Bvc besök idag...

2008-12-04 15:17:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Just hemkommen från BVC. Idiotiskt att gå dit när jag är sjuk jag vet... men nu är det gjort iaf. Magen är i uppror och jag skulle verkligen behöva sova 2 timmar efter den här trippen.

Mira väger nu 8,2 kg (Snart uppe i dubbla födelsevikten) och 69 cm lång är hon.
Går lite saktare nu på kurvan. St 68 i kläder har hon kunnat haft läääänge. Tur det kanske då jag hade rätt mycket kläder i den storleken. Hoppas att hon kan ha 68 i jul då vi har flera klänningar i 68 som jag vill att hon ska ha på sig då.

Klänningar är bra för först kan man ha dom som långklänning, sen knälängd, sen blir det en kort tunika till sist innan man växer ur dom. Vill man gå lite för långt i detta steg så låter man barnen ha dom som linnen det sista.

Jag blev lite irriterad på BVC idag. Hatar att dom aldrig kan ge några konkreta svar.
"Gör det som är bäst för ditt barn"
"Allt är sååå normalt såå"
Hatar de svaren! Klart att jag gör det som är bäst för mitt barn... men ibland kanske man behöver veta hur stor en lunchpotion bör vara eller hur mycket mat en 6 mån bebis behöver.  Vissa bebisar kanske inte kan tala om själva vad som är bäst för dom. Om dom äter så mycket dom vill men ändå går ner i vikt då har ju jag tydligen inte gjort vad som är bäst för mitt barn.
Frågade idag om jag bör börja med frukostgröt.
"Ja, det kan du ju göra" svarade sköterskan.
Sen andades hon in en gång, andades ut... och lade sen till...
"Fast du behöver ju inte göra det än"
Nähä... men när ska jag göra det då, frågade jag lite försynt
"Gör det när du känner för det"

Jaha...Ja, nu blev jag ju mycket klokare....not!

Tacka vet jag böcker o internet där står det iaf en massa åsikter o tips. Sen om det stämmer eller inte det är ju en annan fråga, men där kan man iaf få en hint om vad som gäller.

För det fattar väl jag också att nångång blir ju Mira så pass stor att hon MÅSTE ha frukost, lunch, middag som vanlig mat. Jag kan ju inte amma tills hon blir 10 år. När den dagen kommer är det ju inte säkert att hon är så stor att hon själv kan säga. "NU mamma vill jag ha gröt till frukost"

Kommentarer
Postat av: Jenny*

Jag vet precis vad du menar så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt ditt inlägg! Men visst är det så att de saker man tror man har koll på kan de ofta slänga ur sig något tips om som inte alls stämmer med det man själv trodde..

2008-12-04 @ 21:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback