Snälla cyberspace, hjälp!

2013-03-24 20:23:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


 
I morse hade vi en dotter som grät och skrek högt när hon gick på toaletten. Trög mage kan ju alla ha från och till, men när det gäller vår lilla tjej verkar det vara mera regel än undantag.
Från och till under hela dagen har hon klagat på ont i magen och det slutade med att hon i stort sett grät sig till sömns pga magont.
 
Från och till under det senaste året har Mira klagat på magont och vi vet inte vad vi ska göra när det händer. Vissa gånger ligger hon dubbelvikt och gråter och andra gånger kan hon klaga på det utan att visa så tydligt att det verkligen är så att hon har ont. Vi har varit till doktorn, vi har uteslutit laktos ut maten, testat laktulos och vi har pratat med henne om toalettbesök och oro. Ibland använder hon magont för att få sin vilja igenom "Jag har ont i magen, det blir nog bra om jag får gå in istället för att vara ute och leka" "Jag har ont i magen men det blir nog bra om jag får spela på datorn."
Senaste veckan har det varit lite oftare klagomålen kommit och vi vet inte längre vad vi ska göra. Det är bara så jobbigt att stå vid sidan av och inget kunna göra för att lindra hennes problem.
 
Några tips? Någon?

Kommentarer
Postat av: Elin

Gluten? Mjölkprotein?

Svar: Vad är det för skillnad på mjölkprotein och laktos?
Therese

2013-03-24 @ 20:33:43
Postat av: Petra

Stackars liten:( hoppascdet blir bättre med magen snart.tyvärr inga tips.

2013-03-24 @ 21:21:33
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se
Postat av: Anonym

drick mycket vatten!

Svar: Jag tror inte att endast mer vatten är lösningen, men självklart kan det underlätta. tack för tipset:)
Therese

2013-03-24 @ 21:54:28
Postat av: Elin

Mjölkprotein och laktos är två helt olika saker. Min kille på 3 år är allergisk mot mjölkprotein. Så han kan varken äta eller dricka mjölk utan får havremjölk istället. Är mkt vanligare att barn har problem med mjölkprotein än laktos. Prova att utesluta all mjölk, är dock lite krångligt innan man kommer in i det.

2013-03-26 @ 20:55:44
Postat av: Linda

Jag har tyvärr bara tips ni säkert redan vet - linfrön, fikon, russin, vindruvor. Ge inga bananer eller blåbärssoppa eftersom det är stoppande. Vatten & röra på sig. Finns hjälpande medel på naturhälsovård också. Jag har själv problem med min mage ich om jag slarvar en dag så är det kört sen. Lycka till.

Svar: Tack för tipsen. Har du nåt tips på vad medicinerna heter som finns på naturhälsovården? Funkar de till barn också? Värt o kolla upp.
Therese

2013-04-02 @ 12:13:12
URL: http://familyspace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback