Babblarna

2010-03-20 11:40:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «




Mira har fortfarande inte kommit igång med språket riktigt. Hon pratar massor men har liksom sitt eget språk. Några riktiga ord kommer det då och då men inte alls så många. Jag vet att det så småningom säkert lossnar och då kommer det säkert i rasande fart. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite synd att hon inte kan göra sig förstådd bättre än hon gör. Mira själv tycker också att det är otroligt frustrerande att inte kunna göra sig förstådd. Kanske också därför hon börjat bitas och slåss när vi inte förstår vad hon vill. Tur att hon har sitt teckenspråk iaf som gör att vi ändå förstår en del av det hon vill ha sagt.

Hur som helst så blev jag tipsad av en kompis att läsa lite mer om dessa figurer i klippet ovan. Babblarna heter dom och är ett språkläromedel kan man säga.
Jag tycker faktiskt att det låter ganska intressant och funderar på att ev beställa en bok till Mira. Vi var in på deras hemsida och Mira blev genast intresserad. Hon härmade figurerna och skrattade massor.

Någon som hört talas om dom och använt sig av deras böcker?

Mira springer fortfarande omkring här hemma och ropar "Bibbi", Bobbo" och "Dadda" efter att vi varit in på hemsidan:)

Kommentarer
Postat av: Theodora

Hade inte hört talas om babblarna innan, tack för tipset! Leia verkar gilla dem med!



Ha en underbar lördag!

2010-03-20 @ 12:28:45
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Emelie

Min ena systers två barn älskar babblarna och de finns lite här och var i huset. De har små figurer, böckerna och så ett datorspel.



Yngsta dottern är nog nästan exakt lika gammal som Mira och äldsta är 3,5 år.



Jag vet att böckerna har fungerat väldigt bra med den äldsta och har även funkat bra med den yngre. Hon har vissa språkproblem och jag ser faktiskt utveckling sen de började med babblarna. De är utformade på ett så otroligt bra sätt. Saker att härma och sen de olika frågorna i böckerna. :)



Hoppas Mira gillar dom :D De kommer lösa sig med språket för eller senare. Lycka till med allt!



Jättefin blogg, så mysigt att läsa :)

2010-03-20 @ 16:43:51
Postat av: Emmelie

Hej, kul att hon gillar dem. Vi använder dem på dagis än o barnen som haft språksvårigheter har verkligen börjat att prata mer o mer så föräldrarna är helt chockade o förvånade o har själv börjat använda sig av materialet.

kram!

2010-03-20 @ 17:07:57
URL: http://lillyovi.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Åhh, det måste jag testa till min 2,5 åring som inte pratar ännu. Tack för tipset!

Tycker om din blogg för övrigt också.

2010-03-20 @ 18:54:05
URL: http://icapika.blogspot.com
Postat av: carolina

vilken bra grej!! har inte hört om dem dock :)

2010-03-20 @ 20:16:52
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Sandra

Alvin var också lite "sen" med språket men han har alltid varit mycket utvecklad motoriskt. MEn efter han fyllt 2 så lossnade det och nu pratar han för fullt!

2010-03-20 @ 20:32:37
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Theodora

Jag tänkte fråga dig en sak, satt nämligen och diskuterade med några vänner, som även de är föräldralediga heltid, om att jobba extra.

Vår fundering var det här kring föräldrapenning kombinerat med extrajobb och jag började då tänka på dig som jobbar med MyKiddo.



Om man är föräldraledig hela dagarna men kanske någon kväll i veckan vill jobba några timmar kort när pappa är hemma från jobbet, vet du om man kan vara föräldraledig heltid ändå, eller måste man gå in och ändra till halvdag eller annat? Försäkringskassans regler kan ju vara lite knäppa ibland och personligen kan jag ju tycka om du är ledig hela dagen med dina barn och någon kväll i veckan har MyKiddo träffar så skall väl inte du förlora din mammapeng?



Vet du hur det fungerar?

Hoppas du inte tycker det är knäppt att jag frågar dig.



/Theodora

2010-03-21 @ 02:08:08
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Theodora

Hej igen! Ja, för det var det som var min tanke om man har en "hobbyinkomst" vid sidan av, så vore det ju knäppt om man inte fick behålla sin ersättning. Men samtidigt så är det ju en "inkomst" i deras ögon så man undrar ju lite hur det funkar. Klurit det där..

2010-03-21 @ 12:14:45
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Linda S

Min lilltjej blev störtförälskad i babblarna när hon var 1½ och älskar dem fortfarande ett år senare. HOn har 2 av böckerna och babblardockor jag gjort själv. Har skrivit en del om det på bloggen. PÅ min andra blogg fins bild och mönster på vår Bibbi (http://handarbete.appelklyftig.com)

2010-04-02 @ 21:58:19
URL: http://21.appelklyftig.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback