Det där med att sluta med blöja

2010-11-17 09:37:55 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(9) «


Mira fyller tre i maj och jag börjar tycka att det är dax att sluta med blöja nu. Det vore ju toppen om hon var blöjfri den dagen hon börjar förskolan.

Problemet är att Mira aldrig lyckats kissa på pottan eller toaletten. Hon vill gärna sitta där men något mer än så händer aldrig.

Jag inser att det inte är något jag kan tvinga fram men kanske finns det några små knep eller så? Hjälp mej nu alla ni föräldrar där ute. Hur ska vi få Mira att vilja gå på toaletten?


Kommentarer
Postat av: Ida

VI har använt klistermärken med båda. Om du sitter och kissar får du ett klistermärke. Senare när kisset har löst sig så har bakset peppats med andra klistermärken, typ i Algots fall, Bilarfilmklistermärken och för Liv Hello Kitty. Klart det händer olyckor ibland men det är bara att hålla igång. Hemma gör det ju inget om det går några trosor eller tajts om dagen, man tvättar ju en del ändå. Har av dig om du vill ha mer pepp!

2010-11-17 @ 09:43:35
Postat av: marlene

John vill ju knappt aldrig sitta på pottan suck jag vill också ha tips på vad man kan göra.

2010-11-17 @ 11:44:09
URL: http://lillyjohn.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Hej vännen. Vi använder en sån där extra sak man sätter på toan så d blir mindre läskigt att sitta där. O d går hyfsat bra.Sen mycket beröm när något väl kommit i toan såklart. Jag vet föräldrar som satt barnen på toa ca fem min efter måltid just för att d ska bli resultat oftare o då mer beröm så att säga. Lycka till med toeriet=)

2010-11-17 @ 11:53:11
URL: http://lillyovi.blogg.se/
Postat av: Sanne - mamma till lykke

Min dotter är ju inte i den åldern..



Jag hade inga problem att gå från blöja till potta när jag var liten enligt mamma.. Hon sa bara "nu ska mamma kissa" "vill du också?" barn gör ju oftast som föräldrar.. hoppas det går bra.. kram

2010-11-17 @ 12:30:55
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/
Postat av: Anna - Mamma till två små troll :)

Felicia har börja säga att hon oxå vill kiss när jag kissar så vi ska nog ta fram pottan så hon får bekanta sig lite. vi testade förut men hon vägrade!

2010-11-17 @ 14:26:51
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Sandra

Alvin slutade förra julen så då var han omkring 2,5 år. Vi började så att han hade blöja på sig men vi satt honom på pottan HELA tiden. Var ett j*kla springande men det lönade sig. Sedan började vi ta bort den när vi var hemma och när han klarade det, tog vi bort den när vi åkte någonstans. Han har faktiskt väldigt sällan kissat på sig men däremot har han haft lite mer "problem" med nummer två, där har det hänt några olyckor och gör fortfarande iband.. Sedan i somras har han varit blöjfri på natten, vi tog bort den när vi märkte att blöjan var torr på morgonen..



Hoppas det går bra för er, är lite jobbigt i början tycker jag :-)

2010-11-17 @ 14:32:11
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Zacharias blev helt blöjfri i februari i år. Då va han ju 1 år och 9 månader. Vi hade ju alltid han naken hemma och så fort de hände en olycka satte vi han på pottan och så visste jag att ca klockan 10 på fm brukade han bajsa så då satt vi på pottan och läste bok till de kom.. (Man hade ju mer tid med bara 1 =) De finns ju pottänings blöjor som gör att de blir jätte äckligt i blöjan så de inte vill ha den på sig. Värt att prova? Det med klistermärken har jag hört många som provat, vi behövde aldrig de.. Lycka till, de är underbart skönt när dom är blöjfria!

2010-11-17 @ 16:39:22
Postat av: Marika

Vi slutade med blöja i somras när S fyllde två. För oss funkade det direkt. Vi bara tog med S till pottan/toaletten med jämna mellanrum. Sen kom hon på att hon kunde säga till själv. Hon har sedan dess inte haft blöja alls på dagarna men fortfarande på natten. Skönt är också att hon numera sitter på toaletten så vi inte behöver "diska ur" pottan hela tiden... När hon vill vara stor och klara sig själv använder hon pottan - då klarar hon alla moment utan torkning och tömning själv=), Visst händer det att hon glömmer bort sig och det kommer lite i byxan innan hon kommer på att hon måste till toaletten, men några pölar på golvet har vi faktiskt klarat oss näst intill utan... Mycket beröm, bestämdhet och lirkande så kommer det nog fungera för er med. LYCKA TILL!!!

2010-11-17 @ 21:18:08
Postat av: Mariam

Noah är helt blöjfri, även nattetid, men fråga mig inte hur jag lyckades med det. Mitt ända svar är nämligen - jag fick nog. Läs min blogg! Skriver ett inlägg typ till dig. :)

2010-11-18 @ 09:01:51
URL: http://mammamariam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback