Perfekt avslut

2011-07-31 23:03:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag efter jobbet åkte jag hem och hämtade upp maken och en picknickkorg med kycklingklubbor och sallad. Sedan begav vi oss iväg till stranden där vi satt någon timme och åt gott, badade kallt och hade det allmänt mysigt. En perfekt avslutning på vår barnfria vecka.

Imorgon ska vi upp tidigt för att åka och hämta Mira och Theo. Jag kommer inte att kunna sova inatt utan vakna och hoppas på att klockan är nog mycket så jag får åka. Stackarna kommer att bli ihjälpussade när vi ses.

Nu har vi just avslutat en norsk film... sängen nästa.

Gonatt!

En dag kvar!

2011-07-31 10:56:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu ska jag iväg och jobba. Idag blir det heldag på jobbet, sedan blir det sista kvällen utan barnen för imorgon ska vi äntligen hämta dem.
Pratade med dem idag på msn (videosamtal) och de såg ut att ha växt massor på bara en vecka. Mina fina barn.

Ville bara kika in på en blixtvisit och önska er alla en toppen söndag! Hoppas ni har lika fint väder som vi har.


Sista lördagen i "frihet"

2011-07-30 13:13:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår pratade vi videosamtal på msn med våra barn. Det var härligt att se dem live igen efter så många dagar. De vinkade och skickade slängpussar. Gullungarna. Mira ville aldrig sluta prata.
Nu hoppas jag att den här helgen går fort. På måndag ska vi hämta dem igen. Det har gått så långt tid nu att det börjar bli svårt att njuta av den barnlösa tillvaron. Jag har glömt hur energikrävande barn kan vara. Just nu ser jag bara de mysiga fina stunderna framför mig.

Nu är vi färdiga med målningen här uppe i hallen. Nu är all äcklig furu målad vit och det blev så bra! Förutom att man nu ser att trappan och väggarna är gula och fula. Det får bli vårt nästa projekt... typ nästa sommar... att måla väggarna också. Lite svårt att ta en bild som visar hur bra det verkligen blev. Framförallt vill man ju se skillnaden och jag glömde ta någon "före" bild.

Nu ska jag åka till jobbet och jobba tre timmar. Ikväll blir den en helkväll på stan. Vi får väl se om vi hamnar på bion eller om vi lyckas hitta på något annat roligt. Det gick inga jätte bra filmer på bio ikväll.



En av Miras absolut första bilder hon tagit själv med kameran. Vilken talang vi har till dotter.

Ingen bra dag

2011-07-29 08:02:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag är ingen bra dag. Jag saknar mina små så jag tror jag går sönder snart. Mira började nästan gråta när vi pratade idag och hon ville att jag skulle komma och hämta henne. Önskar jag kunde åka dit och krama henne innan jag börjar jobba.

Det är sådana här dagar man inser vad som är det bästa man har i livet... Sina barn. Vad skulle jag göra utan dem?

Det är tur att jag har Maken hemma iaf annars skulle jag dö.

Nej fy. Idag är ingen bra dag alls och jag vill bara sitta hemma och tycka synd om mig själv hela dagen.

Har varit uppe sedan 06.00 imorse och städat. Kommit fram till att både snuttefilt och en ryggsäck med massa kläder, regnkläder och grejjer är borta. Ryggsäcken hoppas jag vi hittar på förskolan när vi kommer tillbaka efter sommarlovet, men snuttefilten är nog tyvärr borttappad helt.

Vem är mest ledsen?

2011-07-29 07:14:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


....Jag eller Theo?

Vi har tappat bort Theos älskade snuttefilt. Theo som inte kan leva utan snuttefilt. Fast han kan leva utan sin tummenfilt... för han har två extra filtar med andra tryck som vi ibland byter mellan. Tur det.

Frågan är, kan jag leva utan Theos tummenfilt!?

Filten som Theo tappat fick vi av mina föräldrar när Mira föddes. Sedan dess har den legat här på golven. Den har hängt med på diverse resor och äventyr och varje kväll har Theo legat med den och snuttat.

Nu är den borta och det är så tråkigt. Jag vet att det är värdelöst att bli så fäst vid något materiellt... men jag erkänner... Jag vill inte vara utan tummenfilten!

Någon som har denna och vill sälja? Någon som vet om den går att köpa fortfarande?


Saknade

2011-07-28 08:27:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår slog min längtan efter barnen till lite extra. Jag pratade med Mira på morgonen och då ville hon att jag skulle komma dit. Hon ville i och för sig inte komma hem till vårt hus, men hon ville ha mamma på plats hos mormor och morfar. Det är ju trevligt att höra att hon saknar mig men inte så roligt att hon börjar få hemlängtan redan... det är ju ändå några dagar kvar. Nu tror jag inte att det kommer att bli några problem de sista dagarna heller. Men vi saknar varandra, det gör vi massor.

Efter ledigheten i tisdags jobbar jag nu resten av veckan. Det blir långa dagar på jobbet vilket gör att min tid här vid datorn minskas drastiskt.

Det finns så mycket jag hade velat blogga om. Jag har inte ens visat vad jag köpte på ullared eller alla mina reafynd jag gjort de senaste veckorna. Nu är barnens garderober påfyllda till hösten och vi är redo för dagisstart om några veckor.


 
Fick några fina bilder på barnen igår av mina föräldrar. Härligt att se att de har det bra.



Idylliskt eller vad!?

Ett foto i timmen - eftermiddagen

2011-07-27 08:36:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


kl 13.00
Lunchen åts så snabbt att den inte hann fastna på bild, men jag höll även på med lite hemlighetsmakeri på datorn under den timmen:)



Kl 14.00
Målade lite till och vips så var burkarna slut och dörrarna färdigmålade. Nu återstår att se om det duger med tre strykningar av färg eller om vi måste måla en gång till. Jag hatar furu!



Kl 15.00
Mobilbloggade från stan. Det blev en liten shoppingtur en timme innan jag hämtade maken på jobbet.

Kl 16.00
Gick rundvisning på makens jobb och begav oss sedan till våra vänner för en helkväll med spel, prat, pizza och massa godis. Hur lyxigt kändes det inte på en skala att vara ute på kvällen båda två utan barn!?

Har tyvärr inga bilder från kvällen så ni får hålla tillgodo med de bilder som blev under dagen.

Kl 16.00 Shopping en timme innan hämtning ...

2011-07-26 19:33:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_2744 (MMS)

Kl 16.00 Shopping en timme innan hämtning av make.


Ett foto i timmen - Förmiddagen

2011-07-26 14:28:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Klockan åtta käkade jag frukost och den bilden har ni i inlägget nedan.

Klockan 09.00:
Matade grannens katt som vi är barnvakt åt denna veckan



Kl 10.00
I målartagen. Dax att köra igång första strykningen.



Kl 11.00
Kaffesugen!


Kl 12.00
Målar fortfarande... börjar bli tungsamt.



Kl 13.00
Lunchen åts så snabbt att den inte hann fastna på


En bild i timmen

2011-07-26 08:31:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag ledig dag och har massor planerat på mitt schema. Jag hade ställt mobilen på väckning redan vid halv åtta. Nu har första timmen av morgonen gått och om fem minuter planeras jag köra igång med mitt målande.

För att ni ska få se hur en dag med Therese kan se ut så tänker jag lägga upp en bild i timmen i bloggen idag. Jag kanske lägger ihop några bilder åt gången för jag har inte tid att sitta här en gång i timmen... men en "en bild i timmen bloggning" blir det idag.

Enjoy!

Första timmen bestod av frukost framför datorn.


Simpel frukost...jag vet... men är man ensam så är det ingen som behöver bry sig.

En hälsning från barnen

2011-07-26 08:26:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Barnen hälsar att de har det bra "uppe i skogarna". Igår var de hos Farfar hela dagen. Ett av äventyren var att de fick åka traktor.

Idag pratade jag med Mira och frågade om hon saknade mig. Det gjorde hon. Jag frågade sedan om hon ville komma hem till mamma och pappas hus nu. "Neeeej" var svaret jag fick. "Måste dricka te mamma" Hade jag vetat att en kopp te var allt som behövdes för att vinna tillbaka förstaplatsen så skulle jag ha godkänt tedrickande i vårt hus för länge sen;)

Furuhimlen

2011-07-24 17:24:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har vi plockat fram målarkläderna och penslarna. Nu ska äntligen vårt furutak på övervåningen bli vitt. Även dörrarna och alla karmar ska bli vita. Det var på tiden kan man säga.

Först lite mat i magen så att vi orkar med. Jag kom nyss hem från jobbet och är ganska trött och slut i både huvud och kropp. Jag hoppas målningen går hyffsat snabbt så att vi hinner slappa i soffan några minuter innan sängdags sedan också.

Mina gullungar har det toppen hos mormor och morfar. Det är så roligt att prata med Mira i telefon och höra om allt roligt dom har gjort. Att vi har det lite halvtråkigt här hemma utan barnen kanske bara är nyttigt för oss. Saknar dem så hjärtat blöder!

Pyssel

2011-07-22 22:14:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Det blev en lugn dag med massa pyssel. Fått in en massa papper i pärmar, betalat räkningar, rensat barnens garderober och gått igenom vad som ska säljas och vad som ska in i förrådet.

Ikväll har jag och Maken sett på film och njutit av en god kyckling.

Imorgon blir det jobb hela dagen lång så nu är det dax att vila på kudden några timmar.

Godnatt!

Ensam

2011-07-22 10:34:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har mina små hjärtan åkt med mormor och morfar till dalarna. Det var ledsamt att säga hejdå och nu sitter jag här och känner mej ensammast i världen. Barnen var däremot glada över att åka. Mira har inte pratat om annat idag och sa hela tiden "Ska vi inte åka nu?". Känns bra att veta att de har de bra och att de verkligen ville åka.

Idag är jag ledig och ska passa på att göra sådant som är omöjligt att göra med barnen runtomkring sig, så som ta en långdusch, städa garderoberna och sy. Blir nog en bra dag... även om jag känner mej övergiven.

Jag lever!

2011-07-20 21:06:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Tre dagar sedan jag fick till ett inlägg. Hjälp va tiden rusar iväg.

Jag har jobbat långa dagar hela förra helgen och början på denna veckan. På kvällarna har jag umgåtts med familjen och vilat.
Imorgon är jag ledig och då ska jag och Mamma åka till gekås, Ullared. Ska bli otroligt roligt att komma dit igen. Var ett tag sen sist. Jag hoppas hitta många fina fynd, även om jag inte direkt har behov av att handla lika mycket som jag brukar när jag är dit.

På fredag tar mina föräldrar med sig Mira och Theo hem till sig och då blir det 10 dagar barnfritt här i huset. Vilken konstig känsla det kommer att vara. Jag hoppas vi alla fyra klarar separationen bra. Det är tur att jag kommer jobba hela veckan så att jag har annat att tänka på.



Barnen städar inför mormor och morfars besök. Mycket koncentrerade.

Ny klänning och barnvakter påväg

2011-07-16 22:19:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Igår försökte jag mig på att sy en ny klänningsmodell till Mira.
Jag är själv väldigt nöjd med den söta modellen och nu saknas bara ett snyggt axelband.
(Hade bara rosa hemma igår och jag tycker nog själv att den färgkombon blev lite för mycket.)



Idag har jag jobbat hela dagen... När jag kom hem lagade vi mat och satte oss sedan vid tven och kikade på film.

Imorgon kommer mina föräldrar hit. De kommer att vara här under nästa vecka och ta hand om våra små troll medans jag och Maken jobbar. Kommer att bli en intensiv vecka med långa jobbdagar. På torsdag ska vi dock till Ullared och det ser jag mycket fram emot.

Nu är jag alldeles för trött för att sitta kvar här. Gonatt på er!

Galen shopping

2011-07-15 20:22:29 Shopping
» Kommentarer(2) «


Impuls shopping kan vara bra, ibland mindre bra. Idag har vi impulsshoppat. Jag fick hastigt och lustigt reda på att OnOff hade 30% på allt i hela butiken nu när de gått i konkurs.
Vi som gått och funderat ett tag på om vi ska byta ut vår icke fungerande diskmaskin fick nu en anledning till att verkligen göra det. Igår när jag skulle tvätta kläder började helt plötsligt även tvättmaskinen bete sig helt märkligt och hakade upp sig mitt i tvättprogrammet. Vi som länge gått och funderat på att byta till en frontmatad tvättmaskin i årgång 2011 istället för den toppmatade maskinen vi nu har i årgång 1970 fick nu en anledning att ta tag i saken.

Sagt och gjort... jag packade i barnen i bilen och begav mig till OnOff. Själv. Utan stöd från Make. Skulle kolla läget. Ut från affären kom jag med ett kvitto på att jag köpt både tvättmaskin och diskmaskin. 6300 kr fattigare kändes det ändå ganska bra.

Nu har jag och Maken precis hämtat våra nya familjemedlemmar och ska snart sätta oss och fira med en bit grillat kött. Tänk hur det kan bli ibland.

Väck är nu vår semesterkassa. Ops.

 

Sug, migrän och annat pyssel

2011-07-14 14:12:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag skulle jag kunna äta en tårta själv. Jag är sugen på allt. Glass, godis, kakor, bullar och CHIPS! Vädret är kasst, barnen är slöa, jag är seg och allt jag vill göra är att ställa mej och baka en sockerkaka som vi sedan kan smälla i oss halva av till mellis. Hatar sådana här dagar, speciellt då man har godisförbud.

Tänkte höra av mej till någon vän och boka in en dejt... men sen sov Theo till nästan halv tio på morgonen och allt blev förskjutet. När jag försökte lägga honom för en stund sedan sov han i 10 min innan han vaknade och vägrade somna om. Nu kommer eftermiddagen att bli helt rubbad också.

Jag mår inge vidare idag. Huvudvärk och svagt illamående... ev en början på migrän. Suck.

Lediga är vi iaf och det har varit skönt. Jag har städat och fejjat hela dagen. Fem tvättar vikta och instoppade i garderoberna, golven dammsugade, lekrummet städat och sorterat och sen har jag hunnit med lite planerande för hösten. Finns det något bättre än att sätta sig med ett block och penna och planera? Skriva listor och drömma.

Nu ska jag gå och se vad mina skönsjungande barn gör instängda i lekrummet. Brukar betyda bus när de är så nöjda och leker tillsammans.

Min egna diet variant

2011-07-13 22:20:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hur går det för mej egentligen i mitt försök till ett nyttigare liv?

Jag har försökt hitta en bra balans mellan nyttig mat och ändå känna att jag har ork, energi och lite sommarfeeling. Det betyder alltså att jag äter en del kolhydrater men försöker dra ner på dem. Jag äter någon rågkuse, två frukter om dagen och kanske lite pasta eller ris när jag jobbar. I övrigt äter jag kött och sallad. Godis och snacks har jag försökt undvika helt, köper inget själv och har heller inte blivit bjuden än. Jag har fikat två gånger på jobbet under de sista två veckorna och det känns ok. Det viktigaste är att jag inte äter onyttigt dagligen på hemmaplan.

Jag är stolt över mig själv att jag klarat de här veckorna. Minus 2 kg blev det direkt på vågen... nu gäller det bara att försöka komma ut på de dagliga promenaderna så att det fortsätter ge resultat. Eftersom jag inte äter efter någon "mall" vet jag att det kommer att ta tid att nå de målen jag har. Just nu är det sommar och jag gör så gott jag kan. Till hösten kan jag ta hårdare tag och förhoppningsvis köpa ett gymkort igen.

Det var lite uppdatering om mig.


På BB

2011-07-13 21:33:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter och ser på "livet på BB" och minns tillbaka på mina två förlossningar. Jag borde inte sitta och se det här programmet egentligen, jag blir för påverkad av det... men det är som en drog. Går det på tv och jag inte har något för mig så slutar det alltid med att jag hamnar framför det. Det är något med förlossningar som både skrämmer mig och fascinerar mig. Det är verkligen en häftig känsla att se en liten knodd bli född.

Tänk att det var 1½ år sedan jag låg där senast. Kan inte fatta att Theo redan är 1½ år. Dröjer inte länge förrän han fyller två och då är han verkligen ingen bebis längre.

Idag har det varit lite synd om min lilla prins. Han har haft feber efter vaccinationssprutan han fick förra veckan. Det sas att det kunde visa sig efter en vecka och på honom kom febern efter 7 dagar precis.



Minns ni hur små de var!? Jag förundras mest över hur liten Mira var. Hon var faktiskt bara två månader äldre än vad Theo är nu. DET är svårt att tänka sig. Jag tyckte hon var så stor då... min lilla tjej.

Onsdagsmys

2011-07-13 15:15:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Morgonen blev lugn då Theo vaknade halv åtta och Mira sov till åtta. Medans barnen såg på bompa en stund passade jag på att sy detta settet till en liten grabb.



Denna bilden är tagen för 10 min sedan då barnen satt och ritade. Vi har just ätit mellis och inväntar nu min syster som ska vara barnvakt medans jag jobbar några timmar.



Så här ser dagens mamma ut i sin nya topp som fyndades på H&M igår för ynka 30 kr. Tycker det är ganska bra gjort att köpa ett par jeans och tre toppar för endast 130 kr:)

Hörs senare!

Systuga

2011-07-11 22:33:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «






Två kvällar har jag nu haft systuga här hemma. Detta resulterade i ett gäng mössor som hamnar hos förhoppningsvis glada kunder på onsdag.

Denna veckan gör barnen sin sista vecka innan sommaruppehåll från förskola. Bara barnen som är så långlediga i vår familj... På söndag kommer nämligen mina föräldrar och ska ta hand om våra busfrön i två veckor medans jag och Maken jobbar. Lite drygt en vecka kommer barnen att vara hos mina föräldrar i dalarna, det betyder att vi blir "barnlösa" snart. Fy va jag kommer att sakna mina små godingar!

Jag har några projekt jag ska försöka hinna med medans de är borta... så förhoppningsvis håller jag mig sysselsatt och hinner inte sakna dem alltför mycket.

Nu är det iaf dax för sängen. Godnatt!

Som en fisk

2011-07-10 08:28:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «








Mira förvandlades till en liten fisk i vattnet igår. Så roligt att se när förvandlinen från badkruka till fisk sker. Innan har hon varit väldigt försiktig och tyckt att det varit otäckt med det kalla vattnet. Igår släppte allt och hon sprang hit och dit och "simmade" för fullt.
Jag hoppas vi får många fler tillfällen att åka till stranden innan denna sommaren är slut.

Nu ska jag strax åka till jobbet. Det är min öppning idag.
Ikväll ska jag sätta mej en lång stund vid symaskinen. Hoppas få några beställningar färdigsydda då.

Önskar er alla en toppen söndag!

Heldag på borås djurpark

2011-07-09 20:47:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag begav sig hela familjen till borås djurpark. Vi har verkligen haft en toppendag med glada barn, trevligt sällskap och roliga djur att titta på. Här kommer några bilder som ett smakprov på vad vi sett idag.



Aporna fick man ju inte missa och Theo tyckte de var så roliga att han lärde sig säga "Apa" för första gången:)


Björnarna syntes mest på ganska långt håll men var såklart häftiga att se dem med.



Theo klättrade på det mesta som fanns att klättras på. Här står han och kikar på sälarnas uppvisning.





Mira fick rida på Ponny för första gången i sitt liv. Det var en mycket stolt tjej som duktigt satt kvar på hästen hela rundan. Tjejen som ledde hästen försökte få till en  konversation med Mira men hon var alltför koncentrerad för att svara:)



Närkontakt med djuren är det häftigaste. Här står vi alldeles ovanför en stor elefant.

Dagen avslutade vi sedan med att äta på Mc Donalds och sedan åkte vi hem till vår egen stad och lade oss någon timme på badstranden. Mira var som en fisk i vattnet och Theo var nöjd med att gräva i sanden. Alla fyra barnen har lekt så otroligt bra idag och alla har varit på bra humör.

En kanondag helt enkelt!

Bra sömn och planerad familjedag

2011-07-08 08:16:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vilken liten sömntuta till grabb vi har fått. Igår sov båda barnen till halv nio och idag har jag ännu inte hört nåt från Theos rum. Mira däremot vaknade redan när Maken gick till jobbet kl 06.00. Det hände garanterat bara för att vi igår pratade om hur länge sen det var hon vaknade så tidigt.

Jag har hunnit med en massa denna morgonen känns det som och Mira sitter redan och bakar med lera trots att klockan bara är åtta.

Idag blir det jobb för hela slanten, men redan imorgon är jag ledig igen och då planerar vi att åka till Borås djurpark hela familjen plus en till familj som också har barn i samma åldrar. Som det ser ut på vädret just nu så kan det bli blandat sol och skurar i borås imorgon. Jag är rädd att detta kan äventyra vår resa. Återstår att se om vädergubbarna ändrar sig under dagen. Vore ju fint om de kunde sätta en stor fet sol över borås just imorgon. Min sista lediga helgdag innan semestern v 33. Blir en tuff sommar i år med mycket helgjobb. Kommer att märkas i lönekuvertet sen:)


Ser fram emot en familjedag imorgon. Älskar er<3

Filmtajm

2011-07-07 21:05:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Ikväll blir det softa i soffan och movietajm med Maken. Vi ska smaska på jordgubbar som jag fyndade när jag handlade mat tidigare ikväll.

Håll tummarna att barnen bjuder på sovmorgon till halv nio imorgon med. Jag har fått mersmak.

Album från fotograferingen!

2011-07-07 14:04:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi fått bilderna från fotograferingen med Emelie! ...Eller rättare sagt ett urval som vi får välja bland. Nu ska det gallras ur bilder och kvar ska endast 10 bilder vara. Kommer att bli svårt!

Jag är så stolt över min fina fina familj. <3

Ser fram emot att visa er alla de fina bilderna.

Som om jag var drogberoende...

2011-07-06 21:05:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ja, så har jag känt mej idag. Det gick bra under morgonen men när jag kom till jobbet vid elvatiden var jag helt illamående. Jag fick springa och köpa en banan för att få upp blodsockret lite. När klockan närmade sig två och jag inte ätit ännu var jag helt darrig och yr. Att sedan få i sig lite lunch var underbart men inte nog. Kroppen blev inte nöjd på den goda salladen med kycklinggryta. När Maken kom och lämnade busskortet vid fem fick jag fråga honom om han kunde gå till pressbyrån och köpa en cola zero åt mig... Allt för att försöka lura kroppen att den fick lite socker. Ja, det är alltså mitt sockerberoende som gjort mej helt knäpp idag.

Tänk att man kan bli så vrickad bara för att man inte får något socker eller kolhydrater på tre dagar. Läskigt! Jag börjar förstå lite hur en drogberoende mår under avgiftning.

Ikväll har jag ätit en halv potatis och en rågkuse. Jag fick lov att få i mig lite energi. Nu darrar jag inte lika mycket mera och börjar inse att min kropp inte mår bra helt kolhydratsfri... eller så är det bara under "avgiftningen" den inte mår bra.

Kommande dagar ska jag försöka hitta en bra nivå mellan att äta långsamma kolhydrater och helt utan kolhydrater till vissa måltider. Godis och annat sött är BIG NO!

Jag är ju ändå tvåbarnsmamma och behöver min energi... är nog helt enkelt inte byggd till att leva utan kolhydraterna. Varför klarar alla andra av det men inte jag?



Mittiveckan

2011-07-06 10:22:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Jag har roat mig med att sy en mössa som ska bli en present till en tjej som fyller år i helgen. Hoppas beställaren blir nöjd.



Barnen har lekt bra under morgonen och just nu sitter de och bakar en tårta till mig. Kul när de leker tillsammans tycker jag.

Om en timme är det dax för förskolan och jobb. Jag jobbar till kvällen och några mer planer för dagen finns inte.

Kan också berätta att jag nu är inne på min tredje dag i nyttighetenstecken och det går riktigt bra. Igår kväll fick jag brottas lite med mig själv innan jag lyckades sätta mig ner i soffan utan att knapra på något. Tre dagar låter kanske inte så mycket, men för någon som nästan äter något sött varje dag så är det en bra bedrift. Jag äter näst intill kolhydratsfritt nu också. Allt för att få bort sockersuget igen.

1½ års koll på bvc

2011-07-05 15:32:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Imorse hade vi lite klädprovning här hemma. Barnen har fått en bamsekasse med begagnadekläder av min chef som de nu fick se för första gången. Mira blev överlycklig och gick omkring och sa "Wow" till allt jag visade upp. Så roligt med tacksamma barn.

Visst är Theo cool i sin nya väst!? Den kommer bli en favorit här hemma i höst!

Hela gårdagen var Theo hängig men febern höll sig låg. Idag har han varit feberfri så vi behöll vår tid på bvc och tog oss dit under förmiddagen. Det var dax för vägning, mätning och ett läkarbesök med spruta.

87 cm lång och 13,4 kg stor är min pojk nu. Växer gör han minsann. Inte konstigt att kläder i storlek 86 börjar sitta tajt och kort. 48 cm i huvudomfång vilket betyder att jag får sy nya mössor i större storlek till hösten. Inte är jag speciellt ledsen för det:)

Nu ska jag gå ner och väcka lillfisen sen ska vi gå ut en sväng.

Vab och bikini bekymmer

2011-07-04 10:46:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Idag ska jag jobba kväll och är därför hemma med mina busungar än så länge. Theo har plötsligt fått lite feber så Maken får komma hem och vabba idag. Hoppas febern tar med sig förkylningen bort nu så att vi slipper rinnande näsa ett tag.
Det är verkligen grinigt här hemma idag och barnen gör inte annat än att bråkar och gråter. Just för tillfället är det faktiskt sams ute på altanen. Tur att vi har två dockvagnar.

Idag börjar jag ett försök till ett lite nyttigare leverne. Om ni tycker att jag är otrevlig som tackar nej till fika framöver så är det just därför. Vilken tur att jag "får" dricka kaffe iaf. Idiotiskt att försöka äta nyttigt över sommaren, men gör jag det inte nu kommer jag att ha gått upp 7 kg till hösten pga mitt dåliga ätande.
Att satsa på beach 2011 är redan för sent men börjar jag nu har jag goda förutsättningar att komma i mina gamla klänningar till nästa år istället. Jag har ändå inte hittat den bortstädade kartongen med sommarkläder än... så det blir väl lagom att skjuta på letandet till nästa år.

Helgen i bilder

2011-07-03 18:23:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag gjorde ett mobilinlägg igår som tydligen inte blev postat. Trist.


Mina fina grabbar! <3



Vi tog en tur till stadsparken. Åkte lastbil, lekte i lekparken, kikade på djuren och njöt av den underbara utsikten över stan.







Vi hade en toppendag med våra goda vänner som varit på besök i helgen. Vi har ätit gott, pratat i massor och spelat spel. Barnen kom bra överrens och lekte hela dagen igår.

I eftermiddag har vi tagit igen oss lite efter den intensiva helgen. Jag fick till och med sova middag en timme. Lyx!
Nu är lasagnen klar i ugnen och barnen börjar bli kinkiga ute på altanen. Dax att äta och sedan sova för natten.

En riktig karlakarl

2011-07-01 08:44:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




En planka och ett verktyg är allt som behövs. Theo är verkligen en riktig karl. Bilar och verktyg ska det va:)
Här sitter de och spelar på en planka medans Mira sjunger i högan sky. Grannarna fick nog en trevlig underhållning under förmiddagen igår.



Theo ger Mira en kram. Syskonkärlek när den är som finast.

Idag var vi uppe tidigt, vilket var bra då jag har massor att hinna med innan jag börjar jobba klockan elva. Funderar fram och tillbaka om jag ska hetsa ner till affären innan jobbet eller om jag ska tvinga maken att handla med barnen i eftermiddag istället. Oavsett så måste ju barnen med... frågan är väl vem som fixar den utmaningen bäst. Vad tror du Maken? Du eller jag?

Vill passa på att tipsa om att det nu pågår en tävling på Madeleines blogg där ni har chansen att vinna en av mina namnmössor. Missa inte det!