Glädjeskutt

2013-06-30 15:42:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Idag hjular vi av glädje! Snart kommer familjen hem! Jag har gått hela dagen o bara väntat o längtat o tittat på klockan. Svårt att sysselsätta sig när allt man vill är att de ska komma hem.
 
Jag har iaf lyckats städa lite, fått igång en tvättmaskin o fikat två ggr. Nu ska jag sy någon beställning sen se en film och ungefär när den är slut borde bilen stå på gatan.
 
Just ja, jag har ju gjort en till sak också. Klippt gräsmattan. Ringde till mamma och var hysterisk då jag inte fick igång den där eländes maskinen. Under hela veckan har jag hört tysta hintar "Therese, klipp gräsmattan åt din man innan han kommer hem". Till sist har de där orden ekat i skallen så det var ju bara att sätta på sig stövlarna och bege sig ut på gården. Hade hoppats på regn idag, men givetvis har det varit uppehåll och torr gräsmatta hela dagen. Iaf så fick mamma ut för allt då jag ringde till henne o var galen då jag stått en kvart o skämt ut mig inför grannarna och inte kunnat starta eländet. Visade sig att det fanns en liten gummipump till bensinen som man skulle trycka några gånger på innan man startade. Självklart ska var man veta detta och nu vet även jag. Nu är ena sidan klippt iaf och nåde den om Maken nu inte ser det när han kommer hem.
 
För att ni nu alla inte ska tro att jag inte gör nåt här hemma så har vi faktiskt vår fördelning av hushållsgöra. Jag sköter tvätt och städa toaletter medans Maken sköter bil, trädgård och sopor. En fördelning vi alla är lyckliga med, resten delar vi på. Bra va!? Alltså behöver jag egentligen inte kunna med den där eländes gräsklipparen, lika lite som Maken behöver veta vad som är mörk eller ljus tvätt.
 

längtan efter familjen

2013-06-29 13:30:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




sista dygnet är jag inne på nu. Har varit utan man och barn i en hel vecka. Tiden har gott fort för jag har jobbat långa dagar, men saknaden har ändå funnits där sedan dag ett. Theo vill som vanligt inte prata med mig alls när jag ringer. Mira hinner säga några få ord innan hon av olika anledningar måste rusa vidare.

Kanske är det nyttigt att få sakna dem, men det mest naturliga o bästa är ändå att va på samma ställe som resten av familjen. Jag mår iaf som allra bäst då.

Har inte bestämt vad jag ska göra såhär sista kvällen i ensamhet. Troligtvis blir det nåt att tugga på och en film eller två.

"Mamma, ta kort på oss för vi är bästa vänner"

2013-06-28 08:07:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Ja, det syns väl hur goda vänner de är? Robin och Mira ett sött litet par tycker jag.
 
Sådana här gånger lider jag av att vi inte har några djur. Jag är själv uppväxt med hundar och katter (fåglar, kaniner och fiskar under perioder) och det är verkligen underbart att som barn ha ett husdjur att ta hand om. Alla de gånger man var ledsen och plockade upp en katt som man kunde torka tårarna mot. Alla de gånger man sovit sked med en hund. Alla gånger vi fick kattungar i familjen (de föddes alltid i min säng av någon konstig anledning) som vi fick följa utvecklingen hos. Tack mamma och pappa för möjligheten att få ha en "djurbästavän".
 
Jag hoppas kunna ge ett husdjur även till våra barn i framtiden. Kanske lite senare när det passar bättre i vardagen.
 

Äkta midsommar i Dalarna

2013-06-27 18:55:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Här kommer en galen bildbomb från våran midsommarafton uppe i dalarna. Det går ju inte att missa hur bra vi hade det. Glada barn, god mat och underbar familj och släkt. Jag njöt varje minut.
 
 
Vår glada midsommarkulla
 
 
 
 
 
 
 
Självklart fick vi lov att åka på dans runt midsommarstången. Här kollar barnen nyfiket på då de hissar stången.
 
 
 
 
 

Midsommarfirande i startgropen

2013-06-20 10:14:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Nu har vi invigt poolen. Barnen var överlyckliga. Jag mindre lycklig då jag förstörde både lunga ett och två genom att försöka blåsa upp den "för hand".
 
Ikväll åker vi upp till Dalarna för lite härligt traditionellt midsommarfirande med dräkt, dans kring midsommarstång, jordgubbstårta och sill. Ska bli riktigt roligt att fira midsommar med hela tjocka släkten, det var några år sedan vi kunde vara med på det, då jag för det mesta brukar jobba just midsommar. Så glad att mina kollegor ställde upp och jobbade för mig så att jag kunde få va lite ledig.
Barnen kommer att åka med min syster och hennes sambo upp sen åker jag och Maken efter dem lite senare under kvällen då jag stängt butiken. Kommer va framme sisådär två i natt... lagom kul. Tur för mig att jag kan sova gott i bil:)
 
Strax ska jag bege mig ner på stan och ha lunchrast tillsammans med en god vän. Vi ska käka thai och lyxa till det lite extra en vanlig torsdag som denna.
 
Idag känner jag mig på gott humör. Midsommarklänningen är på och leendet på plats. Hoppas på goa kunder som också är midsommarglada.
 

5 åring löser kordord som morfar

2013-06-18 08:15:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


0

...inte riktigt men nästan iaf. skaffade en app med barnkorsord. Den visar bilder o barnet ska skriva ordet. Numer klarar Mira den appen själv. stolt man blir när de når nya utvecklingssteg.

Frågade Mira varför hon gick upp så okristligt tidigt imorse (före sex). Fick svaret: "För att pappa inte ska behöva va så e sam såklart"
Fick mig själv att minnas dagarna nör jag satt uppe med pappa innan sex på mornarna o käkade havregryn med mjölk.... det var nåt visst med de dagarna.

blåsljud på hjärtat

2013-06-17 21:59:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag ringde de från hjärtspecialisterna på stans sjukhus och gav mig en återbudstid till imorgon kväll. jag ska äntligen få kolla upp mitt blåsljud på hjärtat som läkaren på vårdcentralen upptäckte för några månader sedan. Jag har för en gångs skull varit duktig och inte googlat på vad det kan betyda att ha

blåsljud (skrämmer upp mig själv i
onödan). Vet att när det gäller bebisar så är det något som växer bort med tiden, har man det som vuxen är det mer kroniskt. Får ställa alla mina frågor imorgon om det visar sig vara något allvarligt. Ni får hjälpa mig hålla tummara.


Bästa pomp de lux har rea!

2013-06-17 18:28:14 Shopping
» Kommentarer(0) «


Äntligen fick jag shoppat lite efter att ha väntat hela våren på att de ska börja sin rea.
40% på hela sortimentet.
Helt ok!
Ava JACKET, Rose     Madison CARDIGAN, Rose    Shelly DRESS, Off White
 
Cameron POLO, WineDolph BAGGY PANTS, Blue  Finley CARDIGAN, Navy
 
            Gary JACKET, BlueGary JACKET, Blue

ledigheten snart slut

2013-06-17 18:18:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag bad Mira le lite på bilden. Lite var ordet.
 
Idag är sista dagen "ledig" med barnen sen vabbet började i torsdags. Theo är frisk sedan i lörsdags och vi andra verkar ha undgått hans sjuka. Jag har varit hemma med barnen alla dagarna och det var endast igår vi hade sällskap av att även Maken var hemma. Kan dock lova att han var rätt sliten efter att ha kommit hem kl fem på natten från svensexan. Gamla män ska inte vara ute så länge.
 
Idag har vi varit hemma på gårdem, lekt med grannar och gjort hemmagjord bananglass. Mer behövs inte när solen skiner och humöret är på topp.
Tror dock att vi alla tre dalat för det är trötta ögon på oss alla just nu. Barnen ser på bompa och jag sitter vid datorn en stund. Snart läggdags... få se hur det går ikväll. De brukar ha en förmåga att krångla när jag är ensam hemma och Maken på fotboll, så typiskt då jag är den med sämst tålamod. Har jag sagt att de ska lägga sig sju så vill jag att det ska va tyst kvart över, väldigt sällan dock den önskan uppfylls.
 
Nyduschad goding
Idag när vi var på lekparken kommer Theo springande mot mig och utbrister "Mamma jag måste bara få krama och pussa dig" Vilket han även gjorde och sedan fortsatte sin lek. Jag hoppas den dagen aldrig kommer då han slutar med sina kärleksförklaringar. Underbara barn.

Sommarlördag

2013-06-15 16:59:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Idag är Maken på svensexa så jag och barnen roar oss själva. Theo har blivit frisk igen så energin är det inget fel på längre.
Under förmiddagen var vi ute på altanen och hade vattenlek. Ganska skönt och lättroat då man bara behöver fylla en vattenkanna så sköter de sig själva ett tag sen. Jag satt och njöt av den fina altanen med alla nya blommorna och de nya fina utemöblerna vi köpte förra helgen.
 
Eftermiddagen har vi spenderat tillsammans med fam Hernsäter. Vi drog till en lekpark och hade med oss lite fika. Barnen lekte (iaf under de stunder Mira inte tjurade) och mammorna fick prata av sig lite. Hade gärna stannat en stund till men helt plötsligt var det som att trycka på en knapp och alla (nästan alla) barnen blev jätte trötta och ville hem. Nu sitter de och äter godis och ser på film. Ibland får man faktiskt sitta inne trots att solen skiner.
 
Ikväll hoppas jag att barnen är snälla mot mig och somnar då de ska. Då ska jag mumsa på jordgubbar och strötitta på tv.

Sommarfest

2013-06-13 14:07:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
I tisdags var det sommarfest på förskolan. Barnen bjöd på skönsång, det var några lekar och det viktigaste av allt (enligt barnen såklart) var fikat som alla fick ta med sig eget. Det blev en mysig kväll tillsammans med barnen. På bilderna ovan är vi ute på tipspromenaden runt huset. Tyvärr är detta de enda vettiga bilderna jag fick med mig hem från den kvällen. Visst var de sommarstiliga!? Har några gruppbilder också men de vill jag inte lägga ut här på bloggen i hänsyn till de andra föräldrarna och barnen.
 
Jag är så glad över vår förskola. Underbar personal och goa barn. Jag är glad att vi hamnade just där, trots att jag inte var så glad när alla våra val av förskolor var fulla. Det fanns en mening med det också.
 

Vabbelivabb

2013-06-13 09:42:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lite mera energi på denna bilden än vad det är här hemma idag.
 
Det som skulle bli en jobbdag på hemmaplan för att beta av de sista beställningarna innan semestern blev istället en sjukdag med min älsklingsgrabb. Vi var så förvånade då Theo gick in o lade sig själv igår kväll. Maken hade tom bestämt att barnen skulle få va uppe lite längre då vädret var så härligt, men strax efter sju gick en kinkig liten grabb och lade sig själv och somnade på stört. Klockan ett inatt kommer han in till oss och är het som en ugn. Nu sitter barnen och ser på den andra filmen för idag och jag sitter här. Mysdag med andra ord. Febern verkar ha gått ner redan, men vi får väl se hur han ser ut under dagen.
 
Länge sen vi var sjuka nu så jag ska väl inte klaga, även om jag tycker väldigt synd om barnen så fort de blir lite dåliga.
 
 

Ledig helg med vänner

2013-06-12 09:44:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det allra bästa är när man är ledig och hinner umgås med vänner och familj. En helg i maj hade vi besök av vänner från dalarna. Vi hade en jätte mysig helg med lekparkshäng, äventyrsbad och en dag i stadsparken där vi hälsade på djuren och lekte i lekparkerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ALV besök 2013

2013-06-12 09:21:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Vårt besök på Astrid Lindgrens Värld höll på att sluta innan det ens börjat. När vi kommit så långt att vi firat Mira, fått på baren kläder och stökat färdigt, satte vi oss i bilen och maken vred om nyckeln för att åka iväg. Då hände det som inte får hända när man ska iväg på en semesterdag, bilen startade inte. Vi öppnade motorhuven men kom ganska snart fram till att hur mycket vi än stirrade ner i motorn så skulle vi inte kunna laga det som gått sönder. Maken ringde sin kusin som jobbar som bilmekaniker och jag ringde min pappa (Klart man ringer pappa när sådant händer). Efter en halvtimme så satte jag mig för att testa att starta bilen och gissa vad som händer!? Den startar!
 
Vi tårkade våra frustrerande tårar och gav oss iväg mot ALV. Lite sena kom vi äntligen fram och kunde börja njuta av en dag i barnens takt och önskemål.
 
 
 
 
 
 
Att Pippi och gänget sjöng för Mira var nog det största och mest minnesvärda på hela dagen.
 
 
 
Trots att vi var där under lågsäsong och inte alla figurer i parken var där så hade vi en toppendag. Till skillnad från förra gången då vi var där under högssäsong så kände vi denna gången att vi hann med allt vi ville göra och barnen var så nöjda med att "bara" träffa Pippi, madicken, karlsson på taket och Nils karlsson pyssling. jag rekommenderar alla som funderar på att åka till ALV att verkligen göra det. Det är dyrt men verkligen jätte roligt för både vuxna och barn.
 

Älsklingstjejen 5 år!

2013-06-12 09:02:48 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


På födelsedagsmorgonen den 27 maj vaknar jag av att Mira ropar på mig. "Mamma, när kommer ni nu då???" Jag hade sagt åt henne att hon fick lov att sova länge och stanna inne på sitt rum så att vi kunde få komma och sjunga för henne. Även om vi gick upp i ottan för att hinna till Astrid Lindgrens Värld till öppning så tyckte hon ändå att vi sov för länge och var för sega in till henne. Jag minns själv hur spänd man var på fördelsedagsmornarna och man låg alltid vaken och väntade på att familjen skulle komma in och väcka en. Hur mysigt och spännande var det inte att ligga och höra present prassel och hur mamma fixade frukostbricka i köket.
 
Mira hade tre saker på sin önskelista. Den viktigaste av dessa var ett godishalsband kit (20 kr på maxi, det är bra presenter det)
 
Jag hade köpt fina glitterpennor som sedan visade sig vara tatueringspennor och inte vanliga papperspennor. Idiotiskt att köpa kroppspennor till sitt barn på 5 år. Hon älskar det såklart medans mamma hatar det.
 
Vackra vackra tjejen brevid sin kompis Lovisa på barnkalaset. Det bjöds på tårta och marängswish. Efter skattjakt och en timmes lek var alla barn sockerstinna och nöjda.
 
Att Mira blivit fem år märks på framförallt humör (lilla tonåren???) och utveckling.
Numer kan hon skriva ord om man bokstaverar vilka bokstäver som ska skrivas. Hon kan också ljuda ord och komma fram till vad det står med lite hjälp. Att pyssla, skriva och spela spel är fortfarande det enda hon vill göra och jag är säker på att skrivbordet hon fick av mina föräldrar kommer att vara den bästa mest användbara presenten.
Detta med humöret är väl en mindre smickrande sida hos vår lilla tjej. Slänga igen dörrar, skrika och få utbrott hör till vardagen numer. Måste vara jobbigt att ha så många känslor i omlopp som man inte riktigt vet hur man ska utreagera.
 
Som alltid är Mira för det mesta en underhållande, glad och busig tjej. Jag är ganska övertygad om att hon kommer att gå i sin mors fotspår och bli den där teaterstjärnan jag aldrig blev.
 
Älskar dig gumman!

Hoho *Ekar tomt*

2013-06-12 08:37:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jösses va tiden gått och jag totalt glömt bort min stackars blogg. Har saknat den stundtals och glömt bort den stundtals. Tankarna går huruvida jag verkligen ska ha kvar bloggen eller om det är dax att radera den.
 
En hel del har vi hunnit med att göra sedan jag skrev sist och jag tror att jag får ta och uppdatera med några inlägg som kan va roliga att ha kvar i framtiden, som tex Miras femårsdag och vårt besök till Astrid Lindgrens Värld.
 
Håll till godo med uppdateringarna så får vi se om det blir mer frekvent framöver.