Det var banne mig enklare förr!

2014-10-15 23:00:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Efter ikväll känner jag mig som den mest puckade människan i världshistorien. Nuförtiden ska man inte bara behöva en personlig bankman man ska också ha en personlig livscoach, en husdoktor och ett personligt medium (om man nu läser rekommendationerna i alla livsstilsmagasin). Men ikväll har jag också med hjälp av min käre Make kommit fram till att man även skulle behöva en personlig tekniker.
 
Vi har för ett halvår sedan fått fiber indraget i vårt hus. Jag skulle inte kalla mig totalt inkompetent när det gäller teknikprylar, datorer eller annat. Jag är väl en medelmåtta, en "normal svensson" i kunnandet ungefär. Men när det gäller detta med fibertv/bredband/telefoni så är jag helt totalt värdelös. Jag kan nada, zero, nothing.
Jag vet att vi fått en låda där allt ska styras ifrån. Sen ska vi köpa till bredbandspaket, tvpaket, kanalpaket och ev telefoni om man vill ha det. Helt plötsligt ökar vår månadskostnad med sisådär 300%. Sen har vi två tvapparater också, då ska man betala extra för det och ha två eller varför inte sjuttiofem olika boxrar till varje tv.
 
Som om inte det vore nog så ska vi köpa en ny tv också. Folk skrattar åt vår tjocktv i sovrummet? Jag fattar inte felet? Den funkar ju. En ny tv blir det iaf. Ja då har det helt plötsligt utökats från platt- eller tjocktv till ledtv, smarttv, lcdtv, plasmatv och jag vet inte allt vad de hittat på.
 
Jag känner mig som född på stenåldern.
Nog för att ny teknik är att föredra men ibland undrar jag varför de ska krångla till det så hemskt. Här sitter jag. En relativt ung tjej född i mitten av 80 talet och inte ens jag och min man fixar att få in lite extra tvkanaler till vår villa. Stackars granne född på 40-50 talet, har du sålt tven och startat en tidningsprenumeration istället? Eller så kanske han va smartare än oss alla och skaffade den där personliga teknikern helt enkelt. Just nu undrar jag om de inte är värda sina pengar trots allt.
 
Jag är så arg att jag inte ens orkar lägga in en bild.

Kommentarer
Postat av: Mariam

Det är i sånna lägen jag är glad att jag har Daniel. Min tekniknörd!

2014-10-16 @ 18:24:12
URL: http://Mammamariam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback