Magen v 17 och tankar kring bebisens kön

2013-09-27 10:27:30 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


En tecknad bild av min mage. Fastnade i mobilen och lekte lite och vips så blev det en tecknad bild och den får stå för dagens inlägg.
 
Nu har vi gått in i v 17 gott folk och vi börjar närma oss ultraljudet. Har redan gjort 2 ultraljud så jag vet ju att det är en liten filur där inne iaf. Denna gången ska vi få reda på om allt ser bra ut och även om det är en litet flickebarn eller en pojk. Jag har mina förhoppningar men självklart blir vi glada vilketsom och huvudsaken barnet mår bra.
När vi väntade Mira så åkte vi till stockholm och tog reda på att det var en tjej i magen, med Theo fick maken bestämma och då blev det aldrig någon titt på vilket kön bebisen hade. Jag kom ihåg hur chockade vi båda blev när han kom ut och det var en liten grabb. Jag var så övertygad om att det var en tjej... fast veckorna innan förlossningen köpte jag väldigt mycket "grabbplagg" så kanske hade jag mina dålda föraningar iaf. Jag gillar att veta innan, jag vill ställa in mig på vad det är för bebis och gillar att kunna gå hela vägen i tankarna och planera för hur vårt liv kommer att se ut med det nya barnet. Som att man kan planera framtiden... knappast... men man kan drömma om den iaf.
 
Har i två dagar varit ute på korta promenader och nu sitter jag här och känner av fogarna. Hade glömt hur hemskt det kan kännas när man böjer sig framåt och höften ger vika. Eller när man ligger i sängen och ska vända på sig och man önskar man hade hjälp av en lyftkran. Ska nog redan nu börja forska i om det finns någon bra sjukgymnast i ämnet. Med Theo var det riktigt jobbigt med foglossningen i slutet. Nu är jag ju både större och mer otränad så det lär ju inte bli lättare. Jag har verkligen otur med alla krämpor.
 

Att samsova eller inte

2013-09-25 22:42:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «
Såhär såg det ut ikväll när jag skulle gå o lägga mig. Lite ockuperad säng kan man säga. Barnen är inne i en trasslig kvällsperiod. De vill inte sova o kommer upp om vartannat med div frågor och begär.

Jag o maken har i hela det här valt att prioritera om vissa regler och går efter mottot. "Huvudsaken de sover, inte vart de sover".
Som en klok vän sa "Allt går att bryta när man sen vill och orkar det". Det kanske inte går jätte smidigt men jag vet att vi kommer att få dem att somna ordentligt i sina egna sängar när vi väl bestämmer oss för att det är det som gäller.

Just nu är jag glad att de somnar innan halv nio och behöver de mamma o pappas säng för att lyckas med det så är det ok.

Däremot samsover vi inte hela nätterna, det mår varken vi eller barnen bra av. Jag är glad att båda enkelt kan flyttas över till egna sängen när vi sedan går o lägger oss... där sover de sen hela natten... oftast.

25 september 2013

2013-09-25 09:52:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Frost i gräset, busiga barn, höstluft och lönedag.
Snart är vi inne i oktober och dagarna rusar på i samma fart som alltid. Snart dax att julskylta på jobbet. Man blir alltid lika chockad när de där tomtarna ska upp och folk börjar be om julklappsinslagning.
Just nu har jag inget emot att tiden går rätt snabbt. Jag längtar framåt och det är svårt att njuta av tiden som är just nu, när man mår som man mår.
 
Ska snart ut på en liten promenad med en annan sjukskriven kompis. Även om jag går sakta och inte så långt så ska det bli trevligt med lite socialt umgänge en stund.

I drömmarnas land

2013-09-24 13:14:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har fördrivit snart tre timmar i sängen. Sovit o vaknat om vartannat. Haft klockan på ringning o ändå somnat om. Idag är ingen bra dag. Ingen matlust men äter jag inget inom kort kommer jag snart att stå lutad över toastolen.

Idag är verkligen ingen bra dag.
Fotosession höstlöv

2013-09-23 10:53:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar att hösten kommit med sin klara friska luft. Då får man passa på att vara ute en stund varje dag och andas in den härliga luften. I helgen passade jag på att vara ute den lilla stund jag orkade med barnen och fota lite. Jag önskar jag orkade busa, kratta löv och vara ute och njuta ännu mer men får vara glad över de små stunderna och de gör gott för mitt illamående. Anstränger jag mig de minsta lilla för mycket så får jag dock igen det hundrafalt lite senare under eftermiddagen och kvällen.
 
Idag ska jag börja på en ny bok och njuta av solens strålar som skiner in genom fönstren.
 
 
 
 
 
 

Vecka 16

2013-09-23 10:42:06 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


 
 
Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
 
v 16 och vi går in i den femte månaden, inte långt kvar till halvtid.
Jag mår som ni redan läst inte så bra. Illamående, kräks, känner sammandragningar vid lyft och promenader.
Det positiva är att jag tror jag börjar känna av bebbens sparkar lite. Den där bekanta känslan av att en liten fjäril flyttat in i magen men vill ut. Bubbel, fladder och små kickar. Underbara känsla!
Magen har växt mycket och jag har en rejäl kula redan. Några vanliga byxor kan jag inte längre ha och jag har sytt om en del kläder i garderoben och satt i div resårer. Precis som under tidigare graviditeter så klarar jag inte av när något trycker mot magen så korta resårer föredras och inga för tajta strumpbyxor.
Vikten står på + 2 kg och där hoppas jag det står still några veckor till.
 
 

Höstgarderoben fram

2013-09-19 10:33:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Det går så snabbt när väl hösten tar vid efter sommaren. Denna veckan har jag fått skicka med både mössor och fleecetröjor till förskolan.
 
Barnens skalkläder (jacka och byxa) är väl ett plagg man inte kan leva utan den här tiden på året. Mira tycker dock inte att det är så roligt att sätta på sig skalbyxorna längre och jag fick muta med ett par rosa för att hon skulle tycka att det var ok.
Det är ganska mycket önskemål och bestämmande från Miras sida just nu när det gäller kläder. Det får inte vara fel färger och det måste vara mjuka sköna plagg. Allt som är i "pojkfärger" ratas och läggs in i Theos garderob. Självklart är det ett rimligt önskemål att få mjuka sköna plagg, men att enbart ha leggings på sig ute när det är 5 grader tycker inte jag personligen är ett så bra val. Vår överrenskommelse är just nu att ska hon ha leggings får hon också ha ett par mjukisbyxor utanpå när hon är ute.
På Theo blir det mycket jeans och de fodrade varianterna är kanon så här på hösten.
 
Förövrigt har jag lite av shoppingförbud just nu när det gäller kläder till barnen. De har så att de klarar sig och med mina reashopping fynd från förra året så har de även vinterkläder/skor i garderoberna redan.
Däremot finns det en annan i den här familjen som pga växande kroppshydda inte har nåt som passar bra längre. Kanske dax att satsa lite på sig själv ett tag och fixa några bra "basplagg" som jag kan ha detta halvåret framåt. Några schyssta scarves och halsband får fixa stilen. Fy va jag längtar efter att få jobba och sätta på mig ett halsband igen. Just nu ser jag ut som en lodis mest hela dagarna och jag skrämmer förskolepersonalen varje dag med mitt bleka nylle och trasiga mjukisbyxor.

Lättare i hjärtat än på länge

2013-09-18 07:52:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag testar jag att mobilblogga få se hur det går.

Var just in på försäkringskassans mina sidor och fick se att en utbetalning är planerad. Det betyder att min sjukskrivning blev beviljad och betald. Ni anar inte vilken sten som lättade från hjärtat. Här har man suttit o vänt på varje krona för att se hur vi skulle klara nästa månad och så visar det sig att det finns en human sida hos fk. Idag är en bra dag och det firar jag med att köpa en extra fin sort bubbelvatten... för bubbelvatten det är just nu min räddande ängel i illamåendeträsket.
Fyraårstrots och utbrott

2013-09-16 09:57:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Min mamma brukar säga att de barn som varit snälla som lamm tills de fyller tre år blir dubbelt så jobbiga när de väl kommer in i sin trotsperiod. Jag vet inte hur sann den teorin är men jag kan säga att den stämmer mycket väl överrens med det vi nu upplever med Theo.
 
 
 
Theo har alltid varit vår lilla ängel. Han har ätit allt, somnat utan problem, sovit hela nätter sen ganska tidigt, varit go snäll och mysig och aldrig gjort en fluga förnär.
NU är det en helt annan grabb vi har här hemma. Han har under en längre period (kanske ett halvår) utbrott vid varje måltid förutom frukosten. Han vill inte ha någon mat och tycker inte om något. Nu vet vi att detta inte stämmer då han alltid ätit allt förrut och på förskolan äter med god aptit och tar om både en och två gånger vid varje lunch. Om vi försöker bestämma vad som ska ätas till frukost så blir det samma utbrott där så när det gäller frukosten har jag gett honom fria tyglar att välja vad han vill äta. Man får välja sina duster och huvudsaken är att han äter, inte att vi äter samma frukost.
 
Förrutom maten så är det utbrott om minsta lilla grej så fort det inte går som han vill eller han inte får göra det han vill. Han har alltid vart ett barn som man måste "förvarna" om saker o ting. Ska man till förskolan så måste man säga till i god till innan och tydligt förklara hur mycket han hinner leka innan eller hur mycket han hinner se på bolibompa.
NU räcker det inte med att "förvarna" utan vid varje omställning (påklädning, mat, sluta se på tv, sova, åka m.m.) så är det tuffa förhandlingar där jag förvarnar och han gråter, bråkar och hotar att inte göra som jag säger om han inte får göra ditt o datt.
 
Till sist orkar man inte bråka om allt och det slutar med att det kompromissas hit och dit, det hotas, mutas och bråkas. När han väl somnar är man helt slut som förälder och sitter där med jordens dåligaste samvete över att ha bråkat med sin älskling hela dagen lång. Vi älskar ju vår lilla grabb och det är väl detta som är en del av kärleken, att tukta, uppmuntra, uppfostra och lära barnen vad som är rätt och fel.
Jag är glad att han ändå har sin gosiga sida kvar också och gärna kryper upp i knät och kramas en stund under dagen. Det visar väl också att oavsett hur mycket vi bråkar och är arga på honom så behöver han oss och vill att vi ska fortsätta älska och uppfostra honom som vi gör.
 
Detta med trotset är verkligen skitjobbigt och tro inte att det som funkade på det ena barnet ska funka på det andra barnet.

Höstpromenad med kottplockning

2013-09-15 14:23:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
 
 
 
Tog en promenad upp för kullen till skogen som ligger 100 m från vårt hus. Mira ville ha lite eftermiddagspyssel och bad om att få plocka kottar som hon kunde få måla.
Jag är ensam hemma med barnen 5 timmar idag så jag var tacksam över en liten paus från husets fyra väggar. Nu har de målat några kottar och ligger och slötittar på en film i Theos säng. Det får bli en lugn eftermiddag då jag inte har orken att sysselsätta varken mig själv eller barnen.
 
Gissa vad!? Kände tryck neråt och sammandragningar bara den lilla backen jag gick upp till skogen. V 15 nu och redan sammandragningar, vill inte ens försöka gissa mig till hur det kommer att kännas i v 25. Vi får sätta delmål precis som med de andra två och ta oss till v 24 till att börja med. Har man sen kommit till v 28 så kan man andas ut lite iaf även om det är alldeles för tidigt för lilla parveln att komma då. Skönt också att veta att sammmandragningarna inte påverkat på farligt sätt med de andra två och jag har ju gjort det här förr och vet vad kroppen klarar och inte klarar. Men klart att oron finns där och klart att det är jobbigt.

Klagovisa nr 375

2013-09-13 10:23:18 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Förstår ni hur fruktansvärt tråkigt det är att gå hemma och va sjuk. Att lämnas ensam med sina tankar som enda sällskap i 8 timmar varje dag är hemskt. Det finns ju mycket man skulle kunna göra såklart. Städa alla rum rent från varje litet dammkorn och sortera och rensa alla skåp och små hörn i hela huset. Göra en fotobok och rensa bland bilder på datorn. Tvätta. m.m. m.m. OM det nu inte var för den lilla detaljen att jag inte orkar nåt. Absolut inget. Allt fysiskt arbete gör att jag spyr och allt koncentrationskrävande arbete (som att göra en fotobok) gör att jag somnar...typ sittandes.
Insåg nyss att det jag saknar allra mest är den sociala biten med vänner, kollegor och folk i allmänhet. Jag har blivit en sån där dryg mamma som stannar kvar 10 minuter längre vid lämningar och hämtningar på förskolan bara för att få prata med folk. Jag skulle behöva komma ut lite, ta en fika med en god vän och prata om annat än min dumma kropp.
... men då kommer nästa problem. Jag orkar ju inte ens det. Jag sitter och tittar på den där telefonen och väntar på samtal från någon (tom en försäljare duger bra) och sen när det väl kommer så orkar jag inte ens hålla igång ett samtal. Min syster var här i förra veckan och såg på idol med mig. Det är lagom sällskap just nu. Vi växlade några ord, men annars var det fokus på tven. Det orkar jag.
 
Jag vet att det är en himla klagovisa här just nu. Det var kanske tom bättre när det var helt tyst...

Tittar tillbaka

2013-09-12 09:19:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Blåbärsplockaren
 
Man kan inte tro att dessa bilder är tagna med en kvarts mellanrum. Jag är säker på att det var precis så kallt i vattnet som man tror. Barnen försökte le och säga att det var jätte varmt, men jag tror att de överdrev en smula. Årets sista dopp blev det iaf (bilderna är tagna i mitten av augusti).
Jag är så glad att vi fick ett tillfälle att sova en natt vid vår sommarstuga i skogen. Det var så mysigt att sitta där med mamma, pappa och barnen.
 
badaren
 

Idag fick jag beviset på att jag inte riktigt har alla hästar hemma just nu. 
Jag ropade ner barnen för att åka till förskolan, satte på dem skorna och upptäcker först då att Theo fortfarande har pyjamasen på sig. Tänk om jag kommit dit med honom i pyjamasen! Vad skyller man på då?
 
 

Frukost både en, två och tre gånger

2013-09-11 09:58:00 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Jag har just njutit av en kopp kaffe och en macka (min andra frukost för dagen). Får alltid lov att äta två frukostar nu för tiden. Först en macka med barnen när de äter innan förskolan och sedan något mer en-två timmar senare. Äter jag för mycket första frukosten så får jag spendera morgonen över toaletten. Det här med maten är väl ett ganska stort bekymmer just nu. Jag får äta det jag är sugen på, små portioner och gärna ofta. Går det mer än 3 timmar mellan måltiderna så blir jag fruktansvärt illamående direkt. Att äta ofta är väl det enda som håller illamåendet i chack lite. Annars funkar inga av de klassiska rekommendationerna. Fick lergigan comp utskrivet av doktorn, och de gör så att jag får behålla maten jag äter men tar inte bort något av illamåendet. Åhh va jag önskar att det fanns ett piller som tog bort illamåendet helt också.
 
Igår var en riktig deppdag. Jag hoppas att humöret är lite bättre idag. Började morgonen med en kort promenad och den sköna höstluften gjorde mig gott. Passade på att lyssna på förra veckans Hanna & Amanda poddavsnitt. Underbara tjejer alltså! Skrattade högt flera gånger, lyckades tom få en hund att skälla på mig när jag gick förbi ett hus och inte kunde hålla mig för skratt just då. Har du inte upptäckt dem ännu så gör det! Kanske ska ta o plöja ett avsnitt till när jag ändå håller på... är ju inte direkt så att jag har nåt bättre för mig;)
 
 
 

Försäkringskassan och sjukskrivning = hata

2013-09-10 12:01:00 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Den 5 augusti blev jag sjukskriven. Snart 6 veckor sedan. De första två veckorna betalas ut som sjuklön från företaget jag är anställd på medans restrerande veckor ska betalas ut från försäkringskassan. Nu är det ju så att försäkringskassan (förkortar de till FK hädanefter) har en handläggningstid på alla nya ärenden och den ligger i nuläget på 30 dagar. DVS 30 dagar från det att alla papper och intyg är inskickade.
I förra veckan fick jag ett papper från FK där de bad mig skicka in ytterligare ett papper. En ansökan de vid två tidigare tillfällen de senaste 2-3 veckorna talat om för mig på kundtjänst att jag inte behöver skicka in (de bad så mycket om ursäkt för missen, men kunde inte göra något åt det i efterhand). När jag nu lämnat in min ansökan i förra veckan så förlängde detta automatiskt handläggningstiden ytterligare 30 dagar. Det betyder att jag kan komma att vara hemma i 8 veckor innan jag får något beslut från FK.
Det som dom då ska besluta är om min läkare jag träffat är trovärdig nog och skriver ett nog utfört läkarintyg som gör mig berättigad till ersättning. Har jag otur tycker inte handläggaren på FK att jag är nog sjuk (även om läkaren jag träffat och som sett mig och hört mig berätta om mina åkommor bedömt mig 100% sjuk) och jag får då ej ut någon ersättning.
Det kan betyda 8 veckor obetald sjukskrivning. Två löner som uteblir pga att jag är för sjuk för att kunna jobba men för frisk för att vara sjukskriven (Enligt FK).
 
Är inte detta anmärkningsvärt så säg.
Kanske borde jag fördriva mina dagar med att lägga ut hela vårt hem på blocket och tradera i hopp om att få ihop till mina eventuella obetalda sjukveckor.
 
Själv kan jag bara konstatera att jag inte har råd att vara hemma längre. Men vad gör man när man inte ens orkar ut på en kvarts promenad eller på en mathandling utan att bli spysjuk och sängliggandes? Att gå tillbaka till jobbet i det läget känns ganska långt borta i planerna.

Att glömma

2013-09-10 08:55:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
 
Jag har gjort det igen. ALLTID. Jag fattar inte vad det är med den här dagen och mitt minne, det är som att de springer olika vägar och liksom inte vill träffas. Jag har glömt det igen. Leksaksdagen.
Ungefär en eller två gånger per termin så har de leksaksdag på barnens förskola och jag glömmer det alltid. Den där blicken när man måste berätta för barnen att man har glömt. Eller det andra senariot när man kommer dit och alla kompisarna rusar fram för att visa vilken leksak de tagit med och Mira tittar på mig med sina blå ögon och säger "Mamma du har glömt att jag skulle ha med en leksak idag" (och bakom de där orden finns så mycket besvikelse). Känslan som infinner sig är att man känner sig som typ den sämsta mamman ever.
 
Den enda glädjen var att Mira fick ha ett nytt sett med kläder på sig som jag sytt och som hon var löjligt stolt över. Hon svassade in och berättade stolt för alla att det här har mamma minsann sytt till mig och jag har valt tyger själv. Lillstumpan.
 
Nu ska jag jag iaf sätta mig och surfa runt på alla obligatoriska morgonsidor på nätet. När det är gjort och man kollar alla sociala medier som man följer så är dagens "att göra" slut och då blir det antingen soffan eller sängen. Det regnar idag så det känns som den perfekta dagen att starta upp en ny bok som jag kan plöja på några timmar. Jag skulle kunna ha veckans bokstips här på bloggen med tanke på hur många böcker jag plöjt under de här sjukskrivningsveckorna.
 
 
 
 

Halsmandlar, polyper och andra bekymmer

2013-09-09 09:57:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
 
Idag har vi hunnit med ett läkarbesök med Mira. Slutade med en remiss till öron/näsa/hals.
När vi var på femårskontroll med Mira förra veckan så tog vi upp detta med att hon ligger lite efter i talet. Speciellt är det väl några olika ljud hon har extra svårt med som tex K-ljudet. Hon har sen hon var liten alltid haft problem med att hon i perioder (tyvärr alltför långdragna och ofta perioder) hör väldigt dåligt och det påverkar även talet som blir ganska grötigt och svårtydligt. Vi har varit till sjukhuset en gång innan och kollat just hörseln men den har alltid varit perfekt vilket den också var på femårskontrollen på bvc. Det bvcsköterskan kunde se var att Mira har väldigt stora halsmandlar och därav läkarbesöket idag.
Doktorn konstaterade även han att hon hade stora mandlar och han tyckte sig höra även att hon har problem bakom näsan. Polyper alltså. Detta med att hon får som lock för öronen vid förkylning och grötigt tal har tydligen oftast med just näsan att göra.
Någon vätska bakom örat kunde han inte se vilket också brukar vara ett problem för många med polyper/stora halsmandlar.
 
Nu har vi iaf en remiss och jag hoppas för Miras skull att hon kan få en operation och på så sätt bli hjälpt med sina bekymmer. Bvcsköterskan sa att vissa barn som blir opererade får perfekt tal omgående efter op och att det för många är just halsmandlarna som ställer till det med vissa ljud som blir svåra att uttala.
 
Mira är tyvärr alldeles för medveten om detta med att hon har problem med halsmandlar och hörsel. Detta används nu ofta i hennes försök att inte behöva sova.
"Mamma, jag har ju stora halsmandlar och det gör ont i min hals när jag ska ligga ner och sova"
"Mamma, jag får hicka hela tiden när jag ska sova, det måste bero på mina stora mandlar"
En kväll låg hon och sjöng för glatta livet sedan ropade hon in mig och sa "Mamma, jag har så ont i min strupe (har aldrig använt ordet strupe så frågan är vart hon hört det). Hoppas vi ska till doktorn snart så att han kan ta bort mina halsmandlar"
Mira har förmågan att göra en liten sak till ett väldigt stort problem och att försöka förklara för henne att allt inte beror på halsmandlarna är hopplöst. Hon har bestämt sig för att innan de försvinner kommer hennes liv att vara en plåga, speciellt på kvällarna när hon ska sova.

Känslig, känsligare, känsligast

2013-09-08 20:04:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
 
 
Idag har jag konstaterat att det åtminstone är ett av barnen som ärvt min känslighet. Jag är väl lite av en känslomänniska med mina känslor mer utanför kroppen än inuti. Vilket gör att tex sådana här gånger när jag är sjukskriven och inte mår så bra så får även mitt känsloliv och den psykiska biten sig en rejäl törn. Nu får jag väl ändå skylla lite av mina tårar och utbrott på sistone även på de så kallade gravidhormoner som dansar runt i kroppen. Jag gråter när folk går vidare på idol och jag gråter....äsch vi kan väl säga som så att jag gråter till de flesta program på tven just nu. Stackars familjen får också ta mina känsloutbrott av alla dess slag. Jag blir smått tokig av att gå hemma och må så här. Idag toppar jag illamåendet med migrän också. Tack för den.
 
Det jag skulle komma fram till egentligen var ju det där med arvet.
Ikväll när vi frågade Theo vem som skulle läsa för honom så svarade han (som alltid, jag börjar vänja mig) att det skulle pappa göra. Vi höll på och skojjade för fullt så jag red på vågen och började låtsasgråta och sa till Theo att jag ville ju läsa och att det var orättvist om pappa skulle få läsa ikväll igen. När jag tittar upp från min låtsasgråt står Theo framför mig med tårar som sprutar och säger "Men mamma du kan få läsa, jag lovar". Min lek och låtsastårar fick alltså Theo att gråta på riktigt. Jag lyckas vända det hela och började skratta istället och berättade att det absolut inte gjorde nåt att pappa skulle läsa varpå Theo svarar "Det var bara låtsastårar mamma, jag skojjade" Nice try boy.
 
Så nu är vi alltså två i familjen som har diagnosen "känslomänniska med känslorna på utsidan". Vääääldigt nära till känslorna alltså. När jag tänker efter så är vi nog tre i familjen. Mira har väl alltid varit vår lilla dramaqueen. Hon lever för att få oss andra i familjen att skratta men de där tårarna finns lika nära till hands som skrattet.
 
Så hur ska jag nu avsluta det här.
Stackars maken kanske...

Orättvist fredagsfika

2013-09-06 10:31:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 
Idag blev det vabb för hela slanten. Theo har varit vaken i stort sett hela natten och varit jätte förkyld och hostig samt igengeggade ögon (ögoninflammation antagligen). Mira fick jag lämna iväg några timmar ändå men lovade henne att hämta lite tidigare. Eftersom jag själv är sjukskriven så tyckte jag att det var bäst att Mira fick gå iväg och leka ett tag istället för att va hemma med en tråkig morsa som bara ligger i soffan.
 
Jag och Theo tog en tur till Ica och hämtade ut ett paket. Dagens räddning. Innehöll lite nya tågbanedelar och ett elektriskt lok, så nu ligger lillgrabben här på golvet och leker med tågbana för fullt.
 
Theo kunde inte riktigt förstå varför vi skulle få fika idag men inte Mira. Trots att jag förklarade att jag tyckte att vi fick unna oss det när vi var sjuka så var det inte giltigt nog och jag fick till sist lova att spara fika så att Mira fick när hon kom hem. Gullungen.

Gravid minsann

2013-09-05 12:03:00 Graviditeterna
» Kommentarer(6) «


Ni är några tappra hjältar som fortfarande hoppas att jag ska skriva några rader. Det finns en anledning till att jag inte skrivit på länge. Sen semestern har jag varit hemma och sjukskriven och mina dagar är med andra ord ganska händelselösa.
 
 
 
Det är nämligen så att en liten människa flyttat in och även om det är helt underbart roligt och vi är överlyckliga så förpestar det lilla livet just nu min tillvaro rätt bra. Ungefär från den dan jag fick det där extra strecket på stickan så har illamåendet funnits där som en ovälkommen ovän dag som natt. Jag är för 6 veckan på rad sjukskriven pga detta då det i mitt tillståd skulle vara helt omöjligt att stå i butik och vara trevlig. Att ha spypåse bakom disk är nog inget våra kunder uppskattar.
Jag tillbringar mina dagar framför datorn, i sängen eller soffan. Börjar bli en stig här på golvet mellan de tre stationerna.
 
Förutom illamåendet, migrän attackerna och den enorma tröttheten så mår jag och familjen rätt bra. Barnen pratar om den lilla bebisen i magen varje dag nästan och Mira vill gärna planera för framtiden och hur hon ska hjälpa till och fixa med lillebror/syster. Theo har lite svårt för tidsbegreppet och frågar ofta om inte bebisen kommit än. Han tyckte det var konstigt att doktorn inte kunde plocka ut bebisen idag när jag skulle på ultraljud eftersom det ändå är samma doktor (enligt Theo) som ska plocka ut den sen.
 
Vi är idag i v 14 och lilla loppan beräknas titta ut i mars någongång. Spännande tid som väntar. Ni som hänger kvar här på bloggen får vänta er en hel del bebissnack framöver.