Vecka 37 - Magen sjunker

2009-12-18 13:13:24 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


Igår när jag var till barnmorskan så sa hon direkt att hon tyckte det såg ut som att min mage sjunkit. Jag har inte ens tänkt på det själv och tycker det är svårt att se... men nu alldeles nyss när jag gick förbi spegeln så insåg jag att den inte riktigt såg ut som den brukar.
Kanske det som gjort att mitt illamående lättat denna veckan och att jag har lite lättare för att äta än jag haft se senaste veckorna. Bra tajming så här till jul. Trist att inte vilja äta nåt när det serveras god mat.
Bebisen har alltså sjunkit ytterligare och ligger bra till för att födas närsomhelst. Märkligt att denna fixerade sig så tidigt... Mira låg inte till rätta förrän i v 39.

I övrigt såg allt bra ut igår. Hjärtljuden låg runt 140, Mitt hb hade sjunkit lite sen sist och låg på 118 (Tydligen ok enligt bm), blodtrycket var bra och magen hade växt lite lagom sen sist.
Kikade lite på min kurva med Mira och jämförde mått. Jag ligger precis lika som med henne i samma vecka.

Vi bestämde att jag ska få komma på en koll i mellandagarna. Då har jag gått 38 fulla veckor och då ska vi försöka få till ett extra tillväxtultraljud. Ev blir det på förlossningen eftersom det är helgdagar och kanske inte lika många läkare i tjänst.
Känns bra att barnmorskan åtminstone tar min oro på allvar. Jag vill inte föda en fem kilos bebis. För bebisens skull får den gärna vara uppåt fyra kilo eller däromkring... men för min skull vore det skönt med en lite mindre klump denna gången.

Någon nytagen bild på magen har jag inte... ni får hålla tillgodo med den från förra veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback