Jag vill inte dö!

2013-03-13 10:59:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I natt vaknade jag av att Mira gång på gång skriker (gråtandes) "Jag vill inte dö" "Jag vill inte dö".
Jag rusar upp och lyfter upp henne i min famn och kramar henne så hårt jag kan medans hon gråter och snyftar "Pappa sa att jag skulle dö".
Så fruktansvärt att drömma sådana hemska drömmar. Jag var själv nära till tårarna bara av att se henne må så dåligt och vara så orolig. Efter att ha kommit ner till vårs säng och pratat med pappa om att han aldrig skulle säga så skrattade hon till sist och sa att "Ja, mamma jag förstår nu att det bara var en dröm".
 
Vi har en riktig funderar tjej. Hon ältar det mesta och tänker på saker som en fyraåring inte borde behöva oroa sig för. Det är många tankar kring himmel, Gud och död just nu. Ibland känner man sig helt värdelös. Hur förklarar man att himlen är en bra plats, att där uppe får alla människor vara friska och må bra, där finns ingen sjukdom eller dumma människor... Samtidigt som man får frågan "men mamma varför ramlar inte de döda ner om dom är i himlen" "Mamma, vart ligger "himlen" om man bortanför molnen kommer till rymden?" "Vart kommer de dumma människorna då? Får dom ligga kvar i sina gravar istället?"
Pust. Att förklara saker man knappt själv förstår så att en fyraåring ska förstå det är en utmaning jag kallar duga.
 
Dom hör allt, ser allt och förstår så mycket mer än man kan tänka sig. Underskatta aldrig ett barn!:)
 

Kommentarer
Postat av: Emmelie

Känner igen det fullt. Lilly hade en sådan perioden i höstas, skitsvårt att sätta ord på men ack så nyttigt för en själv. Nu är vi inne på hur det kan vara natt här o dag på andra sidan jorden:), hur solen kretsar runt jorden. Skulle behöva gå om några årskurser på mellanstadiet:)

2013-03-13 @ 19:31:50
Postat av: Jennie

Stackars liten att vakna upp så! Tur att det bara var en dröm. Jag drömmer själv rätt mkt om död just nu då min morfar dog för inte alls så länge sen och det har tagit hårt på mig. Har förlorat tre personer som på ett eller annat sätt stått mig nära och två djur på mindre än 2 månader, hemskt det där med döden. ta hand om er.

Svar: Usch, beklagar verkligen. Hemskt när mycket händer på samma gång. Skickar en kram och hoppas verkligen att ni får en bättre vår och sommar.
Therese

2013-03-14 @ 07:18:02
URL: http://jennieshemochhjartan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback