Vacker på både in och utsida

2013-03-15 09:13:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Min lilla tokfia! Att ta ett avslappnat normalt kort är mycket svårt nu för tiden.
När vi kom fram till förskolan idag och hon tog av sig overallen så utbrister hon "Mamma, jag hade glömt att jag var så jätte fin idag" och så dansade hon iväg in på avdelningen.
 
Man får passa sig för vad man säger och hur man beter sig framför spegeln här hemma. Hon snappar upp allt och det är väldigt viktgt för henne att vara fin. Jag försöker påminna henne om att hon är fin oavsett vad hon har på sig. "Ja, jag vet mamma" säger hon då "Bara jag inte har Theos rutiga skjorta på mig för då blir jag ful"... hmm...
 
Detta med att ge sina barn ett gott självförtroende och självbild är en svår sak men ack så viktig. När Mira pussade på min mage igår och sa "Mamma, du har så fin bebismage. Man tror nästan att det är någon där inne" då är det liksom bara att bita ihop och le och säga att "nej lilla gumman det är ingen där inne, mamma är bara lite tjock och det är därför jag har så fin mage"
Jag önskar jag aldrig behövde sabba deras charmiga bild av vad som är fint och vackert, att de aldrig skulle behöva utsättas för medias hemska skönhetsideal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback