Sovbekymmer. Hjälp efterfrågas!

2010-01-25 12:44:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Miras sovtider har blivit ett mysterium för mej. Just nu ligger hon och vägrar somna. Hon som aldrig haft några problem att somna efter lunch. Tröttheten är det heller inget fel på, så hon skulle verkligen behöva sova.

Sedan vi kom hit i torsdags så har hon somnat sent på kvällen (mellan 20-21) och vaknat sent på morgonen (Klockan åtta igår!). Jag fattar ingenting.

Igår sov hon 5 min efter lunch och sen va hon pigg till klockan åtta.

Jag hoppas hon kommer in i gamla vanor igen...eller att hon håller kvar det bästa. Sov hon 20-08 så skulle jag vara mer än nöjd, men hon får inte sluta sova på dagarna. Det är bästa tiden på dagen nästan när man får lite lugn och ro vid lunchtid. Eller det är iaf en behövlig paus för att orka vara supermamma resten av dygnet.

Inatt höll Theo mej vaken mellan 02-04! Någon med förslag på hur man får en bebis att komma till ro på natten? Är rädd att det är magen som krånglar. Han blir mycket nöjdare när han får ligga på mage mot mitt bröst. Då sover han så gott men vaknar så fort jag lägger ner honom på rygg igen. Vågar inte riktigt låta honom sova på mage heller... då skulle jag bara ligga och lyssna så att han andades. Hoppas det ger med sig snart.
Har jag otur kan det vara att han är känslig mot mjölkprodukter. Jag som älskar mjölk i alla former!

Någon som har barn som varit/är känsliga mot mjölkprodukter? Hur märkte ni att de var det?

Kommentarer
Postat av: sandra

Jobbigt att han inte vill sova! Edvin är också lite väl vaken på kvällar, nätter.. Vi har börjat med minifom till Edvin.. Tycker det hjälper lite iaf! Men mjölk har jag tyvärr ingen erfarenhet av,än.. Kram!

2010-01-25 @ 13:09:03
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Carro

Usch va jobbigt att han strular på natten! :-(

Har ni prövat ge minifomdroppar? Det tar bort gaser om det är det som är problemet..

V var känslig mot mjölkprodukter de första 3-4 mån, och jag märkte det av att hon skrek otröstligt på kvällarna. Och när jag slutade helt med mjölkprodukter försvann det helt.

Pröva uteslut mjölkprodukter helt en vecka, så ser du om det blir ngn skillnad..



Jobbigt med Mira, kanske hjälper om ni väcker henne lite tidigare på morgonen?

Kram

2010-01-25 @ 14:16:58
URL: http://livetmedvendela.blogg.se/
Postat av: Annah

Hur gammal är Mira? Milton slutade sova efter lunch i somras tror jag det var. Strax innan han blev tre år. Kan ni inte skaffa ett andningslarm om han verkar gilla att sova på mage. Finns ju bebisar som föredrar det.



Hoppas det vänder snart!



Kram

2010-01-25 @ 15:06:06
URL: http://elsklingen.se
Postat av: Jenny*

Hej! Jobbigt med sömnproblem.. Det med Mira har vi ju precis gått igenom nåt liknande med Debora och det slutade med "valfri" middagsvila för henne men jag förstår att du vill ha kvar Miras middagssömn.. ett alternativ är kanske att minska nattsömnen med en timme.. 20-07..



Med Theo har jag inte mycke tips, jag kommer knappt ihåg hur det var där i början. Men jag hittade en tråd på FL där de diskuterar detta precis nu!



http://www.familjeliv.se/Forum-3-23/m50163503.html



Hoppas det löser sig. Kram kram

2010-01-25 @ 15:56:11
Postat av: Ida

Jag tror att Mira är orolig för att hon har blivit storasyster. Det var jättetufft för Algot att bli storebror. Liv har slutat sova middag innan jul. Det var svårt för henne att somna på dagis och hemma var det ingen idé hon bara skrek.

2010-01-25 @ 17:30:42
Postat av: Louise

Din stackare, vet precis hur det är! Men jag tror nog inte att det är mjölken, min mamma sa det till mig att dels är det såå otroligt få bebisar som är det på "riktigt" och att då borde de ha det jobbigt mer än bara på kvällen, pga att de äter samma mjölk hela dagen. Men man skall ju aldrig säga aldrig! om jag var du skulle ja rulla ihop en handduk och stoppa en värmeduna där innan han läggs ner så det blir varmt och trångt och så skulle jag ha honom på sidan, så han får stöd av handuken så han inte rullar över på mage. obs! Handuken skall inte vara uppe vid ansiktet;) hihi! Sen kanske han inte blir tillräckligt mätt pga att mjölken sinar på kvälleb så jag skulle prova o ge honom lite ersättning ( lemolack som är bra mot känsliga magar) Detta gjorde vi på Ella o vipps sov hon på nätterna:) Hoppas verkligen att det löser sig för er! Annars kanske det bara är så att han är mamma kär:) Kramar

2010-01-25 @ 17:32:20
Postat av: Helene Isaksson

Prova med Sempers magdroppar (finns i kylen på apoteket så man får fråga efter dem) de innehåller "goda baketerier" och är bra även om han inte skulle ha ont i magen. Vill man kan man ge Minifom också då de verkar på olika vis. Annars tror jag mest på att han behöver vara nära.

2010-01-25 @ 17:44:01
Postat av: Tova

Åh, kan verkligen känna igen mig i att lillpyret håller en vaken om nätterna. Var man väl mer eller mindre förberedd på, men det är ju inte superskoj att ständigt vara på deppigt humör bara för att man knappt får någon nattsömn :(

Men den där tråden som nån postade från Familjeliv verkar full med bra tips, ska kika in mig där iaf :)

2010-01-25 @ 18:10:14
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: sigges mamma

Hej hopp! Vi har vänner vars son inte vilar på dagen. Han sover gott från 20-08 och kräver ingen mer vila.. hon kanske börjar kräva mindre sömn och skippar vilan på dagen?



Vi hade det precis likadant med Sigge.. Vissa bebisar är nog lite svårare att få till ro och knölar med magen. Många många bebisar har nog någon form av magont, det är nog bara att rida ut stormen. Sigge sov på våra magar, annars på sidan med en handduk, precis som Louise skrev. Testa att ha honom i vagnen inomhus, vi vaggade Sigge i den och sedan sov han vidare.

Semper magdroppar kan ju hjälpa, men oftast är det nog bara outvecklad mage som gör att det stökar. Testa att rapa ofta under amningen om han kanske sväljer mycket luft.



Vi hade det jättetufft i början med mycket stök och bök. Maila gärna om du vill skriva av dig, det kan vara skönt att prata med någon som har varit med om samma sak. Se till att dela på bördan, att du också får sova sammanhängande, kanske pumpa ur så din man kan mata och du få sova. Det är väldigt krävande med stökiga nätter. Vi tar varannan natt.



Ha det så fint det går, trots tröttheten. Många varma stärkande kramar!

2010-01-25 @ 21:11:23
URL: http://kakmonstermamman.blogg.se/
Postat av: Fall Maria

Signe har också varit lite orolig på nätterna å vill helst ligga så nära mig som möjligt. Sedan en tid tillbaka så har vi lagt ner en vetekudde i vaggan så det inte blir så kallt när man lägger ner henne å famnen är så varm. Funkar jättebra!

2010-01-26 @ 11:46:11
URL: http://signesmamma.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback