Julen 2012

2012-12-26 23:57:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har haft en toppen jul. Jag är ganska nyss hemkommen efter en jobbig bilfärd i min ensamhet. Resten av familjen är kvar uppe i Dalarna två dygn till. Jag måste jobba då plikten kallar.

Ledigheten har iaf varit kanon och vi har hunnit med att träffa hela tjocka släkten. Jag njuter av julen mer och mer ju större barnen blir. Dom har varit så förväntansfulla och mysiga. Har skrattat åt barnen konstant hela helgen.

Nyår om några dagar. Jag har redan börjat klura på årets nyårslöften. Har du?

Bilden visar en tavla som min syster målat till mig i julklapp. Visst är den underbar!? Finaste jag sett!


Nya tag

2012-12-14 10:11:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Vilken dag vi hade igår. Vet inte vad det var med barnen riktigt. Bara gråt och bråk hela dagen. Jag somnade helt slut på soffan kl 19.00 (före barnen). Stackars maken fick ta hand om två barn som vägrade sova. Theo hade somnat i bilen två timmar tidigare så jag förstår att han hde svårt att somna. Mira däckade i vår säng till sist.
 
När jag försökte få med dem till förskolan i morse så utbrister Mira "Men mamma, jag vill ju va hemma med dig idag, vi hade ju så roligt igår". Snacka om olika uppfattning om hur dagen artade sig.
 
Idag ska jag sy mina absolut sista beställningar innan jul. Sen blir det semester från symaskinerna tills efter nyår igen. Jag är sugen på att sy nåt fint till barnen. Kanske någon rolig juloutfit. Tror att jag kanske hinner det innan dagen är slut och barnen ska hämtas.
 
Kaffet är nu slut, så tjingeling och på återseende.

Lusselelle

2012-12-13 10:57:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Vill bara kika in och önska glad lucia till er alla.Vi är hemma idag och myser jag och barnen. Så mycket man nu myser med 80% trots och gråt. Vet inte riktigt vad det är med dem idag. Inget går som jag vill och det är mest bara bråk hela tiden.  Håller tummarna att lyckan vänder och att vi får en mysig eftermiddag iaf.
I tisdags var vi  på barnens förskola och kikade på luciatåget. Så söta alla barnen! Jag är så glad att jag kunde komma ifrån och få kika på dem. Mira var stolt som en tupp efter "uppträdandet".

(Mira ser ni längst upp till höger på bilden och Theo är tomten längst ner till vänster som sitter med ryggen mot kameran)
 
På lördag hoppar jag på min mastodontvecka på jobbet och jobbar fram till julafton. Ni kan ju fråga mig på julafton om jag överlevt.
 
 

Egypten - En vecka i november

2012-12-06 09:08:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ska jag änligen slå mig ner några minuter och berätta hur vi hade det på resan?
 
Som ni kanske förstår hade vi det alldeles alldeles underbart. Jag är så glad att vi gjorde resan och att vi åkte själva utan barnen. Jag känner mig totalt utvilad och tro det eller ej men huvudvärken är också mycket bättre nu än för en månad sedan. Hoppas att jag klarar mig över julruschen utan att det ska bli värre igen.
 
Men åter till resan...
Vi bodde på ett fantastiskt 5-stjärnigt hotell. Poolområdet var grymt och värmen var alldeles lagom. Enda minuset att solen gick ner klockan 16.00 och att det blev kallt att ligga och sola efter kl 15.
 
Vi käkade gott hela veckan och bara njöt av att vara lediga och av att ta hand om varandra jag och maken.
Jag lyckades tom hålla mig från shoppingstressen som annars brukar grabba tag i mig när jag är utomlands. Vi gick några timmar i affärerna någon kväll men det var allt. Jag kom hem några klockor rikare och en parfym. Träffade på ett annat svenskt par som vi hängde med några kvällar också. Väldigt trevligt var det.
 
Någon kairoresa blev det tyvärr aldrig då jag ena dagen blev så dålig i magen att vi inte vågade åka och andra dagen blev det inställt pga oroligheter i stan.
 
Lite kultur fick vi ändå när vi en av dagarna hängde med på en shoppingtur. Besökte en parfymfabrik och en papyrusfabrik. Lagom mycket kultur för att pssa mig.
 
Två gånger i egypten och vi har ännu inte sett pyramiderna, lite av en besvikelse ändå. (Tycker jag trots att jag var så negativ över den långa resan)
Om det blir något ytterligare besök till Egypten återstår att se. Maken har tydligen bestämt att han ska åka till kairo med Theo när han är tonåring medans jag och Mira får gå på shopping själva. Några år tills dess dock...
 
Och barnen då? Dom hade det toppen. Vi ringde hem och pratade med dem varje dag, eller rättare sagt försökte prata med två barn som hade alldeles för roligt för att hinna prata med sina stackars föräldrar. Dom kom hem glada och nöjda efter två veckor och den långa resan verkar inte ha påverkat dem alls (inte negativt iaf). Förutom det enorma trotset vi nu får känna av... Men vad vore väl småbarnslivet utan lite trots?