Melvin 12 veckor

2014-05-13 09:55:16 Melvin växer och utvecklas
» Kommentarer(0) «


Igår blev vår lilla älskling hela 12 veckor gammal. Han växer så det knakar och även om vi försöker njuta av varje sekund så känns det som att man inte riktigt hänger med. Vips så har han blivit stor. 1/4 av året har redan gått!
 
 
Såhär i början är det många utvecklingssteg bebisarna ska gå igenom och just nu vid 12 veckor så är det en ganska stor utvecklingsperiod. Då Melvin haft några perioder nu senaste kvällarna då kan gått från leende till gallskrik (skrik jag aldrig innan hört eller varit med om) så satte jag mig igår och läste lite om 12 veckors steget.
 
Inför varje utvecklingssteg så kan bebisen bli klängigare, skrikigare, tappa aptiten, sover oroligare, tappar tålamodet snabbare m.m. Mycket av detta stämmer in på lilla Melvin här hemma. Att gallskrika i 10 min utan hejd hör inte till vanligheterna. Inte heller att han nekar bröstet och inte vill äta när det erbjuds. Han vill gärna sova i famnen på kvällarna (trots att han annars brukar somna nöjt för sig själv i sängen).
 
Återstår att se om detta sitter i några dagar eller kanske någon vecka. Jag ser fram emot när han kommer till nästa del av denna fasen och blir en nöjd bebis igen.
 
Nya "färdigheter" de senaste veckan/veckorna är att han pratar mycket, följer oss med blicken och har översikt över hela rummet, suger på sin hand, blåser bubblor ur munnen och är stadigare i nacken.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback