Melvin 12 veckor

2014-05-13 09:55:16 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(0) «


Igår blev vår lilla älskling hela 12 veckor gammal. Han växer så det knakar och även om vi försöker njuta av varje sekund så känns det som att man inte riktigt hänger med. Vips så har han blivit stor. 1/4 av året har redan gått!
 
 
Såhär i början är det många utvecklingssteg bebisarna ska gå igenom och just nu vid 12 veckor så är det en ganska stor utvecklingsperiod. Då Melvin haft några perioder nu senaste kvällarna då kan gått från leende till gallskrik (skrik jag aldrig innan hört eller varit med om) så satte jag mig igår och läste lite om 12 veckors steget.
 
Inför varje utvecklingssteg så kan bebisen bli klängigare, skrikigare, tappa aptiten, sover oroligare, tappar tålamodet snabbare m.m. Mycket av detta stämmer in på lilla Melvin här hemma. Att gallskrika i 10 min utan hejd hör inte till vanligheterna. Inte heller att han nekar bröstet och inte vill äta när det erbjuds. Han vill gärna sova i famnen på kvällarna (trots att han annars brukar somna nöjt för sig själv i sängen).
 
Återstår att se om detta sitter i några dagar eller kanske någon vecka. Jag ser fram emot när han kommer till nästa del av denna fasen och blir en nöjd bebis igen.
 
Nya "färdigheter" de senaste veckan/veckorna är att han pratar mycket, följer oss med blicken och har översikt över hela rummet, suger på sin hand, blåser bubblor ur munnen och är stadigare i nacken.
 
 

Minnen

2014-05-09 14:23:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Nu har jag och barnen suttit här i en kvart och sett på gamla klipp från youtube som jag lagt ut när de var mindre.
 
Vi skrattade lika mycket alla tre.
 
Minns du mamma? :)
 
 

Detta med rutiner

2014-05-08 10:44:54 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(1) «


 
Man funderar ofta på vad som är nästa steg i bebisens utveckling. Är det dax att få in lite rutiner snart? Ska han äta när han vill eller ska man försöka hålla bestämda tider? Ska han få va uppe hur länge han vill på kvällarna eller ska man lära honom att somna klockan sju som sina syskon? Ska han få flytta in i eget rum eller sova inne hos oss några månader till? Ska man öva honom på att sova i sin egen säng hela nätterna?
 
Till viss del så faller barn så småningom in i vissa rutiner av sig själva men jag tror också att vissa saker kan man behöva hjälpa dem på traven med genom att som vuxen styra upp rutiner som man följer ett tag tills bebisen "fattar vinken" och hänger med.
 
Melvin äter var 3-4 timme både natt och dag och det har han gjort från dag ett i stort sett. Vid tillväxtperioder så märker jag att han vill äta oftare, men oftast så håller han sina timmar.
När det gäller sömn så sover han bra på förmiddagarna/dagarna och då kan han sova upp till 3 timmar i sträck. Eftermiddagarna och kvällarna är väldigt oregelbundna. Ibland sover han bara korta perioder och ibland sover han även då 3 timmar. Häromdagen var han vaken från 15-22 (med några korta powernaps). Då var han ingen glad bebis sista timmarna. Han somnar för natten mellan 22-23 på kvällen.
 
Igår bestämde jag mig för att testa att lägga honom tidigt utan vakenperiod mellan 21-23. han somnade kl 18, åt kl 21 och somnade sedan om i det mörka sovrummet och sov till kl 2 innan han åt igen. Hela natten fram till 6.30 sov han utan längre vakenperiod. Duktiga bebisen. Nu ska vi köra på detta resten av veckan också få se om vi kan få in en rutin att han somnar samtidigt som de stora barnen och sedan sover hela natten.
 
 
 

Kunde inte väja bara ett eller två...

2014-05-08 10:32:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
Man skulle vilja veta vad de funderar på
 
Min stora fina pojke <3
 
 
 
 
 
 
Puss på lillebror
 
 
Hemlisar viskas syskonen mellan
 
Alla bilder tagna med mitt nya teleobjektiv.
Tar ett tag att lära sig kamerans manuella inställningar men det tar sig mer och mer.

Ny leksak

2014-05-07 15:36:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «
Lycka är att få leka med nya teleobjektivet o samla inspiration ur nya boken.

Tur jag har en bebis som gärna är med på bild.

30 år igår

2014-05-07 09:46:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ni är allt några tappra besökare som inte tappat hoppet om mig. Tiden sen påsk har gått så snabbt och dagarna har varit fullproppade, därav tystheten här på bloggen.
 
Igår firade jag min 30års dag. 30 år! Jösses, vart tog tiden vägen?
Jag vill börja med att tacka alla vänner, familj och släkt som jag blivit firad av under dagen igår men även under påsk då jag firades i min barndomsby. Jag har fått så fina presenter att jag blir alldeles tårögd. Tack!
Tack mamma o pappa för allt ni fixade till festen uppe i dalarna. Tack sis för att du offrade dig och förlorade mot mig i bowlingen igår så jag kunde få behålla mitt glada humör hela kvällen. Tack svärfar som tog hand om de stora barnen så vi fick en barnfri kväll på stan (barnfri inte babyfri). Tack alla.
 
Nu följer en liten bildbomb. Bilderna får tala för sig själva...