Plötslig förskolestart

2011-01-18 10:20:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Förmiddagarna är verkligen alltid coollugna här hemma. Ja inte innan barnen fått i sig frukost och man städat undan den... men en timme senare... då när Theo gått och lagt sig igen för en liten tupplur och jag och Mira myser för oss själva. Just nu sitter Mira och leker med duplo samtidigt som hon käkar en clementin. Jag sitter och skriver upp mina sybeställningar och ska snart sätta mej och klippa lite i tygerna.

Jag sitter också och planerar lite inför framtiden. Inköp till våren, förskolestart, jobbstart och annat som ska fixas.

Jag berättade kanske att vi innan jul bestämde oss för att jag ska ta vårdnadsbidrag under våren och så ska barnen börja förskola till sommaren/hösten? Tyvärr blev det inte riktigt som vi planerat. Maken blir nämligen arbetslös efter denna månaden och det betyder att jag inte får något vårdnadsbidrag. Dumma regel!
Lite hastigt och lustigt fick vi istället planera om hela våren och det slutade med att barnen börjar inskolas på förskola i mitten av mars och jag går tillbaka till jobbet den första april.

Det känns roligt att börja jobba igen, men lite tråkigt att det inte blev som vi hade planerat. Theo känns fortfarande väldigt liten (Han går ju inte ens!) och jag har lite dåligt samvete över att behöva sätta honom på dagis redan.

Nu börjar snart vårt pusslande. Lämna och hämta på förskola och allt därtill.

Hur gör alla andra som bara har en bil, förskola som ligger några km bort, oregelbundna arbetstider m.m m.m??? Tips, råd!?

Kommentarer
Postat av: Anna - Mamma till 2 små troll :)

kan inte maken ta vårdnadsbidrag så Theo får vara hemma lite längre? Knapigt det där. har inte så mycket råd att komma med. kommer ju att vara hemma minst 1år till.

2011-01-18 @ 11:40:16
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad jobbigt att det blev så för er! Men det ska nog gå bra! Edvin började precis gå nu vid jul så det känns jätte skönt och inskolningen går än så länge bra, tror han är lite van att vara där och hämta Alvin osv.



Nu har vi inte oregelbundna arbetstider men min kompis har det och hon har haft lite problem de dagar hon arbetar sent (efter 18 då dagis har stängt) men hon är ensamstående också! Men hon brukar cykla eller ta vagnen till dagis sen tar hon bussen därifrån. När hon börjar efter lunch på jobbet så brukar hon lämna sin son vid 11 så han hinner vara med och äta lunch på dagis..



Här i stan finns det också en förskola som öppet dygnet runt för de som jobbar skift mm.



Kram!

2011-01-18 @ 12:54:55
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Sandra

Va tråkigt!



Men går det inte åt mer pengar om barnen är på dagis än om dom är hemma med din man, tills han får jobb och ni kan ta vårdnadsbidraget igen?

2011-01-18 @ 15:32:26
Postat av: Anonym

Hahaha, Du låter precis som jag. jag undrar också hur man gör med hämta-lämna-procedur och även vi har bara en bil och olika arbetstider.



Nu har vi bestämt att Patric skall samåka med en arbetskamrat tillfälligt och jag ha bilen. Men det innebär att jag får ta ALLA överlämningar och alla gråt och sånt...Så nu äverväger jag att skaffa en liten bil som han kan köra..

2011-01-20 @ 13:39:17
Postat av: Theodora

Mitt namn kom inte med ovan..

2011-01-20 @ 13:48:56
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Men om din make är arbetslös får ni väl inte ha barnen mer än 15h/vecka?

Jag har oregelbunda arbetstider och min man regelbunda, vi lägger schema efter mina. Men med hans som tidigast och senast vissa dagar.

2011-01-20 @ 18:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback