Min själviska sida...

2009-01-13 17:07:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vill sätta mej o läsa, men har ingen ro i kroppen. Har massa pyssel att göra, men har ingen ro att sätta mej ner o göra det.
Vet inte vad jag vill riktigt och varför jag är så rastlös.

Har vart ute på promenad idag och träffat en god vän o fikat. Mycket nice. Men, med tanke på promenaden så borde jag ju tycka att det skulle vara skönt att bara sätta sig ner o ta det lite lugnt. Vilket jag skulle vilja....men som sagt, min kropp vill inte riktigt som jag vill.

Idag är en sån här tänkardag. Kanske därför jag inte kan slappna av riktigt.
Funderar på framtiden och hur det kommer att bli efter mammaledigheten. Funderar på vad jag vill göra med mitt liv och vilka drömmar som finns kvar.
Finns så mycket jag vill göra... men jag ska alltid göra det så svårt för mej.
Önskar ibland att jag kunde göra det lätt för mej och välja ett jobb som tex. sjuksköterska. Inte så svårt att välja plugg till det, o så har man sin utbildning och förhoppningsvis ett jobb ganska så snabbt efteråt.

Ibland hatar jag den kreativa, kulturella esteten inom mej som vill göra en massa konstiga saker.
Fotograf, Journalist, Inredningsarkitekt, musikalstjärna, öppna egen butik, bröllopsplanerare.... Det är några av de yrken/sysselsättningar som tilltalar mej.
Varför skulle inte jag få syssla med det jag brinner för? Varför är jag en sämre fotograf/bröllopsplanerare än någon annan? Varför kan inte jag bli min dröm?
Jo, det ska jag tala om för er. Jag har alldeles för dålig självkänsla o tro på mej själv för att våga satsa.

Vem vågar förresten satsa mitt i samhällskris???

Är man en dålig mamma för att man är självisk och tänker på sina egna drömmar ibland? Jag hoppas inte det. Känns som att jag blir en bättre mamma till och med om jag mår bra o lever efter mina drömmar. Fast gränsen är hårfin.... mellan självisk på ett bra sätt och självisk på ett dåligt sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback