Lyxmamman

2010-11-21 11:12:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Vilken lyx förmiddag! Maken och barnen åkte vid halvtio och sedan dess har jag varit ensam (1½ timme). Jag har hunnit ta en lång dusch, blåsa håret, PLATTA håret, sminka mej (med mer än bara maskara och rouche). Jag har även hunnit vela om vilka kläder jag ska ha på mej (Slängt fem alternativ på sängen och vikt ihop dem igen), tagit på mej smycken (inte bara mina vigselringar), packat min väska och satt mej här för att äta lite mat. (Bara att äta mat utan att behöva springa hundra ärenden och mata två barn samtidigt är ju lyx!) Om 25 min ska jag gå till bussen och sen startar mitt jobbpass för dagen. Har jag tur hinner jag kanske tom dricka en kopp kaffe innan jag ska gå.

Ibland kan jag önska att jag hade fler sådana här stunder. Stunder då jag är ensam hemma utan man och barn och bara kan ta hand om mej själv. På en och en halv timme känner jag mig piggare än på mycket länge.

Nu kanske du sitter där och är både enbarnsmamma, tvåbarnsmamma eller trebarnsmamma och tycker att jag är löjlig. Normala folk kanske hinner göra sig iordning riktigt på mornarna trots att de har barnen hemma? Själv brukar jag ha ungefär fem minuter på mej innan någon drar i mina ben. Det gäller att ta det som ligger högst upp i garderoben, kladda på lite mascara och sätta upp håret i en tofs. Lyxigt va!?:)

Kommentarer
Postat av: Malou

Jag förstår dig precis! Det är likadant för mig, men det är sånt som får en att uppskatta en timmes eller två av ompyssling på sig själv =)

Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Förstår verkligen att det är lyx i vardagen för dig att få lite etxra tid! Man behöver nog det ibland (eller ofta, hihi)

Kram !

2010-11-21 @ 20:52:42
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma till Max 2 år

jag förstår dig fullt upp! Minsta lilla tid själv hemma är ren och skär lyx!! =)

2010-11-22 @ 08:59:01
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej!

Jag förstår precis vad du menar. Skönt med lite "egentid" de behöver man ibland.

Kram

2010-11-22 @ 13:30:05
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Sofie - Radhusmamman

Ja de där små ensamma stunderna man får ibland är värda SÅ mycket. Jag förstår dig totalt!



Svar på pottfrågan: Vi pottade även storebror tidigt, började nog vid ca 4-5 månader då han kunde sitta. Han var precis som lillebror jätteduktig och bajsblöjor var sällsynt. Men sen började han gå... och reste sig upp från pottan, ville inte alls sitta. Så pottandet kom av sig. Nu kämpar vi igen med honom och pottan, men det känns som att det är ett tag kvar till blöjfritt.

Det låter ju som att det går jättebra för Mira med pott-träningen. Tänk vad skönt med ett blöjfritt barn :)

2010-11-22 @ 14:37:05
URL: http://sofst.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback