Mira gör språng - 2 år och 2 mån

2010-07-24 20:45:57 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Här händer det grejjer minsann. Måste få skryta lite över mina duktiga barn.

Mira fick äntligen cykla på sin tvåhjuling idag (med stödhjul såklart) och hon började genast trampa. Att hon lärde sig cykla på trehjulingen uppe i dalarna har tydligen gett resultat. Självklart får vi skjutsa på henne så fort det blir lite uppför eller hon fastnar någonstans... men en 10-15 meter fixade hon galant själv. Stora tjejen!

När vi var på Gekås för några veckor sedan köpte jag några puzzel till Mira. Puzzel är bland de få saker Mira kan tycka är skoj att sitta och pyssla med en liten stund. Annars är inte vår tös så mycket för att sitta still och leka:)
Ett av puzzlen var ett niobitars puzzel helt utan hjälpbakgrund. Jag trodde aldrig att hon skulla fixa det, men efter  lite trixande så fick hon till sist ihop det. Än en gång överraskar hon och fixar en sak vi aldrig trodde hon skulle klara av. Jag förundras än en gång över hur stor vår dotter blivit. Bara nu under sommaren har hon lärt sig massor med saker.

Ny ord sprutar ur henne varje dag. Numer älskar hon att säga efter oss och blir stolt varje gång hon får fram rätt ord. Är man uppmärksam kan man tom få höra treordsmeningar. Idag sa hon "Jag ha den", "Jag sitta här".

Trotset ser vi mer och mer för varje dag. Det nya är att säga "Nej" till alla frågor oavsett om hon egentligen menar ja. Frågor har vi alltså försökt att skippa den sista veckan...jätte svårt! Testa själv att gå en dag utan att ställa en enda fråga. "Vill du gå ut?" eller "Vill du ha mat?" är numer "Nu ska vi gå ut" och "Nu ska du äta". En fas jag antar de flesta barn går igenom.

Att vår stjärna idag somnade direkt i sin säng utan ett ord och utan ett enda spring ger oss också förhoppningar om att hennes jobbiga "inte sova"fas är över. Det sägs ju att det oftast är en jobbig fas precis innan en utvecklingsfas... verkar stämma bra här. Känner ni också igen det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback