Klagovisa nr 375

2013-09-13 10:23:18 Graviditeterna
» Kommentarer(1) «


Förstår ni hur fruktansvärt tråkigt det är att gå hemma och va sjuk. Att lämnas ensam med sina tankar som enda sällskap i 8 timmar varje dag är hemskt. Det finns ju mycket man skulle kunna göra såklart. Städa alla rum rent från varje litet dammkorn och sortera och rensa alla skåp och små hörn i hela huset. Göra en fotobok och rensa bland bilder på datorn. Tvätta. m.m. m.m. OM det nu inte var för den lilla detaljen att jag inte orkar nåt. Absolut inget. Allt fysiskt arbete gör att jag spyr och allt koncentrationskrävande arbete (som att göra en fotobok) gör att jag somnar...typ sittandes.
Insåg nyss att det jag saknar allra mest är den sociala biten med vänner, kollegor och folk i allmänhet. Jag har blivit en sån där dryg mamma som stannar kvar 10 minuter längre vid lämningar och hämtningar på förskolan bara för att få prata med folk. Jag skulle behöva komma ut lite, ta en fika med en god vän och prata om annat än min dumma kropp.
... men då kommer nästa problem. Jag orkar ju inte ens det. Jag sitter och tittar på den där telefonen och väntar på samtal från någon (tom en försäljare duger bra) och sen när det väl kommer så orkar jag inte ens hålla igång ett samtal. Min syster var här i förra veckan och såg på idol med mig. Det är lagom sällskap just nu. Vi växlade några ord, men annars var det fokus på tven. Det orkar jag.
 
Jag vet att det är en himla klagovisa här just nu. Det var kanske tom bättre när det var helt tyst...

Kommentarer
Postat av: Mariam

Vet inte vad som hänt gums men tänk framåt. Vet hur tungt det kan vara med det finns en tidsbegränsning. Mig däremot vet doktorn inte vad de ska göra med. Är sjukskriven nu ett tag och kommer heller knappt ur sängen. :(

Svar: Jag förstår dig så nu såhär när jag är i det och inte kan försköna det att jag liksom du aldrig skulle kunna tänka mig att gå igenom det här igen. Det är helt enkelt för tufft och både psykiskt och fysiskt asjobbigt. Min största rädsla är att allt inte ska gå vägen med bebben, men så får vi inte tänka utan ändå se framåt och komma ihåg de där tickande hjärtat på ultraljudet. 25 veckor kvar att kämpa... känns just nu som en evighet. Va ledsen jag blir att höra att du också är sjukskriven. Hoppas de hittar anledningen och att du får din "diagnos", inget värre finns väl än att inte veta vad det beror på. Saknar er och vill så gärna ses när du har ork och tid. Krya på dig och ta hand om de dina. Kram
Therese

2013-09-19 @ 06:54:38
URL: http://Mammamariam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback