Dagens rekommendation

2009-07-31 22:20:23 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Vilken snyft film. Jag tror att vi alla satt och försökte hålla tårarna borta.

Rekommenderar verkligen Marley & jag till alla som inte sett den. En riktigt mysig familjefilm.

Nu är klockan strax efter tio och jag är super trött som vanligt. Ska nog försöka få med mej maken i säng och kanske läsa en stund. Ibland känner jag mej som ett gamalt pensionerat gift par när vi ligger där i sängen med varsin bok.

Marley & jag

2009-07-31 19:46:28 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Om ca 5 min blir det filmtajm och kycklingtortillas direkt från ugnen.

Har verkligen haft en mys dag idag. Mira har vart på bättre humör och vi har alla bara varit inne och softat hela dagen. Det är skönt med sådana dar ibland. Var iofs ute och plockade hallon i förmiddags. Mamma bjöd på en underbart god hallon/blåbär paj till eftermiddagsfikat.
Magen har verkligen fått sin ranson idag och känner sig nöjd och belåten. Hjälp va jag äter nu för tiden! Jag är inte alls speciellt sötsugen men MAT, jag äter dom ur huset här hemma. Fast mat är ju ok att äta iaf och så länge vågen står stilla tänker jag fortsätta med det också.

Önskar er alla en toppen kväll!


Jag tror jag stannar i soffan idag...

2009-07-31 12:54:59 Personligt
» Kommentarer(0) «


Jag är en riktig tidningsmänniska. Vet inte hur många olika tidningar jag har prenumenerat på genom åren. De jag inte får i lådan slinker istället ner i kundkorgen när jag handlar mat. I perioder får jag begränsa mej själv till att köpa max en tidning i månaden. Det är ju som vi alla vet hutlöst dyrt med tidningar. Även fast de skänker tillvaron lite mera ljus och glädje så läser jag dom oftast inte fler än 2 ggr och efter det blir dom liggandes och skräpar.

Ett tag var jag otroligt duktig och klippte ur alla bra artiklar, läckra modesidor och intressanta saker och klistrade in de i ett hemmgjort häfte. På det viset får man de intressanta sakerna sparade medans man kan slänga resten av tidningarna i pappersåtervinningen.
Sedan jag blev mamma har jag deffinitivt inte haft tiden att ta tag i mitt klippa klistra projekt. Kanske nångång i framtiden kan jag få lite tid över för att sätta mej och gå igenom alla de hundra tidningar jag har liggandes överallt i lägeneheten.

Idag är en typisk tidningsdag. Regnigt, murrigt och mörkt ute. Tänk er en fotölj med fotpall, en het tekopp och en schysst tidning. Kan inte bli mycket bättre mys än så.


Fotobok

2009-07-30 18:43:55 Shopping
» Kommentarer(2) «


Förra året kom jag på det här med fotoböcker. Har du gjort någon fotobok någongång?

Du lägger in dina favorit bilder, väljer en design du gillar med färger som passar. Med hjälp av de smarta funktionerna på sidan du beställer ifrån kan du lätt skära till dina bilder som du vill ha dom och ta bort röda ögon m.m. Jag tror tom att jag törs säga att alla som kan klicka med musen kan göra en fotobok. När du sen får hem boken har du alla bilderna samlade i ett snyggt fodral. Man slipper alltså sätta sig och klistra in alla bilder i ett album....vilket oftast inte blir gjort förrän bilderna legat hemma i nåt år.

Jag gillar i och för sig att klippa och klistra och göra mina egna album hemma också och trodde aldrig att jag skulle bli nöjd med fotoboken jag beställde, men det blev jag verkligen. Dessutom tar de mindra plats och är trevliga att bläddra i för vänner och bekanta.

Varför skriver jag nu så mycket om det här? Jo, jag har nämligen fått ett erbjudande att blogga om fujifilms fotoböcker och på så sätt också få en gratis bok.

Kolla in på den här sidan om du vill veta mer om fotoböcker och om du blev sugen på att göra en själv. Jag har iaf bestämt mej för att göra en om året. Då har man bilderna samlade och kan lätt ta fram o visa för andra som är nyfikna.


(Bilden är klickbar)

Vill du som har blogg veta hur man kan få en gratis bok så skriv en kommentar till inlägget så ska jag maila info till dej.

Lingon och blåbär

2009-07-30 10:27:27 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


 
Min fina syster och busdotter


Ni ser ju vem som stod för kvällens underhållning




Bästavänner


Stugan




Utsikt


Badhunden vår

Mira käkade blåbär konstant.






Sovmorgon

2009-07-30 09:34:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag vaknade Mira halv sju. Lyckligt lottad som jag är så gick maken upp med henne så att jag fick somna om och sova till halv nio istället. Tack älskling!
Nu ligger Mira och sover förmiddag, hon klarar inte av att vänta tills efter lunch med sovningen när hon vaknat så tidigt. Annars sover hon oftast bara en gång om dagen nu för tiden. De gånger hon får sova så här på morgonen, så sover hon i högst en halvtimme.

Idag har vi inga planer alls. Förrutom alla sådana här "måsten" som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det blir nog en hel del sittande framför datorn idag tror jag.

En helt annan sak som är en lite rolig nyhet är att vi har en intresserad på bilen igen. Nu sitter vi bara och väntar på att han ska tala om om han vill ha den eller inte... spännande! Hjälp oss hålla tummarna.

Dax att göra sig iordning så att jag iaf ser hyffsad ut ifall det skulle dyka upp någon oinbjuden gäst under dagen. Jag återkommer strax med fler bilder från besöket i stugan. Har lovat min vän Jenny att lägga ut någon bild på hur det ser ut där nu för tiden... tyvärr glömde jag ju att ta någon bild innifrån stugan. Det är ju där vi gjort om och fått det så fint.

Hemkomna igen

2009-07-29 17:10:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en riktigt lyckad tripp till stugan. Jag är inte alls speciellt fräsch just nu och inte heller speciellt utsövd... men det behöver man väl inte vara när man varit vid sommarstugan?

Vi hade en lyckad dag igår med en runda på den hemmagjorda golfbanan runt stugan, yatzy, fattiga riddare, kortspel, mygg och grillning. Golfbanan var ett påhitt av min käre make som aldrig kan vara någonstans utan en sysselsättning och ett projekt. Självklart hjälpte även min far till, inbiten golfspelare som han är.
Mira sov bra i natt och hon trivdes som fisken med att få vara mitt ute i skogen och springa omkring hur som helst. Det jobbiga var väl att hålla henne borta från vattnet som tyvärr var alldeles för kallt för ett dopp.


Maken gör premiär slaget på golfbanan


Mamma puttar sista biten till hålet


Jag och syrran visar våra grillmästar kunskaper


Mormor och Mira busar


Idag efter lunch fick vi dock nog efter att Mira varit gnällig alltför länge. Jag vet inte vad det var med henne idag riktigt. Antingen håller hon på att bli sjuk eller så hade hon bara en dålig dag. Glad har hon inte varit iaf. Just nu är hon ute och cyklar med sin pappa. Jag sitter här och har lite egentid. Ska väl strax rycka tag i mej själv och bege mej in i duschen.

Fler bilder kommer senare!

Pojkband i mitt hjärta

2009-07-29 16:41:04 Personligt
» Kommentarer(1) «




Jag har alltid varit lite av en pojkbandsfantast. Jag vet inte så mycket om dom och jag är inget överdriven fan som springer på konserter och köper skivor... MEN, jag gillar pojkband.
Det bandet som ligger högst upp på listan nu är nog EMD.

Ja, jag skäms lite för att erkänna det...å ändå väljer jag att göra det här på bloggen. Pucko!

Stugan vid sjön

2009-07-28 11:49:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag planerar vi en tripp till vår sommarstuga. Vi tänkte sova där över natten. Vi blir ett helt gäng i den lilla stugan... Mamma, pappa, syrran, jag o maken o så Mira så klart.

Nu sitter vi och inväntar solen som planeras dyka upp. Det är inte så skoj att bege sig ut till skogen i murrigt väder.

De var verkligen länge sen jag sov ute i stugan. Det blev liksom inte av med en liten bebis förra året... och året innan dess ver jag inte vad vi hade för ursäkt till att inte bo där.

Det jobbiga med att vi åker just nu är att jag har hundra saker jag borde fixa de närmsta dagarna. Det viktigaste är att jag måste göra klar och skicka in en fotobok, som jag fått extrapris på, innan den 31/7. Jag mäste även boka och betala tåg biljetter till Arlanda inför vår Canarie resa v 35. PLUS att jag har miljoner småsaker som borde fixas och planeras.. mail att svara på osv. Men det får vänta. Jag får ta en heldag att fixa sånt här på torsdag.

För bloggens del kanske det blir lite tyst nu i någon dag. Eller förmodligen är jag tillbaka här redan imorgon kväll... men om jag inte är det så vet ni varför. Kanske kan jag testa mej på att mobilblogga från stugan:)

Nu ska jag gå och packa. Den viktigaste prylen i packningen är min bok som jag planerar att läsa ut under de här 2 dagarna i stugan.


Ha det bra kära ni så hörs vi snart igen! 
Vill även passa på att tacka för alla era kommentarer. Jag blir så glad varje gång någon skrivit något.

Cravings!

2009-07-28 11:26:18 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Jag har fått en gravidcraving. KÖTT! Jag går och tjatar här hela dagarna att vi måste grilla snart. Ikväll ska min dröm äntligen gå i uppfyllelse!
Jag drömmer om kött, tänker på kött och planerar runt kött. Jag hör ju själv hur dumt det låter... men jag kan inte stoppa mej själv.

Hoppas inte någon stackars vegetarian läser detta med tårar i ögonen. Inte min mening att stöta mej med  någon.

Undra om man kan leva på att enbart dricka/äta mjölk och kött fram till januari???
Jag kanske borde investera i en egen ko?


Första sparkarna!

2009-07-27 20:32:27 Graviditeterna
» Kommentarer(7) «


Jag har en liten fisk i magen!
Har börjat känna små fladder nu. Åhh vad jag saknat den känslan!

Älskar att få de där små sparkarna titt som tätt. Då vet man att h*n lever och finns kvar där inne.

Med Mira kände jag inga sparkar förrän runt v 19... kom betydligt tidigare denna gången. Skoj!


En virvelvind till barn

2009-07-27 19:51:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en biltur idag med. I Leksand hamnade vi denna gången. En av Dalarnas största turistorter så här års. Lovar att det märktes!

Vi hade det jätte bra tills vi hade ätit klart på chinarestaurangen... det var ungefär då kaoset startade. Om vi säger så här.... vi fick känna på hur det kommer att bli sen när vi har två barn att hålla nöjda i vagn samtidigt som man vill få något gjort.
Jag och Emmelie ville gärna gå och kika i några mysiga butiker, vilket Mira inte alls tyckte var någon bra idé. Mira ville gå själv. Det första minuset var att vi inte kunde ta vår bugga med oss eftersom den pajjat, så vi fick låna en gammal BRIO av mamma som sett sina bästa år någongång på 90 talet. Att vagnen inte var så fin kan jag leva med, men att den inte utrustas med någon sele var desto värre. Så när Mira ställt sig upp i vagnen nog många ggr så testade vi med att bära henne. Inte bra. Hon fick gå själv och hålla oss i handen. Inte heller bra. Mira kan själv! Det jobbiga i sådana situationer är att vi har en fruktansvärt envis dotter som inte är ett dugg rädd för att springa ifrån oss. Jag tycker  det är bra att hon är orädd och oblyg... men i just de här situationerna så är det mindre skojjigt.

Det slutade med att vi fick sätta oss i bilen för att få henne att somna efter vägen. Vi valde att ta en sväng till ett outletcentrum utanför leksand. När vi kom fram hade Mira precis somnat och jag trodde det skulle bli perfekt att bara lyfta över henne i vagnen så att hon kunde fortsätta sova... men ack. Hon vaknade så klart och vägrade somna om. Arg som ett bi fick hon följa med oss in i outlet butiken och efter det åkte vi hem.

En mysig men otroligt jobbig dag. Jag bara ser framför mej hur det kommer att bli med en liten och en trotsig tvååring.
Stackars lilla mamman.

Köksbordet here I come!

2009-07-27 09:22:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår lärde sig Mira att klättra. Upp på fotöljen, upp på soffan, upp på fotpallen. Nu väntar jag bara på att snart hitta henne ståendes på köksbordet. Jag bara vet att det är oundvikligt. När vår tjej fått för sig nåt så ska det alltid göras till sista steget. Hon kan aldrig nöja sig med att klara en sak hon måste gå hela vägen.

Idag ska vi umgås med E&A. En heldag blir det. Några planer har vi tyvärr inte ännu. Jag som blev så glad när jag vaknade och såg solen... men nu har den gått i moln igen. Mina planer om en dag på stranden gick snabbt i stöpet. Förstår ni hur glad jag är över att få åka utomlands om en månad!? Fantastiskt!

Hoppas ni alla haft en toppen helg.


Hur ska det bli?

2009-07-26 22:10:50 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Idag kände jag av sammandragningar när jag och mamma var ute och gick. Jag blir så ledsen om jag ska få lov att "dras med" samma sak igen. Det är för tidigt att få sammandragningar redan i v 16!!!
Kan inte låta bli att bli lite orolig. Det är svårt att riktigt glädjas och planera för framtiden när man vet att veckorna framöver är så osäkra. Känns hemskt att vara så negativ... kanske är det en försvarsmekanism?

Medans jag ändå är lite negativ så kan jag ju också berätta att vi pajjade vår Bugga när vi var på björnparken. MIn älskade bästaste vagn! Pappa har lagat den lite provisoriskt... men jag vill inte ha någon vagn som kanske håller. Hoppas innerligt att det finns reservdelar i stan.


Det blev en dag i trädgår´n

2009-07-26 18:21:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har vi haft en lugn och mysig dag. Vi började dagen med en förmiddagsfika hemma hos E & A. Där fick Mira leka med två till bustjejer. Tyvärr var Mira så trött att hon knappt sa ett pip på hela två timmar.

När vi kom hem somnade lillstumpan och sov i nästan 2 ½ timme. Sov gjorde också jag efter att jag lyckats övertala maken att se på en film som han egentligen inte ville se. Det slutade alltså med att han satt och såg på filmen själv medans jag sov. Kommer nog aldrig mer att få som jag vill gällande film i framtiden.

Nu är jag nyss inkommen från en promenad runt byn. Jag, mamma och Mira gick till hemköp och köpte lite lördagsgodis.
När vi kom hem gjorde vi en runda i trädgården. Smakade på hallon (MUMS!), vattnade tomaterna i växthuset och busade med Mira. Det är sådana här gånger jag får lite ångest över att Mira växer upp i en lägenhet mitt i stan när hon skulle kunna ha det så här varenda dag. Jag är previligerad som har fått växa upp bland hallon och tomater.













Mira trivs bra på landet. Synd att hennes mamma inte gör det lika mycket.

Barnuppfostran

2009-07-26 10:24:36 Personligt
» Kommentarer(1) «


Igår satt vi och pratade om barnuppfostran, jag, mamma, pappa, syrran och farmor.

När jag och mina syskon var små var det nämligen så att om det var något vi ville så gick vi alltid till mamma och frågade. Mamma kunde ofta svara med ett nej om det var något hon tyckte var opassande. Vårat trumfkort var då att gå och fråga pappa för hos honom var det mycket lättare att få ett ja. Det negativa med att få ett ja hos pappa och samtidigt ett nej hos mamma var att vi ändå aldrig vågade gå emot det mamma hade sagt. Fick man ett ja av pappa så fick man ändå lov att gå till mamma och fråga igen... det som då var till ens fördel var att man kunde säga "Men pappa sa faktiskt ja".
Det var ju egentligen aldrig så att våra föräldrar medvetet ville motarbeta varandra, men vi barn var ju så pass smarta att vi frågade dom en och en när de var ovetandes om vad den andre svarat.

Nu är de så att jag har en känsla av att det kommer att bli precis samma sak hemma hos oss. Maken är betydligt snällare än jag och har svårare för att säga nej till saker. Medans jag kanske mer tänker uppfostran och att man kanske inte alltid behöver få det man pekar på.

Det är svårt det här med uppfostran, samspel och rättvisa. Det jobbigaste i det hela är att barn är så otroligt smarta.

Vårt samtal igår slutade iaf med följande konversation:

Syrran: Mamma, får jag vara ute till klockan två i natt även om jag börjar jobba tidigt imorgon?
Mamma: Nej, det får du verkligen inte.
Pappa: Klart att du får. Du får göra precis som du vill.

Christoffer Hiding = sant

2009-07-26 09:32:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår hade jag och maken BF. Alltså barnfritt hela kvällen. Vi satte på oss regnkläderna, packade med oss filtar och åkte på konsert. Artisten som sjöng var Christoffer Hiding från IDOL 2007 och så hade han ett lokalt komp. Det var en fantastiskt bra konsert och jag undrar för mej själv hur det kom sig att han kunde åka ur så tidigt i IDOL.



Trots regn, mygg och kyla så var det ändå en trevlig kväll. Alltid roligt när det händer nåt i byn... Det är vi tyvärr inte alltför bortskämda med.

En annan sak som inte alls har något med mygg och konsert att göra är att Mira börjat sova hela nätter nu! I natt sov hon mellan 20.00 och 07.30. Helt fantastiskt skönt. Kankse finns det hopp om att vi kan få vila ut oss lite innan bebis kommer....för den här gången tänker jag inte vara så blåögd och tro att vi kan få honom/henne att sova hela nätter det första året. Jag har lärt av mina misstag.

Gårdagen i bilder

2009-07-25 10:38:36 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


 

En massa mysiga badkort har vi också, men dom vågar jag inte lägga ut efter gårdagesn diskussion.
Yatzy spelas det alltid ute vid våra vänners stuga. Tyvärr gick det inge vidare för mej igår och jag slutade på under 200 p trots att jag vann. Ni kan ju bara gissa hur dåligt det gick för mina konkurrenter.



Dom hade en tam liten ekorre som hoppade omkring runt om oss. Upp på bordet var den också en sväng och norpade åt sig av våra jordgubbar.



Tjejerna hoppade/sprang på studsmatta. Mira tyckte det var det roligste på länge.





Pippifåglarna kom också och hälsade på. Även dom tama.



Mamma o Mira busar.


Ett sorgligt hejdå...

2009-07-24 22:33:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Fantastisk dag har vi haft idag. Tjejerna har busat och lekt och levt loppan. Vi vuxna har sprungit omkring som yra höns och jagat barn, suttit i solen och stekt kroppen, grillat, matat barn och pratat om livets svåra gåtor. Det var med sorg i hjärtat som vi sa hejdå till våra vänner och önskade dom ett underbart år i Singapore.

Lite bilder lovar jag att det kommer imorgon även om jag lägger ut dom med viss skeptis efter dagens snack om internet. Jag lägger upp mycket bilder här på bloggen, mest för att en blogg utan bilder är ofta en ganska tråkig blogg och för att nära och bekanta ska kunna följa Miras uppväxt och förändringar. Jag hatar det faktum att det idag finns hur många skummisar som helst som driver omkring här på nätet. Bilder hamnar i fel händer och används till fel saker. Jag hoppas innerligt att ingen tagit mina bilder och använt dom i fel syfte. Det sorgliga är att det är inget jag kan styra över eller göra något åt. Jag väljer ändå att lägga ut bilder på mej och min familj och sen hoppas jag helt enkelt på det bästa. Vad har du för åsikt i frågan?

Nu är klockan halv elva och jag är väldigt trött. Solen och springet efter Mira har helt tagit slut på mej idag. Ska nu hoppa ner i sängen och läsa ett kapitel ur andra delen av millenium serien.
Men som sagt... mer snack om dagen som varit kommer imorgon i form av flera bilder.


Oj jösses, EN TIGER!

2009-07-24 10:23:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår var vi som sagt till Orsa björnpark. Efter mycket velande hit och dit så blev det till sist så att vi trotsade regnet och åkte ändå. Uppehållet som maken så stolt talade om såg vi inte skymten av... men trots regn och murrigt väder så blev det ändå en riktig trevlig naturupplevelse. Det blev ju tom ännu mera natur när vädret var som det var. Man fick verkligen känna sig in i vildmarkslivet.

Björn, Varg, Tiger, Isbjörn, Järv, Räv och Lo var de djur vi såg. Alla valde att visa sig så vi slapp gå hem besvikna över att ha missat något djur.



Vi började vår tripp i Nusnäs där dalahästarna tillverkas.

 
En häst sågas till.                                     Pappa jag vill klappa nallen


Väl framme i björnparken blev vårt första stopp hos brunbjörnarna.



Vi fortsatte vår tripp uppåt berget. Vi går där i lugnan ro och pekar på huset där tigrarna bor. Helt plötsligt ropar Emil. Hjälp, titta där! Då spatserar det en Tiger två meter ifrån oss som ingen av oss sett förrän Emil ropar till.

 

Här är en bild på en stackars isbjörn som inte alls ville vara i bur längre. Han gick en runda på 4 meter, fram o tillbaka, fram o tillbaka. En film på detta kan jag lägga in senare.

 

Våra vänner Louise och Emil.



Den busigare av de två björnarna.



Han hoppade o skuttade, simmade och dök. Vi fick oss ett gott skratt vill jag lova.



En mätt och belåten tiger som just fått mat. Jag är glad att just jag inte var dess mat.



Familjen promenerar



Gosigos nallen



En trött tjej på vägen hem. Det var tydligen tröttsamt att se på alla djuren.

Vi hade en rolig tripp och kom hem ganska sent på kvällen.
Idag ska vi och säga hejdå till ett par vänner som ska flytta utomlands ett år. Är precis påväg så jag måste rusa nu. Vi hörs!

På "safari" bland björnar och tiger...

2009-07-23 08:48:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag planerar vi en liten dagstripp till Orsa Björnpark. Där finns brunbjörnar, isbkörnar, tigrar och vargar m.fl. Jag hoppas att Mira uppskattar att se på djuren även om hon fortfarande är så liten. Det enda som gör mej lite negativ till resan är det stundande regnet. Inte roligt att gå på djurpark när vädret är pissigt. Vi får väl se om vi kommer iväg eller om vi skjuter det på framtiden.



Vi fick en köpare på bilen redan igår kväll. Hon ska komma o kiika på bilen idag. Bara att hålla tummarna att hon vill ha den.
Jag blir bara så otroligt arg på mej själv och min käre make. Vi har nämligen glömt både registreringsbevis, vinterdäck och servicebok i lägenheten i stan. Hur vi tänkt det här med försäljningen nu då kan ni ju fråga er. Det är ju tur att vi har goa vänner/blomvattnare/posttittare som kollar till lägenheten åt oss när vi är borta. Den här käre vännen ska alltså få lov att leta reda på både registreringsbevis och servicebok i vårt kaos av papper. Frågan är väl om vi nångång kommer att kunna se vår vän i ögonen igen efter att han sanningen. Sanningen om hur stökiga vi verkligen är.

Nu är det dax att hoppa i duschen och göra sig redo för dagen.
Bilder på gosiga björnungar kommer förmodligen till kvällen.

Våra busungar

2009-07-22 18:13:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira busade med Molly igår. Vill bara tala om att det inte var jag som lärde henne det nya bustricket, det gjorde hon helt själv.
Jag förstår hur hon tänkte..."Hunden håller ju leksaken så här, då måste ju jag också göra det."


Forden ska nu säljas...

2009-07-22 18:10:02 Shopping
» Kommentarer(3) «


Nu ligger bilen ute på blocket.

Skiner gör den och fin är den. Nästan lite sorgligt att göra sig av med en sån fin bil.



Tryck på bilden om du vill kika på annonsen

Wax on, Wax off...

2009-07-22 09:03:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag ska här vaxas. Alltså bilen, inte mina ben. Nej fy, hemska tanken...vaxa benen skulle jag aldrig våga. Min syrra gjorde det för inte så länge sen och det slutade med att hon och hennes vän satt och grät i 4 timmar. Ja det var ungefär så lång tid som det tog för dom att vaxa bägge benen. Efter den skräckhistorien skulle jag aldrig våga testa själv.

Så alltså är det bilen som ska vaxas idag. Idag ska den bli skinande ren och fin så att vi kan lägga ut den på blocket till försöljning i eftermiddag. Bara att hoppas att någon vill ha vår käre bil.

Idag skiner solen för första gången på vad som känns som en evighet. Jag ska sätta på mej sommarklänningen och gå ut och få lite färg på min nu mer bleka kropp. Typiskt då jag äntligen lyckades få till lite bränna o så blir det regn i 2 veckor och vips så är allt vad brun och fin kropp heter borta.

Mira ska vara hos Farfar och Karin idag. Så jag och maken är barnfria i stort sett hela dagen. Det är ju nu vi borde hitta på något riktigt skojjigt och kanke åka på en dagstur någonstans... men som vanligt är idéerna inte så värst många.
Någon med förslag??? Kanske borde vi bara åka till en strand någonstans och njuta utan Mira. Att vara på stranden med en springtokig tjej är inte samma sak som att ligga själva och ta det lugnt.

Hoppas du också får en mysig dag i solen!

Hemmamamman som ville ut en sväng...

2009-07-21 17:47:54 Personligt
» Kommentarer(3) «


Nu är vi precis hemkomna från ett cafébesök på byns enda café. Jag får inte fortsätta så här. Fika på fika på fika kommer inte att ge något bra resultat. Inte är jag nåt vidare förtjust i fikabröd heller sen jag körde Gi. Det blir liksom att jag äter bara för att alla andra gör det. Känner ni igen fenomenet?



Jag har hamnat i massa tankar kring framtiden och mammaledigheten. Vad vill jag egentligen göra när jag inte kommer att vara mammaledig längre? Vad vill jag bli när jag blir stor? Plugga vidare eller försöka få ett jobb på annat sätt? En ännu närmare tanke är väl vad jag vill göra av mammaledigheten. Jag är en sån här människa som behöver projekt och framtidsplaner. Då trivs jag som bäst. Konstigt nog har jag klarat den här mammaledigheten och det här året mycket bättre än förväntat. Jag har nöjt mej med att bara vara hemma och satsa all min tid och energi på vår lilla tjej. Jag känner tom att det ska bli riktigt skönt att vara hemma ytterligare kanske två år. (beroende på hur länge maken ska vara pappaledig) Jag trivs bra som mamma och som hemmafru. MEN... känner ändå att något litet projekt vore trevligt. Något som jag kan göra bara för min skull.

Ni vet kanske att jag funderade på att sälja Mary Kay smink/hudvård. Känner fortfarande att det är ett bra märke och kanske värt att satsa på. Senaste veckan har det också dykt upp ett nytt märke i mitt huvud och det är Mykidoo som är ett barnklädesmärke. Mykidoo säljer även leksaker och skötsaker till barn/bebisar. Att få komma ut och sälja barnkläder lite på kvällstid vore en otroligt rolig grej tycker jag. Dels få komma ut en sväng utan barnet/barnen och sen även träffa andra mammor/tjejer/kvinnor.

Som sagt, tankarna går och jag vet inte riktigt vart det kommer att sluta. Jag tror bara att för att orka med att vara en bra mamma till två små så behöver jag något som är "bara mitt". Något som gör att jag kan få komma ut och inte vara hemma mamma för en stund. Tycker ni att det låter dumt?

Frågor och svar

2009-07-21 11:36:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Blev utmanad av Jenny:

100 frågor
SENASTE:

1. Dryck: Mineralvatten smak jordgubb/lime
2. Telefonsamtalet: Maken som ringde och talade om att han skulle vara ute och nattsudda ett tag till
3. SMS:Marlene
4. Sång du lyssnade på: Mej själv när jag sjöng för Mira
5. Gången du grät: I helgen när jag saknade Mira.

HAR DU NÅGONSIN:
6. Dejtat någon två gånger: Jag dejtade maken två ggr innan vi blev tillsammans
7. Har någon varit otrogen mot dig: Nej
8. Varit kär?: Ja
9. Förlorat någon speciell person: Ja, min svärmor
10. Varit deprimerad: Ja, lite höstdepprission drabbas jag av ibland
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja, jag sover jämt, varsom helst och hur som helst

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
12. Rosa
13. Vit
14. Svart

I ÅR HAR DU:
15. Lärt känna en ny vän: Japp. En hög mammakompisar
16. Fått ditt hjärta krossat: Nej
17. Skrattat så att du har börjat gråta: Ja nästan... men jag brukar inte gråta när jag skrattar
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Alla man träffar förändrar ens liv på något sätt
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Sånt känner man ganska fort
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Ja, tyvärr inte så possitivt heller.
21. Kysst en kompis: Nej

BLANDAT:
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat : Alla
23. Hur många barn vill du ha: Tre vore lagom. Men två först sen får vi se hur det känns.
24. Har du några husdjur: Jag anser att mamma o pappas katt Sötnos är min. Men vi bor särbos.
25. Vill du ändra ditt namn: Nej
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag:  Firades av familjen och vänner
27. Vilken tid vaknade du idag: 7.00 en gick upp en halv timme senare
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov!
29. Någonting som du längtar till:  Utlandsresan i augusti och att bebisen ska födas
30. Senaste gången du träffade din pappa: För 10 min sen
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Inget
32. Vad lyssnar du på just nu: Miras klibbiga fötter som går omkring på golvet
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Nope
34. Vad gör dig irriterad just nu: Regnet

OM DIG:
36. Vad är ditt namn: Sofia Therese
37. Singel/upptagen: Gift
38. Stjärntecken: Oxe
39. Kille eller tjej: Tjej
40. Grundskola: Ja
41. Gymnasie: Japp estet i mitt hjärta
42. Högskola: Nej...men det kanske kommer?
43. Hårfärg: Ljusblond
44. Långt eller kort: KORT. Halvlångt
45. Längd: 173
46. Vad gillar du gällande dig själv: Att jag klarade av att bära och föda Mira
47. Piercings: Nej
48. Tattoos: Nej
49. Höger eller vänster: Höger

DIN FÖRSTA:
51. Operation: Halsmandlarna
52. Piercing: Ingen
53. Tatueringen: Ingen
54. Bästa vänner: Jag har många goa vänner
55. Sporten du spelade: Fotboll (Gick på en träning sen insåg jag att det inte var min grej)
56. Husdjur: Katt
 57. Vaccination du minns: Minns ingen
58. Konsert: Svenne rubins
59. Förälskelse: Antar att det var nån av klasskompisarna i mellanstadiet... men på den tiden var man ju kär i alla.
60. Alkohol du drack: Smakade en klunk vin av mamma

JUST NU:
61. Äter du: Lagom mycket
62. Dricker du: Mineralvatten, allt annat mår jag illa av.
63. Är du på väg att: Hitta på något att göra idag förutom att sitta här
64. Lyssnar du på: Miras trippande
65. Väntar du på: att håret och sminket ska fixa till sig självt

DIN FRAMTID:
66. Vill du ha barn: Har och vill ha, Ja
67. Vill du gifta dig: Redan gjort, men jag skulle göra uppleva den dagen igen
68. Karriär i åtanke: Karriär vore trevligt

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: Ögonen
70. Kramar eller pussar: Kramar
71. Kortare eller längre: Längre
72. Yngre eller äldre: Äldre
73. Romantisk eller spontan: Både och !
74. Snygg mage eller snygga armar: Haha... måste jag välja ett får det bli armarna
75. Tatueringar eller piercingar: Tatuering !
76. Känslig eller inte: Känslig
77. Ragg eller förhållande: Förhållande
78. Opratig eller pratig: Pratig

HAR DU NÅGONSIN:
79. Kysst en främling: Nä men en främling kysste mej när jag jobbade som servitris
80. Gjort något sjukt spontant: Ja en resa till sthlm
81. Tappat glasögon eller linser: Tappade glasögon i en sjö
82. Haft sex på första dejten: Nej
83. Krossat någons hjärta: Inte medvetet
84. Har någon krossat ditt hjärta: Ja
85. Har du blivit arresterad: Nej aldrig !
86. Dissat någon: Det har hänt
87. Gråtit när någon dött: Ja, jag är en känslig tjej
88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän):Nej !

TROR DU PÅ:
89. Dig själv: Ja, men kunde göra det mer
90. Mirakel: Absolut.
91. Kärlek vid första ögonkastet: Kanske
92. Himlen: Ja
93. Tomten: Nej
94. Att kyssas på första dejten: Ja, varför inte om det känns bra
95. Änglar: Absolut

SVARA ÄRLIGT:
97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja om jag inte trodde på det skulle jag inte va gift
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj
100. Att posta det här är din 100 sanning: :)


 


Del 2... Mira tvättar bil

2009-07-20 23:10:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Bör kanske tillägga att hon fick varma torra kläder på sig direkt efter dushen.
Roligt hade dom iaf hunden och Mira.
...Vi andra också som stod vid sidan av:)

Lämna bebisen att dö...

2009-07-20 23:00:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Läste på min  kompis Malins blogg att hon varit ute och ätit på ett köpcentra idag. När hon kommer ur bilen som de just parkerat råkar hon få syn på en liten pojke som ligger och sover i bilen jämte. Fönstret var aningens öppet och pojken låg där i lugn och ro och anade inget.

För det första: VEM lämnar sin lilla bebis mitt på en enorm parkering med nedvevat fönster så att vem som helst kan bryta sig in och sno den lilla krabaten.
För det andra: VEM lämnar sin lilla son ensam i en avslagen kokhet bil mitt i sommaren? Han kunde dö. Ja det har hänt!
För det tredje: VEM lämnar sin bebis ensam i bilen överhuvudtaget!??

Jag kan tycka att det är ok att lämna en sovandes bebis i bilen om du enbart ska springa och posta ett brev på en brevlåda 15 meter bort, eller lämna en bok på bibblan (vilket kan ta max 30 sek) MEN att lämna en oskyldig liten varelse ensam i bilen när man går in och shoppar!? Nej tack, där är gränsen nådd för länge sen.

Eller vad tycker du? MItt mamma hjärta tog allt ett extra litet skutt när jag läste inlägget hos min vän.


Jag på fjärde plats! Tackar o bugar!

2009-07-20 21:05:22 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Ni minns att jag blev en av dagens rekommenderade bloggar på föräldrabloggen???

Nu har jag även hamnat på deras 20 i topp lista. På 4 plats ligger jag idag. Känner mej mycket hedrad och glad över nomineringen.

Kolla in på föräldrabloggar.blogg.se. Helt klart värd ett besök!


Tvätta bilen kan Mira också göra...

2009-07-20 21:00:05 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


 
Åhh en hink med vatten...vad kan man göra med den???


Aha... man doppar ner svampen i den.

 
Först doppa svampen sen tvätta bilen. LÄtt som en plätt.


Får jag skölja av bilen också?


DET var roligt!

När man ändå är blöt är det väl lika bra att gå hela vägen. Vilken tur att mina kläder inte alls står emot vatten.


Om Molly får dricka vatten och duscha så får väl jag också det? Eller hur pappa?

Spelade även in en film på just detta momentet med vattensprutan. Kan visa er så länge ni inte kommer kalla mej dålig förälder som låter min dotter bada i mindre varmt vatten när inte ens solen skiner.
Filmen får dock vänta tills senare ikväll då maken kommer hem med mobilen som spelade in sekvensen.

I en doft av kanel...

2009-07-20 20:45:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter här med doften av nybakta kanelbullar runtomkring mej. Finns det någon mer hemtrevlig och mysigare doft??? Har redan smakat en och vet inte hur jag ska kunna hålla mej från att minst 2 till hamnar i magen innan kvällens slut. Inte speciellt GI det inte :)

Idag har vi vart och hälsat på Miras farfar och fru. Ett trevligt besök med fika o godsaker. Hur ska det bli med vikten o magen om jag fortsätter fika så här mycket de här 3 veckorna vi är här???!

Vi har även tvättat och städat bilen som jag nämnde tidigare.
Detta behöver ett eget inlägg så jag postar detta och så blir nästa inlägg ett bildspel som får tala för sig självt.

Ny vecka och semester!

2009-07-20 12:18:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Det blev ett kärt återförerenande både med barn och make igår. Roligt att se dom igen efter 4 dar. Kanske bra att få sakna varandra lite så här ibland. Eller så gör det ingen skillnad....jag vet inte. Härligt att ha dom nära nu igen iaf.

Mira ligger nu och sover middag och jag sitter här med kurrande mage. Känner att jag börjar få tillbaka min aptit lite iaf. Trots att illamåendet fortfarande hänger kvar så är det att äta ofta som håller det nere lite iaf. Att äta och suga på läkerol tabletter är det enda som hjälper mej lite när illmåendet är som värst. Illamåendetabletterna som jag fick utskrivna av min barnmorska hjälpte inte alls och ligger nu i min väska och enbart skramlar och tar plats.

Jag kände även igår av magen och sammandragningarna lite. Hade öm mage hela natten. De närmsta dagarna ska jag verkligen ta det lugnt och inte anstränga mej på något vis. Lite sorgligt är det att behöva börja oroa sig redan. Jag önskade att jag var som alla de som orkar träna in till sista veckan innan förlossning. Jag saknar verkligen gymmet och hade hoppats på att kunna ta upp träningen lite nu efter semestern.
Hur det blir med dansandet till hösten vet jag heller inte. Om jag kan och orkar vill jag absolut fortsätta träna åtminstone dans. Det ger så mycket att få komma ut och träffa tjejkompisarna och dansa tillsammans en kväll i veckan.

Idag har vi inga planer alls. Maken är ute med pappa och tvättar bilarna. Förhoppningsis kan dom fixa iordning vår ford denna veckan så att den blir redo för försäljning. Någon som är sugen på en ford focus halvkombi??? Bara att höra av sig i så fall. :)

Lägger in en bild på Mira och Syrran från tidigare i veckan. Mira har nämligen fått en cykelhjälm och gjort sin första åktur på cykel. Tydligen hade hon skrattat och pratat hela vägen under tiden som hon daskat mamma i rumpan.


Fick äntligen träffa lilla sessan!

2009-07-19 23:00:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är jag framme i Dalarna och min hembygd.
Kunde inte låta bli att plocka upp Sessan när jag kom fram. Bara för att få pussa på henne lite. Hon log så fort hon hörde min röst när jag kom in i rummet....då värmde det i mamma hjärtat.

Resan gick bra om än regnig och otroligt seg. Trodde aldrig jag skulle komma fram. Men så kan det väl vara när man längtar efter något väldigt mycket.

Nu sitter jag här och funderar över om jag ska vara vaken tills maken kommer hit strax efter midnatt eller om jag ska hoppa till kojs och låta honom väcka mej när han kryper ner brevid mej. Det andra alternativet låter betydligt mer lockande med tanke på hur trött jag är just nu.

Vill bara tacka er alla för era kommentarer. Det är så roligt att logga in och se att ni lämnat ett litet spår. Imorgon ska jag ta mej tid att titta in på mina favvobloggar och så ska jag svara på era kommenatarer. Ville bara kika in en snabbis nu o tala om att jag kommit fram heldkinnad... I fall det nu var någon som var orolig att jag låg i ett dike och sov någonstans efter vägen :)

På resande fot

2009-07-19 10:05:00 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Nu är det packat, städat och fixat. Jag är inte alls laddad för jobb, men ska försöka att inte låta det synas ut mot kunderna. Jag har lärt mej en sak och det är att om jag glad och trevlig så är kunderna också det och då blir dagen betydligt roligare.

Efter jobbet bär det av direkt. Bilen är redan packad och klar.

Innan jobbet nu så ska jag försöka hinna med att handla lite rese godis/mat. Borde även hinna in till bibblan och lämna böcker. Med tanke på att jag börjar jobba om 45 min kan detta bli lite tajt. Såå.... dax att rusa.

lördagkväll

2009-07-18 22:17:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en tuff dag på jobbet idag med. Illamåendet låg på topp och gjorde det näst intill omöjligt att jobba. Tack o lov att jag inte kräktes mitt på golvet i butiken iaf.

Nu är det bara en dag kvar... det ska jag väl ändå fixa.

Kvällen har jag fördrivit med att sitta och kolla resor med Syrran. Nu är det bokat och klart på allvar. Resan ska betalas imorgon. Blev en liten förändring av hotellet men annars är det fortfarande Cran Canaria som gäller. Ska bli så skoj att
åka iväg. Dock inte liak kul att lämna Mira hemma. Nu när jag vart ifrån henne dom här dagarna så har jag ju fått känna på hur hemskt det kommer att bli att lämna henne en hel vecka.
Hoppas verkligen att solen och värmen är värt det.

Nu ska jag fortsätta se på 101 dalmatinerna. Det fick bli en lätt film ikväll, kände att min hjärna inte orkade med nåt mer avancerat än så.


Still going strong

2009-07-18 22:03:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




En liten film på min lilla Sessa. Kanske inte så rolig för er att se, men själv har jag sett den flera gånger redan. Fy va jag saknar min älskade tjej!

Pratade med henne genom webkameran tidigare ikväll. Tråkigt nog tyckte hon att det var roligare att busa med morfar och leksakerna än att prata med mamma. Känns bra att veta att hon inte saknar mej nämnvärt, men ändå kan det inte låta bli att smärta lite i hjärtat då hon struntar i mej.



Gröna fossingar. De första gröna fossingarna i Miras liv.



Klättra upp o ner för trapporna har hon tydligen lärt sig idag. Tänk vilken frihet för henne att kunna gå ut på gården när hon vill, Tydligen gör hon inte så mycket mer på dagarna än att springer omkring hit o dit på gräsmattan. Dax att köp hus snart tror jag bestämt.



Hjälper morfar att klippa gräset. Spännande!

Morning morning!

2009-07-18 10:35:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag fick jag faktiskt lite sovmorgon. Lyckades hålla mina gröna stängda till kl nio iaf. Vaknade iofs flera gånger under morgonen och var upp på mitt nattliga toabesök kl fem. Men förövrigt är jag nöjd med natten.

Pratade med mamma tidigare i morse och hörde då min lilla ängel i bakgrunden, fy vad jag saknar henne nu! Skulle göra vad som helst för att få slippa jobba de här sista två passen! Speciellt med tanke på hur magen reagerade efter gårdagens jobb. Vaknade i natt av att jag hade ont i magen också. Fy jag blir så otroligt orolig att nåt skulle vara fel. Tur att jag har sett det lilla hjärtat slå för bara 2 veckor sedan.

Nu måste jag rusa iväg till jobbet. Har just slängt ihop en äcklig köttbullssallad utan pasta eller ris och som jag inte alls känner mej sugen på. Kommer säkert att sluta med att jag springer iväg och köper två cheeseburgare till lunch istället.

Vi hörs ikväll kära läsare! Hoppas ni alla får en fantastisk lördag!

Magen v 15

2009-07-17 22:00:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Bilden tagen kl 22.00 så snälla ha överseende med mitt trötta ansikte:)


Den här gången är jag inte lika stolt över min mage som jag var förra graviditeten. Denna gången avskyr jag det faktum att jag måste gå upp i vikt o bli tjock igen. Vet att det låter löjligt men det är så jag känner. Misstolka mej inte nu o tro att jag inte är glad över lilla pyret som växer där inne. För det är  jag verkligen. Känner mej välsignad som får bära ett barn igen... men önskade innerligt att man kunde hoppa över viktuppgången.

Tänk om det har startat igen!?!

2009-07-17 21:08:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag var en tuff dag på jobbet. Det var 28 grader varmt inne i butiken och massor att göra. Börjar känna av i både rygg och fötter att jag är gravid. 

Sista timmen fick jag tom sammandragnings ont i magen. Svårt att säga om det var sammandragningar eller inte då magen är så liten än och då svårt att  känna om den blev hådare eller inte. Men det kändes precis som det gjorde när sammandragningarna började i förra graviditeten. Jag hoppas innerligt att det inte var samma som jag hade då. Känns som att det är alldeles för tidigt att få sammandragningar redan i början på v 15.
Jag vill inte vara med om samma elände och oro som med Mira. Orkar inte det igen.

Tur att jag bara jobbar denna helgen ut sen har semester. Jag tror att jag o magen behöver det. Jag är inte gjord för att jobba när jag är gravid.

Vill ni se bild på magen??? Min onormalt stora mage för att vara i v 15:) Kommer senare.

Dagens rekommenderade blogg...

2009-07-17 20:35:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är jag en av föräldrabloggarnas rekommenderade bloggar. Verkligen jätte roligt!
Välkomna in ni som tittar in från den sidan!

Vill också passa på att rekommedera föräldrabloggarna. Hittade den sidan idag och för oss som gillar att läsa andra mammabloggar är det en perfekt sida med massa bra tips på härliga bloggar.

Så här löd deras motivation:

Mirasmamma:


En väldigt mjuk och härlig blogg skriven av Therese, mamma till Mira och väntar nu sitt andra barn som beräknas i januari 2010. Therese fotograferar mycket, som ni ser på hennes blogg är hon också väldigt duktig på det. Så följ med Therese och hennes familj i allt från vind till vatten.

Sommar i stan...

2009-07-17 12:40:31 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Sitter o käkar potatissallad och rostbiff. Utanför står vår sommargröna bil och glänser (Vilken jag förövrigt är väldigt nöjd med). Solen skiner och det är varmare ute än inne. Folk knatar förbi med solstolar och strandväskor.

Sommarkänsla!

Om en timme ska jag gå till jobbet. Känns sådär nu när solen äntligen tittar fram efter de här veckorna med regn. Jag ränkar ner.... 3 pass kvar... sen semester.



Sovmorgon vad är det???

2009-07-17 09:39:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag skulle jag få sovmorgon. Det va ju som sagt det enda possitiva med att vara ensam.

Jag vaknade av att fåglarna kvittrade (Iaf i mitt huvud) och solen sken. Låg och drog mej en stund och kvicknade till rejält. Tänkte att nu måste ju klockan vara nio minst med tanke på hur pigg och utvilad jag känner mej. Reser på huvudet och kollar in klockan på makens sida av sängen. Kl är 06.54. Dunsar ner på kudden igen. Arg och besviken. Jag skulle ju ha sovmorgon ju! Tvingar mej själv att somna om och somnar efter en stund. Vaknar igen klockan 07.58. Kan inte somna om igen så jag går upp och slår mej ner vid datorn.

Nu har jag suttit här i en o en halv timme och inget vettigt har jag gjort. Funderar på att ringa o höra hur natten varit för mina älsklingar. Undra om dom tycker jag är en överbeskyddande mamma om jag ringer redan???

Dax att snart göra sig iordning iaf för att åka och hämta nya bilen. Hoppas ja känner mej lika nöjd när jag ser den nu som jag gjorde i tisdags. Wish me luck.

Vi hörs vänner... jag kommer ju inte ha så mycket mer för mej än att sitta här nu i helgen. (Jobbar 14-20 idag)

Bloglovin...hur bra som helst!

2009-07-17 09:33:21 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Glöm inte att ni kan lägga till min blogg på bloglovin.

Ett otroligt bra hjälpmedel tycker jag personligen. På den sidan kan man ha alla sina bloggar samlade och så ser man hela tiden när de uppdateras. Mycket skönare än att försöka komma ihåg alla adresser i huvudet.

Idag när jag loggad in på bloglovin hade jag 46 olästa blogginlägg. Ja, då kan ni ju föreställa er vad jag ska göra hela förmiddagen....o så får ni ju en hum över hur många bloggar jag följer. :) Skulle dock inte kunna ta bort någon. Börjar man en gång följa en blogg är det svårt att sluta.

Tryck på länken nedan om ni vill lägga till min blogg. Om ni inte är medlem på sidan än så bli det!

bloglovin

Mamma vart är du??

2009-07-17 08:47:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tycker ni det ser ut som att hon led när hon kom fram igår till mormor o morfar? Tror ni jag behöver va orolig att hon saknar mej för mycket? Tror ni jag behöver va orolig att hon inte klarar den här helgen utan mej?

... Nä... det tror inte jag heller.





Bilderna har jag snott från min systers blogg. Vill ni ha bilder på Mira denna helgen så får ni kika in dit istället:)
millegirl.blogg.se

Kan man göra annat än att älska den här stjärnan???

2009-07-16 22:48:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «









Nu är jag lämnad ensam. Det var tomt att komma hem till en tom lägenhet... har nog inte kommit hem till en tom lägenhet sen Mira föddes. Inte en natt har jag sovit utan min lilla tjej. Det finns en positiv sak med att vara ensam och det är att jag får sova hur länge jag vill imorgon.... men vad gör det när jag säkert kommer att vakna ändå pigg som en lärka kl sju.

Sakna o gravidhormoner.... ingen bra kombination.

På det fjärde ska det ske...

2009-07-16 08:28:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Om några timmar åker dom. Nedräkningen har startat.

Våra planer fram till klockan tre då jag börjar jobba ser ut som så att vi ska packa, städa och hälsa på liten nyfödd tjej.

Stort grattis Louise o Emil (Miras gudföräldrar) till ert lilla underverk! Nu har Mira fått en gudsyster, om man nu kan kalla det så. Fniss.

Torsdag av ondo

2009-07-15 22:07:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll var sista kvällen som jag fick lägga min lilla älskling på FYRA kvällar! Jag har fortfarande inte förstått hur jag ska klara att vara ifrån henne så länge. Visst kan det vara bra att "öva" lite inför resan i höst då jag blir borta i 8 dar... men jag tvivlar starkt på att det kommer att kännas bättre då bara för att jag varit ifrån henne en gång tidigare.

Nä, imorgon kväll ska jag ladda upp med chips o godis sen ska jag sitta o tröst äta tills jag spyr. Om jag mår dåligt av godiset kanske jag känner saknaden mindre tydlig???

Vore roligt att gå på bio i helgen. Dock vet jag inte alls om det går någon rolig film just nu. För övrigt har jag inga planer alls och det gör mej smått orolig. Mina jobbpass är tyvärr inte så värst långa. Tur att jag får hem den nya bilen... då kan jag ju alltid roa mej med att åka bil om det tryter med andra sysselsättningar.

Nu ska vi hoppa i säng här. Även om jag inte alls vill att det ska bli torsdag så är jag alldeles för trött för att lyckas hålla mej vaken nån timme till.


Syskonvagnar

2009-07-15 08:03:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Bara för att några av er var nyfikna på vilken syskonvagn vi kollat på så ska jag göra ett inlägg enbart om vagnar.

Det finns ju som vanligt hur många märken och modeller som helst. Även om det inte är riktigt lika stort utbud på dubbelvagnarna som på singelvagnarna. Ganska snart märkte vi iaf hur viktigt det är med smidigheten. Att gå från vår bugaboo till en dubbelvagn är ett STORT steg oavsett vilken modell vi väljer av de större vagnarna.
Vi har tre modeller som vi väljer på. Iaf som läget ser ut nu och efter vår lilla titt igår.

Våra kriterier för en vagn är:
- Smidig
- Lätt att fälla ihop
- Den får inte vara för tung
- Smidig att köra i stan, alltså måste det vara svängbara hjul fram.
- Ta liten plats i bilen
- Rymlig på sitt/ligg platserna så att båda barnen får plats utan problem.

Självklart bryr jag mej också om hur den ser ut, men det är ändå ett mindre problem än de andra ovan.

Här kommer då de modeller vi tittat på och lite plus och minus med dem alla...


Babytravel - Babyproffsen egna märke.
Mysig och rymlig liggkorg. Lätt att fälla ihop och blir väldigt liten i hopfällbart tillstånd.
Ett minus är att den är väldigt lång (Ni ser den långa platsen för barnens ben), hela vagnen kändes ganska klumpig att köra trots att den svänger på en femöring. Snygg och rymlig modell helt enkelt... men jag är ändå rädd att vi kommer att tycka att den känns för klumpig.


Carena (BRIOs billigare märke)
Kändes smidigare och lättare än babytravel. Finns en likadan korg att sätta på som på babytravel.
Inte lika lång men tre cm bredare. Även denna en snygg modell som blir väldigt liten när den är ihopfälld.
Gillade att köra denna mer än jag gillade babytravel. Ett minus är väl att den är av ett lågprismärke som inte är lika känt som de andra.



Phil & ted
Den smidigaste vagnen på marknaden och bäst lämpad för stadslivet. Nästan lika bred som en vanlig singelvagn.
När bebisen är liten läggs det en korg på det understa sätet. Korgen var tyvärr väldigt liten. Är rädd att om vi får en lika stor oh lång bebis som Mira så kommer det att bli för trångt för den.  Speciellt på vintern när man vill lägga om ett tjockt täcke också.
Denna vagnen vore helt klart det bästa alternativet att jämför med bugaboon som vi har nu.... men jag tror ändå att den ligger längst ner på vår lista med tanke på comforten för bebisen.

Jag får nog helt enkelt börja förbereda mej på att köra en klumpig stor vagn. Huvudsaken är att barnen har det bra. Jag tror inte heller att jag kommer att köra vagn lika mycket som jag gjort med Mira. Några långa promenader och svängar på stan blir det nog inte tal om. Speciellt inte med tanke på att Mira redan börjat visa att hon hellre vill gå själv än sitta i vagnen.

Oj, det blev ett lånt inlägg, ni stackare som fortfarande läser är verkligen tappra:)
Har ni några tips, råd eller egna erfarenheter? Alla åsikter mottages varmt.
De åsikter som jag har ovan är grundade på ett besök på barnvagnsbutiken... kommer säkert att ändras fler gånger innan vi bestämt oss helt. Just nu är alternativ två hetast.


Mira underhåller

2009-07-14 17:46:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Mira underhåller sin gäst. Tydligen väldigt roligt enligt lilla L.

Bilköp o äventyr

2009-07-14 17:37:42 Shopping
» Kommentarer(3) «


Det blev en bil. Har inte riktigt fattat det än att vi verkligen köpt en bil. Har haft den hemma idag och provkört och testat syskonvagn i bagaget. Kändes toppen så vi slog till och köpte den.
En Peugeot 307 SW blev det. En lite sportigare modell med glastak och andra snygga detaljer.

Känns toppen att vi kan stryka en sak från vår "Att göra/köpa innan bebis lista". Bara 573 saker kvar som vi ännu inte gjort/köpt.
Slog iaf två flugor i en smäll idag då vi även passade på att kolla några olika syskonvagn modeller. Kan tänkas lite tidigt att börja tänka på vagn redan i v 14, men så fort som det går så kommer det snart att vara dax att beställa en.

Nu ska jag sätta mej och ta det lite lugnt...känns som att hela dagen gått i 170.


Hard rock...

2009-07-14 17:28:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår avslutade vi kvällen med att åka och hälsa på Miras Gudföräldrar. Blev en trevlig avslutning på kvällen. Alla utom jag spelade guitarhero och Mira var i sitt esse som vanligt.



En väldigt suddig bild... men ni ser ju vad Mira ska bli när hon blir stor... Hårdrockare:)

Skrikkanon

2009-07-14 07:44:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag ska vi ut på biljakt! Spännande värre. Mitt drömsernario är att vi hittar en bil som det är jätte rea på och sen byter vi in våran för ett kanon pris. Hem kommer vi med en helt ny bil med betydligt större bagage.
Ja....det var drömmen... vad verkligheten bjuder på återstå att se.

Natten till igår blev precis så hemsk som jag i min fantasi föreställt mej. Tjejerna började med att väcka varandra i omgångar redan på kvällen. Det slutade med att Mira var uppe och pigg som en lärka kl 23.30 när även vi började göra oss iordning för sängen. Jag vet inte hur länge hon skrek och envisades med att vara vaken, men till sist somnade hon emellan oss medans vi turades om att sjunga varsin sång för henne. Vem som somnade först och vem som sjöng sista sången har jag inget minne av. Sen får vi väl ändå vara nöjda med de 3-4 timmars sömn vi fick innan Mira vaknade och väckte hela huset med sitt skrik. Efter flaskan somnade hon nöjt om vilket vår lille besökare inte gjorde. När jag o Micke kom upp halv åtta på morgonen visade det sig att Lilla L fått gå ut o sova i vagnen till sist. Hennes kära föräldrar hade med andra ord inte fått så mycket sömn den natten/morgonen.

Tyvärr beslutade E & A att de inte skulle orka med en natt till utan sömn och åkte därför hem tidigre än planerat.

Så nu sitter vi här själva igen. På torsdag börjar min jobb vecka och då åker Maken och Mira upp till dalarna. I 4 hela dagar ska jag klar mej utan min familj. Det kommer inte att bli skönt och jag uppskattar inte att jag kommer att få sova hur länge jag vill på mornarna. Jag hade hellre haft min lilla tjej hos mej. Så nu kära vänner måste ni lova mej att ni underhåller mej när dom är borta. Jag behöver nog allt stöd jag kan få.

Inte direkt på topp

2009-07-12 18:27:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har inte jag varit på topp, däremot har illamåendet det. Jag är trött och sliten och längtar efter sol, strand, gräs och semester. Sov en sväng på eftermiddagen vilket inte direkt gjorde illamåendet bättre. Förhoppningsvis hjälpte det mot kvällströttheten lite iaf. Den här graviditeten har verkligen varit tuff på trött fronten. Det är inte direkt så att man kan gå o lägga sig precis när man vill denna gången. Hemmet måste skötas och likaså Mira. Stackars lilla tjej har haft en tråkig mamma nu i några månader.

Om en liten stund dyker våra besökare upp. Trevligt. Vi ska käka tacos o ha en myskväll i soffan.

I början på veckan blir det billetning. Nu hoppas jag väl ändå att det ska vara öppet på bilhallarna. Den stora frågan nu är väl bara vad vi vill ha för bil!?

Den här kanske???


Vadå sova???

2009-07-12 10:00:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en mardrömsnatt följd av mardrömstidig morgon. Nu är jag sjukt trött o vet inte hur jag ska orka med dagen riktigt. Till kvällen får vi besök av vänner från dalarna. Dom stannar till på tisdag. Bara att hålla tummarna för att tjejerna inte stör varanda alltför mycket på nätterna. Vore ju skönt med lite sömn iaf.

På dagens schema står det storhandling av mat och städning.

Har just fördrivit en timme här på datorn och drömt om resan vi ska åka på. Längtar så jag spricker. Men jag ska verkligen försöka glömma resan för nån vecka o bara njuta av den svenska sommaren som jag tror kommer i nästa vecka. För vi kan jú inte förneka att när den svenska sommaren är som bäst så slår den allt vad utland heter.


(bild från fritidsresor.se)

Gran Canaria here we come!

2009-07-11 21:30:12 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Ja det blev kanarieöna till sist. Än så länge är resan bara reserverad... men hittar vi inget bättre inom en vecka så blir det den resan. Hotellet verkar toppen och likaså området runtomkring. Skönt att ha hotell bokat och klart. Jag har alltid åkt sista minuten innan med ospecifierat hotell. Än så länge har ju det också gott bra... men med bokat hotell innan så kan man förbereda sig på ett annat sätt.

Ska bli så kul att resa med syrran. Vi har aldrig gjort nåt sånt bara vi. Verkligen på tiden! Hur jag ska överleva utan Mira är en annan fråga... tänker inte ens tänka på det förrän jag absolut behöver. Har inte ens vart ifrån henne en natt ännu.

hotellet



bilder från fritidsresor.se

Resfeber

2009-07-10 21:54:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Bulgarien

Spanien

Grekland

Cypern

Cran Canaria


Vart ska man åka???

Slutet av augusti blir det iaf. Vart är det garanterat sol då? Tänk om man kunde få pengarna tillbaka för varje dag det regnar...det hade vart nåt det.

Nån med nåt bra tips? Vart har du rest o va tyckte du om stället?

Historien om magen...

2009-07-10 21:27:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tack för alla grattis hälsningar på mitt inlägg om att jag har en liten bebis i magen.

V 14 går jag in i  imorgon. Lovar att tiden har gått betydligt fortare denna gången än vad det gjorde när jag väntade Mira. Kanske är det för att man har lite mer att sysselsätta sig med på dagarna nu för tiden. Att sitta o läsa gravidböcker eller leta info på nätet är inte direkt något jag har tid med varje dag denna gången.

Ultrljudsbilden kommer från i tisdags då vi var och gjorde ett NUPP-test. Tack o lov såg allt bra ut och risken att vi kommer att få ett barn med kromosomavvikelse är väldigt låg. 6 ynka cm är lilla pyret i magen just nu. Inte mycket att skryta med det inte. Helt otroligt att jag ändå kunde se de små armarna och benen som fäktade och sprattlade. Tom fingrarna såg jag på ena handen.


Historien om hur jag mår denna gången är betydligt mer depprimerande. Även denna graviditet går jag omkring och är konstant illamående. Tröttheten har varit enorm och att jobba är verkligen en utmaning. Beundrar alla som mår som jag  och ändå går till jobbet varje dag. Ska bli skönt med lite semester v 30. Sen jobbar jag bara v 33-34 o sedan blir jag heltids mamma igen.

Är väldigt orolig för hur det kommer att bli framöver då förra graviditeten bjöd på en hel del jobbigheter och sjukskrivningar. Hoppas verkligen att det blir bättre denna gången och att vi slipper samma oro som sist. Denna gången vill jag hinna njuta lite av att vara gravid också och inte bara gå och längta till att veckorna ska ta slut.

Nu ska jag fortsätta leta lite utlandsresor. Jag o syrran har nämligen bestämt oss för att det blir en resa i slutet på augusti. Nice!

Köket färdigt och fotat...

2009-07-10 09:07:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Nu är det klart. Jag är helt och hållet super nöjd. Varför har vi inte målat om tidigare???

Before:


(Taget innan vi flyttade in så det är ej mina inredningsprylar)

After:





Vilket gillar du bäst?

Gekås och sömnproblem...

2009-07-09 21:14:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi varit till ullared och shoppat. Jag köpte inte så mycket som jag brukar och kom inte hem med ett enda klädesplagg till mej själv. Inte dåligt att jag lyckades hålla mej borta från att köpa en massa till mej själv. Tur att jag har både make och dotter att handla till :)

Natten till idag var den värsta på länge. Mira vaknade kl ett och sen somnade hon inte förrän en och en halv timme senare. Då liggandes på tvären brevid mej i stora sängen. Sen fotsatte hon natten med att vakna, skrika lite o sen somna om.... Ungefär sådär tio gånger. När klockan ringde kl 5.30 låg hon med huvudet på min arm och jag var så där lagom pigg (NOT!).
Helt otröstlig var hon i natt också. Skrek som att hon hade jätte ont någonstans. Ingen mat, ingen lampa, ingenting hjälpte. Då kände jag mej som en värdelös mamma som inte kunde trösta min lilla tjej.

Mira har börjat krångla jätte mycket med sömnen. Både på dagarna och kvällarna/nätterna. Jag vet inte vad det är för fas hon går igenom. Kanske kan det var så att hon är så otroligt aktiv just nu att hon inte kan finna ro till att sova... Och så drömmer hon säkert en hel del på nätterna också. Jag hoppas innerligt att den här fasen försvinner tills nästa bebis kommer och vi ska börja om från start igen med nätterna och vakandet. Då hoppas jag att iaf Mira sover som hon ska.


Köket är färdigt nu men behöver lite extra piff innan jag kan visa bilder. Ni får ge er till tåls till imorgon.

Nu ska jag trotsa den tidiga klockan och ändå krypa upp i sängen och sova. Jag behöver det.

Tredje gången gilt

2009-07-08 14:18:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi målat en tredje och sista gång. Det blev kanonbra. Fick verkligen ångest igår efter första strykningen med färg. De fastnade knappt alls på skitfärgen som satt på luckorna innan. Vi hade ju hoppats att det skulle gå bra utan att slipa innan och med endast tvätt, men icke. Pga det har vi nu målat 3 ggr och äntligen så täcker färgen.
Nu fattas bara handtag till luckorna. Det tänkte jag och mamma åka och fixa nu. Får bli IKEA handtag... IKEA funkar alltid. Dom är kanske inte jätte roliga och de mest nyskapande, men dom är billiga och de funkar.

Ikväll kanske jag sitter här med ett helt nytt färdigt kök. Det ser jag verkligen fram emot.

Måleria målera...

2009-07-07 20:47:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi målat o målat o jagat färg. Nu är köket svart o svartare ska det bli. Hade glömt att det kan va så kul att måla o fixa. Det kommer att bli skitsnyggt o jag är så nöjd att vi valde svart o inte vitt.

Bilder kommer imorgon när allt är klart.

Dagens bild kommer från vår lilla paus ute i parken.  En glad Mira springer omkring och njuter av att få va ute i friska luften.




Lika chockad själv...

2009-07-07 19:50:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Får jag med stolthet och glädje ( även inslag av darr) i rösten presentera för er

"Mini" Nordquist



Svart är årets vitt

2009-07-07 08:49:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blir svart. Tror jag. Eller det blir det. Förhoppningsvis.

Ska åka o prata med affären nu. Hoppas dom har mycket possitivt att säga om svart:)

Om någon timme finns det ingen återvändo. Då är det som det är. Längtar till då.

Svart kök!? För vågat?

2009-07-06 10:08:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Snälla hjälp oss och kom med lite kommentarer.

Vi ska måla om vårt kök nu i veckan. Pappa håller just nu på att slipa och putsa luckorna. Imorgon eller på onsdag blir det målning av. MEN... Vi har lite beslutsångest. Helst av allt vill vi måla svart. Svarta luckor med rostfria handtag. Men med tanke på att vi förmodligen inte kommer att bo kvar här så jätte länge till så kanske det är för vågat att välja svart. Är det "säkrare" att välja vitt? Vad gillar du? Skulle du gilla en lägenhet med svarta luckor?

Grejjen är att allt är vitt i vår lägenhet och så även alla köksdetaljer så som väggar, kakel och fönster. Med svarta luckor skulle det bli en riktigt schysst kontrast... men frågan är om den vanliga svensson människan hellre satsar på ett säkert kort och köper vitt kök?

Ångest!

bild från byggvarlden.se

Man behöver ju inte överdriva det svarta...

Left alone...

2009-07-05 10:16:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu har maken lämnat oss ensamma. En hel vecka blir han borta. Jag  är inte van att ha honom borta på det här viset o kommer att sakna honom super mycket. Tur att mina föräldrar kommer om några timmar så vi slipper hinna känna oss helt lämnade jag o Mira.

Nu ligger en trött o arg liten tjej och försöker somna. Tyvärr låter det som att jag får plocka upp henne och underhålla henne tills efter lunch. Somna lär hon nog inte göra så som hon låter just nu. Fattar inte vart hon fått sin envishet ifrån;)

Det ser för hemskt ut här hemma och jag borde verkligen städa innan mitt besök dyker upp. Vart börjar man i röran???

Nä, jag får nog ta o plocka upp henne nu. Hej så länge...

Upp o ner, ner o upp....

2009-07-04 22:17:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vår biljakt slutade lika fort som den startade då det visade sig att alla bilhallar var stängda på lördagar. Ett riktigt antiklimax blev det då jag verkligen sett fram emot att vi skulle komma någonstans i vårt billetande.

En mysig förmiddag fick vi iaf då jag blåste upp Miras pool och så satte vi oss på gräsmattan här utanför lägenheten och hade det bra i solen. Lite svårt att tänka sig hur fint det var i förmiddags med tanke på regnet och åskan som just dragit förbi.

 

Imorgon kommer mamma o pappa hit. Tänk att det redan är v 28. Tiden går verkligen hysteriskt fort. Våra planer för veckan är lite spridda beroende på vädret.
Blir det regn och trist så blir det ev en resa till ullared och kanske nya skåpluckor i vårt kök. Eller åtminstone ny färg och handtag. Jag är ledsen alla ni som hyllat våra handtag i köket, men jag hatar dom. Inte alls min stil oavsett hur retro och "inne" dom är just nu.
Om det däremot blir sol kanske det blir någon tur till gränna och någon dag på stranden hoppas jag. Men sen är det ju faktiskt så att jag ska jobba i veckan och mamma o pappa ska ta hand om Mira... så om dom gör alla de här aktiviteterna på dagar då jag jobbar kan jag ju inte vara med.
Ska bli skönt att ha dom här iaf och få lite sällskap då maken jobbar borta hela veckan.

Ikväll har vi haft en mindre rolig kväll i familjen. Mira somnade för 2 minuter sen. Efter att vi försökt lägga henne tre ggr, duschat henne, gett henne x antal vällingflaskor/vattenflaskor, busat med henne för att trötta ut henne. kramat henne för att få henne att slappna av. ALLT med andra ord...o allt utan resultat. Antar att det är för varmt för älsklingen, för hon har haft svårt att somna nu flera kvällar i rad. Första gången vi tog upp henne ur sängen rann det nästan från henne och håret var genomvått. Vet inte vad man ska göra mot värmen... när det inte ens hjälper att ha alla fem fönster öppna så finns det inte så mycket mera att göra. Hoppas för hennes skull att iaf kvällarna blir lite svalare framöver.

Nu ska jag återgå till soffan. Hoppas du har en mysig helg.

Biljakt eller slappa på beachen?

2009-07-03 22:30:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag jobbat långpass. Nu är jag aptrött och längtar efter sängen. Ändå kunde jag inte låta bli att titta in här en sväng innan jag går och lägger mej.
Imorgon är det helg och vi har inget planerat för varken lördagen eller söndagen. Hade iofs ett förslag om att åka och titta på bil imorgon. Ja, vi behöver verkligen en kombi. Det går inte att smita ifrån det längre. Tänk va underbart det vore att kunna packa in alla våra saker i en kombi när vi åker till dalarna v 30. Det är min dröm just nu. Är sååå trött på vår lilla fokus. Inte för att jag inte gillar bilen i sig, men jag är så trött på att allt måste ligga rätt på millimetern för att få plats. Håll tummarna att vi hittar något trevligt alternativ imorgon och att de ger mer än vi tror för vår bil.

Sovgott!

Strandflickan...

2009-07-02 12:53:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «










Ja ni ser ju själva vilken underbar förmiddag vi haft. Ett dopp hann vi med också. Mira tyckte att det var lite läskigt att doppa hela kroppen i det kalla vattnet... men att sitta vid vattenkanten och plaska i vattnet o gräva i sanden, det var skoj.

Nu sover min lilla flicka och det ska jag också göra snart. Känner att jag behöver en halvtimmes sömn om jag ska orka med kvällen på jobbet.
Mira har vart jätte krångig med mat o sömn nu ett tag så idag har jag börjat ett nytt mat o sov schema. Ska bli spännande att se om det funkar bättre. Den stora förändringen är att hon nu bara sk sova en gång om dan.... efter lunch. Jag återkommer med att berätta hur det går om några dar.

Hoppas du har en bra dag i solen.

Så kan det va att ha två...

2009-07-02 09:02:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Igår var en konstig dag. Rent vädermässigt alltså. Vi han med shoppingen, bibblan och en tur till stranden innan lunch. När vi sedan kom hem började det både åska och regna och vi fick fördriva resten av dagen inomhus.

På kvällen var jag och Micke barnvakt till Debora. Det var roligt att ha bägge tjejerna springandes här på golvet. Fick känna på lite hur det kan se ut för en tvåbarns familj en vanlig onsdags kväll. Mira kände väl på sig att det inte var som vanligt för hon ville inte alls somna. Efter att ha somnat, vaknat, somnat, vaknat, somnat vaknat så somnade hon äntligen för natten kl 23. Då var jag ofantligt trött! Både jag och Micke är glada att vi inte fick tvillingar för ett år sedan. En busig tjej räcker gott o väl:)




Idag ska jag jobba. Blir ett ganska kort kvällspass. Stänger däremot för första gången på ett o ett halvt år. Men det ska nog gå bra... hoppas jag.

På söndag kommer mina föräldrar hit o stannar hela v 28. Dom ska vara barnvakt till Mira medans jag jobbar. Maken ska jobba på läger hela veckan. Ser verkligen fram emot att få besök.

Nu ska jag o sötisen gå till stranden o bada. Nån som vill hänga på?

strand eller sandlåda... det är frågan...

2009-07-01 09:30:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Srålande sol idag igen. Vilket betyder att jag o Mira kommer att fördriva även den här dagen utomhus. Ska börja med att gå till bibblan och låna lite böcker/tidningar då min hög nu är slutläst. Sen ska vi gå o köpa hudkräm o after sun lotion. Men efter det är vi redo för beachen:)

Insåg här om dan att vi aldrig kommer att kunna flytta härifrån. Man blir så otroligt bortskämd. 10-15 min till stan, 10 min till jobbet och 2 min till stranden (Gåendes alltså, inte med bil). Vad mer kan man önska sig? Möjligtvis egen gräsmatta och sandlåda. DET saknar jag!