Äktenskapsproblem?

2009-08-17 08:26:19 Personligt
» Kommentarer(2) «


En av äktenskapets svårigheter kan vara att försöka förstår sig på den andres intressen.

Jag och maken har oerhört olika intressen. Som tex igår när det viktigaste i livet helt plötsligt var att se 100 meters finalen som Bolt sprang. Jag kunde för mitt liv inte förstå hur han kunde tycka att finalen var viktigare än filmen vi just satt och tittade på. Det var ju inte ens någon svensk med och sprang! Det possitiva med att jag tvingades se på finalen är väl att jag nu kan hänga med lite i snacket framöver bland alla sportgalna.

På samma sätt som jag finner min mans idrottsintresse märkligt ibland kan jag tänka mej att han tycker mitt shoppingintresse är lika dumt. Som tex i helgen när jag köpte nya skor till bröllopet. Hur kan jag säga att jag inte har några skor till klänningen när det svämmer över av skor på golvet i min garderob? Ni som gillar att shoppa eller som är tjejer kanske förstår det där med att en sko inte passar till alla utstyrslar man har. Detta faktum förstår inte min man och jag undrar om han någonsin kommer att acceptera det.

Som sagt... en av svårigheterna med att vara gift kan verkligen vara att förstå varandras intressen. En sak som jag insett efter drygt 4 års äktenskap är att ibland får man strunta i det där med att förstå och sen får man bara acceptera att man är olika helt enkelt.
Ibland får man tom kompromissa och riskera att missa en viktig del i filmen man just tittar på bara för att den andre ska bli glad för en stund.

Kommentarer
Postat av: Sara

ja ibland får man bara acceptera.



Visst är det konstigt att sport verkar gå före allt?!

2009-08-17 @ 09:25:17
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: Sofia

haha så du blev också avbruten mitt i en film för att se det loppet? Jag med!!

Ingenting jag uppskattade! :P

2009-08-17 @ 10:12:38
URL: http://jannikasofia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback