Theo 4-års kontroll BVC

2014-01-09 14:50:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


(Bilden på rumpan är speciellt till mormor. "Mamma, ta en bild på min rumpa och skicka den till mormor få se vad hon säger")
 
Idag har vi varit på 4 års besiktning av Theo. Han klarade varje uppgift galant.
 
Han väger nu 18,5 kg och är 110 cm lång. Han har droppat en del på viktkurvan, men inget som oroade sköterskan. Med tanke på julens sjukdommar och matvägran så har han kanske inte hunnit äta upp sig riktigt än heller då de bara hunnit gå 2 dagar på förskolan.
 
Rita en gubbe, gå balansgång, kolla syn och hörsel samt taltest är några av de saker som kollas på 4 års kontrollen. 
Det enda som vi ska öva lite på är hans G och K ljud annars var allt toppen. G blir D och K blir T, jag känner mig inte så orolig över det då han annars är en hejjare på att prata och gör det mycket och gärna. Förhoppningsvis släpper det snart och han fattar galoppen.
Storasyster som är 5,5 år lärde sig säga K nu under julen, och hos henne har det varit ännu mera bekymmer med talet än bara K och G. Ska faktiskt göra ett taltest på henne igen i nästa vecka för att se om det behöver kopplas in logoped innan skolstart eller inte.
 
Jag blev iaf väldigt stolt över vår kloka pojke idag. Även om han är lite försiktig bland nytt folk och gärna håller handen eller sitter i knä så tog han för sig mycket och började prata och trä pärlor innan sköterskan ens hade hunnit säga hej. Kul att se att han vågar ta för sig trots blygheten.
 
 
 
När bvc sköterskan frågade honom om han hade tutte eller blöja kunde han stolt svara nej. Sen kom frågan om han hade något gosedjur istället då svarar lillemannen så här:
"Nej, jag har inget gosedjur. Jag har en Vovvis och han är inte på riktigt och kan inte prata, men han är en Vovvis." Sötungen:)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: mormor

Till Theo; Vad duktig du var idag och du är väl en riktig rumpnisse du. Älskar dig och Mira.

2014-01-09 @ 18:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback