Påskfest

2013-03-28 10:03:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


 
Igår var det påskfest på förskolan så jag skickade iväg en prinsessa och en fjäril. Tydligen är det helt omodernt att vara påskkärring. Barnen verkade ha haft en bra dag och somnade ovaggade halv åtta.
Själv var jag sjukskriven igår. Börjar bli galet trött på att va sjuk och dålig jämt. Var till och med till farbror doktorn, men han hade inte så mycket förklaring på mina bekymmer. Däremot hittade han ett blåsljud på mitt hjärta så nu har jag fått en remiss till att göra ultraljud på hjärtat. Ännu en avdelning på sjukhuset att kryssa för.
 
Idag är vi lediga jag och barnen. Jag mår bättre men inte bra. Jag jobbar hela påsken så idag har jag tänkt utmana mig själv lite o se vad jag orkar. Hoppas på en playdate med goa vänner i eftermiddag. I eftermiddag blir det storhandling på willys tillsammans med troligen halva stan. Dumt att storhandla en skärtorsdag... men med dålig planering och sjukskrivning igår så fick det bli så.
 
Vill passa å att önska glad påsk till alla er som tittar in och läser mina rader!

Borttappade barn

2013-03-25 09:07:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Underbara barn man har som får en att skratta flera gånger om dagen.
 
Theo och Mira sitter i lekrummet och läser böcker. Theo frågar Mira något och trots att han upprepar frågan tre gånger så vägrar hon svara honom varpå han säger "Mira, lyssnar du med rumpan eller!"
ooops, tydligen ett uttryck jag råkat använda...kanske också mer än bara en gång.
 
I fredags glömde Theo sin Vovvis på förskolan. Vovvis är som ni kanske märkt en hund (gosedjur) som följer med Theo i allt. Utan Vovvis kan han inte sova. Eller... tydligen så kan han det för efter att vi förklarat att Vovvis skulle vakta förskolan under helgen så godtog Theo att endast ha snuttefiltarna vid sin sida och somnade bra alla kvällar. Imorse berättade jag att vi skulle åka till förskolan och hämta Vovvis varpå Theo hoppar ur sängen och rusar upp till frukostbordet (händer inte så ofta)
När vi kom fram till förskolan plockade jag ner Vovvis från hyllan och det var ett kärt återseende som gav mig nästan tårar i ögonen (ja, jag är lite blödig ibland)
"Åhh, hej vovvis, jag har saknat dig. Jag älskar dig" Vovvis svarar då (med Theos bebisröst) "Jag älskar dig också, jätte mycket"
 
 
Igår var det en liten tjej på 5 år som stod och grät utanför jobbet. Det visade sig att hon hade tappat bort sina färäldrar på köpcentrat. Jag tog hand om henne och ringde vakten som kom för att hämta henne och ta henne till föräldrarna. Flickan vägrar då släppa min hand och fick vara kvar tills hennes pappa kom springande med andan i halsen och tårar i ögonen. Det visade sig att hon hade virrat bort sig rejält och tagit sig till helt andra sidan centret. Pappan berättade att hon hade gått framför dem men helt plötsligt varit borta. Läskigt va fort det kan gå när man inte har ögonen med sig konstant. Nu gick det ju bra tack o lov och flickan fick en nalle som hon döpte till My. Man blir glad när man kan hjälpa till... även om jag önskar att barn aldrig skulle behöva komma bort från sina föräldrar.

Snälla cyberspace, hjälp!

2013-03-24 20:23:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


 
I morse hade vi en dotter som grät och skrek högt när hon gick på toaletten. Trög mage kan ju alla ha från och till, men när det gäller vår lilla tjej verkar det vara mera regel än undantag.
Från och till under hela dagen har hon klagat på ont i magen och det slutade med att hon i stort sett grät sig till sömns pga magont.
 
Från och till under det senaste året har Mira klagat på magont och vi vet inte vad vi ska göra när det händer. Vissa gånger ligger hon dubbelvikt och gråter och andra gånger kan hon klaga på det utan att visa så tydligt att det verkligen är så att hon har ont. Vi har varit till doktorn, vi har uteslutit laktos ut maten, testat laktulos och vi har pratat med henne om toalettbesök och oro. Ibland använder hon magont för att få sin vilja igenom "Jag har ont i magen, det blir nog bra om jag får gå in istället för att vara ute och leka" "Jag har ont i magen men det blir nog bra om jag får spela på datorn."
Senaste veckan har det varit lite oftare klagomålen kommit och vi vet inte längre vad vi ska göra. Det är bara så jobbigt att stå vid sidan av och inget kunna göra för att lindra hennes problem.
 
Några tips? Någon?

Tuff grabb?

2013-03-23 19:35:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Bilderna lånade från deichmann.com
 
Man tänker ju att bara för att de är pojkar så ska de gilla allt som är häftigt, coolt och lite farligt. Här hemma är det helt tvärtom. Theo hatar spiderman, riddare, sjörövare och annat läskigt. Det enda som går hem i "mönster" väg på tröjor/skor m.m är bilar och fordon. Självklart också söta djur och annat. Kanske har jag påverkat honom lite då jag alltid köper just bilar och "snälla" tryck på grejjer... Tänkte va en cool mamma igår och frågade honom om han skulle vilja ha ett par kalsonger med spiderman på. Theo tittade på mig som att jag vore knäpp. "Jag tycker ju inte om spiderman, mamma" fick jag som svar.
 
Undra om han alltid kommer att vara av denna åsikten eller om dessa lite läskiga saker snart blir favoriter ändå. Ska bli intressant att se.
Riddare Micke är iaf en favorit på bompa.
...Fast han ser ju inte så farlig ut trots att han är riddare, tom draken ser ganska harmlös ut.

Ser framåt

2013-03-22 08:57:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Jag älskar dagar när solen skiner. Både jag och barnen vaknar liksom lite lite gladare och piggare. Idag hade vi en mysig men stressig morgon (hur nu det går ihop). Vi var mycket senare än vanligt och det blev svårt att hinna till halv som vi skulle, men med barnens hjälp så gick det och nu är de lämnade. Jag dricker en kopp kaffe nu och sedan blir det jobb fram till nio ikväll. Ska svara på några mail och oroa mig över hur jag ska fixa årets deklaration (första året med firman) innan det bär iväg av till butiken.
 
Vad händer i helgen då? Jobb för mig. Familjen på hemmaplan. Känns inte som helg när man jobbar. Jag ser fram emot Påsken nu. Då kommer mina föräldrar hit och trots att jag jobbar hela långhelgen så ska det bli mysigt att fira påsken. Hur som helst så brukar det alltid bli vår här efter påsk och DET ser jag framemot.

Ny bloggdesign av finaste Linnéa

2013-03-21 22:37:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
 
Ni har väl inte missat min nya fina blogg!?
Söta Linnéa som suttit och hjälpt mig med den.
 
Tack Linnéa, du är bäst! Ingen lyckas fånga min personliga stil som du.
 
Är du också sugen på en ny bloggdesign? Kolla in på Linnéas blogg så ser du fler bloggar hon designat.
För en billig peng kan du också få totalrenovering på bloggen.
 

Torsdagkväll hos oss

2013-03-21 20:43:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Idag har jag haft en jobbdag här hemma. Många beställningar som kommit in så jag sitter inte syssolös direkt. Imorgon och under helgen jobbar jag dock i butiken, vilket ska bli kul då jag varit ledig en vecka därifrån.
 
Ikväll är jag hemma själv då maken tagit sig till Elmia på HV match precis som resten av denna stad. Tyvärr ligger de under om någon är intresserad så detta verkar bli sista matchen.

Barnen somnade utan minsta pip ikväll och jag är så glad och stolt över det. Mira har blivit så mycket duktigare på att somna direkt men jag blir fortfarande lika chockad varje kväll det händer. Innan har man fått springa minst tjugo gånger upp o ner för trappan innan hon somnat. Nu sitter jag och ser på lyxfällan och efter det blir det (liggandes i sängen) nästa veckas grey´s anatomy på mobilen.
 
På tal om nåt helt annat. VEM sätter på sig dessa dojjor? Gräsliga! Sågs på scorett ifall någon blir sugen på att shoppa:)
 
 

Vårdrömmar

2013-03-21 09:54:00 Shopping
» Kommentarer(0) «


 
Lindex Shop Online - Blus 
Loose jeans Blå Blommig byxa Vit
 
Underbara vårplagg från lindex. Dessa hamnar garanterat i Miras garderob inom kort. Bra priser också och speciellt nu när de har köp 3 betala för 2 på hela barnsortimentet!
 
 
 
 

Reklamation kaxsoverall!

2013-03-19 11:36:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Jag var så glad när jag såg dessa fina fina overaller på kappahl i början av vintern. Jag hade egentligen redan overaller till barnen men blev verkligen förälskad i dessa, så jag sålde de andra två (Självklart gick jag inte back på den försäljningen, man får ju va lite smart) och sedan gick jag och köpte dessa. De köptes för 750 - 30% i kappahl butik. Ett bra pris för en overall som fått nästan högsta omdömmen i jag tror det var testfaktas overalltest.
 
Efter bara någon månad märkte jag att Theos overall blivit sliten på insidan av benen och att det nästan gått hål, även på insidan av armarna vid sidan av de tejpade sömmarna så var all färg borta och det var nästan hål.
Jag gick till butik och frågade dem om det skulle bli ett sådant slitage. Jag hade inget kvitto men fick tillbaka hela pengen för overallen, självklart ska det inte se ut så efter bara någon månad.
 
Igår kollade jag även Miras overall och den såg precis likadan ut. Så tråkigt verkligen. Jag gick tillbaka till butiken igen med även den overallen och kom hem med 500 kr. Även denna gången utan kvitto.
 
Vill med detta bara tipsa er som har overallen att kolla så att den inte gått hål och blivit onormalt sliten vid de tejpade sömmarna. Tydligen så är det ett vanligt problem med just denna fina multifärgade overallen.
Var inte rädda för att reklamera den om det blivit så.
 
Vill också ge en ros till Kappahl som tog mina reklamationer på allvar och gav mig pengar tillbaka trots att jag inte hade något kvitto kvar.
 
Förutom slitaget så har overallen varit kanon. Vattentät och varm!

Blöjfri vid tre års ålder !?

2013-03-19 09:54:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
ÄNTLIGEN har vi en grabb som vill sluta med blöja. Igår hade han till och med vägrat att ha blöja på förskolan och hade ändå varit torr hela dagen utan olyckor. Tidigare har han varit noll intresserad av att sluta med blöja så jag ser detta som ett stort steg.
 
Med Mira gick det så otroligt smidigt och hon var torr både under dag och natt redan efter 2 dagar, hon var då knappt 2,5 år. Theo har vi försökt med länge och trots att han kan kissa på toaletten och gör det när vi ber honom så kissar han i byxan minst lika många gånger. Det jobbiga är att han inte bryr sig när byxorna blir blöta. Han går där med sina kissiga kläder och säger inget. Mira hon började gråta och tyckte det var jätte äckligt att bli blöt.
Nu kan han iaf hålla sig ett tag och det går bra så länge vi påminner honom att gå på toaletten med jämna mellanrum. Att själv gå dit för att han känner sig kissnödig skulle fortfarande inte falla honom in och bajseriet har vi ingen ordning på. Idag fick han gå till förskolan med blöja och jag sa åt honom att han fick ta av den först när han bajsat. Tycker inte att det är riktigt schysst att förskolepersonalen ska behöva ta reda på hans bajsolyckor. Tacksam iaf att de låter honom vara utan på dagarna och att de uppmuntrar att han ska sluta med blöja.
 
Vi är så sällan långlediga så det är svårt att köra hårdträning och sedan komma till förskolan helt torr och blöjfri.
Mitt mål är iaf att vi ska plocka undan blöjorna tills efter påsk. Hoppas Theo också är med på det.
 
Vill också passa på att skicka en liten hälsning till min kära Make att Theo faktiskt mot all förväntan klarade sig torr i natt och gick på taletten direkt han vaknade. Man blir stolt för det lilla:)

Fikapaus

2013-03-18 14:41:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Jag unnar mig en liten kafferast på jobbet idag och passar på att skriva några rader här.
 
En mamma till en tjej på förskolan ringde idag och frågade om hon fick ta med sig Mira hem för att leka i eftermiddag. Första gången det händer. Känns ändå lite speciellt att lämna iväg henne så för första gången. Jag är glad att det var just den mamman som ringde, super go o trevlig. Hon har en söt dotter som verkar komma jätte bra överrens med Mira så jag är övertygad om att det kommer att gå galant. Det var nog mest jag som fick en sån där aha-upplevelse igen över att tiden går så snabbt.
 
Jag skulle va sådär pedagogisk igår (som man ibland försöker vara) när vi satt i bilen påväg hem från affären. Barnen undrade varför jag åkte så sakta uppför backen och jag förklarade då för dem att framför oss så åkte en bil med ett släp på. Det är hästar på släpet förklarade jag fint. Det är som en släpvagn fast högre och med tak på och så står hästarna där inne medans bilen kör dem dit de ska. När jag håller på att förklara som mest avbryter Theo mig och säger "Mamma, är det en hästtransport du menar?"
Återigen underskattade jag barnens klokhet och fick istället bli dumförklarad själv för att jag inte ens viste att det heter hästtransport och inte släpvagn.

Myslördag

2013-03-16 19:04:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma. Det enda jag gjort är väl att jag städat lite och vikt lite tvätt (läs mycket tvätt sidådär 6 maskiner eller nåt). Till och med hunnit med att sova någon timme mitt på dagen. Lyx!
Mot kvällningen kände jag att vi behövde lite luft jag och Mira så vi tog på oss kläderna och gick på en promenad. Det blev lite mjölk och hyrfilms shopping efter vägen. Perfekt med en timmes promenad i solnedgången.
 
Ikväll blir det lasagne och film. Min svåger är här och bygger koja med barnen. Jag vet inte riktigt vem av dem som har roligast. Barnen var nöjda efter första filten, men det räknades tydligen inte som en godkänd koja enligt svågern.
 
Även imorgon är jag ledig och det är helt fantastiskt att ha en helg med familjen och noll inbokat. Känner inte ens att det är en massa saker vi borde hinna med. Händer inte ofta.
 
Skickar lite energi och helgglädje med de goa bilderna på Mira.

Vacker på både in och utsida

2013-03-15 09:13:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Min lilla tokfia! Att ta ett avslappnat normalt kort är mycket svårt nu för tiden.
När vi kom fram till förskolan idag och hon tog av sig overallen så utbrister hon "Mamma, jag hade glömt att jag var så jätte fin idag" och så dansade hon iväg in på avdelningen.
 
Man får passa sig för vad man säger och hur man beter sig framför spegeln här hemma. Hon snappar upp allt och det är väldigt viktgt för henne att vara fin. Jag försöker påminna henne om att hon är fin oavsett vad hon har på sig. "Ja, jag vet mamma" säger hon då "Bara jag inte har Theos rutiga skjorta på mig för då blir jag ful"... hmm...
 
Detta med att ge sina barn ett gott självförtroende och självbild är en svår sak men ack så viktig. När Mira pussade på min mage igår och sa "Mamma, du har så fin bebismage. Man tror nästan att det är någon där inne" då är det liksom bara att bita ihop och le och säga att "nej lilla gumman det är ingen där inne, mamma är bara lite tjock och det är därför jag har så fin mage"
Jag önskar jag aldrig behövde sabba deras charmiga bild av vad som är fint och vackert, att de aldrig skulle behöva utsättas för medias hemska skönhetsideal.

Direkt ur tanken

2013-03-14 11:48:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Det har ju varit rätt lugnt här inne på sistone. Jag har inte haft varken motivation eller ork att skriva på ett tag. Jag startade bloggen för min egen skull, för att kunna skriva av mig ibland och "lätta på hjärtat" men även för att släkt och vänner i andra delar av sverige ska kunna följa vår vardag och barnens utveckling i både text och bilder.
 
För min egen del tyckte jag ett tag att det blev för mycket klagomål på huvudvärk och deppigheter, jag vill att min blogg ska vara en glad och trevlig blogg och inte en klagovisa. Därför kände jag för ett tag att det inte fanns så mycket att skriva om. Jag har fortfarande huvudvärk dagligen och jag lider ganska mycket av min onda rygg och axelparti. Alla mina försök att bli bättre har funkat ett tag och sedan har jag återgått till samma ekorrhjul igen. Akupunktur, sjukgymnast, läkare, kiropraktor och tandläkare... känns som att jag testat det mesta.
 
Annars rullar det på med jobb och jobb. Firman går framåt och jag har nu gjort ett år som firmaägare. Jag älskar varje minut av det och är fortfarande lika glad över varje beställning som trillar in på mailen.
Övrig tid har jag kvar min halvtid som säljare och det passar mig perfekt.
 
Barnen växer så det knakar, men trots det är det inte lika mycket att skriva om dem längre heller. För det första hatar de att va med på bild (Mira kan tänka sig att agera modell ibland) och för det andra så är det kanske inte lika intressant längre att veta att Theo tex just fått sin tjugonde tand.
 
Kanske har mitt bloggande också stagnerat lite just på grund av att jag inte längre kan titulera mig mamma till två små. När man var mammaledig hände så mycket varje dag och utvecklingen gick i rasande fart. Nu är jag mamma Therese men också bara Therese. Therese med egen firma. Therese med egna intressen. Therese som försöker få vardagen att gå ihop och samtidigt ibland bara sitta ner och njuta av livet med min underbara familj.
 
Men då man inte mår så bra. Då all ork går till att ta hand om barnen och jobba... då blir det inte så mycket kvar till egna intressen. Och det är väl kanske där bloggen kommer in i bilden. Utan intressen och utan ork så finns det inte så mycket att skriva om.
Hur som helst så försöker jag se ljust på våren och fingrarna har så smått börjat klia igen. Kanske börjar det finnas lite mera ork och lite mera tid till det där andra... det där som fått legat på hyllan i snart två års tid. I wish.

Vill ha dig liten en stund till

2013-03-13 11:18:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Det är när man ser på sådana här bilder man inser att man inte har några små barn längre. Theo försöker påminna mig varje dag och säga att "Mamma, jag är faktiskt stor" men jag har inte riktigt trott på honom. Nu ser jag det. Kanke skorna gör sitt och den stiliga skjortan/tröjan plus ryggsäcken på ryggen. Känns nästan som att han är påväg till första dagen i skolan....men riktigt så illa är det inte. Sakta i backarna.
 
Jag försöker få Theo att inse att han faktiskt inte är så stor, speciellt inte då han inte ens släppt blöjan än. Fast kanske är det pågång det också... imorse tittade han frågande på mig när jag satte på honom byxorna och sa "Men mamma ska jag inte kissa på toaletten först". Framsteg!
 
 

Jag vill inte dö!

2013-03-13 10:59:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I natt vaknade jag av att Mira gång på gång skriker (gråtandes) "Jag vill inte dö" "Jag vill inte dö".
Jag rusar upp och lyfter upp henne i min famn och kramar henne så hårt jag kan medans hon gråter och snyftar "Pappa sa att jag skulle dö".
Så fruktansvärt att drömma sådana hemska drömmar. Jag var själv nära till tårarna bara av att se henne må så dåligt och vara så orolig. Efter att ha kommit ner till vårs säng och pratat med pappa om att han aldrig skulle säga så skrattade hon till sist och sa att "Ja, mamma jag förstår nu att det bara var en dröm".
 
Vi har en riktig funderar tjej. Hon ältar det mesta och tänker på saker som en fyraåring inte borde behöva oroa sig för. Det är många tankar kring himmel, Gud och död just nu. Ibland känner man sig helt värdelös. Hur förklarar man att himlen är en bra plats, att där uppe får alla människor vara friska och må bra, där finns ingen sjukdom eller dumma människor... Samtidigt som man får frågan "men mamma varför ramlar inte de döda ner om dom är i himlen" "Mamma, vart ligger "himlen" om man bortanför molnen kommer till rymden?" "Vart kommer de dumma människorna då? Får dom ligga kvar i sina gravar istället?"
Pust. Att förklara saker man knappt själv förstår så att en fyraåring ska förstå det är en utmaning jag kallar duga.
 
Dom hör allt, ser allt och förstår så mycket mer än man kan tänka sig. Underskatta aldrig ett barn!:)