Oroliga nätter och påväg mot amningskoma

2010-01-06 16:04:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har jag precis vaknat efter en två timmars tupplur. Det behövdes efter en natt med betydligt för lite sömn. Lillebror var jätte orolig hela natten och ville suga hela tiden. Tur att vi har introducerat honom för nappen och jag slapp vara hans napp hela tiden. Det jobbiga var väl istället att jag fick lov att vakna till varje kvart för att stoppa in nappen som han spottat ut eller lyckas peta ut med den lilla handen.
Jag hoppas att det blir bättre snart och att han kan sova längre stunder på natten utan att vara så orolig. Idag har det gått hur bra som helst och han har sovit själv i sin säng i stort sett hela dagen. Konstigt att det går bra att sova 3-4 timmar på dagen men inte på natten.

Jag börjar känna mej lite sliten nu. Brösten ömmar och är varma och det gör skitont numer när han suger. Ja, tyvärr slapp jag inte de hemska såren denna gången heller. Hoppas att även dom släpper snart.
Tröttheten börjar sakta men säkert smyga sig på också och varje liten ansträngning gör mej helt orkeslös.

Idag var vi på återbeök uppe på bb. Lillebror fick ett stick i handen (Pku-prov) och så var det läkarundersökning och vikt koll. Allt såg bra ut och han har tappat 200 g sedan födseln. Helt ok att de tappar upp till 10% de första dagarna. Med tanke på hur mycket han äter nu så är jag inte alls orolig och tror att han snart kommer att ha gått upp de där grammen igen.

Nu ska jag ägna mej åt Mira lite. Gäller att passa på när lillebror sover.
Många som frågar om namn och jag kan väl säga som så att det är på G... men inte spikat till hundra. Det är min käre make som forfarande är osäker. Hade jag fått bestämma hade han haft ett namn nu:)

Kommentarer
Postat av: Charlotte - Gravid

Jag vet andra som haft sår, och jag fick tipset om att innan man ammar ska man smörja med lite bröstmjölk innan, fast det kanske du redan visste :)

Kram

2010-01-06 @ 16:24:58
URL: http://charlottegaines.blogg.se/
Postat av: Matilda -90a & Snart 2barns mamma!

hehe okej, ja man är ju trots allt två om det :) Men båda namnen är jättefina, sambon din kanske bara inte förstått det riktigt än ^^

2010-01-06 @ 17:27:03
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Matilda -90a & Snart 2barns mamma!

Jag har faktiskt inte tänkt på om den sjunkit eller inte men jag frågade sambon nu och han sa "ja lite kanske" så jag antar det haha.

2010-01-06 @ 17:27:52
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Annah

glömmer bort så fort hur det var ;) när de väl börjat ställa in sig på att de ska sova på natten så minskar amningen på natten. vi har haft lykke-lie sovandes i vår säng för att minska att jag ska behöva gå upp, då vaknar jag själv inte till lika mkt och kan lätt somna om.

2010-01-06 @ 20:11:00
URL: http://elsklingen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback