Mira -23 månader

2010-04-27 14:40:35 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Utveckling hos barn 23 månader

Gnolande, sång och enkla meningar

Vid 23 månaders ålder kan ditt barn förmodligen gnola, sjunga och säga meningar med tre ord som "hunden springer ut". Han eller hon kanske börjar försöka rita cirklar och streckteckningar, kan förmodligen lägga enkla pussel och följa instruktioner i två steg, som "kom hit och vänd ryggen till, så jag får smörja på solkräm". Ditt barn förstår nu troligtvis motsatsförhållanden - som lång farbror, kort farbror eller liten hund, stor hund.

Leker mer med andra

Ungefär nu kommer ditt barn börja visa intresse för att leka med andra barn. Han eller hon kanske försöker härma ett äldre syskon som dribblar en boll, eller följer med större barn som leker tafatt. Förmodligen kommer ditt barn också att försöka involvera dig i alla lekar han eller hon leker.

Vill ha närhet - vill göra själv

Ditt barn ser sig inte längre som en förlängning av dig, men behovet av närhet och individualitet kan svänga snabbt. Ena sekunden vill han eller hon ha en kram, nästa sekund är det bara armbågar och knän. Ta inte denna nyckfullhet personligt - den är en del av uppväxandeprocessen.



Hittade denna information på babycenter.com.
Här skriver dom vad ett barn på 23 mån kan/bör kunna.

När det gäller talet stämmer det inte alls. Mira kan sjunga björnen sover, för övrigt sjunger hon egna påhittade melodier. Några treordsmeningar har vi inte hört. Om man inte räknar med "däehan" som på Mira språk betyder "Där är den". En del stämmer såklart, speciellt det med att hon härmar äldre barn:)

Sådan här info bevisar bara hur otroligt olika det kan vara från barn till barn gällande utveckling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback