gick ut på att smälla två leksaker mot varandra. Nu sitter Mira och smäller ihop alla leksaker hon kommer åt. Kanske kan hon klappa händerna snart också. Ett litet framsteg kanske ni tycker....men dock ett framsteg tycker jag.

Mira har ätit som en häst idag. Hon har vart gnällig o högljudd hela dagen och det enda som fått henne att bli tyst är mat. Med tanke på hur dåligt hon ätit på sistone så är det ju toppen att aptiten blivit bättre. Hon åt tom två hemmagjorda lagade mål mat idag. Inte illa.
Tidigare ikväll när vi satt och åt kvällsmat fick hon smaka på korv och potatis med mammas gaffel. Hon tog då tag i den med händerna och förde den till munnen. Mamma sa det att kanske vill hon äta själv nu för tiden. När gröten senare kom fram så satte jag en sked i handen på henne o hjälp va hon åt! I med skeden i gröten o så in i munnen o slicka av. Trodde verkligen inte att hon redan skulle kunna klara av det. Galet va stor tjej vi har!
Så nu är det slut på kladdfria middagar. Jag kan ju glömma att jag får mata henne själv hädanefter. På med haklapp med armar på och bort med alla dukar och fina kläder. Här ska nu ätas!

Steppat upp en nivå...

2009-02-09 22:39:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ikväll har jag varit på Step up i gymnastikhallen i byn. Alltså nu kommer ett inlägg här som alla i den här bygden kommer att ogilla mej för....men så här är det.
Jag har alltid varit skeptisk mot "byjympa". När jag bodde här innan vi flyttade till stan, pendlade jag 8 mil (enkel resa)för att träna 3 ggr i veckan. Det säger ju lite om hur skeptisk jag var mot träningen här i byn.
För oss som inte gillar bollsporter så finns det två pass i veckan att gå på här. Ett step up och ett boxing pass. Boxing skulle jag aldrig gå på då det är alldeles för kroppsigt/svettigt/manligt pass för mej o så tycker jag att det är tråkigt att slåss. Step up testade jag alltså för första gången idag.
Måste säga att jag blev possitivt överraskad. Ledaren för passet är jätte mysig och inspirerande och duktig på det hon gör. Det var bra svårighetsgrad på passet och bra konditionsnivå.
Men att stå där i en jympahall med gröntgolv o plintar framför ögonen drar ju ner betyget en del. Ett minus också för noll speglar.

Nä...någon flytt tillbaka hit blir det inte tal om ännu... först måste ett bra gym byggas. Haha


En dröm för god för att vara sann...

2009-02-09 12:18:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


När jag vaknade i fyra tiden inatt av att Mira gnydde i sängen var segern krossad. Nej, jag hade väl inte trott att hon verkligen skulle sova hela natten, men någonstans inom mej så hoppades jag djupt.
En timme låg Mira vaken och skrek/pratade/ropade. Envis som en gnu fick jag henne till sist att somna genom att sjunga "sov du lilla videung" 20 ggr.
Hon sov i hela tio minuter och vaknade sedan igen. Klockan var då kvart över fem och jag kände mej besegrad och gav henne flaskan.

Ska bli spännande att se hur hon sover inatt och om vi kan minska den vakna timmen till iaf 45 min. Jag har en känsla av att jag inte kommer att ha lika mycket tålamod denna gången.
Jag blir inte riktigt mej själv när jag får min skönhetssömn förstörd.

Nu sitter min lilla goding och leker med alla dagbarnen som mamma har här hemma. Hon riktigt skiner upp varje gång hon ser nån av barnen. Idag vid frukosten vägrade hon äta för att hon hörde hur barnen lekte i rummet brevid.
Det är något speciellt med barn.

Nu ska du sova hela natten. Punkt slut!

2009-02-08 11:46:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Det var min inställning igår kväll när jag lade Mira. Jag o mamma gjorde en överenskommelse att nu ska jag inte ge med mej i natt och ge Mira någon mat. Jag ska åtminstone försöka få henne att somna om utan att få nåt att tutta på.

Jag lade mej klockan elva och var beredd på ett natt med minimalt med sömn. Klockan två vaknade jag första gången. Inte utav att Mira vaknade utan för att det stod en hund och flåsade över mej. Jag somnade om och vaknade nästa gång kl fyra. Mira hostade och var torr i halsen. Jag gick upp och fyllde en mugg med vatten som jag gav henne medans hon halvsov. Jag tänkte för mej själv att nu var det ju ingen ide att somna om, med tanke på att hon alltid vaknar runt fem tiden. En timme låg jag vaken medans Mira snarkade o sov. På något sätt lyckades jag somna om och drömde då att Mira vaknade kl sju och jag var överlycklig av detta faktum. Jag blir väckt mitt i sömnen av att Mira gnyr. Det är kolmörkt i rummet och jag tänker att kl är säkert strax efter fem. Gissa om jag blev förvånad när jag ser att klockan är halv sju.

Jag gav henne he vällingflaska sen somnade hon om och sov till åtta. Mira sov alltså hela natten av sig självt. Från kl åtta på kvällen till åtta på morgonen.

Min önskan är nu att detta håller i sig varje natt och att det inte var en engångsföreteelse.

Det är verkligen så att Mira blir en helt annan tjej här uppe i dalarna. Hon lär sig alltid nya saker och sover alltid bättre än hemma i stan. Mycket märkligt.


Tjallallalallallalaa... hon blir arton år idag...

2009-02-07 22:27:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Min fina systeryster som fyller arton år idag. Här med tårtan i högsta hugg.

  
En lite skeptisk och arg misse på kalas och en busig Mira


Vackra Lisela med Mira som testar delar av tårtan. Grädde o hallon. Mums!



Dagens gladaste tjejer. Hela aphögen samlad. (Internt)


Mira har lärt sig gå... eller inte gå direkt....men hon har lärt sig ta varannat
steg med höger ben och varannat med vänster. Den gamla stilen gick ut
på att antingen hänga i mammas armar o leka "inte nudda golv",
eller så kastade hon sig framåt genom att hoppa till med
bägge benen jämfota.

Snörusk och födelsedagsbarn...

2009-02-06 20:22:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi äntligen framme. Snö o hemskt väglag gjorde att det tog lite längre tid än vanligt att köra upp. Tack o lov så var Mira nöjd och glad nästan hela vägen.

Nu har maken rymt hemmet och är ute och roar sig med grabbarna. Jag sitter här medans Mira ligger o gnyr i sängen och inte riktigt kan bestämma sig för om hon ska somna eller inte.

Imorgon fyller min älskligssyster arton år. Då blir det paket och kalas hela dagen lång. Kan inte skriva här vad hon ska få... för det kan ju hända att hon hinner läsa innan hon får det o det vare ju ytterst tråkigt.

Jag sitter o funderar nu på om jag ska gå o se på lets dance eller om jag ska fördriva lite tid på tradera. Lite fynd är aldrig fel. Hihi.

Önskar er alla en trevlig helg!

Konsten att slippa packa...

2009-02-05 21:26:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorgon åker vi som sagt upp till Dalarna. Jag sitter här nu och skjuter som vanligt på packningen en stund till. Jag har packat det mesta, men har en del kvar. Framför allt borde jag skriva en lista på en massa saker som ska packas ner och som jag just nu har i huvudet, men som kommer ramla bort. Det är ju så dumt att glömma nåt nu när vi ska va kvar i en och en helv vecka.

Har suttit här o försökt få en arg Mira i säng. En timme tog det innan hon somnade. Hon blev tyst en sväng o jag trodde hon hade somnat men så vände jag mej om från datorn och då SITTER hon upp o tittar på mej med stooora ögon. Lilla busungen vår!

Inatt hoppas jag att jag får sova hyffsat för det är jag som kör imorgon. Maken behöver jobba lite i bilen, så jag får va chaufför för en gångs skull. Hoppas väglaget är ok. Inge kul att köra när det är halt. Speciellt inte med en dyrbar skatt i baksätet.

Nä....nu ska jag gå o se vad maken har för sig. Mina ögon är för trötta för att sitta här längre.

Lite bilder på Prinsessan...

2009-02-04 16:00:24 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «



 

 



Nu har jag haft tråkigt igen som ni ser o suttit o fixat med bilder. Bilderna hade dålig skärpa o behövdes putsas till för att bli bra.....tyvärr lyckades jag inte så bra. Bristen på tid gör nu att jag lägger ut de så här iaf.

Har jag berättat att vi åker upp till Dalarna på fredag? Sitter nu o har lite ångest över packningen.
Det blir ju så otroligt mycket packning för bara en vecka.
Ska börja packningen imorgon.  Plus att jag måste ut o köpa lite presenter.

Idag har vi en lugn dag. Jag ska dansa med dansgruppen ikväll, men annars har jag inga planer alls. Ska faktiskt sätta mej och se på One tree hill strax. Måste erkänna att det är en av två serier jag verkligen gillar att följa.

Jag får nog skriva lite mera senare. Nu börjar det på tven ser jag:)


Skadad...

2009-02-03 17:49:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har hela familjen varit ute o farit på stan hela dagen. Det började med att vi hade ett ärende på banken... som gick helt i stöpet när jag mitt smarthuvud glömt mitt leg hemma. Så...nu måste vi åka till banken imorgon igen. Typiskt.
Sedan storhandlade vi på maxi och drev runt i några klädaffärer. Jag hittade en danstop. Lite kul att ha nåt nytt på sig nu när jag tränar så mycket,

På tal om träningen så är det inte alls säkert att jag kan fortsätta träna som jag gör. Inte än på ett tag iaf. Jag skadade mitt knä igår och idag kan jag inte gå i trappor och det hugger varje steg jag tar.Jag är så arg över detta. Jag som just kommit igång med träningen igen o så händer det här. Jag har haft det här problemet med knät förut också när jag sprang mycket. Mina ben är inte gjorde för löpning. Jag får ju skylla mej själv som var sen till jympan igår och fick lov att springa från parkeringen till friskis.

Ikväll blir en lugn kväll. Vi roar oss med att titta på Mira o alla hennes bus. Jag tog lite kort innan, men nu vill inte datorn sammarbeta...så det blir inga inlagda just nu. Kommer kanske senare ikväll.

P som i böter...

2009-02-02 11:35:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Är precis hemkommen från en promenad med Marlene och hennes lille söte John. Så skönt att gå en promenad i solen för en gångs skull. Nu hopppas jag verkligen att solen håller i sig ett tag, man blir så mycket piggare o gladare när den är framme.

Idag var vi mycket nära att få parkeringsböter igen. Jag var precis påväg ut när en mycket vänlig granne knackar på och talar om att jag nog borde flytta på bilen. Första måndagen varje månad är det nämligen städning på vår parkering. Jag frågade grannen lite snällt om hon kunde titta till Mira o så rusade jag ut på jakt efter parkering. Hittade en några kvarter bort och fick som en raket rusa tillbaka till lägenheten och en förskräckt Mira.

Har fortfarande ont i halsen efter den lilla springturen. Snacka om otränad!

I eftermiddag ska jag träna på friskis. Ska på ett aerobicspass denna gången och det ser jag fram emot.

Nä...nu ska jag ta o hets städa här hemma lite innan Mira vaknar. Nästan så att jag hoppas att hon vaknar, så att jag slipper städa. VILL INTE!


B som i...

2009-02-01 15:42:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Äsch....dålig natt igen. Har tappat hoppet på att det någonsin ska bli bra.

Nu ska vi snart iväg och fika med några kära vänner till oss. Mira ligger just nu o sussar så sött i vagnen,
Ikväll blir det Beck på TVen. Har ännu inte sagt detta till maken så jag bereder mej på ett övertalningstal utan like. Ska nog muta med tacos och cola. Då brukar jag få det mesta jag vill. *blink, blink*

Mira åt dåligt även idag till både frukost och lunch. Nu måste den här fasen gå över snart. Jag blir ju orolig är hon inte får i sig någon mat. Hon kan ju inte leva på enbart välling hela livet.

Jag ammar inte alls mycket längre. Funderar på att sluta snart. Men det är lite jobbigt. Inte så jobbigt för Mira kanske, men för mej. Det kanske låter konstigt för många av er. Vadå, vill du att hon ska fortsätta äta upp dina bröst, kanske du undrar. (Ja, för jag inser ju att det är det jag gör. Låter henne äta upp mina bröst alltså. Det sägs ju att ammade bröst inte är de finaste att skåda. Häng o släng...ja ni förstår. Men hallå! Jag är ganska pryd av mej så härmed slutar jag min spekulation och prat om bröst.)
Att sluta ammningen har ingenting med mina bröst att göra egentligen. Det är en ren känslomässig sak. Den lilla stunden som jag o Mira har när hon ammar...den närheten har man ingen annan gång. Jag inser ju att man lika gärna kan ha det mysigt när hon dricker sin vällingflaska. Eller lite mys o puss på kinden när hon är lite pömsig och snart ska lägga sig o sova. Men min rädsla ligger nog i att jag kommer att va dålig på att ta den tiden.
Att ta den tiden när hon ska amma måste jag ju, för hon måste ju få i sig mat. Men det är betydligt svårare att ta sig den tiden när man inte "måste".
Åhh...hoppas ni förstår mej rätt och att jag inte låter som en hemsk mamma som aldrig ger mitt barn lite kvalitetstid (för det gör jag). Ville bara skriva av mej... som alltid...
.... det är fritt fram för er att tolka som ni vill. Jag vet vad jag menar.